2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bi de bişey soracağım merak ediyorum..
cery bi ara mama sandalyesinde ayakta dikilerek, önünde 40.000çeşit oyalanacağı şeylerle mamasını yiyodu..
şimdi çeyreği kadarını zorla mama sandalyesinde yiyor, sonra ewde dolaşırken ben arkadan kafasını tutup weriorum ağzına ama anam ağlıyor resmen eğil kalk dökülsün damlasın yerlere sil...
sizinkilerde ewi talan ederekmi yemek yior yoksa sandalyelerinde falanmı?

serhanı yıkadım ve kızarıklıkları çoğalmış eşim geliyo dr gidiyoruz kızamık değil gibi geliyo ama yine de gidelim dedik umarım kızamık değildir öptüm şimdilik

Geldimmm ama fazla kalamayacam, bütün b.sayarlara bir program kurdular, neler yaptığımızı gözetliyor büyük patron, üstelik kendisi başka bir şehirde olan merkez ofisimizde, şu an bu yazdıklarımı bile okuyor olabilir :)))

Aylincim, sabun konusunda sana katılıyorum, duruma göre artık bende başımın çaresine bakarım ama inşallah eşim benden önce iyi bir işe girer...
Bu arada seni çok iyi anladım, nete kısıtlı girmek ve nazi kampında olmak nasıl bir duyguymuş yaşıyorum şu an :))

Hasretcim, ben netten aldım, önümüzdeki hafta gelecek siparişler, o zaman yazarım tepkisinin ne olduğunu..

Burcu, teşekkür ederim, ama ben artık kendim içinde alışveriş yapmak istiyorum, bu konuda çalışayım en iyisi biraz :))

Seyhancım, Serhan a verdiğin ılık suyun başarılı olmasına sevindim, bir süre daha sabırlı ol, düzene girecek gör bak..

Ben de hasret gibi eğer ev gezmesine gitmiyorsam yanıma çorba almıyorum ya meyve püresi ya da yoğurdunu koyuyorum yanıma,bir kere de düzeni şaşsın nolcak.

Aynısından bizde de var,ben artık mama sandalyesini görümceme geri vericem çünkü sadece evde yer kaplıyor,Kero yemeğini altını aldırmayı ve hatta giyinmeyi sadece reklamlar karşısında yapıyor.

O program hemen hemen her şirkette var zaten ama napayım çok merak ediyolarsa buyursunlar okusunlar özelimi, ben neler neleeeer duyuyorum özel hayatlarla ilgili, burda benim oğlumu nasıl büyüttüğümü görmeleri çok dokunmaz,onlar kendilerine baksınlar

dün şu maili okuyarak tekrar sipraktine sarıldım:

Konu: uyku sorunu
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2011 Saat 12:56hocam iyi günler, kızımın uyku sorununu düzeltebilmek için son çare olarak sipraktin denemek istiyorum. kaç gün kaç defa kullanayım? kızım 13 aylık kilosu 10.700 gr.

sevgilerimle..

Gönderim Zamanı: 26 Oca 2011 Saat 10:31Akşamları yarım ölçek, 3-4 gün ver, sonucu konuşuruz..

ama ben sipraktin werdiğimde ceryde ya gıcık yapıyo yada gıcıın etkisiyle öğürüyo lakin dün akşam kust werdikten sonra..

bnde mamasına 1 ölçek kattım we biberonla içirdim uykudayken

sonuç: 00,30da mamayı werdim cery sabah 8,30da uyandı
o kadar ihtyacım wardıki allahım şükürler olsun 8saat deliksiz uyku
ptesiye kadar bunu uygulayacağım umarım işe yarar...

uff yeğenimede öyle yedyodu teyzem işte reklamların karşısında 5 dakkada bitiriyodu..
yok bizimkinin tv.yede hiç ilgisi yokki..
neyse sewindim yalnız olmadııma:))
serhanı yıkadım ve kızarıklıkları çoğalmış eşim geliyo dr gidiyoruz kızamık değil gibi geliyo ama yine de gidelim dedik umarım kızamık değildir öptüm şimdilik
kkk yaptrmışmıydın

hasret benim zillide öyle hele bir aydan beri az yiyor mama sandalyesindeykende eline kaşık ve tabak veriyorum oyalansın diye inatla benim elimdeki tabağa kaşığını koyacakmış yerde ise peşinde koşturarak yediriyorum

Evdeyken mama sandalyesinde ya da en kötü ihtimalle kucağımda oturarak yemeyi reddederse yedirmiyorum. Şimdilik gayet katıyım bu konuda ama büyük söylememek lazım, bu bücürler tükürdüğünü çok fena yalatıyorlar insana :)
Dışarda ya da misafirlikte bu durum biraz değişiyor tabi, daha esnek davranıyorum.

napim artık yeterki yesinde ben iki büklüm olmaya razıyım diyorum ama işte çok zorlanıyorum çokkk
bnde o yöntemi denedim oyuncak bebeğini bide mama tabağı we kaşığı koydum sende bebeğine yedir diye ama yok o dolu tabaktakileri duwarlara fırlatmayı daha çok sewdi

Canlarım, bu söyleyeceğimi eleştiri olarak almayın lütfen, ama bu konu da otorite konusuna benziyor. Ne kadar çok taviz verirsek o kadar fazlasını istiyor bu uyanık bıdıklar. Biz 4 ay kadar önce bir pedagogla görüşmüştük hatırlarsanız, 1 öğün, 3 öğün, 1 gün, 3 gün aç kalmasının bir zararı olmaz, ama beslenme konusunda otorite kuramazsan, uzun yıllar boyunca çocuk da sen debunun sıkıntısını çekersiniz demişti. Yedirmediğim zaman benim de içim sızlıyor ama bu söz aklıma geliyor hemen. Sizin de aklınızda bulunsun istedim.

uyuttum bızdıkı, bu kez bi saat uyur inşallah:97:

Seyhancım inşallah önemli bi durum değildir cnm, bizi haberdar etmeyi unutma

Ben mama sandalyesini aldıktan 1 hafta sonra iade etmiştim zaten, hiç oturmadı onda, saolsun koca kişisi de en dev boylardan almıştı, bütün holü kaplıyod, fazla eşyaya hiç tahammülüm yok sanırım biraz çabuk davrandım vermek için..ama şu anda eymen zaten laptopta animasyonlar açık olmazsa 2-3 kaşık dışında bişi yemiyo

Kerem bi de tükürmeye bayılıyor,ağzını açıyor veriyorum yemeğini sonra tükürükler saçarak çıkarıyor ağzındakileri veee gülüyor,bi yandan gülmemek için zor tutuyorum kendimi çünkü eğlenmesi hoşuma gidiyor ve komik oluyor tipi ama bi yandan da üstü başı yerler batıyor diye de sinir oluyorum,annelik böyle işte, kısır döngü...

kucakta oturup mama yemek miiiii mamasandalyesinde oturmak mıııııı
ben bunları hatrlamıyorum..
cereni zorlamasam kendi haline bıraksam günde 1 kez yer isteyerek o da 3 yada 4 kaşık.. tamam bırakın dewam edeyim azmanlıklara der

ata bütün yemeklerini mama sandalyesinde yiyor ben hiç başka yerde denemedim öyle alıştı öyle devam ediyor şimdilerde acıkınca mama sandalyesine çıkmaya çalışıyor :))

Halbuki ek gıdalara ilk başladığımızda Ceren ne güzel yiyordu di mi? Çok sık huy değiştiriyor sıpalar, bakma benim de böyle dediğime, bütün gün ağzına lokma koymasa, eminim maymundan beter olurum karşısında yesin diye :)

aynen katılıyorum sana canım ben mesela ata yemek istemiyorsa asla zorlamıyorum hemen kaldırıyorum sen bilirsin ata diyorum acıkmadın demekki diyorum aradan bir süre geçiyo ata yanıma geliyo ver ver diyo :))) bende o zaman veriyorum çünkü artık bir bireyler ve ne zaman isterlerse o zaman yiyorlar

ata bütün yemeklerini mama sandalyesinde yiyor ben hiç başka yerde denemedim öyle alıştı öyle devam ediyor şimdilerde acıkınca mama sandalyesine çıkmaya çalışıyor :))

Mama sadece orda yenir sanıyorlar bence hep mama sandalyesinde yedirince.
Hatta Doruk en güzel mama sandalyesinde yiyor, başka yerlerde yedirdiğimde aynı iştahla yemiyor.

Nasıl oldu Ata'nın öksürüğü?

selam :))
Nihan da ya sandalyesinde ya da nadiren kucağımda yer...asla koşmam peşinden yemek istemediği anda kesiyorum ben de vermeyi...bir süre sonra tekrar deniyorum..zaten yemek istedeğinde oyun falan hak getire asla açmıyor ağzını...zorlamamak ve özgürlük tanımamk lazım bu tür konularda...tek sorun eskiden mutfakta yerdik şimdi daha çok tv izlerken yiyor..ama tvden vazgeçmesi için kaşığını tabağını çatalını eline veriyorum yemeye çalışırken zaten bakmıyor bir şeye...bayağı da öğrendi kendisi yemeyi...ama az önce 2 tabağımı kırdı bizimle sofradayken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…