- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #81.401
canım bence ogun atlama, herseyını ver ama kof seyler verme, mesela bebe bıskuvısı, muhallebı verme, kahvaltısını yedır yıne, meyvesını , sebezesını , yogurdunu...
ama cok kılo aldırıcı seyler verme, muhallebı yerıne sut ver canım
Aman Gülşancım, Allah korusun...
Ben sadece cam biberon kullanıyorum bu yüzden...
Öznurcum, öğünleri atlamak yerine porsiyonları küçültsen... Doğuhan belli saatlerde belli şeyler yemeye alışıksa, düzeni bozulur kuzumun. Bir de gerek var mıymış böyle dikkat etmeye, belki bir sonraki ay dengeler kendiliğinden...
Hııı anladım ben galiba... Allah Allah, niye olurmuş ki öyle... Ciddi birşey değildir, sanırım ve umarım...
handecıgım ıste benım derdımde o neyı azaltacagım kı unlu mamullerden zaten muhallebı falan hıc vermedım Doguhan"a.bı sabah kahvaltısında 3 bebe bıskuvısıne pekmez cevız peynır yumurta sarısı katıyorum.onuda su ıle yumusatıp verıyorum.dıger hepsı sebze meyve.corbalarınada zaten pırıc atmıyorum bosu bosuna sısmesın dıye.
kızlar dun bı haber okudum sızlerle paylasmak ıstıyorum...
bu kullandıgımız bıberonlarda bpa varmıs, ve sıcakla temas ettıgı anda erıyıp bıberonun ıcınde aktıf hale gelıp,mamayla bırlıkte bebegın vucuduna gecıyormus...ve bu da kanserojen maddeymıs...eyvahedigeldismile
o yuzden uzerınde bpa free yazan bıberonları kullanmak lazımmıs...
o yuzden ben butun bıberonlarıımı atıyorum ve bugun ole bır bıberon alıcam bence sızde dıkkat etmelısınız...
kızlar Doguha 25 gunde 1450 kg aldı ya dun bende bazı ogunlerını atladım sımdı vıcdan azabı duyuyorum.ben yıne yedıreyım de dıs olunca zaten ıstahı azalır degıl mı ? bıde dusunuyorum azalmazsa da ıyıce kılo alırsa popısını yerden kaldıramaz ya
oooo Fatma naptın, soğuyan mama bir daha verilmez sakın haaalmaz: sen bir de kaynatıyormuşsun dua et çocuğa bişey olmamış, mamayı yaptıktan sonra 1 saat içinde vermezsen direk atıyorsun
Günaydın canlar
Seline çok geçmiş olsun...
Bizim de bir sorunumuz var sanırım sünnetle derimiz ilgili yarın doktorumuza soracağım bakalım ne diyecek... sorunlar hiç bitmiyor... Allahım sakınsın yavrularımızı...
Eymen dün gece belki otuz defa uyanmıştır başım beton gibi şu an ...
Hasretciğim egzamasını sormuşsun kremi varmış ama şimdi kullanamaz dedi doktor... gitgide azalıyor zaten çok şükür...
kaydirigubbakcemile3 ay ben yerim o minik kamyoncuyukaydirigubbakcemile3 mertte mama sandalyesinde öyle oturuyo ama bebek arabasında daha komik görünüyodurdelikafadulden
canım karbonatı ben söylemiştim. yeğenimin ağzında pamukcuk çıkmıştı (pamukcukta bi tür mantar bu arada) dr mürekkep gibi bi ilaç vermişti bide karbonatla temizle demişti. aylarca geçmedi başka bi dr gittik karbonat sürülürmü hiç dedi koca karı ilacı bunlar diye kızdı bize dediği gibi yaptık 1-2 haftada düzelmişti ağzı. yine de sen bilirsin arkadaşıma.s
bence biberondan değilde mamadan olmuş mantar. dr kalan sütleri ve bebeğin ağzına deyen kaşığın içine girdiği mamaları tekrar kullanmayın diyo, çünkü bebeklerin ağzında birsürü bakteri var onlar bekledikçe artarmış ve bebeğe zarar verirmiş. acil şifalar diliyorum canım üzülme geçer nasılsa Allah dermansız dert vermesin. bizim kaymakamın ikiz kızları var doğum sırasında birinin kafasını zorlamışlar epilepsi oluşmuş. 2 yaşında bebek günde 20 ye yakın kriz geçiriyo birbuçuk aydır annesiyle birlikte hastanedeler. bunları düşündükçe hep şükrediyorum halime.
kızlar Doguha 25 gunde 1450 kg aldı ya dun bende bazı ogunlerını atladım sımdı vıcdan azabı duyuyorum.ben yıne yedıreyım de dıs olunca zaten ıstahı azalır degıl mı ? bıde dusunuyorum azalmazsa da ıyıce kılo alırsa popısını yerden kaldıramaz ya
çok ağır değildim ama geçmiyo bitürlü. serumları görünce bende şaşırdım ben bukadar hastamıyım yav dedimkaydirigubbakcemile3 tifo belirtilerine baktım biraz uyuyo bana bu akşam tekrar gideyim hastaneyea.saaaa cok gecmıs olsun o kadar agır hastamıydın kuzum sen 6 tane serum yemıssın
sağol canım hemen kontrol edeyim benimkileri.kızlar dun bı haber okudum sızlerle paylasmak ıstıyorum...
bu kullandıgımız bıberonlarda bpa varmıs, ve sıcakla temas ettıgı anda erıyıp bıberonun ıcınde aktıf hale gelıp,mamayla bırlıkte bebegın vucuduna gecıyormus...ve bu da kanserojen maddeymıs...eyvahedigeldismile
o yuzden uzerınde bpa free yazan bıberonları kullanmak lazımmıs...
o yuzden ben butun bıberonlarıımı atıyorum ve bugun ole bır bıberon alıcam bence sızde dıkkat etmelısınız...
canım moralini bozma olan olmuş bebek bunlar iyi baksanda hasta bakmasanda hasta oyüzden hastalanınca moral bozmak yok,hem cimcimenin keyfi yerindeymiş baksanasempatiksalakcinniCANIM DİŞ BUĞDAYINIZ HAYIRLI OLSUN ... doruk paşamın daha güzel günlerini kutlayın inşalalh ailece huzurla mutlulukla..
ben şimdi arzumun kini almayı düşünüyorum ama içim hiç rahat değil bana hep kansorejen etkisinin olduğunu söylediler bu makinaların ve o yüzden almamıştım şimdi içim kötü oldu
ama ben hatamı dediğim gibi biliyorum gece o mamayı vermemden oldu uykulu uykulu yaptığım apğtallık çocuğumun acı çekmesine neden oldu ama inanın öyle güçlü ki doktor bile şaşırdı hiç bi etkisi yok çok ilginiç hala keyfi yerinde ateşi yok mızmızlanmıyor çok güçlü bir kız olacak maşşallah ona dedi ):))
haftasonu bizde selini çamlıcaya götürdük doktordan sonra ... hava güzeldi ordaki çocukalrı bebekelri görünce çok eğlendi zilloşum benim...
amin canım bende çok üzülüyorum ama inşalalh ilaçlar işe yarayacak... anneside hep daha dikaktli olacak...
maşşalah meleğimize ne çabuk büyüdüler :):))hihoyyyt:lepi: nazar::teytey::içelim:hihoyyyt:lepi:
evet pamukçukta mantar cinsi diyor uzman tv de ama doktor nedne bilmem pamukçuk değil mantar olmuş dedi :)):):)
evet hatırladım karbonat iyice dağıtırmış enfeksiyonu bu yüzden yapmıyorum ilaçlar iyi gelsin inşalalh...
ve tabi annesi uykulu uykulu öyle bir hataya birdaha düşmezse ki mamaların üzerinde kocaman kocaman dikktle yazıyor beklemiş mamyı vermeyin diye nedendir bilmem gece üşendim herhalde içmeyince kalaını dolaba koydum buzluğa sonra geri çıakrtıp ısıtıım tabi o sabah annem aradı işte ağzı yara farkındamısınız diye ?
NE GÜZEL Bİ HAFTASONU EVET YAA BENDE ÖZLEDİM BOWLİNG :a015::a015:
sende sağol canıma.ssağ olasın canım sana da geçmiş olsun...
Burcu oğlun makine mühendisi olup güzel bir icatta bulunsun ve tüm ailenizi zengin etsin inşallah :):):)
CANIM DİŞ BUĞDAYINIZ HAYIRLI OLSUN ... doruk paşamın daha güzel günlerini kutlayın inşalalh ailece huzurla mutlulukla..
ben şimdi arzumun kini almayı düşünüyorum ama içim hiç rahat değil bana hep kansorejen etkisinin olduğunu söylediler bu makinaların ve o yüzden almamıştım şimdi içim kötü oldu
ama ben hatamı dediğim gibi biliyorum gece o mamayı vermemden oldu uykulu uykulu yaptığım apğtallık çocuğumun acı çekmesine neden oldu ama inanın öyle güçlü ki doktor bile şaşırdı hiç bi etkisi yok çok ilginiç hala keyfi yerinde ateşi yok mızmızlanmıyor çok güçlü bir kız olacak maşşallah ona dedi ):))
haftasonu bizde selini çamlıcaya götürdük doktordan sonra ... hava güzeldi ordaki çocukalrı bebekelri görünce çok eğlendi zilloşum benim...
amin canım bende çok üzülüyorum ama inşalalh ilaçlar işe yarayacak... anneside hep daha dikaktli olacak...
maşşalah meleğimize ne çabuk büyüdüler :):))hihoyyyt:lepi: nazar::teytey::içelim:hihoyyyt:lepi:
evet pamukçukta mantar cinsi diyor uzman tv de ama doktor nedne bilmem pamukçuk değil mantar olmuş dedi :)):):)
evet hatırladım karbonat iyice dağıtırmış enfeksiyonu bu yüzden yapmıyorum ilaçlar iyi gelsin inşalalh...
ve tabi annesi uykulu uykulu öyle bir hataya birdaha düşmezse ki mamaların üzerinde kocaman kocaman dikktle yazıyor beklemiş mamyı vermeyin diye nedendir bilmem gece üşendim herhalde içmeyince kalaını dolaba koydum buzluğa sonra geri çıakrtıp ısıtıım tabi o sabah annem aradı işte ağzı yara farkındamısınız diye ?
NE GÜZEL Bİ HAFTASONU EVET YAA BENDE ÖZLEDİM BOWLİNG :a015::a015:
Burcu, yerim ben o tornavida secen ellerini Doruğumun, maşallah, hadi bakalım, ortaya karışık bir mühendis geliyor desene, ya bilgisayar ya makina mühendisi olur kesin :))
yok canım bu durum cam bıberonlar ıcınde soz konusu...
sonucta emzık kısmı ve emzıgın ıcıne gırdıgı kapanma yerı plastık....
sadece cam olması yeterlı degıl, onlarında bpa free si var...
OFFF OFFF HERGÜN BİŞİ ÇIKIYOR YAA EN İYİSİ 2 YAŞINA KADAR HEP ANNE SÜTÜ ALSA BAŞKA BİŞEYE İHTİYAAÇTA İSTEKTE DUYMASA ....
Burcu oğlun makine mühendisi olup güzel bir icatta bulunsun ve tüm ailenizi zengin etsin inşallah :):):)
Gulsan cok geçmiş olsun, durum epey ciddi imis, bu tedaviye hala geçmediyse bir daha git arkadaşım ihmal etme..
Handecim, ben bpa içermeyen chicco nun biberonlarını kullanıyorum hep, çok memnunum, tavsiye edebilirim..
Aman Gülşancım, Allah korusun... [
Gulsan cok geçmiş olsun, durum epey ciddi imis, bu tedaviye hala geçmediyse bir daha git arkadaşım ihmal etme..
CANIM YAZMAYI UNUTTUM KAYMAKAMIN ÇOCUĞUNADA MEVLAM TEZ ZAMANDA SAĞLIK EVRSİN EŞİMİN KUZENİ 10 AYLIK ÇAPADA YATIYOR AYNI DERTTEN MEVLAYA ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIK SORUNU ÇOK KÖTÜ HELEDE ÇOCUĞUNDA OLUNCA FELAKET GİBİ GELİYOR İNSANA... MEVLAM SABIR VE SAĞLIK NASİP ETSİN ONALARA...
handecıgım ıste benım derdımde o neyı azaltacagım kı unlu mamullerden zaten muhallebı falan hıc vermedım Doguhan"a.bı sabah kahvaltısında 3 bebe bıskuvısıne pekmez cevız peynır yumurta sarısı katıyorum.onuda su ıle yumusatıp verıyorum.dıger hepsı sebze meyve.corbalarınada zaten pırıc atmıyorum bosu bosuna sısmesın dıye.
maaşallah bu mart bebişleri çok akıllı yaw:dilcikar: mert tv izlerken önüne geçiyorum önce bi çığlık atıyo çekil diyekaydirigubbakcemile3 çekilmezsemde emekleyerek yanımdan bakabileceği bi yere gidiyo. yaw benim mert çok tv izliyo engelleyemiyorum sizinkilerde öylemibilmiyorumkismileDoruk'un marifetlerini yazasım geldi...
Üzerine giydirdiğim fermuarlı şeylerin fermuarını açıyor.
Karnı doyduğu zaman önlüğünü çıkarıyor.
Şap şap yapalım deyince, elime vuruyor minicik elleriyle :asigim:
Bebek arabasında sıkılınca, kollarını kemerin altından geçirip çıkarıyor.
Bir de meme hariç neremi bulursa ısırıp yeni minik dişlerinin izini bırakıyor. Hiç tepki göstermiyorum, öğrenip oyun haline getirmesin diye...
Ahhh çok özledim çok çok çok...
herkese günaydın....bende mart annesiyim ..ikizlerim var.....allah hepimizin kuzularını bağışlasın sağlık şifa versin...onlar hasta olunca insanın hiç neşesi kalmıyor..benimde kuzularımdan biri nezle..onun nezle olmasına bile kıyamıyorum yahu...
günaydın:) nasılsınız?
ben yine yalnızım oğluşumlaeşim ist.a kursa gitti.özgür fena dağıtmış durumda kızlar.önceki gün toplam 9 saat uyudu.bir sıkıntısı mı var diye dr a gidiyorum b
şey yok..uyumuuyor bu cocuk deliricem.ben dayanamıyorum..
bir de benimki gibi memeci bebek varmı?hala ek gıdaya alışamadık işkence gibi yemek yedirmek.acıkınca hep meme istiyor.kilosu falan iyi ama tüm gıdaları alması lazım artık..
istanbullu anneler haftaya oraya gelicem hava nasıl?ne getireyim?kaban falan lazım mı hem bebişe hem kendime?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?