- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #107.441
Ne tedavisi Burcu?
Karnıbaharın içine havuç, patates fln koyuyo musun? Bi de bunu düdüklüde mi pişiriyosun?
Nurşahcım doğumdan 3 ay sonra hipertiroid çıktı bende, graves diye epey tehlikeli bir türü, doktor ısrarla hayati tehlikesi olduğunu söylüyor. Çok yüksek dozda ilaç kullanmam lazım ama süte geçtiği için kullanamadım bunca zaman. Artık ona başlamam gerektiğini düşünüyorum, vücudum bir çok yerden sinyal veriyor.
gEÇMİŞ OLSUN CANIM BENİM Kİ DE SENİNKİNİN TERSİ BENDE DE HİPOTİROİD VAR BEN İLAÇ KULLANIYORUM DOKTOR BİŞİ DEMEDİ AMA TABİ SENİN KULLANACAĞIN İLAÇ YAN ETKİLİ OLABİLİR...BİRDE BEN DOKTORA SORDUM ÇOCUK 9 AYLIK OLUNCA ÇOĞU İLAÇ KULLANILABİLİYOR DOKTOR KONTROLÜ ALTINDA DEDİ...BEN DURU 9 AYLIKKEN ALERJİ İLAÇLARI KULLANDIM BİR SÜRÜ DOKTOR BİŞİ OLMIYACAĞINI SÖLEDİNurşahcım doğumdan 3 ay sonra hipertiroid çıktı bende, graves diye epey tehlikeli bir türü, doktor ısrarla hayati tehlikesi olduğunu söylüyor. Çok yüksek dozda ilaç kullanmam lazım ama süte geçtiği için kullanamadım bunca zaman. Artık ona başlamam gerektiğini düşünüyorum, vücudum bir çok yerden sinyal veriyor.
bencede yeteri kadar emdi doruk süte olduğundan fazla sağlıklı bir anneye ihtiyacı var doruğun o yüzden ağırdan alma en kısa zamanda başla tedaviye getirme beni oraya
Bizim sistem de aynı böyle...
Gece mama, süt, meme yok, sadece su var ve genellikle eskisinden daha iyi uyuyor.
Ben Doruk'u artık emzirmeyecem galiba kızlar.
En kısa zamanda doktora gidip adam gibi tedavi olmaya karar verdim, 13 ay emdi emeceği kadar, yeter kanımca... Zaten günde 2 defa emiyordu, e aramıyor da, olur yani.
Nurşahcım doğumdan 3 ay sonra hipertiroid çıktı bende, graves diye epey tehlikeli bir türü, doktor ısrarla hayati tehlikesi olduğunu söylüyor. Çok yüksek dozda ilaç kullanmam lazım ama süte geçtiği için kullanamadım bunca zaman. Artık ona başlamam gerektiğini düşünüyorum, vücudum bir çok yerden sinyal veriyor.
gEÇMİŞ OLSUN CANIM BENİM Kİ DE SENİNKİNİN TERSİ BENDE DE HİPOTİROİD VAR BEN İLAÇ KULLANIYORUM DOKTOR BİŞİ DEMEDİ AMA TABİ SENİN KULLANACAĞIN İLAÇ YAN ETKİLİ OLABİLİR...BİRDE BEN DOKTORA SORDUM ÇOCUK 9 AYLIK OLUNCA ÇOĞU İLAÇ KULLANILABİLİYOR DOKTOR KONTROLÜ ALTINDA DEDİ...BEN DURU 9 AYLIKKEN ALERJİ İLAÇLARI KULLANDIM BİR SÜRÜ DOKTOR BİŞİ OLMIYACAĞINI SÖLEDİ
Kıymetcim, akşama bizde kıymalı karnıbahar, domatesli pilav, turşu var.
Doruk pilav yemiyor ama öbür ikisine bayılıyor :)
Alışkanlıktan uyanıyorlar işte, yoksa ben acıktıklarını sanmıyorum..
Emme faslını bitirmekle iyi etmişsin, aramıyormuş ta ne güzel işte sana tedavini olman için fırsat, ihmal etme artık kendini, Doruk un sana ihtiyacı var hayat boyu.. Ama memeye değil...
Bak yine canım karnıbahar çekti :)) Anneme diyeyim de yapsın :))
Nurşah gibi benim de haberim yoktu, geçmiş olsun.Doğumdan sonra mı çıktı? Genelde ırsi oluyo tiroid. Annende fln var mı? Çok sinir stres yapıyo mu? Benim ailemin de nerdeyse bütün kadınlarında var tiroid. Çok şükür bende çıkmamıştı ama doğumdan sonra çıkabilir demişti dr , gitmedim..
Bir an önce tedaviye başlaman bence de doğru bi karar Burcucum. Bu arada aynısafa otu bu tiroid tedavisine iyi geliyomuş..
ya kızlar bişey sorcam ben ilk adım ayakkabısı aldım ama kafama takılan bir şey var ayakkabının tabanında topuk ve tarak kemiklerinin olduğu kısımda destek var bu normal biliyorum da sizinkilerde bu kısımların arasında kalan boşluk (yani ayakkabının içindeki tümsek kısmın altı) çok mu yumuşak yoksa tabanlara göre nisbeten mi yumuşak, burada ayakkabı bulmak çok zor bir tek bunu buldum ondan da emin olamıyorum.
anlatmayı becerebildim mi bilmiyorum nolur anlayan biri bir şey söylesin hani diyordunuz ya altı boşluklu falan diye :26:
yazgı gibi rusya musya karıştırmıyom bakın
Kıymetcim bazen koyuyorum bazen koymuyorum dediklerini. Bol soğan, biraz sarımsak, az salça, kıyma, keyfim isterse havuç patates koyuyorum. Sırayla kavurup en son karnıbaharı atıyorum, düdüklüde 10 dkda pişiyor.
Çok tutarsan karnıbaharlar püre haline geliyor, dikkat...
Tedaviyi yukarda yazdım.
bizim seninle bu karnıbahar durumumuz ne olacak bilmiyorum.
Biraraya gelince karnıbahar yiyelim kanımca :)
zaten çok sütüm de yok ki, iki damla için daha fazla ertelemeye gerek yok, gözlerim öne pörtleyebilirmiş...
sağol kıymetcim...
Baba tarafımda var benim. Doğum yapmak tiroid hastalıklarını tetiklermiş, öyle dedi doktor. Acayip sinir stres, tahammülsüzlük, ter, ciltte kuruma, çarpıntı, yüksek tansiyon yapıyor. Bi gitsen iyi olur aslında.
ya kızlar bişey sorcam ben ilk adım ayakkabısı aldım ama kafama takılan bir şey var ayakkabının tabanında topuk ve tarak kemiklerinin olduğu kısımda destek var bu normal biliyorum da sizinkilerde bu kısımların arasında kalan boşluk (yani ayakkabının içindeki tümsek kısmın altı) çok mu yumuşak yoksa tabanlara göre nisbeten mi yumuşak, burada ayakkabı bulmak çok zor bir tek bunu buldum ondan da emin olamıyorum.
anlatmayı becerebildim mi bilmiyorum nolur anlayan biri bir şey söylesin hani diyordunuz ya altı boşluklu falan diye :26:
yazgı gibi rusya musya karıştırmıyom bakın
Ayy Şeyma çok güldürdün beni :)) Rusya musya haaa :)))
O bahsettiğin bölge yumuşak oluyor genelde, çünkü ayakkabının esneyip bükülebilmesi lazım, İklim çömeliyor mesela, dikkat ediyorum ayağına, ayakkabı çok rahat bükülüyor.. Ama çok yumuşakta değil o kısım, yani patik gibi değil, ayyy anlatabildim mi bilmiyorum, umarım anlarsın :))
Burcu, karnıbahar yeme fikri güzel, tuttum bunu, sen gelirsen sana fırında karnabahar yapayım en iyisi, beraber yeriz :))
Göz pörtlemesi ara ara bende de oluyor, baktırdım troid yokmuş bende, peki benimki niye oluyor, sinirden olabilir mi, genelde çok sinirlendiğim zaman oluyor çünkü..
Sağol canım...
Bana verdikleri ilaçlar tiroid hormonunu baskıladığı için bebekte direk hipotirod riski yaratıyor, belli bir doza kadar içebiliyorum ama o doz sadece hastanelik olmamı engelliyor. Buna rağmen 2 defa aşırı çarpıntı ve yüksek tansiyon yüzünden kendimi acilde buldum. Tedaviye yönelik yüksek dozda risk çok büyükmüş.
saol canım ben bu işi ciddi ciddi hem hobi olarak hemde iş olarak yapmayı istiyorum...akrabalardan bikaç sipariş aldım bile valla:)vllahi ayakta alkışlıyorum pek bi becerikliymişsin bravo
esnaf kefalet ve kredi kooperatifidir senin gibi esnaf kişilere kredi verir ve en kolay onlar verir halk bankasıyla ortaklaşa çlışır genelde kredi karşılığında teminat ister ama böle küçük meblağlarda istemiyo sanırım
valla biz ailece biber dolması ve yoğurt yicez
ben hiç kabuğunu ayıklamayı düşünmedim bikaç kez verdim yemedi tükürdü bu akşam kabuğunu ayıklayıp vereyim bari..ama Duru yemekleri öğün gibi sonuna kadar bitirip yemiyo onşarı atıştırmalık bi kaç lokma verebiliyorum maalesef hiç yemek ile arası yokBizde de barbunya var ama bikaç gün oldu pişireli, bi de kabuğunu tek tek ayıklayıp, ezip vermeye üşeniyorum..Belki bişeylerle karıştırırım..O zaman kabuğunu soymaya gerek kalmaz mı sizce???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?