2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hilal pazar günü kanepede zıplarken düştü zaten burnunun üstü kızardı çok ağladı bu çıkma olayı ilk defa çıkamıyordu bana GELL diyip kucağıma alıp çıkarıyordum...Dün kendi kendine denemeye başladı ...Hilal de çok şımardığında elinin üstüne ufaktan vuruyorum bunu oyun biliyor bu seferde o bana vuruyor oyun sanıyor kızdığımı anca ses tonumdan anlıyor ve yapmıyor

Ben biraz çalışayım bugün işlerimi bitirisem yarın işe gelmeme imkanım olabilir,yarın patron il dışına çıkıyo korumalar yanında gitmeyecek burdalar, bana kıyak geçip sen gelme ,biz idare edebiliriz diyebilirler

öznurcum battaniyemiz bu işte

Seyhancığım benim bi arkadaşımın oğluda böyle.2 yaşına geldi o battaniyeden ayrılmıyor.Yıkatmıyordu bile annesine.Kızcağız aynısından bi tane daha aldı da rahatladı.Yalnız böyle eşyaya bağlı olmak güven eksikliğinden kaynaklanıyor malesef (( Sabiha Paktuna"nın bu konuda yazıları var.

günaydın annelrrrr
evettttttttttttttttttttt
nefret edıyorum boyle seylerden zaten
suphelenıyorduum Doguhan dan en sonunda dr a sordum ennfeksıyon dedı.yarın dr goturecegım goz vakfına
geçmiş olsun canım ya umarım hemencecik geçer bi tanıdığın kızında olmuştu ama o gerzekler farketmemişler o kadar ilerlemiş ki kanalları tıkanmıştı beğin aynı gerzekler ilk doğduğunda annenin sütü gelmemiş inatla emsin gelir demişler doktor sormuş sütün var mı diye var demiş ben gözümle gördüm sıktı sıktı 1 damla geldi bebek olmuş 1 haftalık tabi açlıktan böbrekler iflas etti 2 gün yoğun bakımda kaldı allahtan kalıc bir hasar olmadan kurtardılar
güldüm ama acıdım doruğuma şaşkın anne

geçmiş olsun canım kayınpederine hilalin toparlanmasına da ço sevindim gülsünler hiç mutsuz olmasınlar

GÜLŞANCIM üzülme olur arada hepimizin sabrını sınıyorlar zaman zaman kendimi zor tutuyorum ama sonucu geçen günkü gibi kriz şeklinde oluyor önce gülmekten yere düştüm sonrada çığlık çığlığa ağladım artık nasıl olduysam eser feci kortu bi hastaneye gidelim mi bi yatıştırıcı yaptıralım mı çikolata istermisin diegezdi etrafımda

Canım arkadaşlarım lütfen bebeklerinize disiplini can acıtarak öğretmeyin.Daha sonra onlarda bu şekilde devam edebilir.Bizim görevimiz onları en doğru şekilde vatana millete hayırlı birer birey olarak yetiştirmek.Sizlerin bugün eğitim adına yaptığınız herşey bizlerin geleceğidir.Lütfen bunu unutmayalım.
Ben küçükken annemin beni çimdiklediğini hala hatırlarım ve her hatırladığımda gözlerim dolar ve bazan anneme inanılmaz öfkelenirim.
Sağlıklı nesiller yetiştirmek için Allah bizlere sabır versin.

kesinlikle öznura katılıorm. yasemin sana katılmıorm:) oldu olacak eline kitap wer okusun sonra uyusun. onun kanepeye cıkma zamanı dagıtma zamanı ne beklıosun ki. hem ondan uzaksın hemde otorite kurmaya çalışıosun ben asla yapamazdım. daha çook erken o otorite için. 3 yaşından sonra anca. 2 yaş benlik psikolojisinde napacaksın acaba.ozmn aglayarak her istediğini yaptırtmayı denicek. ben kendine zarar wermicee müddetce yapmasına izin weriyorum zarar werecekse dikkatini başka yöne çekiyorum tekrar giderse hayır diyorum kuzucumda gitmio. yapma bence zxaten senden uzak büyüyo bide otoriteyle uzaklaştırma..

kesinlikle katılıyorum canım sana.
otoriteyi bebekler zaten farklı yorumluyor.anneanneye yapılan şımarıklık annenin tepkisi üzerine, anneye karşı farklı yorumlanıyor.çok akıllılar onlar.

tünaydın

bizi merak etmemişsiniz ama ben yinede haber vereyim dr öğleden sonra gidicez ata gece uyumadığı içn sabah geç kalktı

Tünaydın Şebo,
Dün gece okudum ben yazdıklarını ama bugün gelmeni bekledim yazmak için, Ata daki kırmızı döküntüler 6. hastalık olabilir, doktor ne diyecek bakalım, merak ettim elbette sizi, öyle düşünme, umarım önemli bişey değildir, şimdiden geçmiş olsun..

6.hastalık ne ? ay ben bugun psikopata bağlamaya çok yatkınım.
az önce kız arkadasşım haber verdi.haftasonu oğlunun kolu çıkmış 2 gün öyle gezmiş yavrum.üzüntümden şiştim.başım ağrıyor resmen.

Merve ve Öznur, yazdıklarınızda haklı olabilirsiniz ama ben yanlış anlaşılıyorum sanırım, bende çocukların canlarının acıtılmasına karşıyım elbette ve asla kızıma canını acıtacak bişey yapmadım yapmamda, bir bebeğim olsun, anne olayım diye ne kadar uğraştığımı bir ben bilirim bir de Allah bilir, Rabbimin bana verdiği bu meleği korumak ve O'na gözüm gibi bakmak en önemli vazifem, poposuna şaplak vurmak can acıtacak bir hareket değil, severken de yaptığımız bir davranış sonuçta :))
Beni gaddar, şiddet yanlısı ilan edeceksiniz nerdeyse :))

öznurcum battaniyemiz bu işte
hey maşallahhçok tatlı olmuşşş benim yerime yermisin oğluşunuu

sen de mi?? çok şaşkınım senden hiç ummazdım
evet bazen sinir katsayımı zorluyor benim de..ne var ki elim kalkamaz oğluma.şiddetin iyisi kötüsü azı çoğu can acıatanı acıtmayanı yoktur.şimdi oyun sanıyor anlamıyor..zamanla arkadaşlarına uygulayacak acıdığını görecek bu şekilde elde etmeye çalışıp v.s.. çok da uzatmak istemiyorum..
bu konuda çok hassasım..

az önce acıktım yiyecek var mı diye sordum arkadaşlara..ortanca md bey indi odasınabana bisküvi getirdi...kaldım öölece utandım bir de

Roseola İnfantum
Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır.

Ateş nedeniyle hastaneye götürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur. En sık 6-18 aylar arasında, bazen diş çıkarma ile birlikte görülür.

Bulaşma yolu solunum yolu salgıları ya da dışkı iledir.Kuluçka dönemi 5-15 gündür.Önce, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş görülür.( Diş çıkarma tek başına asla bu kadar yüksek ateş yapmaz ) Ateşin bu kadar yüksek olması, anne babayı endişelendirir. Bu endişe oldukça haklıdır, çünkü ateşe hassas bebeklerde ateşli havaleler görülebilir. Ateş düşürücü alınca, bebeğin biraz daha keyifli olduğu görülür. Bu yüksek ateşli dönem, 3-4 gün sürebilir. Bu sırada bebekte yapılan muayenede, tanı koydurucu belirgin bir bulgu saptanmaz.

Ateşli dönemin ardından, aniden ateş kaybolur ve özellikle gövde, boyun ve kollarda soluk kırmızı döküntü ortaya çıkar. İşte artık ateşin nedeni ve hastalığının adı belli olmuştur. Bağışıklık sistemi normal olan çocuklarda, herhangi bir komplikasyona yol açmaz.

he evet hatta kemerle bizleri dahi döveceğini düşündük bi an
otorite ile ilgili fikirlerimizi söyledik canım.ondan önceki mesajımı ise genel yazdım.benim içinde geçerli.

Bana gülen tatlılarım, haklısınız valla, böyle sarsaklık olmaz :) Ama bi yandan da çok üzüldüm çocuğu susuz bıraktım diye...

Ayfercim, kpedere geçmiş olsun...

Şebnem, haberim yok, Ata hasta mı oldu? Geçmiş olsun, iyi haberlerle gelin inşallah...

Otorite kurma konusunda her iki fikre de saygım var. Doruk benim gözümden ve ses tonumdan anlıyor. Napıyor olursa olsun, hemen duruyor, kendine çeki düzen veriyor :) Şimdilik her şey yolunda, umarım daha da azdığı zamanlarda da etkili olur bu yöntem.

Yemek saatine kadar burdayım, konuşun gaari :)))

Bikaç gün önce birisiyle konuşuyordum, 5 yaşındaymış kızı, küçükken eline almaması gereken bişey aldığında hafifçe vurdum ellerine ve ondan sonra da asla evimin şeklini bile değiştirmeme gerek kalmadı çünkü ne bibloları ne başka bişeyi asla ellemedi ve misafirlikte de rahat ettim dedi.
Ben yapamam kıyamam dedim,eğer yapmazsan o sana kıyacak dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…