2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slm
biz oğlumla okula gittik benim öğrencilerin folklor çalışmasını izlemeye, okulun bahçesinde ablalarla oynadık geldik

kuzuya pisiklet aldım hauz aldım 200 tanede top aldım ohhhh battım rahatladım

güle güle oynasın delikanlı, özendim ben de mi alsam, hafta sonu bir çarşı yapalım da galiba sonra ben de alcam havuz

ben ılık bile sayılmayacak kadar ısıtıyorum yoksa yemiyor paşam

ben de bakmıştım tadına ısısına, kendimi buna ikna etmem zor olmuştu ama pişman değilim, çok merak etmiştim

2 gün ateşliydi Hilal diş yüzünden ama huysuz ve yemek bile emiyordu hep soğuk bişeyler yemek istedi ve muzu daha çok yedi neşesi yerine geldi dişten sonra da sulu kaka yapmaya başladı zilli ama şuan iyi

2 gün ateşliydi Hilal diş yüzünden ama huysuz ve yemek bile emiyordu hep soğuk bişeyler yemek istedi ve muzu daha çok yedi neşesi yerine geldi dişten sonra da sulu kaka yapmaya başladı zilli ama şuan iyi

Allah iyilik versin cnm hep iyi olsunlar inş., bakalım bizimki de diş olsun da hastalık olmasın(

şebnemcim testin kaç yaşında yapılıdığını bilmiyorum ama ben yaptırmıştım o testi koluna çizikler atıyorlar ve cizilen yerlere(bu arada çizgi derken kalemle değil jilet gibi bişeyle hafif kan gelmesi gerekiyor) alerji yapabilecek şeylerden sürüyorlar yani bana o şekilde yapıldı şimdi nasıl yapılıyo bilmiyorum hala bu şekilde yapılıyosa ata için daha erken olur sanırım

şimdi merak edip baktım ben biraz korkunç anlatmışım ama genelde bu yöntem uygulanıyomuş belli bi yaş sınırıda yazmıyodu

şimdi merak edip baktım ben biraz korkunç anlatmışım ama genelde bu yöntem uygulanıyomuş belli bi yaş sınırıda yazmıyodu

canım doğru anlatmışsın evet aynen öyle yapıyorlar bende yaptırmıştım
ata için yaş söylemedi dr ama zaten önce alerji konusunda uzman bir dr a götürücem
büyük ihtimal burcunun dediği gibi polenlerden olma ihtimali yüksek bana da öyle geliyo çünkü burda bütün ağaçlar çiçekli artık ve bir süredir atanın yanakları kıpkırmızı huylanıyordum zaten ama şuan kötü oksürüyo sanırsınki günde 2 paket sigara içiyo (

atada aynen öyle oluyor ayfer hep soğuk şeyler yemek istiyo ısıtılmış hiçbirşey yemiyo ve muz yemeği yok istiyordu

şuanda da köpek dişleri çok kabarmış çıktı çıkıcak

o kitaplardan bende aldm hayvanlar bide kelimeler bide deniz yıldızı banyo kitabı almıştım bayıldı özellikle hayvanlar olan elinden düşmyo bide ben hayvanların seslerini taklit ettim alıp alıp bana geliyo yine yap die

saol canımhavalar ısındı tam bisiklet zamanı çok heveslendim havuzu da evin müsaitse al mutlaka benim 120 m2 eim ama 150 m2 terasım var tam havuzluk ev yani oynasın bıcırım

aylin kitapları nerden aldın ben hepsiburada da bulamadım da

kızlar ben bugün yaramaz toplar denen oyuncağı aldım:)) ceren sewdi sayılır ama en çok topları:))) o deliğe atmak istemedi topları alıp kaçtı ısırmak daha makul geldi:))

DİSİPLİNÇocuklarımızı eğitirken karşılaştığımız sorunlar karşısında öfkelenmemizin belli sebepleri vardır. Bunların çoğu sanılanın aksine çocuktan değil biz ebeveynlerden kaynaklanır. Çocuklar bizi sinirlendirmiyor, biz kendi kendimize sinirleniyoruzdur. Düşünce biçimlerimiz bunun en temel sebebidir. 2 yaşlarındaki bir çocuk daha önce misafir odasına girmemesi söylenmesine rağmen oraya girmiş ve sehpanın üstündeki güzelim vazoyu yere düşürüp kırılmasına sebep olmuştur. ‘Bu durumda da mı anne öfkelenmemeli?’ diye sorabilirsiniz. Hemen olayın öncesine dönelim. Bütün gelişim uzmanları ‘Çocuğun yürümeye başlaması ile birlikte araştırma ve keşfetme duygusu zirveye çıkar.’ diyorlar. Ve anne tam da çocuğunuz böyle bir dönemi yaşarken kalkıp yasaklı bölgeler ilan edip çocuğun merakını bir kat daha artırıyor. Çocuğun vazoyu kırması için bütün şartları farkında olmasa da hazırlayan (merak duygusunu tahrik ederek) ve ondan sonra da kırmamasını bekleyen annenin bu beklentisi ne kadar doğrudur acaba? Sinirlenmeye gerek kalmayacak önlemler baştan alınırsa ev içinde daha sağlıklı ilişkiler geliştirilebilir. En azından çocuk eve değil de biraz da ev çocuğa uydurulursa öfkelenme sebeplerimiz azalmış olur.

Göz teması kurun
Göz teması ile anlatabiliyorken, çocuğa bağırmak onun disiplin konusundaki anlama eşiğini yükseltir ve belli bir zaman sonra daha azından anlamamaya başlar. Onu da yeterli görmeyip çocuğa fiziksel şiddet uyguladığımızda artık dayaktan aşağısını anlamaz hale gelir. Ve sürekli dövüldüğünde ise Anadolu tabiri ile “dayak delisi” olur ve artık bu çocuk hiçbir şeyden anlamaz duruma gelir. Önemli olan çocuğun disiplin anlamındaki anlama eşiğini olabildiğince aşağıda tutabilmektir. Bunu da halihazırda uyguladığımız yöntemin bir alt basamağına sonra bir altına çocuğu hazırlayarak başarabiliriz. Bağırmaktan aşağısını anlamayan çocuğa önce ses tonumuzu düşürür ve zamanla beden dilimizi ve gözle temastan anlayacak hale getirebiliriz
..

Canlar bi iki kere bende yasak bişeye dokunacak oldugunda eline vurmuştum ..bu değil disipline kurmak annenin üzülmesi ve vicdanının sızlamasından başka hiçbir işe yaramıyor maalesef..haa şimdi küçük 2 yaş 3 yaş daha hırcın zamanlrında bile cocukta disiplin yerine sadece tahribata (psikolojik)neden olucak..lütfen en ufacık bi pıt! bile olsa şiddete başvurmayalım..

herkese günaydın
ahhh ebuşum ne güzel anlatmış yazıda sağol canım bende artık kendime hakim olmaya karar verdim zaten mertin azı dişi çıkacak galiba çok iştahsız ve mız mız
aylin bende istiyorum o kitaplardan link verirmisin
ata paşama geçmiş olsun, inşallah polen alerjisidir
hasret mertte yaramaz topları amacı dışında kullanarak oynuyor ama iyi oyalanıyor onunla iyiki almışım

Günaydın, cumanız hayır olsun canlarım,
Dün akşam bir avmde Doruk'tan bir ay küçük kızı olan bir arkadaşımla buluştum. Dönerken, o gayet enerjikti, bense pert... Çünkü onun kızı biraz arabasında, biraz annesinin kucağında oturdu, en kötü ihtimalle sehpaya tutunarak ayakta durdu. Doruk arabadan atladı, oturduğumuz yeri keşfetmek için yürümek istedi, sehpanın altından geçti, üstüne çıktı, koltuğa tırmandı, indi, arabasını sürmek istedi, şekerliği boşalttı, şekerleri yere attı, sonra tekrar şekerliğe doldurdu, ayyy daha anlatayım mı Uzun lafın kısası, dötü kurtlu çocuğum ne bir sn sabit durdu, ne iki çift laf ettirdi, canıma okudu. Kızmadım ama çok yoruldum, Allahım ben nerde hata yaptım, bu çocuk niye böyle oldu dedim, bulamadım. E bizim bebelerin nerdeyse hepsi böyle olduğuna göre, hepimiz mi hata yapıyoruz yafu?

biz hatayı şurda yaptık,hamileyken "kızlar hurma yiyelim faydalıymış, hadi şimdi de balık yağı kullanalım çok yararlı, fındık fıstık ceviz yiyelim çocuğa çok yararlıymış aman folik asiti ihmal etmeyelim" falan filan derken daha içerde çocukları enerji bombası yaptık,şimdi de sonuç bu

Keronun ayakkabısının önü yırtılmış,ne kadar kuduruk olduğunu var sen düşün,milletin çocukları ancak ortaokul döneminde futbol oynarken ayakkabısını yırtar bizimki 1 yaşında başladı yırtmaya

Biz de gece birlikte sızmışız, bi uyandım yanımda yok, aklım başımdan gitti, bi de baktım ki yatağında... Eşime sordum sen mi koydun diye, o koymamış, ne zaman çocuğu yatağına yatırıp kendim de pijamalarımı giyip yattım hiç bilmiyorum

Bak bu olabilir... Çok iyi halt etmişiz, mevcut durum, bunların enerjiyi tam olarak patlatmamış hali bi de :18:

Bizim ayakkabılar 15 günlük daha, burunları çizik çizik olmuş, istikbalimize ışı tuttun, teşekkürler

Gerçi ben emeklerken çizdiğini düşünüyorum ama bu iyimser bi tahmin sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…