2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kan sonucunun iyi çıkmasına sevindim, bizimde d3 keseli 2 ay oldu, kan damlası daha hiç vermedik zaten, çok şükür bugüne kadar kan değerleri hep iyi çıktı, ama artık süt içmeye başladılar ya, kansızlık olacak diye korkuyorum, pekmezle hiç arası yok benim kuzunun ama kırmızı eti seviyor, bu arada benim kızda kan grubuna kadar aynı babası, benden aldığı bişey yok şimdilik, bakalım zaman ne gösterecek :)))

bir de maşallah diyeyim tamam olsun ama yalan yok kıskandım

anneler hep aynı anacım :84:

yoruma gerek kalmadı

Şimdi aldığım bi habere göre benim annem de beni delirtecek :84:

hayırdır seninki ne yaptı

Burcu, söz konusu kendi annelerimiz olunca o noktada tıkanıp kalıyoruz bazen, kv olsa ahkam keserdik şimdi ama annelere pek laf diyemiyoruz malesef, onlarada kocalarımız söylesin :))
Benim eşim çok güzel trip yapar, anneme küser mesela, hem de durduk yere haksız olduğu halde, düşünemiyorum senin annen gibi patron havasında bir annem olsaydı ne yapardı, kovmaktan beter ederdi yada kovardı heralde...

Benim eşim yapmaz işte... Zaten annemin bu kadar rahat davranmasına yardımcı olan etkenlerden biri de bu, eşim yumuşak yüzlüdür, kendi annesine nasıl davranıyorsa benimkine de öyle davranır, annem beni zaten sallamıyor, e eşimle ilgili çekindiği bir durum da olmayınca, onu hiç bişey durduramıyor.

sağol canım:))
annelerimiz kendi tecrübelerine güvenerek bizlere yol gösterip iyilik yaptıklarını düşünüyorlar bizler onlar için hala çocuğuz tıpkı bizim bebeklerimiz gib...o yüzdem mazur görmek lazım..biliyorum zor ama insan annesine kızsa da kavga da etse barışması unutması çok daha kolay keşke aynı şey kvler için de geçerli olsa ama onlar sözde anne ve ne kadar iyi de olsa kötü annenin tırnağı olamazlar kanımca...

teşekkür ederim canım...bizde de yoktu kansızlık ama bu sefer değerleri alt sınırda çıktı.süt etkili sanırım bu arada sütü ne zaman ne kadar veriyorsun?

Hanifecim, gün ortasında 250 cc. ve gece yatmadan önce 250 cc. süt içiyor İklim, bazen günde 1 kere içtiği de oluyor.

benim annemde bayılır işime karışmaya her ne kadar canım da olsa bi arada yapamayız en fazla 2 gün tahammül edebiliyoruz birbirimize ama açıkçası yaptığı hiçbişey kv nin yaptıkları kadar batmıyo kabul etmem lazım tabi bunda eserin de rolü büyük ben kv ye herşeye rağmen ii davranıyodum hala öle davranıyorumda bazen gerilebiliyoruz yinede annem doğumdan sora bizde kaldığında eser anneme 15. günden sonra surat yapmaya fln başladı işe sıkkınım dio ama annem alınıyo sonunda dayanamadı gitti bi daha gelmem sizi rahatsız ediyorum diyip tabi ben bu kırgınlığın altında kalmam eser 10 gün üzdü annemi ben sülalesine bi ömür trip atcam şimdine zaman neden bööle yapıyosun dese ben bişi yapmıyorum senin anneme yaptıkların yanında diorum ben bişi yapmadım dio o bişi deise buda diildiorum susuyooo

Hanifecim haklısın...
Ama göz ardı etmemesi gereken bişey var, ben o evde yalnız yaşamıyorum, bir kocam var ve o da zaman zaman bazı şeyleren rahatsız olabilir, onun da kuralları olabilir vb. Onun yaptıklarının beni kocam karşısında zor durumda bırabileceğini hiç düşünmüyor annem, kırılmasın diye ima ediyorum, umrunda olmuyor.
Meseka bakıcıyla bütün uyarılarımıza rağmen kanka muhabbeti kuruyor, kadını kuaföre götürüyor, kuaförden alıp evine bırakıyor, ben izin veriyorum o arayıp çağırıyor, arap saçına dönüyor herşey. Tamam hoş tutalım, canımı emanet ediyorum ben ona, memnun olsun ki iyi baksın ama bunu belli bir sınır dahilinde yapmak lazım.
Anlamıyoooorrr !

bu arada süt ve sütle yapılan muhallebi pişik yaptı kuzumda kestim bi süre bi daha verdim yine pişik yaptı başka bööle bebiş var mı

ben geldim kıslar...öncelikle doğum günümüzü kutlayan herkese teşekkür ederim bugün doğum günü olan diğer bebişlerimede uzun ömürler...
bir telaş bir koşuşturma.aslında doğum günümüz bugün biliyosunuz ama ben 12 si cumartesi yapıyorum.Kızımın kıyafeti ayakkabıları alındı pasta siparişi verildi face den davetiyeyeye bakabilirsiniz hatta ankaradaki annişleri bekliyorum.
slayt hazırlıyorum.bende kuzucukla aynı elbiseyi giyecektim ama bulamadım kısmet olmadı bu durumda sadece ayakkabılarımızın rengi aynı oluyor olsun oda eksik kalsın.Çok kalabalık olmicaz anneanne babanne birde benim iki arkadaşım.ayyy allahım kendimden geçtim yemin ediyorum.dün işe gelemedim aslında bugünde izinliymişim ama bir allahın kuluda arayıp bana söylemedi gıcık oldum.

Burcucum bugün çıkmadın anlaşılan..annen için denilebilecek söz yok, yaseminin de dediği gibi sözkonusu kv olsa daha kolay yorum yapacaktık sanırım:)) cnm anladığım kadarıyla huylu huyundan vazgeçmiyor sen de artık daha az takmaya çalış bu durumu,zor ama yapacak bişi de yok

Hanifecim, gün ortasında 250 cc. ve gece yatmadan önce 250 cc. süt içiyor İklim, bazen günde 1 kere içtiği de oluyor.

Yasemincim inek sütü mü bu?
Bizim doktor günde 250 cc'den fazla verme demişti, ama sanırım demir eksikliği olduğu içindi o.
Hoş ben 250 cc bile veremiyorum, beğenmedi sıpa.
Hsonu pekmezli vereyim diye düşünüyorum.

bu arada süt ve sütle yapılan muhallebi pişik yaptı kuzumda kestim bi süre bi daha verdim yine pişik yaptı başka bööle bebiş var mı

Sütle yapılan şeyler muhallebi gibi şeyler bişi yapmıyor.
Ama geçen gün kahvaltısını sütle ıslattım, sonra vücudunda küçük kırmızı benekler çıktı.
Tam da kızamık aşısından 10 gün kadar sonraydı ve doktor aşıdan 10 gün sonra döküntü olabilir demişti.
Hangisinden oldu bilmiyorum, süte 1 hafta ara verdik, hsonu yine deneyecem, o zaman anlaşılır.

Evet vazgeçmiyor, dinlemiyor, acaba haklı olabilir mi diye düşünmüyor. Aynı apartmandayız, dana babam da gitti zaten, herşey daha zorlaştı.

Kvye gönlümce hırlarken kendi anneme gık diyemiyorum, bu çifte standart değildir de nedir, günaha giriyorum valla, Allah affetsin.

Evet Meralcim bugün çıkamadım, müdür son anda çık istersen dedi ama suistimal etmek istemedim adamın iyi niyetini. Gerçi tam da gününü bulmuşum, bugün bakıcı da yok, kuzu annemle kvye emanet, ikisinin de canını çıkarmıştır, gidince annem yine surat yapar şimdi bakıcıya izin verdim diye.

Dilşadcım, Elvinimin doğum günü tekrar kutlu olsun, gelmeyi çok isterdim ama cumartesi günü hem İklim in doktor randevusu var hemde kvalide ve kpeder tatile gidiyo, uğrlamazsam darılırlar ( Yinede şansımı bir deneyecem gelmek için, gelebilecek gibi olursam ararım seni..

Burcucum, bizim doktor İklim 10 aylıkken bile pastörize süt içebilir artık demişti ama ben vermemiştim pek, alıştırma yapmıştık o zamanlar, şimdi pastörize sütle, kutularda satılan 1 yaş üstü devam sütleri var ya Pınar yada Dost veya Hipp, Aptamil Junior marka sütleri dönüşümlü olarak içiyor.

biz gittik geldik
bu serhan beni deli ediyo nerde cam önü kapı arkası soğuk biyer var serhan orda hasta olacak zaten burnu akıyo
serhan yürütecini ilk arabam gibi kullanıyo asla içine binmek istemiyo illa sürerek gidecek
şu eymen kuzunun tertip ve düzeninden bende istiyorum serhan koltukların sehpaların üzerinde ne varsa yere atar sonra hepsini oyuncak kovasının içine doldurur
şu anda üzerime çıkıp pc parçalama isteğiyle doluu

arkadaşlar ben alıştıramıyorum kokluyor sonra içmiyor nasıl alıştırıyorsunuz akıl verin ...

Ben alışsın diye bir çaba sarfetmedim açıkçası, 6-7 aylıkken sulandırıp vermiştim 1-2 kez, sonra 10-11 aylıkken de sulandırmadan denedim, içti..
İçine muz ezip koysan içer mi ki acaba..?
Aklıma başka bişey gelmedi..

Tabi ben devam sütü bile içmyen çocuğa birden inek sütünü dayadım yağlı yağlı, ağır geldi herhalde. Akşam giderken ben de aptamil Junior alayım bakalım, napacak... Süte muz karıştırmak da iyi fikir. Bi de Doruk biberon almıyor, gece çayı falan içireceksem sulukla içiriyorum, sütü de suluğuna koymayı deneyeyim bakalım...
Ne zor işler be ne zor

Ayyy naaptın hakkaten Burcu, Aptamil Junior gibi sütlerden ver önce sonra yavaş yavaş geç inek sütüne, çocukta şaşırmıştır tabi :))

ben sıpada su bardayla içiyor önceden mamayı biboronla içiyordu şimdi onuda almaz oldu valla su süt meselesi beni deli ediyor kaç kere denedim ya eşşek kokluyor sütse içmiyor ağzını kapatıyor hemen cici bebeyle bile denedim olmadı birde muz deneyeyimmm üfff valla harbiden acayipp zorrr
birde işe başlayacaktım gelde başlaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…