- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #81.421
daha ne olsun ki
bi an nefretim geldi(((
cen börek istyo gidip yufka alam gelirim yine
ay kıyamam selinimize....geçmiş olsun canım..kimbilir bnasıl acıyordur..Selam günaydın herkese... Selinin sorunu anlaşıldı ağzındaki ve poposundakiler pişik yada pamukçuk değil mantarmış biberondan ağzına ve ordanda poposuna inmişkıram ve şurup verdi sanırım geçecek dün gece kullandım sabah daha iyiydi durumu ...
evet ve üstelik ben cam biberon kullanıyordum ama bibrosu ucu he defasınbda kaynatılmalı şimdi sterilezatör arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum ? ama onlarada bir türlü güvenemiyorum kansorejön dedikelri için almamızştık daha önce şimdi kararsızım ? ... kimler neler yapıyor bu konuda ?
herkese günaydın....bende mart annesiyim ..ikizlerim var.....allah hepimizin kuzularını bağışlasın sağlık şifa versin...onlar hasta olunca insanın hiç neşesi kalmıyor..benimde kuzularımdan biri nezle..onun nezle olmasına bile kıyamıyorum yahu...
maaşallah bu mart bebişleri çok akıllı yaw:dilcikar: mert tv izlerken önüne geçiyorum önce bi çığlık atıyo çekil diyekaydirigubbakcemile3 çekilmezsemde emekleyerek yanımdan bakabileceği bi yere gidiyo. yaw benim mert çok tv izliyo engelleyemiyorum sizinkilerde öylemibilmiyorumkismile
günaydın hoşgeldina.s. ikizlerinmi var Allah kolaylık versin biz bitanesiyle başedemiyozkafamçokkarıştı geçmiş olsun bu arada minik yavruya acil şifalar.
Y ALLAHIM YA...NE NEFRET EDİYORSUN OLAN OLMUŞ Artık..neyse o olaçak artık....
ay kıyamam selinimize....geçmiş olsun canım..kimbilir bnasıl acıyordur..
bende nuk un cam biberonlarından kullanıyorum her kullanımdan önce steril ediyorum....arzumun sterilazatörü var bende ..çok memnunum tavsiye eder,m...hem yumurta falanda pişiriyor...sebzede pişiriyor buharda...biberonda ısıtıyor...
canım hoşgeldin...geçmiş olsun kuzucuğuna...
kızlar çok moralim bozuk dünden bu yana...dün annemle konuştum...bir akrabamız var bizim...2 oğlu vardı ..büyük oğlu kan kanseri.tedavi ettiriyorlardı..geçen küçük oğlunun testislerinden bri şişmiş dr ye götürmüş,tatlil falanda yapmışlar oda testislerinden kanser çıkmış...çok moralim bozuldu...kadının 2 oğluda hasta...kadın perişan durumdaymış...dua edin ne olur..iyileşsin çoçuklar..daha yaşlarıda küçük..biri 10 diğeri 8 yaşında...
bende nuk un cam biberonlarından kullanıyorum her kullanımdan önce steril ediyorum....arzumun sterilazatörü var bende ..çok memnunum tavsiye eder,m...hem yumurta falanda pişiriyor...sebzede pişiriyor buharda...biberonda ısıtıyor...
kızlar çok moralim bozuk dünden bu yana...dün annemle konuştum...bir akrabamız var bizim...2 oğlu vardı ..büyük oğlu kan kanseri.tedavi ettiriyorlardı..geçen küçük oğlunun testislerinden bri şişmiş dr ye götürmüş,tatlil falanda yapmışlar oda testislerinden kanser çıkmış...çok moralim bozuldu...kadının 2 oğluda hasta...kadın perişan durumdaymış...dua edin ne olur..iyileşsin çoçuklar..daha yaşlarıda küçük..biri 10 diğeri 8 yaşında...
aa bu arada o gün beni engeleldielr yaa hani neden olduğunu yazayım sonra okudum misafir oalrak girip merak etmişsiniz ... ben arabanın linkini diğer topiklere de verdim burda çalışma arkadaşımla çok bilmişlik ettik hani duyuracağız ya haberii arabayı erkenden satacağız aklinialirimsmile sempatiksalakcinni tabi diğer topikelrede de şikayet gelmiş bunun konusu bumu ne alka felan diye :):)): ) operatör arkadaşla konuyu görüştük beni bir günlük ceza ile affetti solsun :):) ama misafir olarak girmemi sağladı saolsun :):):): )
herkese günaydın....bende mart annesiyim ..ikizlerim var.....allah hepimizin kuzularını bağışlasın sağlık şifa versin...onlar hasta olunca insanın hiç neşesi kalmıyor..benimde kuzularımdan biri nezle..onun nezle olmasına bile kıyamıyorum yahu...
günaydın:) nasılsınız?
ben yine yalnızım oğluşumlaeşim ist.a kursa gitti.özgür fena dağıtmış durumda kızlar.önceki gün toplam 9 saat uyudu.bir sıkıntısı mı var diye dr a gidiyorum b
şey yok..uyumuuyor bu cocuk deliricem.ben dayanamıyorum..
bir de benimki gibi memeci bebek varmı?hala ek gıdaya alışamadık işkence gibi yemek yedirmek.acıkınca hep meme istiyor.kilosu falan iyi ama tüm gıdaları alması lazım artık..
istanbullu anneler haftaya oraya gelicem hava nasıl?ne getireyim?kaban falan lazım mı hem bebişe hem kendime?
O zaman bu ay sütün yaramış ya da acaba tartı mı yanlıştı? geçen ya ile bu ay arasında 1450 gr fark varsa geçen ay ki kıyafetlerinin hiçbirinin boydan ve enden olmaması lazım, boyu da 5 cm uzadı diyosan hepsi nerdeyse dize çıkmış olmalı, bebekte 1450 gr çok fark eder kıyafetlerinden anlarsın.
Doruk'un marifetlerini yazasım geldi...
Üzerine giydirdiğim fermuarlı şeylerin fermuarını açıyor.
Karnı doyduğu zaman önlüğünü çıkarıyor.
Şap şap yapalım deyince, elime vuruyor minicik elleriyle :asigim:
Bebek arabasında sıkılınca, kollarını kemerin altından geçirip çıkarıyor.
Bir de meme hariç neremi bulursa ısırıp yeni minik dişlerinin izini bırakıyor. Hiç tepki göstermiyorum, öğrenip oyun haline getirmesin diye...
Ahhh çok özledim çok çok çok...
sağolun kızlar bu akşam acile gidicem zaten tekrar tahlil vercem inşallah tifo falan çıkmaz:Saruboceq: bulaşıcı bi hastalık bebişime geçerse ölürüm kahrımdaneyvahedigeldismile
amin canım, sizin kuzenede Rabbim şifa versin. Allah bebişlerimizi hertürlü kazadan beladan hastalıktan nazardan korusun:Saruboceq:
benim oğlumda aynı şekilde ben dr umuza sormuştum..oğlumun bu uykunun yettiğini söylemişti..gerçi o sıra biraz öksürüğümüz vardı..verdiği ilaç için biraz rahatlatır uyur demişti..o da olmadı...napalım sağlıklı olsunda az uyusun kuzum yapıcak bişey yok.mesela kızıda kafayı koydumu sabah dokuza kadar uyuyor gece beslenince güzelce...
istanbul havası o kadar naneli ki dün dışarda parktaydık bugün kapalı..istersen sen yine al ..ne olur ne olmazzz...minnoşunu üşütme sakın canım
kızlar hepinize günaydın umarım hasta olan bebişler bir an önce iyileşirler
bugün ata ilk defa 9 da kalktı ınanamadım valla dün açık hava çarptı herhalde pestilgibi uyudu akşam tabii buarada bütün enerjisini toplamış şuan azmakla meşgül
birde çok çenesi düşük bir oğlum var sürekli birşeyler anlatmaya çalışıyor tabii çoğu anlamsız şeyler ama onu anlamıyorum diye bana kızıyo birde :)
seni çok iyi anlıyorum bakıcı meselesi zor iş bende ocak ayından itibaren bakıcı aramaya başlıycam, kara kara düşünüyorum şimdiden. inşallah buluruz iyi birilerini:Saruboceq:evet canım ikizlerim var..valla bi tane olunca da zoooooorrr iki tane olunca da yani öğle bir tempo da oluyorsun ki anlamıyorum yorgunmuyum değilmiyim...yatılı bakıcı için görüşme yapıyorum şu an ama karar vernek o kadar zor ki..eve kimi alıcam bebeklerim mutlu olucak mı....bu yavrularıma bakmaktan daha zor valla.
maşşalah o bıdığaaa.... minik ellerini yesin teyzesii..
selinikileride yazmam lazım :):):
karnı doyduğunda tükürmeyi tercih ediyor :):):)
mis mis diyince dudaklarını ve burnunu buruşturup nefens alıyor sonra basıyor kahkahayı :):):)
avvvovaa diyince elerini ağzına vurup vuurp çekiyor aynı sesi çıakrtıyor :):):)
veeee sadece uykusu geldiğinde baabsında duruyor beni gördüğü heryerde benden başka kimsede durmuyor )::):):9 :lepi::lepi::lepi:
inşallah sıkıntısını çekmem ielride )::):
canım inşallah acilen iyileişirsin yaa ... :Saruboceq::Saruboceq:
canım allah yardımcısı olsun bütün dualarımız onunla biz oksürdükleri zaman hafif ateşleri çıktığı zaman mahvoluyoruz kimbilir o ne haldedir allah çocuklarımızın hepsini korusun
hoşbulduk canımm...
allah akrabanıza sabır oğlanlara şifa versin ..okuduğum an dua ettim....
canım çok çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda iki kuzuyada şifa versin inşallah, annelerinede bol sabır diliyorum:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::
maaşallah bu mart bebişleri çok akıllı yaw:dilcikar: mert tv izlerken önüne geçiyorum önce bi çığlık atıyo çekil diyekaydirigubbakcemile3 çekilmezsemde emekleyerek yanımdan bakabileceği bi yere gidiyo. yaw benim mert çok tv izliyo engelleyemiyorum sizinkilerde öylemibilmiyorumkismile
günaydın hoşgeldina.s. ikizlerinmi var Allah kolaylık versin biz bitanesiyle başedemiyozkafamçokkarıştı geçmiş olsun bu arada minik yavruya acil şifalar.
geçmiş olsun canımmm...
maşşalah o bıdığaaa.... minik ellerini yesin teyzesii..
selinikileride yazmam lazım :):):
karnı doyduğunda tükürmeyi tercih ediyor :):):)
mis mis diyince dudaklarını ve burnunu buruşturup nefens alıyor sonra basıyor kahkahayı :):):)
avvvovaa diyince elerini ağzına vurup vuurp çekiyor aynı sesi çıakrtıyor :):):)
veeee sadece uykusu geldiğinde baabsında duruyor beni gördüğü heryerde benden başka kimsede durmuyor )::):):9 :lepi::lepi::lepi:
inşallah sıkıntısını çekmem ielride )::):
kızlar gece bir rüya gördüm yorumlara baktım ama ne demek olduğunu anlayamadım bir yardımcı olsanız :)
evde yavru bir kedi vardı ona süt hazırladım tam içiyordu yanındaki kedinin doğum yaptığını gördüm ben bakamam dedim kafayı çevirdim öbür taraftada bir köpek doğum yapıyordu öylece uyandım
hayırdır inş.
Aman Gülşancım, Allah korusun...
Ben sadece cam biberon kullanıyorum bu yüzden...
Öznurcum, öğünleri atlamak yerine porsiyonları küçültsen... Doğuhan belli saatlerde belli şeyler yemeye alışıksa, düzeni bozulur kuzumun. Bir de gerek var mıymış böyle dikkat etmeye, belki bir sonraki ay dengeler kendiliğinden...
Hııı anladım ben galiba... Allah Allah, niye olurmuş ki öyle... Ciddi birşey değildir, sanırım ve umarım...
oznur sen bana küsmüsün bilmiyorumkismile
o kadar yazıyorum sana bana cevap vermıyorsun :çok üzgünüm:
canım o zmaan gunduz sut oranını azalt, nasıl olsa ogunlerını yıyor, mesela demir sadece aksam ve gece sut ıcıyor, gunudz ıstemıyor sende ole dene bakalım...
O zaman bu ay sütün yaramış ya da acaba tartı mı yanlıştı? geçen ya ile bu ay arasında 1450 gr fark varsa geçen ay ki kıyafetlerinin hiçbirinin boydan ve enden olmaması lazım, boyu da 5 cm uzadı diyosan hepsi nerdeyse dize çıkmış olmalı, bebekte 1450 gr çok fark eder kıyafetlerinden anlarsın.
günaydın kızlar, hastalara geçmiş olsun öncelikle,
Handeozf, ben bu bpa olayına hamileliğimden beri dikkat ediyorum. plastik biberon kullanmıyorum cam biberonlarımın da hep bpa 0 olanlarını tercih ediyorum 2 biberonumdan biri nuk biri chicco.
mamalrımı hep taze hazırlarım meyve çorba falan dahil....
OCD, benim anneme de doktor "bu bebeğenişastalı gıdaları kes" demiş annem "aman öyle çocuk mu doyar" demiş, ömrüm boyunca obeziteyle mücadele ettim. bence doktorunu dinle. öğün azaltmasan bile gıdaların cinsine dikkat et. bebe bisküvisi, pirinç unu, muhallebi tarzxı şeyler vermemeye çalış..
günaydın:) nasılsınız?
ben yine yalnızım oğluşumlaeşim ist.a kursa gitti.özgür fena dağıtmış durumda kızlar.önceki gün toplam 9 saat uyudu.bir sıkıntısı mı var diye dr a gidiyorum b
şey yok..uyumuuyor bu cocuk deliricem.ben dayanamıyorum..
bir de benimki gibi memeci bebek varmı?hala ek gıdaya alışamadık işkence gibi yemek yedirmek.acıkınca hep meme istiyor.kilosu falan iyi ama tüm gıdaları alması lazım artık..
istanbullu anneler haftaya oraya gelicem hava nasıl?ne getireyim?kaban falan lazım mı hem bebişe hem kendime?
İşyerinde bir arkadaş benden 2 ay sonra doğum yaptı. 2 ay birikmiş yıllık izni vardı, onları istedi, bizimkiler vermeyince, vermezseniz ücretsiz iznimi alırım dedi, bizimkiler yıllık izni vermek zorunda kaldı. Bebek şimdi 5,5 aylık, bugün döndü işe. Buradan bi arkadaş da, yazık çok erken döndü dedi. Dedim el insaf, ben döndüğümde Doruk 3 ay 10 günlüktü. Ve bu konu her açıldığında olduğu gibi, yine gözlerim doldu, içim sızladı. O arada genel müdüre yakalandım, nooldu dedi, alerjim tuttu dedim... Sizin vicdansızlığınıza ağlıyorum diyemedim...
Ben hiç açmıyorum tv'yi, hiç bilmiyor Doruk...
Çok çok çok üzüldüm... Allahım ikisine de şifa versin, annelerine bağışlasın... Rabbim cümlemizin evladını korusun, sağlık versin, başka her şey boş...
Oyy maaşallah kuzuma, aferin ona yaw... Kız bebekler daha çabuk öğreniyor kanımca :)
Hayırdır inşallah canım, hiç anlamam ben böyle şeylerden...
hasta falan değil canım şükür ama uyumuyor işte..
en iyisi ne var ne yok koyayım oğluşa.
hoşgeldin bu arada:)
çok fena ..umarım iyileşirler ikisi de bir an önce..içim ürperdi birden..
Allah şifa versin inşallah..
maşallah sıpaya :))
canım, çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin ikisine de, cüm0lemizi de saklasın rabbim devasız dert vermesin...
canım çok çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda iki kuzuyada şifa versin inşallah, annelerinede bol sabır diliyorum:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::
kızlar gece bir rüya gördüm yorumlara baktım ama ne demek olduğunu anlayamadım bir yardımcı olsanız :)
evde yavru bir kedi vardı ona süt hazırladım tam içiyordu yanındaki kedinin doğum yaptığını gördüm ben bakamam dedim kafayı çevirdim öbür taraftada bir köpek doğum yapıyordu öylece uyandım
hayırdır inş.
İşyerinde bir arkadaş benden 2 ay sonra doğum yaptı. 2 ay birikmiş yıllık izni vardı, onları istedi, bizimkiler vermeyince, vermezseniz ücretsiz iznimi alırım dedi, bizimkiler yıllık izni vermek zorunda kaldı. Bebek şimdi 5,5 aylık, bugün döndü işe. Buradan bi arkadaş da, yazık çok erken döndü dedi. Dedim el insaf, ben döndüğümde Doruk 3 ay 10 günlüktü. Ve bu konu her açıldığında olduğu gibi, yine gözlerim doldu, içim sızladı. O arada genel müdüre yakalandım, nooldu dedi, alerjim tuttu dedim... Sizin vicdansızlığınıza ağlıyorum diyemedim...
Ben hiç açmıyorum tv'yi, hiç bilmiyor Doruk...
Çok çok çok üzüldüm... Allahım ikisine de şifa versin, annelerine bağışlasın... Rabbim cümlemizin evladını korusun, sağlık versin, başka her şey boş...
Oyy maaşallah kuzuma, aferin ona yaw... Kız bebekler daha çabuk öğreniyor kanımca :)
Hayırdır inşallah canım, hiç anlamam ben böyle şeylerden...
maşallah kuzucuğa.ama benim oğlum daha yeni yedi aylık oldu.seninki şubat doğumlu heralde...Benim kızım bugün tam 8 aylık oldu teyzeleri, kocaman olmuş değil mi :)))
Günler ne çabuk geçiyor yaa, nasıl doğuracam diye düşünürken, 8 aylık oldu bile..
Hasretten haber var mı arkadaşlar, Cengize söyledi mi acaba, merak ettim..?
ALLAH ALLAH annesi çocuğu öyle gördükçe nasıl oluyodur kim bilir.RABBİMşifa versin...kaydirigubbakcemile3 ay ben yerim o minik kamyoncuyukaydirigubbakcemile3 mertte mama sandalyesinde öyle oturuyo ama bebek arabasında daha komik görünüyodurdelikafadulden
canım karbonatı ben söylemiştim. yeğenimin ağzında pamukcuk çıkmıştı (pamukcukta bi tür mantar bu arada) dr mürekkep gibi bi ilaç vermişti bide karbonatla temizle demişti. aylarca geçmedi başka bi dr gittik karbonat sürülürmü hiç dedi koca karı ilacı bunlar diye kızdı bize dediği gibi yaptık 1-2 haftada düzelmişti ağzı. yine de sen bilirsin arkadaşıma.s
bence biberondan değilde mamadan olmuş mantar. dr kalan sütleri ve bebeğin ağzına deyen kaşığın içine girdiği mamaları tekrar kullanmayın diyo, çünkü bebeklerin ağzında birsürü bakteri var onlar bekledikçe artarmış ve bebeğe zarar verirmiş. acil şifalar diliyorum canım üzülme geçer nasılsa Allah dermansız dert vermesin. bizim kaymakamın ikiz kızları var doğum sırasında birinin kafasını zorlamışlar epilepsi oluşmuş. 2 yaşında bebek günde 20 ye yakın kriz geçiriyo birbuçuk aydır annesiyle birlikte hastanedeler. bunları düşündükçe hep şükrediyorum halime.
canım maşşallah subhanaalah doğuhana.senin günlük menünü gördüm.benim oğlan onun yarısısnın yarısını yese o günü bayram ilan ediyorum.düşün bu ay sadece 30 gr almış.ama 4 ay önce 1.150 gr almıştı(sadece anne sütü)yani her ay aynı olcak diye bşey yok.hem doktoru öğün atla dememiş unlu gıdalar verme demiş.bırak vitaminlerini alsın.kızlar Doguha 25 gunde 1450 kg aldı ya dun bende bazı ogunlerını atladım sımdı vıcdan azabı duyuyorum.ben yıne yedıreyım de dıs olunca zaten ıstahı azalır degıl mı ? bıde dusunuyorum azalmazsa da ıyıce kılo alırsa popısını yerden kaldıramaz ya
eeee arabayı satabildiniz mi bari.benim arkadaşım araba arıyo...aa bu arada o gün beni engeleldielr yaa hani neden olduğunu yazayım sonra okudum misafir oalrak girip merak etmişsiniz ... ben arabanın linkini diğer topiklere de verdim burda çalışma arkadaşımla çok bilmişlik ettik hani duyuracağız ya haberii arabayı erkenden satacağız aklinialirimsmile sempatiksalakcinni tabi diğer topikelrede de şikayet gelmiş bunun konusu bumu ne alka felan diye :):)): ) operatör arkadaşla konuyu görüştük beni bir günlük ceza ile affetti solsun :):) ama misafir olarak girmemi sağladı saolsun :):):): )
oyy kurban olsunlar onaDoruk'un marifetlerini yazasım geldi...
Üzerine giydirdiğim fermuarlı şeylerin fermuarını açıyor.
Karnı doyduğu zaman önlüğünü çıkarıyor.
Şap şap yapalım deyince, elime vuruyor minicik elleriyle :asigim:
Bebek arabasında sıkılınca, kollarını kemerin altından geçirip çıkarıyor.
Bir de meme hariç neremi bulursa ısırıp yeni minik dişlerinin izini bırakıyor. Hiç tepki göstermiyorum, öğrenip oyun haline getirmesin diye...
Ahhh çok özledim çok çok çok...
hayırdır inş.
seni çok iyi anlıyorum bakıcı meselesi zor iş bende ocak ayından itibaren bakıcı aramaya başlıycam, kara kara düşünüyorum şimdiden. inşallah buluruz iyi birilerini:Saruboceq:
sağol canım.
bak bak hasta haliyle cimcimenin yaptığına bakkaydirigubbakcemile3
mert tazmanya canavarı gibi tükürüyo durmadan gece uyurken bile tükürüyo çok hoşuna gidiyo galibadelikafadulden bu sabah dil çıkarmayı öğrettim ona babası hem kızdı hem çok seviyo dil çıkarıncaopuyorumnanaktan
sıkma canına ya... vicdansız kan emiziler.. ama suç devlette anneleri koruyamadıklaır içim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?