2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben atanın yemek yememe kısmına hiç takılmıyorum bu konuda biraz rahatım sağlıklı olsunda az yesin tabiii bu benim düşüncem

benim tek sıkıntım ataya söz dinletemiyor olmak öncelikle sakince anlatıyorum yapmaması gerektiğini ,sonra dikkatini dağıtıp oyuncaklarıyla beraber oyun oynamaya başlıyoruz ama o oyunun ortasında yine yapacağını yapmaya gidiyo , sonra yine sakin olmaya çalışıp anlatıyorum ama sonuç başarasızlık bu sefer biraz sesimi yükseltip onu uzaklaştırıyorum onun sonucunda ata gülmeye başlıyo ve daha sık onu yapıyo yaparkende bana haber veriyo aklınca (hadii yapıyorum ben ne yapacaksın diyo )
oofff offf ben bu sinirlerime nasıl hakim olucam

Mama sadece orda yenir sanıyorlar bence hep mama sandalyesinde yedirince.
Hatta Doruk en güzel mama sandalyesinde yiyor, başka yerlerde yedirdiğimde aynı iştahla yemiyor.

Nasıl oldu Ata'nın öksürüğü?

canım az öksürüyo ama öksürdüğü zaman kötü oksürüyo onun dışında keyfi yerinde burun akıntısıda geçti
2 şurubumuz var onları kullanıyoruz

iyi de anacım sizin çocuklar o an yemese biliyosunuz ki sonradan yiyecek bizde o durum yok ki( açıkçası ben bu yemek, yaramazlık hususunda eğitim, tuvalet eğitimi gibi şeylerin çok kişisel ve çocuğa özel olduğunu düşünüyorum..

haklısın Meralcim sonuna kadar ama peşinde dolaşmak her durumda yanlış...yani yemesi için uğraşılır oynatılır meşgul edilir ama bence bir yeri olmalı bunun kaşık peşinde gezincebir daha başka türlü yemeyen çok çocuk var...benim yeğenim bir şeyler oynamadan asla yemez mesela zavallı anneciğim mutfakta ona bulaşık yıkatırken köpük yaprırken hamur yoğurtarak falan yediriyor...

Öyle evet, birey oldular, istemedikleri hiç bir şeyi yaptıramıyoruz artık...

Tvyi hala açmıyorum :)
Bizdeki sorun, kendi yemiyor. Sadece eline ekmek verirsem onu kemiriyor, başka hiç bir şeyi kendi yemiyor, kaşık çatalla alakası bile yok. Anneannemle babaannem çok kızıyorlar ben böyle söyleyince, 4'er çocuk büyütmüşlermiş, bir yaşında kendi kendine yemek yiyeni görmemişlermiş. Acele mi ediyorum ki?

İki gündür konuşuyoruz işte yaw, hepimiz sinirleniyoruz, bu kaçınılmaz. Gözlerine, ellerine bakıyorum ben, minicik olduğunu, benim şefkatime ihtiyacı olduğunu, ben agresif davranırsam onun da bunu öğreneceğini düşünüyorum hemen, öyle sakinleştiriyorum kendimi...

[video=facebook;10150158259336740]http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150158259336740&saved#!/video/video.php?v=10150158259336740[/video]

bakın teyzeler oyun oynuyorum:))

Bişi gözükmüyo Hanifem...

canım az öksürüyo ama öksürdüğü zaman kötü oksürüyo onun dışında keyfi yerinde burun akıntısıda geçti
2 şurubumuz var onları kullanıyoruz

Geçmiş olsun çok, ilerlemeden kesilir gider inşallah...

ha evet peşinden koşarak yedirmek bana göre de doğru değil, beslenme bozuklukları ve obeziteye bile neden olabilecek bi durum..bizim de belli bi yerimiz var yemek yerken, laptopun önü:)) tüm yemeklerimizi aynı yere oturarak ve aynı animasyonları izleyerek yemeye çalışıyoruz, zaten kase elimde onu oraya oturtunca direkt laptopu gösteriyo açmam için:)) aslında bu da yanlış biliyorum ama başka türlü asla yemeyeceğini bildiğimden buna razı geliyorum

Katılıyorum, çocuğa özel konular bunlar... Seninkinin iştahsızlığını düşünürsek, bizim konuştuklarımız çok saçma kalıyor tabi :)

Heh işte, ben de bunu diyorum :13:

Daha çok konuşun, daha çok, hadiiiii Çok özlemişim bea

Son düzenleme:

yapamadım video işini...facete var ama...Nihanın legolarıyla oynadığı video...

tv konusunda ben de çok katıydım...zaten önceleri Nihan izlemezdi açık olursa da...luli tv ye bakıyor şimdilerde tabi çok uzun süreli değil...ben bir şeyler öğrendiğini düşünüyorum bazı programlar cidden güzel...mesela hayvanlarla ilgili bir programın müziğinde me-me-mö diyor Nihan aynen takrarlıyor daha onlar söylemeden...özellike şarkıları çok seviyor alkışlıyor...dans edenleri taklit ediyor..ve onlara sayarken...3 ve 5i kendi söylüyor...baktım bir şeyler kapıyor hemen biraz izlesin diye düşündüm ben de...günde belki 1 buçuk saat izliyordur...ama öyle kitlenip kalmıyor aşırıya kaçılmadıkça zararlı olmuyor kanımca..

Son düzenleme:

burcucum siz çalışan anneler olarak biraz daha anlayışlı ve sakin olabiliyorsunuz çünkü hem özlüyorsunuz hemde o kısacık zamanda yaptığı yaramazlıklara tahamüll edebiliyorsunuz ama sbahatan akşama kadar bir bütüngün aynı yaramazlığa tahhamül etmek oldukça zoroluyor

O kadar az izlemesinin zararlı olduğunu ben de düşünmüyorum.
Özellikle yemek yerken, şu olursa yemek yerim gibi birşey öğrenmesini istemediğim için açmıyorum.
Onun dışındaki zamanlarda ise, birlikte geçirebildiğimiz çok kısıtlı vakitleri tv ile paylaşmak istemiyorum. Ne benim dikkatim dağılsın ilgim bölünsün, ne onun, 3,5 saatimiz var zaten :) Gündüz dersen, bakıcıya bir defa tv açabilirsin dersem, sonra onun önüne geçemem ve kontrol edemem, o yüzden izin vermiyorum. Budur yani :)
Bi de aferin yaw o bal köpüğüne, ne güzel öğreniyor, maaşallah

canım yaaa bayıldım o legolarla oynayan haline çok heveslendim valla acaba bizimkide oynarmı öyle en kısa zamanda alıp deneyeceğim

Buna sonuna kadar katılıyorum, hatta dün aynı şeyi Yazgı'ya söyledim ben de...
Çalışan annenin çocuk açısından en iyi tarafı bu olsa gerek :)

Bi de Şebnemcim, zaten zor günler geçiriyosun, bir türlü rahata eremedin ki arkadaşım, o da törpülüyor senin sinirlerini, haklısın yani.

Ara ara okuyabiliyorum ancak..disiplinden bahsetmişsiniz.Biz şöyle yapıyoz tehlikeli şeyler için hayır cıss- başka hiçbişey için hayır kullanmıyorus- pis şeyler için egghhh, oyuncak olmayan ama oynamak istediği şeyler için oyuncak değil..Dinlemezse olay mahalinden uzaklaştırıp dikkat dağıtmaca..ağlarsa ağlamasına hiç tepki vermemece..ki zaten 15 saniye bağırıyo susuyor..Birşey yaptırmak için ağladığında olumlu olumsuz asla tepki vermiyorum görmezden geliyorum ki ağlamanın işe yaramadığını öğrensin..
Yemekte mama sandalyesinde her zaman eline kaşık veriyorum o da bana yediriyo..TV hiç açmıyoruss haftada toplam yarım saat ancak ediyodur onu da bakıcı kadın namaz kılarken açıyo..
Merolayynn yavrım sen nasıl yiyosa eymen öyle yedir anacım senin velet istisna gözlerimle gördüm..hiç takma disiplin falan..

biz evi geze geze yiyoruz aksi taktirde aç a olsa ağzını açmıyor yanlış olduğunu biliyorum ANCAK hatırlarsanız birkaç ay önce cemy kilo almıyordu ve biz adanada bir prof'a gitmiştik ki kendisi çukuova üni. çocuk hastalıkları ana bilim dalı başkanı bize sağlıklı olduğunu ancak kilo alması gerektiğini yeme terbiyesi vermenin önemli olduğunu fakat cemy gibi bebeklerde bunun ikinci plana atılabildiğini önceliğin onun yemesi olduğunu söölemişti ve hatta şunu da ekledi yemek de uyku gibidir uyudukça uyursun yedikçe miden büyür daha çok yersin önce yemek yemeğe alıştırın sonra terbiyesini verin böylesi daha zordur ama bu tür bebeklerde böyle olmaı dedi

anlıyorum Burcum en doğrusunu yapıyorsun mantıklı hatunsun vesselam:))
ben öğleden sonra evdeyim 1 den 9 a kadar beraberiz yani...youn oynuyoruz kitap okuyoruz yemek yiyoruz uyku dderken akşam oluyor ama cidden yourucu...havalar güzelleşse dışarı çıkıcaz ama

canım yaaa bayıldım o legolarla oynayan haline çok heveslendim valla acaba bizimkide oynarmı öyle en kısa zamanda alıp deneyeceğim

Anneannesi almış.
Doruk koltuğun tepesine çıkıp hepsini tek tek koltukla peteğin arasına atmayı tercih etti :)
Gerçi büyük ve güzel olanlarından almamış annem, 1-2 ay sonra onlardan alıp denemek lazım yeniden.

Bir de şu ahşap puzzlelar var ya, hayvan, bitki temalı falan olanlar. Onları sevdi Doruk, henüz yerlerine yerleştiremiyor ama epey oyalanıyor. Sizlerin oralarda yoksa alıp gönderebilirim, seve seve...

sağol tayzesi bir dene istersen her bebeğim ilgisi farklı oluyor ama oynar diye düşünüyorum...Nihan küplerini çok seviyuordu onlar gibi düşünüp üstüste koyunca çözdü olayı:))

Harikasınız, ben de aynen böyle yapmaya çalışıyorum.
Ama ben yokken neler yapıyorlar, orası bir muamma.
Bu hafta sonu kamera takılacak bakalım ama yine de kimsenin beni ipleyeceğini sanmıyorum.

Heh işte, az önce konuştuğumuz şey, bebeğe özel istisnai durumlar var, onlar sayılmaz...

Sağol Hanifem
Güzelleşmiyor anacım...
Sabah baktım hava güneşli, evden hoplayarak çıktım resmen, 2 saate kalmadı yine geldi bulutlar, çok sıkıldım yaaaa...

Merolayn, niye şahsıma hiç bişi yazmıyosun, küstün mü bana :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…