2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın sabah sabah nimetciğime üzüldüm,inşallah tembel teneke kocası çalışır da düzelir araları

nan aklıma soktunuz balık yagını bılmem neyı.gecenın bı saatı bu konuyu dusunuyorum
soyleyın bakem kım ne kullanıyor ?
tosbıpıme vereyım barı haftada 2 3 kere

ocean fish oil günde 1 çay kaşığı.

geçmiş olsun bacım,artık şu ilaçlarını adam gibi kullanmaya başlasan da bizim de yüreğimizi hoplatmasan???

günaydın canlar,,

şu balık yağını bende vermeye başlayayım ,,, selinin şöyle bir sorunu var benimle ne yemek yiyor ne uyuyor,, hatta annem yengem uyuturken yada doyurruken sen bi çıksanda rahat rahat yedirsek diyorlar,, beni görünce çingeneliği tutuyor,,, benle birlikte uyutmak yada yemek yedirmek işkence halini alıyor sizde de varmı bu durum,,

nimetcimin durumundan haberim vardı öncesinde de ,,, inşallah haklarında hayırlısı olur,,,

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine ve artık doruğu sütten kesip ilaçlarına başla lütfen,,,,

Günaydın..
Bizde dün gece 21:00 a kadar hastanedeydik, çok şükür mikrobik bişey değilmiş, inek sütünden dolayı bağırsak sistemi bozulmuş, sulandırmadan vermiştim ben sütü, ağır gelmiş kuzuya, süte ara verecez uzun bir süre, balık yağını da bir tatlı kaşığına çıkarmıştı doktor, onu da kestik, iyileşince yine çay kaşığı ile verecez ve elimizdeki balık yağı bitince bir daha vermeyecekmişiz, İklim in ihtiyacı yokmuş, böbreklerine de baktılar, çok şükür susuz kalmamış ve iyi, doktor doğru tedavi uyguladığımı söyledi, bir de aferin dedi bana, cesaretimden ve soğuk kanlılığımdan dolayı :))
Kuzunun ishali günde 3 taneye düştü, iştahı da hafiften yerine gelmeye başladı, mutluyum, diş için henüz yok dedi doktor, kabarmış damaklar, yakınmış ama şimdi çıkarmazmış (

Doğum gününü kutlayamadığım bebiklerimizin geçmiş doğum günlerini kutlarım, bugün doğan bebeklerimizinde doğum günleri kutlu olsun..

Nimet için bende üzüldüm, Rabbim hayırlısını versin..
Ata kuzusu ameliyat olacakmış, çok geçmiş olsun, umarım kolay atlatır, hemen iyileşir, operasyon başarılı geçer..

Çok fazla geriye gidip geçmişi okuyamadım, kusura bakmayın, atladığım varsa özür dilerim..
Gülşana ulaşamıyorum, hiç haber yok, meraktayım..
Kendi derdimden burayı ihmal ettim ama bugün daha aktif olacam inşallah..

Günaydın canlarım;
Burcu tekrardan geçmiş olsun sana
herkes iyidir umarım benim işler yoğunklaştı ve fazla da aktif olamadım dün
Dün kızım aşılarını oldu ateşi filanda olmadı ve neşesi süperdi
Kızım AMİNN diyor ellerini birleştirerek ablamdan görmüş namaz kılarken

İklim de tam tersi sadece annemin ve benim elimden yiyor, babanne, hala, teyze, baba yedirmeye çalıştığı zaman bendeki kadar iştahlı yemiyor, ama akşamları eve gittiğimde beni görünce şımarma durumu İklim de de var, hatta 1 gece görmesin beni ertesi gece uyku saati uzuyor, daha geç uyuyor ama bana sarılarak uyumayı çok seviyor.

Yerim ben o Aminn diyen mini mause u, kuzum benim, aferin ona..
Bizim aşı zatürree ile birlikte yapıldığı için ateş yapmıştı, tek başına kkk aşısı hiç ateş yapmazmış, sizinde iyi olmanıza sevindim, önümüzdeki ay su çiçeği aşısı yaptırcam İklime, bakalım onda nasıl olacak.

canım öncelikle çok geçmiş olsun iklim kuzuma,,, günlerdir okuyorum gerçekten iyi idare ettin durumu :) bi aferimde ben vereyim :) selin bir göğsm ağzında bir göğsüm elinde uyuyor hatta belimi felan okşuyor uyurken :) o kadar süperki bu duygu annesini severek uyuyor ,,, tabi bi müddet sonra benim belim tutuluyor :) göğsümü ağzından çekipte onu pışpışlayınca memeyi vermeyeceğimi anlayıp sinirlenip arkasını dönüyor :)

yerim ben onun amin diyen dilelrini,,, ya selin çok hırçın bişi oldu kıskançlık başladı dayımın oğlunu fena halde kıskanıyor ,, oyuncaklarını ona vermiyor , yediklerini elinden almaya çalışıyor istediği olmayıncada yerletre atıyro kendini çığlık çığlığa ağlıyor,,,bu durum çok fena ansıl çözüm bulacağım ,,, bu ay sonu bi pedegogla görümeyi düşünür oldum,,, yaşadığımız zor günler selini çok olumsuz etkiliyor,,,

yasemin çok geçmiş olsun biraz daha iyi olmasına sevindim
bende balık yağı vermiyorum balık yiyor
sütde devam sütü veriyorum
seninde devam sütümü dokunmuş iklim kuzuya
bizimde 5 aydır dişimiz çıkmıyor
şımarma durumu bizdede var eve gidene kadar 6 buçuk 7 oluyor tabi özlüyor geç uyuyor sabahtan erkenden zınk diye uyanıyor

hilalede maşallah hızla konuşmaya başladı bizimki düt düt dit del öyle şeyler

aşımız 18 aylıkken olmayacakmı

Günaydın tatlımmm
Kero daki huy daha bi cins, kim yedirirse yedirsin farketmez ama illa ki o sırada reklamlar açık olacak yoksa yemiyor.

hımmm yine farklı doktor farklı bilgiler,ne diyeyim.
En azından mikrobik olmayışı sevindirici, ben de Kero ya sabah kahvaltısını inek sütüyle veriyorum ama her çocuk da olacak diye bişey yoktur herhalde di mi:44:
Bir de bağışıklık sistemini güçlendirir,beyin gelişimini destekler,kışı rahat grip olmadan atlatırsınız denilen balık yağını nasıl bir dr bu çocuğun ihtiyacı yok diye kesebilir ki? hangi çocuğun ihtiyacı olmaz bunlara?bizim dr. ben bile içiyorum demişti.

Kero da ikisini vuruldu onda da ateş olmadı, su çiçeği aşısıyla ilgili hiçbişey dememişler eşime,özelden mi alıp vurdurucaz?

herkese günaydın

biz dün akşam ilk diş fırçalama olayımızı yaşadık :))
teyzeleri benim oğlum çok akıllı fırçamızı aldık ağzına soktuğum an ağzını hiç kapatmadı fırçalamamı bekledi ohhh bir güzel fırçaladık sonrada ağzımızı bol su ile yıkadık :)) çok keyif aldı işlem boyunca güldü hep birde sanırım yeni patlayan dişler var diş etleri kaşınıyo herhalde fırça çok iyi geldi :))

Emzirmeyi bırakacam artık, içicem ilaçları söz, dün gece hiç emzirmedim mesela...

Benimle yiyor, benimle uyuyor, benimle oynuyor, başka kimseden haz etmiyor, bakıcıyla zor yiyor, zor uyuyor. Tam tersi yani...

canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine ve artık doruğu sütten kesip ilaçlarına başla lütfen,,,,

Tamam beaaaa :)))
Sağol Fatmam, tamam içecem valla, artık ben de korkmaya başladım.

Çok şükür ciddi bişey çıkmadı, çok çok geçmiş olsun akıllı bıdığıma...
Gülşan'a ben de ulaşamadım.

Sağol Ayfercim...
Ahhh taklitçi cücük, yerim onu ben...

Az önce Esin'le konuştum.
Dün hastanelik olmuş, dizanteri demişler, evde yatıyor. Annesi gelmiş, hem ona hem Cemy'ye bakıyor. Dün çok kötüymüş ama bugün daha iyi hissediyormuş, bu hafta boyunca evde yatacakmış, interneti de yokmuş, hepinize selamı var. Valla da nazar değdi bu topiğe...
Kızlar, ben Doruk'un bütün aşılarını özelde yaptırdığım için iyi bilmiyorum, sağlık ocaklarında yapılmayan aşılar hangileri ? Esin soruyor da...

Senin o akıllı oğlunu elime bi geçirsemmmm :))))
Aferin boncuğuma...
Bu arada tekrar geçmiş olsun Şebnemcim.

İşim çok, kaçıyorum yine, yarım saat sonra gelirim :))
Ahhh Vınn ahhh...

Öyle düşünme canım her çocuk bu hırçın dönemden geçiyor,Kerem de önce kafasını kızınca yere vurmaya başladı dün de kızınca kendi kendine tokat atmaya başladı, dikkate almıyoruz elbet unutacak.
Bir de sonunda benim oğlum pipisini keşfetti, altı açılınca hemen tutup çekiştirmeye başlıyor

aşımız 18 aylıkken olmayacakmı

Bize doktor önümüzdeki ay yaptırabileceğimizi söyledi su çiçeği için, 18 aylıkken de hepatit A aşısı yapılabilirmiş, kreşe falan gidecekse hepatit A yı 18 aylıkken yaptırın yoksa 2 yaşında yaptırın dedi, su çiçeğini de okula başlamadan önce tekrarlayın dedi..
İklime verdiğim süt, bildiğin pastörize inek sütüydü, devam sütü içiyor hala ama inek sütünü kestik.

Balık yağını kış bitiyor diye kes dedi bana, birde kan değerlerine göre ihtiyacı yok şu an dedi, önümüzdeki kış yine içecek yani Aylincim, bu arada bende balık yağı kapsülü içiyorum ve her kış içerim bağışıklık sistemini güçlendiren ne varsa kış boyu içerim..
İnek sütü her çocuğa dokunacak diye bişey yok tabiki, İklimde 6-7 aylıkken bile içiyordu ama o zaman sulandırıp veriyordum, bu sefer 1 hafta boyunca paso inek sütü içti ve sulandırmadan, benim hatam aslında, arada devam sütü v.s. verip karıştırsaydım böyle olmazdı belki, annem içiyor dedikçe iyi ver içsin dedim, çok üzgünüm bu konuda, çocuğun yüzüne baktıkça vicdan azabı çekiyorum ama bilemezdim ki, doktorda demedi sulandırıp ver diye, ben artık kaldırabilir sandıydım (
Su çiçeği aşısını eczaneden alıyorsun sağlık ocağında yapıyorlar, ben sordum 67 tl imiş, bizim doktor yapılsın dedi, bulaşırsa ağır geçirebilir tehlikeya atmaya hiç gerek yok dedi ama okul öncesi tekrar yaptırmayacaksanız bir anlamı olmaz şimdi yaptırmanızın mutlaka o zamanda yaptırın dedi.

Akıllı bıdığım benim, yerim ben onu, maşallah boncuğuma, annesi öp benim yerime kuzumu..

su cıcegı ozel yapılacak canım.dr su cıcegı salgını var 3 hafta sonra asıyı al gel dedı bana.

canım rota vırusu ve su cıcegı ozel asılar.sadece bunları bılıyorum.

aferim ona hadi gözü aydın dahada bırakmaz elinden :)

ilgilenmemek mümkün olmuyor çığlıklarından alt komşu bile rahatsız olur eminim :)

maşşalah bıdığıma benim ... şebnem gel bi istanbula yawww,,, özledik bi,z atayııı,,,

Fatmacım, Ayline katılıyorum, bu dönemde tüm bebekler yapıyor bu davranışları, pedagogluk bişey yok bence, İklim de istediği olmayınca yere atıyor kendini ve yıkıyor ortalığı, bırak evi alışveriş merkezinde yere yatıyor, sen düşün artık :))

Geçenlerde parka götürdüm, ordaki çocukların elindeki kovayı küreği çekti aldı, çocuklar da vermek istemedi haliyle, yerdeki taşları çocuklara attı, kendi kafasına attı, zor sakinleştirdim, hemen gidip bir kova kürek aldıkta memnun oldu küçük hanım ama yinede başka çocukların elindeki şeyler daha çekici geliyor cücüklere, İklim de oyuncaklarını paylaşmaz mesela, bu dönemi bir şekilde atlatacaz, sorun olduğunu sanmıyorum, telaşlanma..

Son düzenleme:
Rota Virüsü, Su Çiçeği Ve Hepatit A özel aşılar arkadaşlar, devlet ödemiyor, sağlık ocakları kendimiz aşıyı eczaneden alıp götürüsek yapıyor..

Ben hem doktorumuza hem de sağlık ocağına, birde aile hekimine sordum, bana broşür verdiler, aşıların ismi, resmi ve açıklaması var broşürde, ona göre gidip alacam eczaneden..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…