2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

izanteri nedir? Dizanteri, ishalle birlikte görülen bulaşıcı ve salgın bir kalın bağırsak hastalığıdır. Yaşlılarda, küçük çocuklarda ve Bebeklerde dizanteri çok daha tehlikelidir ve ölümlerle dahi sonuçlanabilir.

Dizanteri Belirtileri: Başlıca belirti sık ve kanlı ishaldir. İştahsızlık, şiddetli karın ağrısı ve ateş de görülebilir. Kimi durumlarda ishale bulantı ve kusma da eşlik edebilir.

Dizanterinin nedenleri: Dizanterinin başlıca nedenleri kirli su ve iyi yıkanmamış yiyeceklerdir. Bu nedenle su, el ve gıda temizliğine özen göstermek gerekir.

Dizanteri Nasıl Bulaşır? Kirli su ve besinler yoluyla bulaşır. Okul gibi kalabalık ortamlar hastalığın bulaşması için uygun ortamlardır. İki çeşit dizanteri vardır:

Amipli Dizanteri: Vücuda mikrop girmesinden 10-21 gün sonra hastalık belirtileri ortaya çıkar. Hastada kanlı ishal, ateş, karın krampları, kilo kaybı ve halsizlik görülür.

Basilli Dizanteri: Mikrobun vücuda girmesinden 2-7 gün sonra belirtileri ortaya çıkar. Hastalığın salgın halini almasında kara sinekler başrolü oynar. Hastada; kanlı ve balgam kıvamında ishal, karın ağrısı, halsizlik ve ateş görülür. Yapılacak ilk iş; hastayı diğer insanlardan ayırarak hastalığın yayılmasını engellemektir.

Dizanteri Tedavisi: Tedavi için öncelikle hastalığa neden olan etkenler ortadan kaldırılmalıdır. Antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Bazı durumlarda da antibiyotik şikayetleri arttırabilir. Bu durumda doktor uygun tedavi yöntemi ile tedaviye devam eder. Özellikle yaşlılarda, küçük çocuklarda ve bebeklerde sıvı ve mineral kaybının telafi edilmesi hayati önem taşır.

canım bozma moralini umarım eşin hayırlısıyla bi iş bulur

yok kızlar herseyi denedim ama kucağımda yıkancak yere koyuyorum köpük yapıyoru su değmediği sürece suyla oynuyor sonra yıkamaya başladığında bangır bangır bağırıyor ve de giyinirken
bazı bebekler yıkanmayı sevmezmiş canım..belki hilal de suyla onamayı seviyordur da yıkanmaktan hoşlanmıyordur.bence biraz daha böyle gider de yazın alışır..daha sık yıkanacak sonuçta..bu da fıstığın nazarlığı olsun
giyinme konusunu sorma değil giyinmek bez değiştirmek 30 dk mı alıyor..

çok geçmiş olsun..

geçmiş olsun dilekleriniz için saolun canlarım benimki basilli dizanteriydi heryerden kapmış oabilirsin dedi doktor yeşillikler içtiğin su, tam pişmemiş et yemekleri dışardan tabi, umumi tuvalet e malum ben yarım gün sıkaklardayım yeşillikten değil çünkü dışardan yemem evdekileri de sirkeli suda bekletirim suyu şişe alırım ama belli olmaz ne kadar güvenilir bilinmez tuvaletdiye düşünüyorum çünkü mecbur kalınca kullanıyorum 1 hafta bebekten uzak durdum en zoru oydu gece yarısı mide ağrısıyla uyandım fışkırtarak kustum baktım isalim hemen acile götürdü eser biz önce zehirlendim sandık sonra dışkıda gizli kan çıktı kanda enfeksiyon falan çıktı doktor serumu tekrarladı serumdan sonra hala gizli kan çıkınca o zaman tehlikeli dedi yarın tekrarlicam tahlilleri bakalım mütemadiyen başım ağrıyor ve midem bulnıyor ama ii hissediyorum şu an

kuzum aşılarını olsu çok şükür kolay atlattı ateş falan yapmadı 1 ay sonra su çiçeğini yaptırıcam 27 nisandada adanada kalp ekosu için randevu aldım inşallah kapanmıştır delik

Öznurcum bebelerde işaret dilini biliyorum ve yaklaşık 3-4 aydır öğretmeye çalışıyorum ama nafile daha bi faydasını göremedik..Benim bi halt bildiğim yok zaten moktan bi anneyim bennnn dün bağırdım dodoyaa 2 saat uyumadı çileden çıktım ilk defa bağırınca çok tırstı yavrum yaaa offfffff

örnek versene canım neden faydasını göremedin...?

günaydın kızlar
yarın eve gidiyoruz inşallah ama pazartesiye kadar çalışmayı düşünmüyorum malum sünnetli oğlum bu halde oğluşumu bırakıp işe gitmek istemiyorum çişini yaptıkça ağlıyo, yakıyo galiba asit
esin hoşgeldin çok geçmiş olsun canım
kızlar hepinizi çok özledim
bu arada desteğinizi dualarınızı esirgemediniz bizden, hepinize tekrar teşekkür ederim

:)) hay Allahım ya lafa bak.kendininde insan oldugunu unutuyorsun galıba.1 kere bagırmıssın.1 yıllık yogun temponun sonucunda bu tur ıstemdısı nadır davranıslar normal.sıddet uygulamadıgın takdırde kendını uzecek bır durum degıl.bu sekılde kendını yargılama.hepımız gıbı sende cok ıyı bır annesın.bı daha yapmazsın zaten.
sen bagırmasan bıle bazan bebekler yanlısda algılıyor.Doguhan bazan bagırır bende ona eslık ederım.bı kac defa ona bagırdıgımı sandı dudıslerını buze buze agladı.
bıde ben neden uyutmaya calısıyorsunuz onu anlamıyorum.uykusu gelınce uyur zaten.besıgıne koydugunda kendı kendıne oynayıp bı sure sonra uyumuyor mu ? ben yemek saatınde yesede yemesede sandalyesıne koyuyorum.baktım yemıyor ac kalacagını bıle bıle tabagını tepsısıne bırakıyorum yada bosaltıyorum oyle takılıyor.mesela sabah kahvaltısını etmıyormu. ara ogununu fazla vermeye calısıyorum.
uyku saatını beklıyorum ornegın sabah 10 30 da uyur normalde baktım uykuya daır bı ısaret yok alıyorum 5 dk oynuyorum sonra uyuyor.uyumasa besıgıne koyuyorum. o saatın mekanını bılsın dıye.

kelebek1978 arkadaşım geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim tekrar seni tanımayı çok isterim adın nedir çalışıyomusun nerde oturuyosun anlatsana. sen bizi tanıyosun ama biz seni tanımıyoruz

Deryacığım bu işaret dilini Doguhan"a ogretmeye kararlıyım.zaten hemen sonuuc vermıyorkı bıraz daha zamaan tanı bence Dogukan"a.

derya bende dün merte bağırdım uyumadığı için, sonra pişman oluyorum ama bizde insanız ve bazen tahammülü kalmıyor insanın onlar bizim canımız onlarda bunun farkında zaten üzülme bence

Deryacığım bu işaret dilini Doguhan"a ogretmeye kararlıyım.zaten hemen sonuuc vermıyorkı bıraz daha zamaan tanı bence Dogukan"a.

Canım Dodo da zaten kendi uyuyor ama dün kıyamet kopardı işte neyse hatırlamak dahi istemiyorum..
İşaret diline gelince uyumadan önce uyku işareti var şimdi uyuyacağız diyorum..4 aydır yapıyorum ama yokkk mama içinde yemek işareti yapıyodum ama mama demeye başladı zaten onu bıraktım. Uykuyu yapmaya başlarsa devam edicem diğer işaretlere..İşaret diliyle ilgili baya bişey var nette ingilizcesi de baby sign language chartlar var al başla bakalım belki doğuhan yapar canım

kendine haksızlık ediyorsun..bir daha bağırmazsın olur biter.. hepimiz sabırsızlık gösteriyoruz bir şekilde...

canım sünnet te mi oldu mert...
damatlığını da göstersin ...adam oldu ha:))

derya bende dün merte bağırdım uyumadığı için, sonra pişman oluyorum ama bizde insanız ve bazen tahammülü kalmıyor insanın onlar bizim canımız onlarda bunun farkında zaten üzülme bence

Ah gülşancım o korkmuş hali gözümün önünden gitmiyorr..Haftasonu felaketti..Önce sıcak türk kahvesinin içine parmaklarını soktu kucağımdayken kaşla göz arasında..Neyse Allahtan hemen soğuk suya soktu ablam bişey olmadı..Sonra akşamına evde oturuyoduk babamız gelecekti uçuştan. Aynı odada 2 metre ötemde sehpayı devirdi ayağının üstüne düştü oda..Bir kıyamet hiç bu kadar ağladığını görmemiştim..Sakinleşmiyooooo yarım saat uğraştım babamız geldi azıcık sakinledi yok durup durup ağlıyo dr.u aradım gidin röntgen çektirin dedi gittik röntgen çekilirken ayrı cehennem kıyamet koptu çok şükür bişey çıkmadı ertesi gün herşey normaldi..Dün akşamda bu işte..çatlıcimmm orta yerimdennn

Tanyacım benim velet alışkanlıklarına çok bağlı ve çok inat pet şişeden su içer ama sütü biberondan başka bi yerden hayatta içmess..15 dakika uyku saatini şaşır kıyamet koparır..pusette uyumaz aydınlıkta uyumaz dışarda uyumaz...Ben esir ettim kendimi her akşam sekizde uyuyor ben de evde çakılıp kalıyorummm baba zaten son 15 günde 48 saat evdeydi ben hep yalnızımm çok bunaldımmm çokkkkk

nazara ınanırmısın bılmem.bu kadar aksılık nazardanda olabılır.

sende mi ogretmeye calısıyorsun? ben daha yenı kesfettım.1 yasına kadar mumkun mertebe zorlamadım doguhan"ı ama artık zamanı geldı egıtımın dıye dusunuyorum.

merak ettim eksik bişeylerim varsa bende uygulayayım ama benim zilli çok çabuk kaptı herşeyi suya mesala mımmmmmmm diyor masayı gösteriyor...Oyuncakları önüme atıyor oynayalım diyor, mama vakti yemek vaktinde mutfağı gösteriyor tv kumandasını alıp müzik kanalına geçtiğimde ayaklarını oynatıyor ...Mamasını yere döküp yeri ıslattığında kızıyorum mesela elinden aldığımda ağlıyor sonra meme emmek istiyor hayır dediğimde dudaklarını büküyor...2 günden beri de balkon hastası yoldan geçenlere anlatıyor bişeyler bebi,BAK, GEL kedi gördüğünde PİYY PİYY diyor ....Uykusu geldiğinde gözlerini ufalayıp emme pozisyonuna geçiyor .Topunu aldığında yere yatıp biy kii üyy diyor ...
Dün akşam tabağına patatesleri ezip verdim kendi parmaklarıyla yedi hiç bir yere dökmeden bitince de patatesi gösterdi tekrardan istediğini anladım.Eksik neyim olabilir nelere dikkat edicem BANYO HARİÇ O ALIŞMA DÖNEMİNİ HAVALAR ISININCA SIK BANYO YAPTIRARAK yenicem galiba

e masallah ne guzelmıs.kacda uyanıyor sabah pekı ?
bırde bakıcısı var dıye bılıyorum.haftada bır yada 15 gunde bır dısarı cık bakıcısı ıle ucret ısını hallet gıt gez toz sende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…