- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #103.701
kızlar ben dogum günü yapamayacagım sanırım babamız dogru düzgün para almıyo..
pasta kıyafet birsürü masraf tutacak şuan buna müsaat deilim.
oysa ben böyle özel günleri asla kaçırmayan biriyim ..
yapacagımı düşünenler şimdiden hediyelerini almışlar bugün kulagıma geldi..
offff aile arasında desem ailede kalabalık çok şaşkın durumdayım.
aaa canım sende hiç öyle büyük bir organizasyon yapma illa kıyafet hediye nebileyim kalabalıkmı lazım.kendi aranızda ufak bi pasta alırsınız eşin sen oğlun kutlarsınız..hem illa gününde olucak diye bişeyde yok hem abim hastaydı der küçük bi kutlama yaptık eşimle der çıkarsın bahanemi yok illa milletimi toplıycan başına...hem abin nasıl oldu iyimi?
aynen öyle ...kesinlikle gelirler benim sülalem olucak ya beni sinir etmek laf sokuşturmak için gelirler ..bizim çocuğumuz bizim torunumuz sanki emek vermiş gibi aynen böyle konuşurlar.doğan benim babamın adıya kayınım ondan gelmiyomuş görümcemin kızı ağzından kaçırdı geçen ceple konuşurken.sanki ben koydum oğulları koydu hem benim çocuğumun ismine sen nekarışırsın sen kimsin 8 senedir babam sayesinde ayaktayız yani aklıma geldikçe bile sinir oluyorum.neyse yaparım bende aile arasında kimseyi çağırmam olur biter.
kızlar ben dogum günü yapamayacagım sanırım babamız dogru düzgün para almıyo..
pasta kıyafet birsürü masraf tutacak şuan buna müsaat deilim.
oysa ben böyle özel günleri asla kaçırmayan biriyim ..
yapacagımı düşünenler şimdiden hediyelerini almışlar bugün kulagıma geldi..
offff aile arasında desem ailede kalabalık çok şaşkın durumdayım.
canım ben kızıma doğum günü yaptım ama aramızda misafirde çagırsam değişmicekti ama.. pastaneden herhangi bi pasta aldım ama onada pişman oldum pastaban alıp kendim daha güzel ve lezzetli krema yapabilirdim sonra biton kıyafeti war onlardan birini giydirdim ztn periler kanatlar alsam kızım sıkılcak durdurmicaktı en rahat ve şık olanını giydirdim öyle kimseyede hediye fln hazırlamadım doğum günü olan çocuk benimki ben nie hazırlim ki. ewde bi kaç çeşit pasta zaytınyaglılar börekler yufkadan. kek. poaça patates yada makarna salatası öle bişilerle güzel bi sofra kurabilirsin ekonomik bi şekilde bence öle pastalar millete hediyeler abartılı kıyafetlere hiç gerek yok kendini üzme rahat bi şekilde yap bence doğum gününü
günaydın kızlar melike kucaamda kısa yazcm bugun ymurtanın eyazınada başladk içine ekmek doğrayıp rafadan bi şekild tamamına yakınını yedi ama üçgen peynirinin yarısını zor yedi tereyaada yemedi ben karışımm yapsam bunşların hepsini yerdi ama artıkm tek tek alışsın istıorm. napim sizce gün geçtikce daha çok yermi karışıma devam mı. omlette olabilirdi bak o aklıma gelmedi yrnda onu yapim. haftasonları bütün yumurta haftaiçi sarısı die gitmeyi düşünüorm
canım ben kızıma doğum günü yaptım ama aramızda misafirde çagırsam değişmicekti ama.. pastaneden herhangi bi pasta aldım ama onada pişman oldum pastaban alıp kendim daha güzel ve lezzetli krema yapabilirdim sonra biton kıyafeti war onlardan birini giydirdim ztn periler kanatlar alsam kızım sıkılcak durdurmicaktı en rahat ve şık olanını giydirdim öyle kimseyede hediye fln hazırlamadım doğum günü olan çocuk benimki ben nie hazırlim ki. ewde bi kaç çeşit pasta zaytınyaglılar börekler yufkadan. kek. poaça patates yada makarna salatası öle bişilerle güzel bi sofra kurabilirsin ekonomik bi şekilde bence öle pastalar millete hediyeler abartılı kıyafetlere hiç gerek yok kendini üzme rahat bi şekilde yap bence doğum gününü
hasret çok üzüldüm olanlara inşallah eşinin aklı başına gelir boşanma konusunda acele karar verme derim:26:
merve ben bugün domatesli peynirli ve maydonozlu omlet yaptım iki yumurta kırmıştım kendimde yerim diyedomatesi pişirirken iki yemek kaşığı su koydum ki sulu olsun mert kolay yesin diye, mert bir kaseye yakın yedi omletten tavsiye edrim tabi onunla doymayacağı için pekmezli cevizli bademli iki bebe bisküvili, kahvaltı mamasındanda verdim bir kase ıhlamur ve adaçayı ile ıslattım
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Artık öyle bir tüketim toplumu olduk ki hiç bişeye yetişemez duruma geldik... Ben illaki o güne diye bi ton para harcamadan da o günün özel olabileceğini savunuyorum.Hatta yakında olsam pastanızı ben yapardım..
Merve ben yumurta yemeyen bebeklere yumurtayı sevdiren tarifler die bi topik açmıştım, çoğunu burda paylaştım ama orda dakahvaltı için güzel tarifler var bak istersen.. .http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...en-bebeklere-yumurtayi-sevdiren-tarifler.html
Bi de milupanın sitesinde güzel tarifler var.
Evet ya zaaflarımızı nasıl da kullanıyorlar.. Doğru diyosun..yarın denicem gülşan melike omleti yese razıyım mert paşama maşş ama kilosu fazla diil mi ya ilerde çocugumun ömrü diyetlerle geçmesin doktorunuz ne diyo?
evet cnm bende öyle düşünüyorum tüketim tüketim masraf masraf... herşey o boyuta geldi ufak şeylerlede pekala güzel bi doğumgünü kutlanabilir hiç yapmamaktan iyidir insanların zaaflarını kullanıolar çocuklarına herkes ölebilir bunu sömürüolar özellikle çalışan anneleri ve inetrnet alışveriş siteleri yapıo...birbirimizi arada böyle frenleyelim bence
hemen bakıyorum canım topiğe çok iyi yapmışsın teşekkür ederim...
hıc keyfım yok kayınvalıdem yıne gergınlık cıkardı.
ya ben oturup kocamla nasıl konussam bu konuyu? cok yoruldum artık.
yada bosansak mı kocamla?
cıddı cıddı dusunmeye basladım bosanma meselesını.kocamı da sevıyorum fakat kayınvalıdem sureklı maraza cıkarıyor. bosansak huzurla yasayabılır mıyım artık ?
bana bırseyler soyleyın.su an basım catlıyor.cocugumla dahı ılgılenemıyorum.
Ce-e!!!ben cevap kısmına girmeden kimse yoktu burdaymışsınız meğer nasılsınız arkadaşlar uyuyor değil mi bebişler:))
Ce-e!!!Saklanıyodum ben Bebiş uyuyo evt ama yrm saatte bir hortlar uykuya dalana kdr.. Babası da uyuyo!!! Ben de burdayım...
Evet ya zaaflarımızı nasıl da kullanıyorlar.. Doğru diyosun..
Bi boşanma vakası daha mı!! Yahu bi bendim.. Hepiniz bana imrendiniz.. Kayınvalideyle kapışan boşanacam demeye başladı!!
Boşanılacak olsa ilk sırada ben varım Öznur otur oturduğun yerde!!! Sırf senle bitmiyo hem artık çocuğunu da düşünmen gerekiyo..
Ben eşime yıllarca anlattım anlattım anlamadı.. En sonunda çok ciddi bi şekilde tavrımı koydum. O gün bu gündür gık demiyo.. Sonuçta bu durumda olan bi ben diilim. Kendi aradaşları, kardeşi hep kv ile problem yaşıyo.. İşine geliyosa dedim. Artık beni onlarla karşı karşıya getirmiyo..
Sen de öfkeyle karar verme. Sakinleşince git anlıyosa eğer eşinle adam gibi konuş yoksa tavır koy. Çekmek zorundamıyız biz bunların analarını yahu..
uyumasalar burda işimiz ne değil mi:))
nasılsın PElin nasıl?
hıc keyfım yok kayınvalıdem yıne gergınlık cıkardı.
ya ben oturup kocamla nasıl konussam bu konuyu? cok yoruldum artık.
yada bosansak mı kocamla?
cıddı cıddı dusunmeye basladım bosanma meselesını.kocamı da sevıyorum fakat kayınvalıdem sureklı maraza cıkarıyor. bosansak huzurla yasayabılır mıyım artık ?
bana bırseyler soyleyın.su an basım catlıyor.cocugumla dahı ılgılenemıyorum.
İyiyim ben çok şükür de Pelin bugün babaannesine gitmişti. Çok ağlamış orda, ağlaya ağlaya kusmuş. Ağzından burnundan çıkmış hep.. Çok ağladığında böyle yapıyo. Dr endişelenecek bişe yok demişti ama halasıyla babaannesinin rengi atmış bi gittik ki.. Sonra halasının sinirleri boşaldı, ağladı fln.. Eve gelince de aç karnına uyudu Pelin. En son saat 3te çorba içmişti, onu da çıkarmış zaten...
Sizde durumlar nasıl? Nihan Sena hastaymış heralde. Geçmiş olsun. Onun da çıkardığını okudum dündü heralde??
canım ben kv ıle tartısmıyorum.her yaptıgına ok demekden sureklı altdan almakdan, kafasına estıgınde ben gıdıyorum dedıgınde onunde durmakdan, sureklı dedıkodumu yaptıgını duymakdan, sureklı baskalarının dedıkodusunu yapmasından, sureklı herseye karısmasından, ben bı yere gıdecegım zaman engellemeye calısmasından yada yanımda gelmesınden, hakaretlerıne katlanmakdan vs vs bıktım.
kocamda annesı bı yere gıttıgınde alıp getırmesındenn bıktım kı annesının benden nefret ettıgını bıle bıle sureklı bızımle kalmasını saglamasından bıktım.halbukı bız bu konuyu konusmustuk kendısıyle.
mesela gecenlerde ablam benden ceyrek altın ıstedı kı hayatta benden bırsey ıstemez oznur bana varsa bı ceyrek altın versene enısten evde bulamamıs yerlerını ben sana haftaya getırırım dedı bende ok dedım kv kalktı oradan benden ızın aldın mı dedı.bende yenı uyanmısım sana neden soracagımkı dedım.kalktı gıttı 12 gun sonra esım gerı getırdı. ablama gıttık ablamın kv hakkında llaf edıyor.bugun dısarı cıktık anneme taktı annemde yanımızda vs vs.nasıl konussam ben bu kocamla.
bosanırsak eger huzur bulurmuyum dıye soruyorum kendıme.
oy kıyamam ben ona...ablamın kızı aynen böyle mayısta 3 yaşında olacak çok ağladımı hala kusar...midesi hassas demekki.böyle bebekleri çok ağlatmamak lazım yani o raddeye gelmeyecek.
Nihan da hastaydı ama bugün iyi çok şükür o da balgamdan kustu...(ama ona iyi geldi iyileşti kusunca:))
Öznurcum hayırlısıyla bu sorunu halledersiniz inşallah..boşanmak falan deme önce nasıl çözerim de..eşini seviyorsun mutlaka ona nasıl anlatacağını bulur ikna edersin..böyle diyorum çünkü bu tür dudumlarda iş eşlerde bitiyor kanımca...annelerini onlar frenlemeli...bizim dedğimiz batar ama kendi çocuklarına kızsalar da küsseler de kin duymazlar..
Cidden altından ona neymiş ki...
Benim eşim de öyle iki güne bir annesini getirirdi, getirmese de onlar davetsiz çıkıp çıkıp gelirlerdi..Ben artık her geldiklerinde suratımı asıp oturuyorum. Ya da onlarla hiç muhattap olmuyorum. Kendi işimi gücümü yapıyorum.. Eşim gelip de nie böle yapıyosun fln derse de benim için mi geldiler sanki diyorum..
KV yok gibi davran sen de.. Duymamazlıktan gel dediklerini.. Bizden büyükler die her dedikleri doğru olmak zorunda diil nitekim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?