- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #107.761
ay sorma bak bana da geçen gittiğim komşu hatırlattın anlatmıştım günüm vardı cemy çok eğlendi die de diğer kız annesinin dizi dibinde durdu yada oturup oyuncaklala oynadı benimki bilimum süs eşyasını karıştırdı düşürdü büfenin kapağını açtı içindekilere sardı perdeyi çekiştirdi büfenin camını öptü yaladı batırdı enson kadının koltuklarının boncuklarını söktü diğer bebeğin emziğini alıp emmeye başladı ben dayanamayıp kalktım ha sürekli diğer odalara ve balkona kaçmaya çalışmasını hiiiiççç anlatmıyorumGünaydın, cumanız hayır olsun canlarım,
Dün akşam bir avmde Doruk'tan bir ay küçük kızı olan bir arkadaşımla buluştum. Dönerken, o gayet enerjikti, bense pert... Çünkü onun kızı biraz arabasında, biraz annesinin kucağında oturdu, en kötü ihtimalle sehpaya tutunarak ayakta durdu. Doruk arabadan atladı, oturduğumuz yeri keşfetmek için yürümek istedi, sehpanın altından geçti, üstüne çıktı, koltuğa tırmandı, indi, arabasını sürmek istedi, şekerliği boşalttı, şekerleri yere attı, sonra tekrar şekerliğe doldurdu, ayyy daha anlatayım mıUzun lafın kısası, dötü kurtlu çocuğum ne bir sn sabit durdu, ne iki çift laf ettirdi, canıma okudu. Kızmadım ama çok yoruldum, Allahım ben nerde hata yaptım, bu çocuk niye böyle oldu dedim, bulamadım. E bizim bebelerin nerdeyse hepsi böyle olduğuna göre, hepimiz mi hata yapıyoruz yafu?
Keronun ayakkabısının önü yırtılmış,ne kadar kuduruk olduğunu var sen düşün,milletin çocukları ancak ortaokul döneminde futbol oynarken ayakkabısını yırtar bizimki 1 yaşında başladı yırtmaya
günaydınnnn
ay sorma bak bana da geçen gittiğim komşu hatırlattın anlatmıştım günüm vardı cemy çok eğlendi die de diğer kız annesinin dizi dibinde durdu yada oturup oyuncaklala oynadı benimki bilimum süs eşyasını karıştırdı düşürdü büfenin kapağını açtı içindekilere sardı perdeyi çekiştirdi büfenin camını öptü yaladı batırdı enson kadının koltuklarının boncuklarını söktü diğer bebeğin emziğini alıp emmeye başladı ben dayanamayıp kalktım ha sürekli diğer odalara ve balkona kaçmaya çalışmasını hiiiiççç anlatmıyorum
bizimkinin de tabanları yırtılmış afacan bebeler bea
EBRUYA katılıyorum mesela dün akşam detrejan dolabını açmış sıvı sabun yalıyodu önce kızıyodum ki eser geldi bağırdı fln dedim kızma bizim hatamız biz o kapağı açamıyacağı hale getirmeliyiz sonra ulaşabileceği bütün prizleri kapatmıştım birini unutmuşum eser yakaladı parmağını sokarken koktu bağırdı kuzumda korktu ağlamaya başladı hemen kapattım prizi sakinleştirdim önüne getirip babasıyla birlikte dokunmaması gerektiğini anlattım anlamadı ama anlicak sağlıklı bir çocuk büyütmek çok büyük sabır istiyor ama ben bu sabrı göstericem
çok güzel bi paylaşım kendime gıcık oldum şimdiDİSİPLİNÇocuklarımızı eğitirken karşılaştığımız sorunlar karşısında öfkelenmemizin belli sebepleri vardır. Bunların çoğu sanılanın aksine çocuktan değil biz ebeveynlerden kaynaklanır. Çocuklar bizi sinirlendirmiyor, biz kendi kendimize sinirleniyoruzdur. Düşünce biçimlerimiz bunun en temel sebebidir. 2 yaşlarındaki bir çocuk daha önce misafir odasına girmemesi söylenmesine rağmen oraya girmiş ve sehpanın üstündeki güzelim vazoyu yere düşürüp kırılmasına sebep olmuştur. ‘Bu durumda da mı anne öfkelenmemeli?’ diye sorabilirsiniz. Hemen olayın öncesine dönelim. Bütün gelişim uzmanları ‘Çocuğun yürümeye başlaması ile birlikte araştırma ve keşfetme duygusu zirveye çıkar.’ diyorlar. Ve anne tam da çocuğunuz böyle bir dönemi yaşarken kalkıp yasaklı bölgeler ilan edip çocuğun merakını bir kat daha artırıyor. Çocuğun vazoyu kırması için bütün şartları farkında olmasa da hazırlayan (merak duygusunu tahrik ederek) ve ondan sonra da kırmamasını bekleyen annenin bu beklentisi ne kadar doğrudur acaba? Sinirlenmeye gerek kalmayacak önlemler baştan alınırsa ev içinde daha sağlıklı ilişkiler geliştirilebilir. En azından çocuk eve değil de biraz da ev çocuğa uydurulursa öfkelenme sebeplerimiz azalmış olur.
Göz teması kurun
Göz teması ile anlatabiliyorken, çocuğa bağırmak onun disiplin konusundaki anlama eşiğini yükseltir ve belli bir zaman sonra daha azından anlamamaya başlar. Onu da yeterli görmeyip çocuğa fiziksel şiddet uyguladığımızda artık dayaktan aşağısını anlamaz hale gelir. Ve sürekli dövüldüğünde ise Anadolu tabiri ile “dayak delisi” olur ve artık bu çocuk hiçbir şeyden anlamaz duruma gelir. Önemli olan çocuğun disiplin anlamındaki anlama eşiğini olabildiğince aşağıda tutabilmektir. Bunu da halihazırda uyguladığımız yöntemin bir alt basamağına sonra bir altına çocuğu hazırlayarak başarabiliriz. Bağırmaktan aşağısını anlamayan çocuğa önce ses tonumuzu düşürür ve zamanla beden dilimizi ve gözle temastan anlayacak hale getirebiliriz..
Canlar bi iki kere bende yasak bişeye dokunacak oldugunda eline vurmuştum ..bu değil disipline kurmak annenin üzülmesi ve vicdanının sızlamasından başka hiçbir işe yaramıyor maalesef..haa şimdi küçük 2 yaş 3 yaş daha hırcın zamanlrında bile cocukta disiplin yerine sadece tahribata (psikolojik)neden olucak..lütfen en ufacık bi pıt! bile olsa şiddete başvurmayalım..
ceren oyanalanmıyor malesefherkese günaydın
ahhh ebuşum ne güzel anlatmış yazıda sağol canımbende artık kendime hakim olmaya karar verdim zaten mertin azı dişi çıkacak galiba çok iştahsız ve mız mız
aylin bende istiyorum o kitaplardan link verirmisin
ata paşama geçmiş olsun, inşallah polen alerjisidir
hasret mertte yaramaz topları amacı dışında kullanarak oynuyor ama iyi oyalanıyor onunlaiyiki almışım
ewet ewet bnde buna bağlıyorum:)))) bol bol ıhlamur, rahatlatıcı çaylar içsm bunda etkisi olurmu acepbiz hatayı şurda yaptık,hamileyken "kızlar hurma yiyelim faydalıymış, hadi şimdi de balık yağı kullanalım çok yararlı, fındık fıstık ceviz yiyelim çocuğa çok yararlıymış aman folik asiti ihmal etmeyelim" falan filan derken daha içerde çocukları enerji bombası yaptık,şimdi de sonuç bu
ewet ben bunu yapmak için bi adım attım örneğin.. buzdolabını 10larca kez talan ettikten, sütleri yemekleri döktükten sonra internetten buzdolabı kilidi,çekmece kilidi we dolap kilidi siparişleri werdim..Kesinlikle katılıyorum. Ya dolapları açılamaz hale getireceksin ya da deterjanı ulaşamayacağı yere koyacaksın, ben ikinciyi yapıyorum, dolapları açıp kapatıyor, arabalarını koyuyor oraya, sonra gidip alıyor falan, güzl bir oyun kuruyor kendi kendine, bundan mahrum etmek istemiyorum.
Dün gece bi ara uyandı, aldım kucağıma, sarıldım öptüm kokladım, yatırdım koynuma, sarmaş dolaş uyudu. Daldığında yüzünde muhteşem bir gülümseme vardı, içim eridi resmen, mutluydu işte uykuya dalarken. Bu görüntü neye değişilir ki... Uyandığında kızıp bağırabilirdim de uykuya yenik düşüp, o zaman olur muydı ki o gülümseme?
playskool yaramaz toplar oynamam için bana kalmıştır... bilginize
Günaydın ve hayırlı cumalar arkadaşlar..
Bundan sonra sınırlı girebileceğim sanırım internete, çünkü şirketin ana server ında yapılan yeni düzenlemeye göre birçok şey değişti, hatta hiç giremeyebilirim bile, bilginize...
Haticecim, yeğenin için çok sevindim, Allah tekrarından korusun..
Şebnemcim, Ata da ciddi bir rahatsızlık çıkmamasına sevindim, alerjinin genetik olabileceğini söylemişti bizim doktor, İklim in de gözleri ile başı dertte, sürekli gözünü ovalıyor ve kıpkırmızı oluyor, 1-2 saat sonra geçiyor kendiliğinden..
Dün deli gibi alışveriş yaptım ama kendime değil İklime, kendime yine bir çöp bile almadım :))
Bisiklet, havuz, 200 adet top, ayakkabı ve bilimum ıvır zıvır aldım, çok mutluyum nedense :))
Biraz işlerime bakayım, fırsat bulursam gelirim yine...
çok güzel bi paylaşım kendime gıcık oldum şimdi(( bazen öfkeme we tahamülsüzlüğüme yenilip bağırıyorum kuzuma (hoş o anlamıyor gelip boynuma sarılıyor danım diye ama)
yapmamak lazım ben sucu kendimde arıyorum hep.. tamam kuzum çokk yaramaz 1 saniye bile yerinde durmayan her tarafı altüsteden bi çocuk ama bnde hamileliğin, burda kaynanatörle olmanın bi türlü bi düzen kuramamanın wermiş olduğu sıkıntıyı yansıtıyorum(
her bağırdıktan sonra o bana yalakalık yapınca bir daha bağırmicam desemde sinirime hakim olamıyorumSUÇLUYUM
ceren oyanalanmıyor maleseftopları alıp kaçıyor we toplar elinde aynı azmanlıklarına dewam ediyor.. oyuncak şuan bi köşede terk edilmiş duruyor..
cery merdiwenlerin önünde yukarı çıkmak için mızmızlanıp duruyor
bir an önce taşınsakkkkk
ewet ewet bnde buna bağlıyorum:)))) bol bol ıhlamur, rahatlatıcı çaylar içsm bunda etkisi olurmu acep
ewet ben bunu yapmak için bi adım attım örneğin.. buzdolabını 10larca kez talan ettikten, sütleri yemekleri döktükten sonra internetten buzdolabı kilidi,çekmece kilidi we dolap kilidi siparişleri werdim..
buzdolabına taktım kilidi kurtuldum ama gözü orda açık bi anını yakaladığında sonuç yine aynı oluyor:97:
çekmeceleri daha kilitleyemedim çünkü onlar widalıymıştaşınırken yatak odasını falan monteeden adama taktracağım artık... taşınacağım die burdaki mutfak dolaplarına falanda takmak istemedim boşuna
bugün kuzum ilk kez traş olacak umarım çok korkmaz
Günaydınlar!!yeni günşli bir gün daha!
Bizim bir arkadaşımız anlatıyordu ben hamile iken..kızı var ,o zaman 1,5 yaşında
ders1.kızı (babası anlatıyor!!!!!)annesinin diplomasını yırtmış ,anne baba bağırmış küçük kızına .sonra babası bize diyor ki biz bağırdık ama çocuk anlamaz ki neden bağırdığımızı ,sadece bağırdımızı görüyor..önüne senet de,çek de,para da koysan ,yırtar....
ders2.aynı kız,aynı baba..anlatıyorlar..kızı yetişmez diye masadaki yumurtaları (herhalde hamurişi yapacaklardı)bırakıp çıkmışlar odadan-kızın haftalar önce boyu yetişmiyordu..ama o an yetişince,yumurtaları almış,yere atmış ve üstüne (!!!!)patinaj yapmış yavrucak ...buradan çıkartacağımız sonuç:=zaman çabuk geçiyor ,boyları çabuk uzuyor olacaktır:)
herkes 200 top almış ,güzel..peki birkaç ay sonra(2 yaşına yaklaşınca olurmuş) top atma oyunları başladığında her apartmandan kafamıza top düşmesin:)
Günaydınlarrr efenimmmmm:) Ne zamandır ben de giremiyodum..Korkunç bi 3 hafta geçirdik dodo 4 diş birden çıkarmaya çalışınca gecemiz gündüzümüz birbirine girdi dağıldık. Arada 2 gün de feci ateşlendi üstüne benim boynum tutuldu katır tepmişe döndüm valla..Gece uyanıp sabah kalkıp işe gelen anneler sizi çok iyi anladım bu süreçte Allah sabırlar versin hepimize çok zormuş..Dün bakalım uyanmadı hiç maşallah inşallah dönmüştür eski düzenine...
Bu arada bizimki tek uyku uyuyo öğlen gündüz ikinci uykuya götürüyorum ama mümkün değil uyumuyo..O tek uyku da max.1.5 saat, en az 2 saat olması lazım uzatmaya çalışıyorum ama pek bi başarı yok henüz..sizinkiler ne alemde? tek uykuya düşen var mı?
o yaramaz bebeiklerin hepsini kocaman öpüyorum, nasılda tatlılaştılar
Esintoş kıyma bebişimin güzel saçlarına yaa, çok güzel saçları var
Deryacım furkan 2 yaşını doldurana dek 2 kez uyumuştu, bu da uyur herhalde çünkü gece geç yatıyoruz
Günaydın ve hayırlı cumalar arkadaşlar..
Bundan sonra sınırlı girebileceğim sanırım internete, çünkü şirketin ana server ında yapılan yeni düzenlemeye göre birçok şey değişti, hatta hiç giremeyebilirim bile, bilginize...
Haticecim, yeğenin için çok sevindim, Allah tekrarından korusun..
Şebnemcim, Ata da ciddi bir rahatsızlık çıkmamasına sevindim, alerjinin genetik olabileceğini söylemişti bizim doktor, İklim in de gözleri ile başı dertte, sürekli gözünü ovalıyor ve kıpkırmızı oluyor, 1-2 saat sonra geçiyor kendiliğinden..
Dün deli gibi alışveriş yaptım ama kendime değil İklime, kendime yine bir çöp bile almadım :))
Bisiklet, havuz, 200 adet top, ayakkabı ve bilimum ıvır zıvır aldım, çok mutluyum nedense :))
Biraz işlerime bakayım, fırsat bulursam gelirim yine...
bugün kuzum ilk kez traş olacak umarım çok korkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?