- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #106.941
Tanyacım, haklısın, çalışmaya alışan biri için evde olmak zor ama bu şartlar da çok zorluyor beni, her an bir huzursuzluk, şikayet, gerginlik, içim kaldırmıyor artık. Zorlanmayı falan bir kenara bıraktım, tek vazgeçemediğim şu ekonomik özgürlüğüm işte...
Hadım konusunda haklısın, ama hadım edip sokağa salınmaz ki zaten, hem hadım hem tecrit etsinler bence...
İdamla ilgili yorumuna katılıyorum ama dediğin gibi olması için adalet sisteminde çok köklü, çok akı başında reformlar yapılması lazım. Maalesef ben ülkemle ilgili umutlarımın çoğunu yitirdim mevcut şartlarda, o yüzden hadım idam diye diye kendi yüreğimi soğutmaya çalışıyorum sanırım. Adalet sistemi, ancak büyüklerimizin kıymetli popolarını kurtarmaları gerektiğinde gözden geçiriliyor nasıl olsa, biz ne dersek diyelim...
Biliyorsunuz zaten Esincim, ben aylardır istifa diyorum ama cesaret edemedim bir türlü, ama ip giderek inceliyor, bir yerden kopacak gibi geliyor bana.
GÜNAYDINLAR
kesinlikle bende çok üzülüyorum ancak idam ve hadım taraftarı değilim arkadaşlar düşünün hadım ettiğiniz sapığın daha kötü olup daha saldırgan hale gelebileceğini düşünün suçun cezasının caydırıcılığı bu psikolojide b adamda ne kadar etkili olabilir ki idama da kesinlikle karşıyım çünki ülkem bu cezayı uygulayabilecek adalet altyapısına sahip değil ne gencecik hakedilmemiş ölümler gördü bu ülke tek yolu bu insanların tecrit edilmesi tek başlarına hiçbir ses nefes olmadan bir ömür 4 duvar arasında yaşamaya mahkum edilmesi
canım istifa ciddi benim cesaret edemiyeceğim bir karar bu kadar zorlanmana üzülüyorum umarım en hayırlısı neyse o olur
Günaydın herkese;
Dün yoktum herkes iyidir umarım geçmişe bakamadım dün hastaneye gittik kayınpeder anjiyo olucak %80 başka hastanedende randevu bakıcam tanıdık olması çok iyi ....
Sizler nasılsınız geçmişe bakamadım ...
az önce bir halt yedim...ödüm patladı albim ağzıma geldi...
bakanlığın sitesinde evrak kapatırken buraya yazacaklarımı yazdımve evrağı kapattım.. son anda farkettim ve geri çevirdim ...öldüm öldüm dirildimmm
Ben geldim. Burcu aynı sıkınıtlar bizde de var. Kadına ayrı anneme ayrı konuşuyorum. Bir de benim annem şizofren düşün yani kadının söylemedi lafları söyledi yapıyor. Annem gaipten sesler duyar. O sesler kötü kötü şeyler söyler vs. Onları bakıcımız söylüyormuş filan... Bakıcımızla ayrı konuşuyorum. Annemle ayrı. Anneme en son söylediğim şuydu "ben bu kadına muhtacım. Ya işimden çıkıp kendim bakacağım bu ev ekonomimiz için iyi olmaz ya da o bakacak. Başka bakıcı istemiyorum, arayamam." Bakıcımıza da dedim ki annem hasta onu alttan al. Gönlünü hoş et. Allahtan bakıcımız idare etmesini bilen bir kadın. arada hır gür oluyor sonra arakada bırakılıyor. 6 aydır kızıma bu kadın bakıyor. Çok şükür kızım onu seviyor. Bu 6 ayda 4-5 kere gerginlik oldu. Olmuyor değil. Ben de her seferin de dayanamıyorum bir daha olursa işi bırakacağım diyorum. Diye diye 6 ay geçirdik. Allah yardımcın olsun.
Mert'e geçmiş olsun. İştah kalmaması normal. Tez zamanda toparlar inşallah.
Şebnemcim sana da geçmiş olsun, güzel haberlerle gel inşallah.
Ne hadım ne idam bu işe çözüm değil. Siz ensest'in ne kadar yaygın olduğunu biliyor musunuz? Her 4 çocuktan birinin tacize uğradığını biliyor musunuz? Bunu buldunuz idam ettiniz bu geri kalanlar için caydırıcı olacak mı sanıyorsunuz? Dünya üzerinde hangi ülkeyi incelerseniz inceleyin bu tür uygulamalar ne çocuk ölüm, taciz, tecavüzlerini azaltmış ne de engellemiş. Pedofili suçlarında her şey aynı hız devam ediyor. İğne uygulaması daha cazip. Lütfen çocuklarınızı bilinçlendirin. Sadece yabancılarla konuşulmazı öğretip bırakmayın. Tanıdıkların da onlara dokunmasının uygun olmadığını, onu rahatsız eden şeyleri sizinle paylaşmasını, onu korkutmadan öğretin. Çocuk istismarında tehlikenin büyük oranda yakın çevreden geldiği tespit edilmiş. Komşunuz, akrabanız, öğretmeni, sokağınızdaki bakkal bile olabilir. Aileler kabullenmekte zorluk çektikleri için red yoluna gidiyorlarmış ama çocuk istismarında baba, üvey baba, amca, dayı, dede gibi yakın akrabalar çok yer alıyormuş. Lütfen kendi yakınlarınıza karşı da gözü açık olun. Çocuklarınızla bu yetişkinlerin kucakta zıplatma oyunu oynamalarına izin vermeyin.
Günaydın güzel anneler
Uzun bir süredir yoktum, Tibet 19 martta ,1 yaşına girdi topikten ve facebooktan güzel dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ederim. Doğum günümüz güzel oldu, değer verdiğim ,sevdiğim insalarla küçük bir parti yaptık. Fakat ne olduysa Tibetin doğum gününden sonra öksürmeye ve burnu akmaya başladı.. 10 gündür iyileşemedi.. İlaç kullanıyoruz, yarında dr kontrolü var. Bir ara burda yazışırken okumuştum. göğsüne ballı bir karışım anlatmıştı arkadaş hemen geçti diye, hatırlayamıyorum şu anda. Yardım edermisiniz ,uzun uzun öksürdükçe içim parçalanıyor..İlaç işe yaramadı..
canım yardımcı olmayı isterdim ama bende hiç hatırlamıyorum o karışımı yalnız ayva yaprağı benim oğluma çok i gelmişti kaynatıp suyunu veriyosun balgamlı öksürüğü bile 1 günde azalttı 3 günde nerdeyse kesilmişti
Günaydın güzel anneler
Uzun bir süredir yoktum, Tibet 19 martta ,1 yaşına girdi topikten ve facebooktan güzel dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ederim. Doğum günümüz güzel oldu, değer verdiğim ,sevdiğim insalarla küçük bir parti yaptık. Fakat ne olduysa Tibetin doğum gününden sonra öksürmeye ve burnu akmaya başladı.. 10 gündür iyileşemedi.. İlaç kullanıyoruz, yarında dr kontrolü var. Bir ara burda yazışırken okumuştum. göğsüne ballı bir karışım anlatmıştı arkadaş hemen geçti diye, hatırlayamıyorum şu anda. Yardım edermisiniz ,uzun uzun öksürdükçe içim parçalanıyor..İlaç işe yaramadı..
Ben geldim. Burcu aynı sıkınıtlar bizde de var. Kadına ayrı anneme ayrı konuşuyorum. Bir de benim annem şizofren düşün yani kadının söylemedi lafları söyledi yapıyor. Annem gaipten sesler duyar. O sesler kötü kötü şeyler söyler vs. Onları bakıcımız söylüyormuş filan... Bakıcımızla ayrı konuşuyorum. Annemle ayrı. Anneme en son söylediğim şuydu "ben bu kadına muhtacım. Ya işimden çıkıp kendim bakacağım bu ev ekonomimiz için iyi olmaz ya da o bakacak. Başka bakıcı istemiyorum, arayamam." Bakıcımıza da dedim ki annem hasta onu alttan al. Gönlünü hoş et. Allahtan bakıcımız idare etmesini bilen bir kadın. arada hır gür oluyor sonra arakada bırakılıyor. 6 aydır kızıma bu kadın bakıyor. Çok şükür kızım onu seviyor. Bu 6 ayda 4-5 kere gerginlik oldu. Olmuyor değil. Ben de her seferin de dayanamıyorum bir daha olursa işi bırakacağım diyorum. Diye diye 6 ay geçirdik. Allah yardımcın olsun.
Mert'e geçmiş olsun. İştah kalmaması normal. Tez zamanda toparlar inşallah.
Şebnemcim sana da geçmiş olsun, güzel haberlerle gel inşallah.
Ne hadım ne idam bu işe çözüm değil. Siz ensest'in ne kadar yaygın olduğunu biliyor musunuz? Her 4 çocuktan birinin tacize uğradığını biliyor musunuz? Bunu buldunuz idam ettiniz bu geri kalanlar için caydırıcı olacak mı sanıyorsunuz? Dünya üzerinde hangi ülkeyi incelerseniz inceleyin bu tür uygulamalar ne çocuk ölüm, taciz, tecavüzlerini azaltmış ne de engellemiş. Pedofili suçlarında her şey aynı hız devam ediyor. İğne uygulaması daha cazip. Lütfen çocuklarınızı bilinçlendirin. Sadece yabancılarla konuşulmazı öğretip bırakmayın. Tanıdıkların da onlara dokunmasının uygun olmadığını, onu rahatsız eden şeyleri sizinle paylaşmasını, onu korkutmadan öğretin. Çocuk istismarında tehlikenin büyük oranda yakın çevreden geldiği tespit edilmiş. Komşunuz, akrabanız, öğretmeni, sokağınızdaki bakkal bile olabilir. Aileler kabullenmekte zorluk çektikleri için red yoluna gidiyorlarmış ama çocuk istismarında baba, üvey baba, amca, dayı, dede gibi yakın akrabalar çok yer alıyormuş. Lütfen kendi yakınlarınıza karşı da gözü açık olun. Çocuklarınızla bu yetişkinlerin kucakta zıplatma oyunu oynamalarına izin vermeyin.
çok güzel yazmışsın canım kesinlikle destekliyorum ben şimdiden amcasına dayısına kimseye böyle abuk subuk oyunlar için izin vermiyorum aklı erdikçede insan vücudunun dokunulmazlğı ve değeri hakkında bir pedagog yardımıyla ona açıklamalarda bulunacam neden pedagog ne gerek var derseniz bunu yaparken vücudundan cinsellikten korksun da istemem o yüzden
Günaydın güzel anneler
Esrin son paragrafta söylediklerinin hepsine katılıyorum ve şimdiden dikkat ediyorum bu tür şeylere. 1-2 yıl sonra korkutmadan öğretmek gerekecek.
Biz iyi kötü bilinçli aileleriz, bu konuyu şu anda burda paylaşıyor olabilmek bile çok önemli. Ama güzel ülkemde kaç aile bu bilince sahip? Onların yavruları ne olacak peki? Hee ben bunu düşününce bir şey değişiyor mu, hayır, ama çocuğum olduktan sonra bende daha büyük travmalar yaratmaya başladı bu olaylar, sorgulamamak elimde değil.
Annem ve bakıcı konusunda hem çok şey yazmak hem hiç bir şey yazmamak istiyorum, çok sıkıldım. Sinirden barsaklarım bozuldu, o kadar yani...
Buna da katılıyorum.
Günaydın, geçmiş olsun...
Şebnem günlük diye bişeyden bahsetmişti, aktarlar nasıl kullanılacağını biliyormuş ama ben unuttum, bi araştır isterse Sibel...
Günaydın,
Sabahları günaydın deyip çıkmak çok zoruma gidiyor ama yapacak bişi yok, bir süre daha böyle devam edecek maalesef.
Dün ev toz dumandı resmen, annemle bakıcı tartışmışlar, annem çekmiş gitmiş, bakıcı ağlamaklı... İkisi de farklı şeyler anlatıyorlar, ikisini de sakinleştirmek bana düştü tabi. Olayın çıkış noktası da dün Doruk uyumamışmış, uyumayınca durmamış huysuzlanmışmış, bunlar da iki kadın bir çocukla baş edemeyip birbirleriyle dalaşmışlar. Eve gittiğimde kalbim ağzımdan fırlayacaktı nerdeyse, bütün gece de aynı hızla çarptı, ama beni düşünen yok nasıl olsa... Artık bu gerginliklere dayanamıyorum kızlar, nisan başı itibariyle istifamı vermeyi ve başkalarına muhtaç olmaktan kurtulmayı ciddi olarak düşünüyorum, eşim de destekliyor. Tabi istifa ettiğim gün bırakmazlar beni, 45 gün mü ne ihbar süresi var, düşünüyorum bakalım... Öbür yandan 6,5 yıllık tazminatım var, verecekleini sanmıyorum, ona da kıyamıyorum, moktan bi durumdayım.
Ben okuyorum, okuduktan sonra gün boyu kendime gelemiyorum. Bütün gece kabuslar gördüm. İdam cezası ve hadımı ben de sonuna kadar destekliyorum, hatta bunun için örgütlenip bişeyler yapmak gerektiğini düşünüyorum.
Annemle yine konuştum, bakıcıyla da konuştum, ama bir şey değişeceğini sanmıyorum. Sadece zora geldikleri zaman beni adam yerine koyuyorlar, onun dışında lafımın bir hükmü ...
Ben hep istiyorum biliyorsun, ama kendimi zorluyorum. Üstüne bir de bunlar olunca, direnecek halim kalmıyor. Beni görünce yüzündeki mutluluk, biz evdeyken yaşadığı huzur, güven duygusu, bunların hepsinin farkındayım, çok üzülüyorum.
Günaydın herkese;
Dün yoktum herkes iyidir umarım geçmişe bakamadım dün hastaneye gittik kayınpeder anjiyo olucak %80 başka hastanedende randevu bakıcam tanıdık olması çok iyi ....
Sizler nasılsınız geçmişe bakamadım ...
Herkese merhaba!hava çok güzel..Gül ün uyuymasını bekliyorum..14 -30 gibi uyanır ..saat 15 -00 kadar yemek yer ..sonra gezmeye götüreyim kızımı..hava çok güzel..Meral ,Eymenin uyku -yemek programına engel değil ise saat 15 -00 veya sonrasında buluşalım mı?gittiğiniz parka da geliriz (çok yokuşlu değilse yollar ..çünkü kızım pusette ancak ilk 20 dak oturuyor..sonrası ,dönüş te kollarımda)hava çok güzel ..D vitamini alsın bebekler!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?