2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nazar değdi kuzuya kendisi uyuyor filan diye anlatmıştın
zaten bir gün iyi bir gün kötü uyuyorlar

44 Sinpac 11.03.2010
45 Gzdatk 11.03.2010

maşallah onlarada 1 yaşları kutlu olsun

Hahaha ama bende öyle anladim KVye cikisti sandim....

kv çemkirmeyin yazık onlarada bizde bi zaman kv olacaz inşallah

Senin kuzu çok pişik oluyor be Esintoş, çok sık kaka yapıyor dediğin kaç kere? ayrıca ona bişey dokunuyor ama sen anlamıyorsun galiba:44: ıslak mendil yerine ıslak pamuğa dön bence belki ıslak mendiller dokunuyordur

Günaydın bacılarım, cumanız hayır olsun..

Fulya buz pisti oldu Ankara hakkaten, bende zor geldim şirkete.. Bir an evvel bu buzlar erir inşallah ama hava durumuna göre pazar gününden sonra bahar geliyormuş, oleeyyyy..

İdil Bilge ve Defne kuzularımın doğum günleri kutlu olsun, nice yıllar dilerim, sağlıkla..

Aylincim, çok kibar davranmışsın hakkaten, ben olsam direk çemkirirdim valla, benim görümceyi öyle bir sindirdim ki, o ailede benden tek korkan kişi o sanırım, ödü kopar bişey diyecem diye, ayrıca kvalidemin ve görümcemin aldığı her kıyafeti günlük kıyafet olarak giydirip önünü tez elden leke yaparak kenara atma işinde ustayımdır, çocuk bu ayol hemen leke oluyor ne yapayım, sizi sevinsin diye giydirdiydim diyede numaradan üzülmüş gibi yaparım, yaşasın kötülük, hehehehe...
Bende ev süslemesi için malzemeleri parti dünyasından netten aldım ama çok pahalı olduğu için istediğim her şeyi alamadım tabi, iyi ki doğdun iklim yazısını kırtasiyeden aldığım kartonu keserek kendim yaptım, üstelik 1 liraya mal ettim, bence uğraşmaya değer, kendin yap bazı süsleri de..

Öznurcum, bende kvalideye çemkirdin sandım sevindiydim valla, eşine söylenmişsin meğer, psikolog ücretleri pahalı biraz evet ama kesinlikle gittiğine değecektir, bence gitmelisin, çünkü hayatın boyunca bu şekilde yaşayıp kendini mutsuz etmek yerine bir süreliğine bu paraya kıy ve ruh sağlığını geri kazan arkadaşım, bende gittim zamanında ve çok faydasını gördüm..

Burcucum, uykusuzluk sorunu en kısa zamanda düzelir inşallah, ben dişlerden dolayı olduğunu düşünüyorum, birde senin kvalide ve annene olan gerginliğin Doruğa da yansıyor olabilir, hissediyorlar sıpalar..

Fatmacım, Selin kuzumun doğum gününün iyi geçmesine ve mutlu olmanıza sevindim, Selin in babasını da kınıyorum ayrıca ama hiç üzülme arkadaşım, benim eşim aynı evin içinde üstelik aramızda sizinki gibi bir sorun olmadığı halde ne kızını öptü kutladı doğduğu için ne de bana bişey söyledi...

Bugün kızım babası ile birlikte babannesinde, aklım onda kaldı, nasıl bakacaklar ne yedirip içirecekler, üstelik görümcekin arsız oğlu da var, kızımı rahat bırakmıyor hiç, düşürüp duruyor, içim hiç rahat değil, akşam olsa da gitsem kuzumu alsam onların elinden..

Kundak Sosis de yap, bende yapicam. Onlarda cok sirin duruyor.

Senin de fikrin zikrin belli oldu

Diş çıkarıyor olabilir mi?

Geçmiş olsun güzel gözlü kuzuya...
Uykusunda kaka yapması biraz fazla olmuş, pişik de sık kaka yaptığı için olabilir. Bugün patates muz falan yedirsin eltin, geçmezse doktoruna bi sor derim.

Bilmez miyim... Gösterdiğim tepkilerin haddi hesabı yok, ama huylu huyundan vazgeçmiyor, yine yapıyorlar yapacaklarını...
Kvnin annemle mücadelesi ayrı bi komedi, kendi çapında. Doruk anneanne diyor ya, ama babaanne demiyor tabi, bizimki babaanne deme zor, dili dönmez çocuğumun, en iyisi bana nene desin dedi, şimdi Doruk'a nene demeyi öğretmeye çalışıyor. Benim her yeni kelimeyi 5 seferde öğrenen çocuğum, neneyi bir haftadır söylemiyor

çok geçmiş olsun canım yoktur umarım bişeyi bıdıkın

kıyamam pişik zor oluyo serhana en iyi cihicconun pişik kremi iyi geliyo inşallah birşeyi yoktur kuzunun

olucaz inşallah ama ben eminim bizim zamanımızın kaynanaları kaynanatör olmayacak en azından çoğu

sanada hayırlı cumalar canım taktik süpermiş çok tuttum
ewet biran önce akşam olsunnn

Geçmiş olsun, niye ateşi çıktı kuzunun, hastamıydı? Diş mi çıkarıyor yoksa, bazı çocuklar diş çıkarırken de sürekli emzik istiyor ya, ondan olabilir, doktor ne diyecek bakalım, için rahat değilse götür doktora, uamrım önemli bişey değildir..

Cemy ye de geçmiş olsun, hakkaten ne çok pişik oluyor bu kuzu, babannesi yine bişeyler yedirmiş olmasın acılı baharatlı falan :)) Ayline katılıyorum ıslak mendil yerine pamuk kullan bir süre bakalım değişme olacak mı..

Ayfercim, yerim ben o oynak kuzuyu, ateşi bir daha çıkmaz inşallah, yanakları kızarınca da ayrı bir tatlı oluyorlar değil mi..?

Zeliha içindeki o heyecanı hiç kaybetme, yarın bol bol duygulanıp ağlayacan, ben günlerce stres altında yaşadım ama o gün yine de içim kıpır kıpırdı kızım doğduğu için, iyi ki doğurmuşuz bu bebeleri yaww :))

Fulyacım, kv olacaz Allah kısmet ederse, haklısın, ama üstüne vazife olmayan şeylere karışmayan kvler olacaz. Bu gelinlerimizin bizi çok seveceği anlamına gelmiyor, ama en azından sürekli cinlerini tepelerine çıkarmayız diye umuyorum. Samimiyet, içtenlik her şeyin başında geliyor, arkasında iş çevirmek, anlamsız üstünlük mücadelelerine girmek gibi şeyler insanlıla alakalı, kv olmakla değil bence...

Yasemincim kıyafet taktiğine bayıldım. Ben daha domuzum, beğenmediysem direk giydirmiyorum :)

Doruk ben gergin değilken de uyumuyor be arkadaşım, acayip şekilde huy değiştirdi uyku konusunda, inşallah bi daha değiştirir :)

İklim kuzuma iyi bakarlar umarım, bir an önce akşam olsun da kavuşun.

Iste bunlar....ama bu henüz firina sürülmemis hali. Bende nette buldum hosuma gitti, denicem

Çok şirinlermişşş...
Sen de bütün güzel şeyleri bizim doğum günü geçtikten sonra paylaştın Zelihacım yaa

günaydın kızlar
canım hiç bişey yapmak istemiyor size cevap yazmak bile.. okuyup okuyup cıkıyorum.
ewi o kadar dağıtıyor ki yetişemiyorum artık ve bu sinirlerimi bozuyor çekmeceler mutfak salon heryerheryerde.. artı ders çalışmam lazım aptal aöf den iki dersim kaldı doğum yapınca finale giremedim bütün dersler bütünlemeye kaldı 8 ini werdim ikisi kalmıştı geçen sene. artı başka bi sınav daha war onada çalışmam lazım artı ew çok kirli lavabolar fln artı akşama ne yapcam bilmiyorum artı duş almak istiorm ama melikeyle tuvalete bile giremiyorum artı pilates yapıyım kendim için bişiler yapıyım dedim melikenin uyku saatiyle çakışıo onuda yapamıorm öle boş boş oturmak istiorm ew pis ben pis böle pasak pasak oturmak istiorm..

bı kere yapmıstım.ama bana yazıklar olsun tuhhh falan dedı benımde salterler cıdden atmıstı.

dıs olmasın canım :26:

Esıncıgım dıs yapıyor boyle.poposu ıcınde popolın omegayı tek gecerım.

cevap vermıslıgım var Aylıncıgım.ınankı kocamı bu kadar sevmezsem ohoooooo anla artık.
bızım kv de 1000 tl ayırmıs altın hesabı actıracakmıs oglana.ama fısır fısır konusuyorlar ben gıttıgımde susuyorlar.halbukı kendı demıstı 1 ay oncesınden.evvelsı aksam kocama dıyorkı acacagım hesap sen kontrol edeceksın sonrada evrak gerekıyormus sen actır ben sana parayı vereyım dedı.

sendekı kv bende olsa pamuklara sarardım ayol.

bakalım sımdı kocama dıyecegım gıtmek ıstıyorum vs dıye ne deycek aceba kenduleru

bu hıc hayra alametmıs gıbı gorunmuyor canım.melıke uyur uyumaz bı dusa gır uzerındekı kotu enerjı akar.canlanırsın bıraz.

Günaydınlar kızlarrrr hep açık ama fırsat bulup yazamıyorum..şöyleee bi baktım geçmişe uyku sorununu anlatmışsın burcucum..
Hep diyorum bir kez daha dicem öncelikle bir rutine ihtiyacı var bu bebelerin. Rutinin içeriği ne olursa olsun banyo masaj kitap şarkı hepsi hergün bıkmadan usanmadan tekrarlanacak ki çocuk bunun ardından sıranın uykuya geldiğini anlasın. Bi uyku saati belirleyin hayatınıza uygun olarak ki 20.30 u geçmesini önermiyor uzmanlar hergün aynı saatte yatırın bir süre hayatınızı ona göre yaşayın başka yolu yok..12 de uyuyan bi çocuk tabi ağlayıp uyanır canlarr onların uyku ihtiyacı bizimkinden farklı onlar bize ayak uyduramaz bizim onlara uydurmamız lazım..Size yazık artı daha da kötüsü bebelere de yazı..Bütün beyin bağlantılarını uykuda kuruyorlar öğrendiklerini uykuda pekiştiriyolar..en az yemek yemek kadar gerekli gelişimleri için...Gece uykusunun kalitesi için gündüz de uyumaları gerekiyor bizim yaş aralığımız için iki kere toplam en az 2 saat civarı. Bir de şu ağlatma meselesi..Ağlatmayayım diyosunuz ama bebişin sizin yanınızda ağlamasıyla yapayalnız ağlaması arasında dağlar kadar fark var. Birinde çaresizlikten diğerinde 1ya napıyo bu annem böyle uyumuyoduk anlamıyorum ıngaaa" dan dolayı ağlıyo..zarar vermiyim ağlamasın diyosunuz ama uyumayarak daha fazla zarar görüyorlar..Öğretirken bir miktar ağlamaları çok ama çok normall..çok uzun olduuuu daha okuyacak olan varsa sorsun öyle yazayımmm..
Süt yerine kefir deneyin? Belki onu içer..ikisinin de faydası aynı sonuçta..
Bir de zeliha o sosisli şeylerin tarifini nereden aldın canım?

ya eltime sordum değişik bişey yedi mi die yok dedi yemeklerini ben yaptım sütü de kestk isal gibi de deil bu ara biz zaten gün içinde nerdeyse hiç ıslak mendil kullanmıyoruz burda havalar sıcak yıkıyoru o yüzden üşüttü desem ishal deil kıvamlı dün 6 kere yaptı mesela pişik kremlerinden denemediğim kalmadı sadece zeytin yağı ii geldi o da az bişey iyleştirdi poposu cılk yara açtım bezi bıraktım yorgan falan açtım altına battı ama olsun yıkanır hepsi belki ii gelir biraz eltime de dedim bugün ara ara aç altını ben temizlerim dedim umarım dinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…