2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba,bende 2010 mart annesiyim.hep takip diyordum forumu ,çoğunuzu isimleri karıştırsam da ,tanıyorum...farkında olmadan hep birlikte büyütüyoruz bebeklerimizi..siz aranızda sorunları anlatırken ,zaten sormaya ihtiyac duymadan ,cevap alıyorum ..ve doktora koşmaktan Gül üm (kızım)her hapşırdığnda zorunda kalmıyorum:)Kızım 27 mart 2010 doğumlu .adı Gül.Biz İstanbulda Şişli de oturuyoruz.aranıza alırsanız bizi,seviniriz.uzun mesaj yazmayım,okumayanlar var ..biliyorum:)...

Son düzenleme:
meralden bahsediyosun galiba hoşgeldin aramıza adın nedir çalışıyomusun

göremedim ama eminim güzeldir güle güle giysin kuzucuk

ohh gezin bakalım bakalım canım torba yasaya göre ilk 6 ay süt izni 3 saate çıktı devletin bana 6 ay 1,5 saat borcu var şuan

Gülşancım, hadi hayırlısı, inşallah uzar süt iznin..

Zelihacım, güzel havaları değerlendirmek lazım, bizde çoğu zaman soğuk bile olsa çıkarıyoruz İklimi dışarı, soğuğa da alışmaları gerek bence..

Deryacım, rica ederim, güle güle giysin kuzu ayakkabısını..

Esmiragül, aramıza hoşgeldin, sende yaz artık sık sık, bizimde senden öğreneceğimiz bişeyler olabilir..

burcu nerde bugün:26:
doruğun iyi olduğuna sevindim aslında dün söyleyecektim ama belki önemli bişeyi vardır diye demedim,bu ara bebekler annesine çok düşkün oluyomuş onu getirtmek için eve, ağlama mızmızlanma normalmiş. alıştırmayın diyor dr lar.

Benimki de üst dişleri çıkartıyor daha 3. çıktı 4. yolda inanılmaz huzursuz evde mızırdanıp duruyomuş şimdi konuştum ya sadece gece uyumadan önce ilaç veriyorum ibufen ki ben ilaca çok karşıyım ona rağmen zırt pırt vermem gerekiyooo nasıl olcak böyle daha biii sürrü diş gelcek ilaç mı kullancas hep böyle yaa

Sıcaklığınız için teşekkürler!yazarım tabi...adım Esmira .çalışıyorum ama evden..saatlere bağlı olmadan.....aile şirketimizde patron yardımcısı :)olarak müşteriler ile yazışma-hesap-kitap işleri evden ..bazen sahaya inerek :)yapıyorum.....

aramıza hoşgeldin gül ün annesi :) maşallah kızın çok tatlı

Ayakkabi demisken...
Tugra yürümeye basladigindan beri ilk adim Ayakkabisi kullaniyoruz.
Cok rahat yürüyor onunla.
Simdi bende yeni bir Ayakkabi almak istiyorum, hatta dün gördüm Puma´nin cok hosuma gitti.
Yine bir Ilk Adim Ayakkabisimi alsam, yoksa artik farketmezmi normal Spor Ayakkabisi felan alabilirmiyim sizce?

Begendigim bu

http://www.deichmann.com/DE/de/shop...=puma&st=PRODUCT&filter_category=&filter_cat=

Son düzenleme:
bakın,neler okudum...
12-15 ay)

Ayrılma endişesi yaşayan çocukların endişesini ciddiye alın. Çok büyük ve olumsuz tepkiler vermeyin. Örneğin, “Ne aptal şeysin”. “Bana böyle yapıştığında çok kızıyorum” gibi. Anlayışla ve sabırla karşılayın. Örneğin, “Biliyorum benden ayrılmak istemiyorsun. Hemen geleceğim, seni seviyorum.“ gibi.
Net bir şekilde döneceğinizi söyleyin.
Siz etrafındayken güvende hissetmesini sağlayın. Onu sevdiğinizi söyleyin. Kısa süreli ayrılıklarla başlayın. Kapının arkasına veya başka odaya geçin daha sonra da kısa süreli evin dışına çıkın. O fark etmeden kaçmayı denemeyin. Sizi göremediğinde daha fazla güveni sarsılacaktır. Güvenli ellere bıraktığınızda suçluluk hissetmeyin. Kendi duygu ve endişelerinizi gözden geçirin. Siz ne kadar hazırsınız bu ayrılığa bir düşünün. Çocuk sizin endişeli olduğunuzu hissederse daha fazla endişeli olur.

Cee oyunları oynamaya devam edin. Saklanma sürelerini her seferinde uzatabilirsiniz.

Evin içinde başka işle uğraşırken bile yanında olduğunu hissettirmek ve size güven duymasını sağlamak için çeşitli yollar deneyebilirsiniz. Mesela siz yemek yaparken onun da bir şeyle meşgul olmasını sağlayın. Örneğin, “Sen de kitabına bak istersen ” deyin. Siz çalışırken aynı zamanda konuşun ki orda olduğunuzu bilsin.

Yabancılara karşı oldukça utangaç veya endişeli olurlar. (8-13ay)
7-8 aylıkken çoğu bebek etrafındaki tanımadık insanlardan dolayı, korku ifadesi göstermeye başlar. Buna “yabancı endişesi/ korkusu” denir. Bu normaldir ve birkaç ay sonra şiddeti artar. Bebekler endişe duyabilir, anne babaya yapışabilir veya yabancı kişiden saklanmaya çalışabilir. Araştırmacılar yabancı endişesinin çocukların tanıdık yüzleri hatırladıkça ve yabancı yüzleri fark ettikçe arttığını söylemektedirler. Araştırmalar, yabancılar yavaş hareket ettiklerinde ve hemen çocuğa dokunmaya teşebbüs etmediklerinde yabancı korkusunun azaldığını göstermektedir. Bazı çocuklar diğerlerine kıyasla daha yüksek seviyede bu korkuyu yaşarlar.

nasıl desteklenir bölümünden alıntı.........
(12-15 ay)

Kendi ve diğer insanlar arasındaki farkı gösterebileceğiniz oyunlar oynayın. Örneğin, aile albümünü gösterin. Resimde kendini ve tanıdıklarını bulabilir. Veya kendi ve sizin vücudunuzdaki organları tanıması için oyun oynayın. Örneğin, senin burnun nerde? Annenin ki nerde? gibi.

Cee ee oyunlarına devam edin.
Cee ee en fazla oynanan oyunlardır. Bu dönemde sık sık oynanmalıdır. 18 aydan sonra etkisi azalır.

Kitap okumaya kısa sürelerle devam edin. Kumaştan hissedebileceği ve dokunabileceği kitaplar seçin. Resimleri gösterin, nesneleri isimlendirin. Ses tonunuzu farklı karakterlerde değiştirin.

Yiyeceklerle veya nesnelerle sınıflandırma becerisini arttırmaya yönelik oyunlar oynayın. Örneğin, elma, armut, ve muzu meyve olarak gruplayın. Patates, havuç ve kabağı sebze olarak gruplayın. Yapılanları çocuğa fark ettirmek için konuşun. Örneğin, muz, armut ve elmayı ayırdım. Çünkü bunların hepsi meyve. Sonra onun da aynı şekilde yapmasını isteyin.

zelihacım benimde böyle ayakkabılar çok hoşuma gidiyo ama sen yinede ilk adım ayakkabısı al çünkü hala ayakları şekil alma aşamasında ve tabanları çok önemli seneye bu tip ayakkabılardan alabiliriz

Burcu, bugün Kk ya fazla takılamayacakmış, işleri yoğunmuş arkadaşlar..

Esmira, ne güzel bir işin var öyle yaa, evden çalışmak, ohh hem bebeğinle birlikte oluyorsun hemde çalışıyorsun..
Paylaştığın bilgiler içinde ayrıca teşekkür, bence de çocuktan kaçarak ayrılmak iyi fikir değil, kendini terkedilmiş gibi hisseder..

Benim ilk adım ayakkabısı aldığım yerdeki satıcı, özellikle ilk 2 ay ilk adım ayakkabısı giymesi çok önemli dedi, sonrasında da bir süre giyebilir ama çok uzun süre de giydirmeyin, ortopedik bir sorun yoksa normal ayakkabılarla devam edin dedi...

herkese tünaydınn, seviyorum hepinizi

hoşgeldin Esmira, ben de şişlide oturuyorum ve şişliden bir arkadaş çıkmasına çok sevindim:)) Meral bu arada adım, bilgiler için de teşekkürler

hımmm saol cnm

Hosgeldın canım.o okumayan Meral :)))

bende boyle bı ıs ıstesem evren gonderırmıkı bana

bu yabancılara karsı utangac ve endıselı durumunu azıcık Doguhan dada gorsem mesela kımsenın kucagına gıtmese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…