- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #105.961
çok ama çok geçmiş olsun bizde 6 gün böyle geçirdik aynısını ben yaptım toz ishal ilacından verdim akşama kalmadan ateşi çıktı , dr götürdüm acile pronox fittille ateşini düşürdüler kaka tahlili vs yaptılar temiz çıktı dişten dediler gönderdiler ama o altı gün berbattı sana tavsiyem leblebi yedir koy önüne döke saça yesin muz ptates diyecem ama zeynep ağzına koymadı bende paso yayla çorbası içirdim ve su meyve suyu verdim gece 2 gün ateşlendi ılık su yaptım yıkadım sirkeli su yapma demişti bana şarkılar söyleyerek yıkamaya çalıştım inşallah çabucak atlatır sağlıkla gülücükler saçar annesineGülşan dan ve Mert ten henüz haber yok arkadaşlar, dün konuştum Gülşan la Ankara ya gelmek üzere havaalanına doğru gidiyorlardı, araya hafta sonu girdiği için Ankara da da henüz bişey yapılamayacağını düşünüyorum, Gülşan müsait olamıyor, o yüzden sık sık arayıp rahatsız etmek istemiyorum, o müsait olunca beni arayacak bende buraya yazarım hemen..
Bu arada bende çıldırma noktasına geldim, İklim 2 gündür ağzına lokma koymadı, sulu kaka yapmaya devam ediyor, patates püresi, muz, pirinç lapası v.s. her şeyi denedim, reddediyor, biberonla beslemek istedim onu da almıyor.. Sanırım diş geliyor ama üstten 4 tane alttan da 2 tane dişin yeri fena kabarmış, dokundurtmuyor, eli sürekli ağzında, mızmız değil ama halsiz, sürekli uyuyor, su içti bol bol, ishal ilacı verdim, ateşi çıktı, ateş düşürücü verdim, başka ne yapabilirim, nasıl besleyecem ben bu çocuğu, birde aynı anda mı patlayacak bu kadar diş anlamadım ki, okuyanlar, tavsiye yazsın, çok moralim bozuk, ara ara girer bakarım..
HAYATIM BNCEDE AZ 1 YAŞ KİLOSU ORTALAMA 10 OLMALI..
AMA ZEYNOMUZ ERKEN DOĞDUĞU İÇİN BELKİ YAWAŞ İLERLİYORDUR:26:
yaw neden pedagog diosun el kadar bebeye anlamadım bırak işte sakin uslumu uslu bi oğlun war maşallah.. pedagoga biz götürelim düz duwara tırmanmaya çalışıyo ceren.. koltukların tepesinde yürümeye çalışıyo, yatağın üstünde zıplıyo.. bnse sürekli kızıyorum bebeğime, elimde olmayarak kendimi bi psikiyatra götüreceğim sanırım:26:
sen multitabs mı weriosun yalnızca? damlasınımı?
boya ne boyası oluyor?
canım sana yanlış gösterdiler sanırım, bende ocean kullanıyorum portakallısını normal şurup boyutunda bir şişe, dışında balık resimleri falan war beyazlı turunculu..
canım hergün wermen gerekio yarım ölçek etkili olması için sanırım.. balığı hergün weremiyeceğin için haftada 2 gün diyolar...
kızlar bizim için dua edin en iyi proftan randevu almaya çalışıyoruz yarın belli olacak dualarınıza çok ihtiyacımız var. mert şu an iyi hiç hasta gibi değil ablamlardayız. yarın belli olacak randevu işi. yoksa 1 ay sonrasına ancak randevu alabiliriz
canım kaç dişi wardıki, azılarmı şişmiş.. O kadar diş peşpeşe gelirse tabiiki bişey yemesini bekleme yawrunun.. Eline hawuç, elma, salatalık, ekmek dilimi falan wer..
calpol wer günde 3 kez falan, calgel sür, çok huzursuz olduğunda paranox fitil at.. Yazık yawruşuma
Dualarım Mert ve Gülşan la olacak, umarım o prof. dan randevuyu alırsınız..
Kızlar önerileriniz için teşekkürler, ishal ilacı olarak Ercefuryl şurup veriyorum, toz karışımı içmedi malesef, ateş düşürücü ve ağrı kesici olarakta Pedifen veriyorum, Calpol etki etmiyor artık İklime..
Leblebiyi yiyebileceğini sanmıyorum, boğazına kaçmaz mı yaa..? Korkarım ben öyle şeylerden, ishali kontrol altına aldım şurup sayesinde zaten, ateş için bir de paranox fitil deneyecem, çünkü şurubun etkisi çabuk geçiyor, iştahsızlık aynen devam ediyor, su dışında başka bişey kabul etmiyor malesef, bu kadar sıkıntıya inşallah diş çıkarır yoksa çektiği sıkıntı yanına kar kalacak yavrumun, kendimi, uykusuzluğumu v.s. geçtim onu öyle gördükçe çok üzülüyorum.. İlk defa böyle oldu İklim, şaşkınım.
maşallah Doğuhan'a neden pedegog istedin acaba merak ettim ?dorukta çok sakin bi çocuk belki okumuşsundur daha önceki endişelerimi hafta başı bizde kontrole gitcez bakalım neler dicek dr muz merak ediyorum.
ben balık yağı vermiyorum ama sizlerden duydukça bende başlasammı diyorum.daha bir yaş kontrolünede gitmedik.sünnet için bende kararsızım.maşallah doğuhan paşaya...
---mertin durumunu merak ediyorum bende..gülşanın nosu olan varsa özelden atsın bana ...
slm kızlar
öncelikle mert kuzuma çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin o minik bedenine güç kuvvet versin inşallah hemen atlatır ameliyat falan demiş gülşen inşallah gerek kalmaz çok üzüldüm
bizde kaç gündür bi koşuşturma bi türlü yazamadım
serhan beyin ilk doğum günü kutlamasını yaptık erken de olsa
salıgünü çekirdekailemizle bi kutlama planımız var hava soğuk olursa evdeyiz güzel olursa dışarda
haftaya p.tesi de yine ailece bi parti daha yapıcaz her iki aile tam kadro
perşembe k.v ler geliyo artık fırsat bulursam akşamları bakarım 10 gün kalacaklar inşallah sorunsuz geçen bi 10gün olur
hepiniz iyisinizdir inşallah özledim sizi valla daha çok şey yazasım vardı ama mert kuzuma çok üzüldüm inşallah iyi olur biran önce
Gülşan dan ve Mert ten henüz haber yok arkadaşlar, dün konuştum Gülşan la Ankara ya gelmek üzere havaalanına doğru gidiyorlardı, araya hafta sonu girdiği için Ankara da da henüz bişey yapılamayacağını düşünüyorum, Gülşan müsait olamıyor, o yüzden sık sık arayıp rahatsız etmek istemiyorum, o müsait olunca beni arayacak bende buraya yazarım hemen..
Bu arada bende çıldırma noktasına geldim, İklim 2 gündür ağzına lokma koymadı, sulu kaka yapmaya devam ediyor, patates püresi, muz, pirinç lapası v.s. her şeyi denedim, reddediyor, biberonla beslemek istedim onu da almıyor.. Sanırım diş geliyor ama üstten 4 tane alttan da 2 tane dişin yeri fena kabarmış, dokundurtmuyor, eli sürekli ağzında, mızmız değil ama halsiz, sürekli uyuyor, su içti bol bol, ishal ilacı verdim, ateşi çıktı, ateş düşürücü verdim, başka ne yapabilirim, nasıl besleyecem ben bu çocuğu, birde aynı anda mı patlayacak bu kadar diş anlamadım ki, okuyanlar, tavsiye yazsın, çok moralim bozuk, ara ara girer bakarım..
HAYATIM BNCEDE AZ 1 YAŞ KİLOSU ORTALAMA 10 OLMALI..
AMA ZEYNOMUZ ERKEN DOĞDUĞU İÇİN BELKİ YAWAŞ İLERLİYORDUR:26:
yaw neden pedagog diosun el kadar bebeye anlamadım bırak işte sakin uslumu uslu bi oğlun war maşallah.. pedagoga biz götürelim düz duwara tırmanmaya çalışıyo ceren.. koltukların tepesinde yürümeye çalışıyo, yatağın üstünde zıplıyo.. bnse sürekli kızıyorum bebeğime, elimde olmayarak kendimi bi psikiyatra götüreceğim sanırım:26:
sen multitabs mı weriosun yalnızca? damlasınımı?
boya ne boyası oluyor?
canım sana yanlış gösterdiler sanırım, bende ocean kullanıyorum portakallısını normal şurup boyutunda bir şişe, dışında balık resimleri falan war beyazlı turunculu..
canım hergün wermen gerekio yarım ölçek etkili olması için sanırım.. balığı hergün weremiyeceğin için haftada 2 gün diyolar...
kızlar bizim için dua edin en iyi proftan randevu almaya çalışıyoruz yarın belli olacak dualarınıza çok ihtiyacımız var. mert şu an iyi hiç hasta gibi değil ablamlardayız. yarın belli olacak randevu işi. yoksa 1 ay sonrasına ancak randevu alabiliriz
yok hayatım hergün werilmesi gerekior omega 3 sadece iştah değil biliosun bebeğin zihinsel, beyinsel gelişimi için süper bi faktör.. 1 yastan sonra bi çok dr. öneriyor..
bilmiyorum walla enerji patlaması mı yaşıyor
bak örnek günlük beslenmemizi yazayım
SABAH peynirli omlet tereyağında (bazen domateste ekliorum çeri almışsak)
sonra ilk uykusunu uyuyor hemen 150cc mama hazırlıyorum 2,3 bisküwili onun tamamını yada 130ccsini içiyor..
1-1,30 saat uyuyor..
UYANDIĞINDA bi süre sonra ekmek doğranmış çorba yada ewde ne yemek warsa..
ayrıca elinde hep çilek, elma, ekmek, salatalık falan kemiriyo, kuru erike bayılıyo.. portakalda 1 tane yiyor bazen..
çok uyanık kalırsa 1 muz weriyorum bazen kendi yiyo ısırarak bazen ben peşinden gezerek parça parça weriorum..
2. uykusunu uyuyor 2saatfalan o uykudada fix 150cc 2,3 bisküwili..
uyanıncada elinde bişeyler yiyor, bazen köfte falan pişirip weriyorum, yada danette danone falan yerse tabi..
ewde olan yemeklerden yine öyle 3,5 kaşık n yerse kar die dönüyorum peşinde işte
benim sıkıntım yoğurt yememesi((
gecede ben yatmadan 11,12 gibi yine uyurken mama içiriyrum we öyle uyuyor.. sabahta 5,6,7 gibi nestle dewam sütü içiyor 150cc falan.. tabi kendi mızmızlanıp istyor bana kalsa bu öğünü kesmek istyorum deliksiz uyumaya alışsın die..
bizim menü
uyanınca emme 1 saat sonra
tam yumurta peynir tereyaa bal süt 6 bisküvi.(tektek wermeye çalıştım yiyor ama bu kadar değil)
emerek uyuma uyanınca emme
öğlen çorba yanında warsa sebze yemee yada köfte yada sadece ekmekle..
tekrar emerek uyuma uyanınca emme
yogurt bisküvi meyve karışımı yada sadece meyve
tekrar emme
akşam çorba sebze yemeği yafa bir köfte.
9 a gelmeden emerek uyuma bazen yanında 40-50 cc süt gece en az 2 kere emme
kilomuz 9.3 boy 80 cm
ben eline werirsem bi dilim elmayla doyuyo yarım portakal yiyo anca ama karıştırınca daha çok yiyo muzu kendi yemio boğazına mı yapıoşıo nedir öğürüo eline bişi wersem yemeyi becerio ama hepsini agzına tıkıp kusuo sonra daha onu beceremioruz. dün patates kızartması werdim hepsini tıkmış çeviremeyince kustu.
cery kadar usta diiliz kemirmede ama artık wara yoka öğürmüyoruz şükür. ama mesela şimdi meyve yemedi mesela bazen kayıyo ama genelde yiyo. düzeni deişmesindie yemek saati bi yere ne gidiorm nede kbl ediormS: zorda kalırsam öğün atlayınca süt içiriyorum:S
Kızlar önerileriniz için teşekkürler, ishal ilacı olarak Ercefuryl şurup veriyorum, toz karışımı içmedi malesef, ateş düşürücü ve ağrı kesici olarakta Pedifen veriyorum, Calpol etki etmiyor artık İklime..
Leblebiyi yiyebileceğini sanmıyorum, boğazına kaçmaz mı yaa..? Korkarım ben öyle şeylerden, ishali kontrol altına aldım şurup sayesinde zaten, ateş için bir de paranox fitil deneyecem, çünkü şurubun etkisi çabuk geçiyor, iştahsızlık aynen devam ediyor, su dışında başka bişey kabul etmiyor malesef, bu kadar sıkıntıya inşallah diş çıkarır yoksa çektiği sıkıntı yanına kar kalacak yavrumun, kendimi, uykusuzluğumu v.s. geçtim onu öyle gördükçe çok üzülüyorum.. İlk defa böyle oldu İklim, şaşkınım.
Kizlar ya ben hergun evi temizliyorum.Oglum surekli en ufakcik bisey gorse parmagi ile isaret edip gidip kurcaliyor.Yutar diye odum kopuyor.Hergun evi supurup siliyorum.Ablam dun geldi ve eridigimi ve zayiflamak icin ne yaptigimi sordu.Bu arada artik allyansimi takabiliyorum.En son taktigimda yanlis hatirlamiyorsam 68 kilo idim.
O kadar yoruluyorumki yorgunlukdan yuzum gozum sis oluyor.
Gecen gunde Pinar ile bulustugumuzda agzim burnim daginikti :)))
Buraya bbile yazdiklarimi ayakta yaziyorum gunduzleri.Kollarimda kas yapmis durumdaminik askim sagolsun.
günaydın iyi haftalar;
Mert kuzuma ne oldı?ne ameliyatı ne Ankara'sı anlamadım...Biri bana anlatsın....
İklim kuzuma geçmiş olsun yaa umarım bişey yoktur diştendir inşallah...
Hasta olan bebeklerimiz varsa çok geçmiş olsun....
Sizler nasılsınız iyimisiniz?
Ben 2 günün ardından yorgun ve bitkinim herşey güzeldi kalabalıktı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?