2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

MERVE VE YASEMİN çok geçmiş olsun kuzularınıza umarım bi an önce toparlaırlar

BURCUKUM sana da geçmiş olsun şaka bi yana bende aynı dertten muzdaribim sürekli eltime gitmek istiyor ben alıp dışarı çıkarken evde kalan eltime ağlıyor bazen çok üzülüyorum

bu arada günaydınnnnn

tam anneanne çocuğu oldu yiğit özgür de..günde 3 saat falan görüyorum onda da annemsiz bişey yapmak istemiyor son bir haftadır..konuşamadığı için işaretlerle annemi gösterip ona bişeyler anlatıyor:) kitap okurken falan da işaretle sen d gel diyor..çok bozuluyorum ama bişey demiyorum.. benim elimden bişey yemiyor bir de..ben onun için sadece meme oldum

çok geçmiş olsun canm.önemli bişey yoktur umarım..

Valla ben eve gittiğimde önce bi bakıcıdan bana gelmek istemiyor, zor ikna ediyorum. 10-15 dk sonra alışıyor bana ancak, sonra bakıcı çağırsa bile gitmiyor :) Anneanne varsa, beni bi öpüp dişleyip ona gidiyor, yine bin türlü şebeklikle alıyorum. Üzülüyorum, bazen için inceden cızz ediyor, ama ben yokken iyi bakıyorlar, seviyorlar ki, çocuk bunları istiyor deyip kendimi teselli ediyorum :)

bebiklerimizde anne kavramı daa yokki kim benle ilgileniyor kim beni çok seviyor bende onu çok seweyim war. o yüzden sizle beraber olduğu zmn az olduğu için dier insanalrı sewmesi çok normal zamanla bunu idrak edip sizi daa çok sewecekler.. kızımda beni daa çok sewio babasına ben warken çook nadir gider.. e bi zaamet yani:)

Mervecim Melike'ye çok geçmiş olsun. Fazla takma yemiyor olmasını, biz de hasta olunca iştahsız olmuyor muyuz sonuçta, üstüne gitme, iyileşince telafi eder...
Biz neler oynamıyoruz ki :) Araba yarışı yapıyoruz, araba çarpıştırmaca oynuyoruz, ben bir oyuncağını saklıyorum, o bulup çıkarıyor, saklambaç ve kovalamaca oynuyoruz, kağıt kaplı şekerlerden aldım, onları bir kaba doldurup boşaltıyoruz tekrar tekrar, müzik açıp dans ediyoruz, top oynuyoruz, bazen ayakla bazen de yerde yuvarlayarak, camdan dışarıyı izleyip geçen arabaların sesini taklit ediyoruz, pencerenin önüne ekmek koyup kuşların yemesini izliyoruz, ben taklitlerini yapıyorum o gülüyor, sofra hazırlıyoruz birlikte, peçeteleri kaşıkları ona taşıtıp masaya koyduruyorum, becerince binbir şamata yapıyorum, falan filan... Aklıma gelenler bunlar şimdilik...

melike kuzumu öp yerime, çok geçmiş olsun canım mert oyun çadırının içinde oynamayı seviyo bu aralar,bide en çok yuvarlak bi topumuz var geometrik şekillerde delikleri var deliklerden uygun şekilleri atmaya bayılıyo, genelde ben gösteriyorum üçgen buraya kare buraya diye ama yinede yarım saat bıkmadan oynayabiliyo,saklambaç bizde oynuyoz,şinede en sevdiği oyun çekmeceleri karıştırmak dolaptaki ve çekmecedeki kıyafetleri eşyaları dağıtmak kuleleri dizmeyide seviyo aslında ama yıkması daha keyifli onun için

oohhh sefam olsun

biz reklam izlerken tıkıveriyoz ağzına yemekleri ,bikaç gündür masada bizle yemeye heveslendi, hemde reklam izlemeden babasını izliyo yemek yerken babası ben yiycem merte verme falan diyo ağzını açıyo öyle yiyo gülerek

çalışan annelerin en korkulu rüyası:18:

oğlum meme isteyince bebebebe diyo

bizde de puzzle küpler var onları üst üstte sıralıyoruz oda geliyor ayaklarıyla tekmeliyor datti diyor(gitti) ...Babası peşinden kovalıyor o gelene kadar babası yine diziyor Hilal gelip yıkıyor ...4 tane olduğunu biliyor küplerin bir tanesi olmazsa oynamıyor ...Bakınıyor etrafına...
Evimiz balon dolu 4 tane büyük balon resmen ailecek voleybol oynuyor Hilal bana ben eşime eşimde Hilal'e atıyor arada bir kaçıp müzik setinin ses sistemi tv'ye de bağlı gidiyor sesini açıyor çok açıp kaçıyor...

gülşancım öyle tıkmayı denedim ama farkediyor zorlayınca ..reklam ac takla at farketmiyor..kaşık çatal ona doğru gidiyorsa kaçıyor olmadı basıyor çığlığı..memeye fırın gibi açılan ağız oluyor mu sana nokta kadar..çözüm bulamadım valla..6.ayda başlamamız gerekn ek gıdaya biz 8 ayda ancak başladık...
mert e de maşallah canım.ben onun saçlarına hastayım:))

Gülşan, ben de çadır almıştım Doruk'a 2 ay kadar önce, o zaman beni içine sokup kendi dışardan izlemişti Yine kurayım bakalım, belki sever bu defa...
Kule yaptırıp yıkmak bizde de var, bir de birbirine mıknatıslanan arabalar almıştım ben, onları birleştirip bozmadan sürmeye çalışıyor, epey uzun süre oyalanıyor onlarda... Epey uzun dediğim 10 dk falan :)
Biz artık hiç meme emmiyoruz, arada bir aklına geliyor, memmmeee diyor bana bakıp, offf çok üzülüyorum o an, evet oğlum, bitti artık di mi falan diyorum ama bi yandan da çıkarıp emziresim geliyor valla

Annemle konuştuk az evvel, gribal enfeksiyon demiş doktor, ilaç yazmış, poposunda da çatlak oluşmuş ondan ağlıyormuş kaka yaparken, pirinç, patates, muz v.b. gibi yiyecekleri bir süre yemeyecekmiş, bunun dışında boyu uzamış ama ishalden sonra kilo kaybetmiş hemde tam 900 gr. kaybı var, neyse sağlığı yerinde olsunda yine alır nasılsa, haberler böyle teyzeleri..

Melike ye de çok geçmiş olsun Mervecim..

Şebnem ben güneş istiyorum bana gönderebilirsin, hatta hemen bugün kargoya ver, çok ihtiyacım var :))

melike ve iklim zuzulaya gecmiş olsun ...
saolsun babamız dışarıdan getiriyo bi pis virüsü önce beeen sonra yagmur dan cıkıyo..bu sefer daha hafif atlattık ama gece burnu tıkalıydı kızımın şifayı kaptı sanırım..şu an uyuyo.peditus vericem..
Burcu ya bizde iki üç günde bir annemdeyizdr ..e haliyle yagmur cok düşkün ananesine..gecen bişey oldu annemden bana gelmek istemedi yaw kıskandım üzüldüm..sinir oldum..annelik içgüdüsü nası bişey bu insan annesini kıskanırmı

ayfer gözümde canlandırdım şimdi çok tatlı yaaa demek küpleri sayıyor
tanyacım mert ara ara iştahsızlaşıyor ama sonra düzene giriyor tekrar
ben midesini küçültmemek için yemese bile su ayran vs ile midesini büyütüyorum kavanoz mama denedinmi hiç mert çok seviyo kavanoz mamasını hero baby küçük kavanozlarından alsana denemek için belki öyle öyle iştahını artırırsın:26: aklıma başka bişey gelmiyo valla canım
sağol teyzesi, mertin saçlarına bende hastayım az önce facede esintoşun cemy'sinin resimlerine baktım onun saçlarına bayıldım bende çizgifilm kahramanı gibi

oscarı boşuna size wermedik şekerim gezin tabi ohhh
o kowalama kaçma bizim her öğünümüzün bir parçası işte

Ahh canım kuzum yaa, poposu mu çatlamış, hay Allah, çok canı acır tabi, geçmiş olsun... Gribi de bir an önce geçer inşallah... Çatlak için pomat gibi birşey de veriyorlardı ama belki bebeklere verilmiyordur, umarım çok uzun sürmez umarım.
Kilo kaybı kötü tabi ama iyileşince toparlar hemen, İklim güzel yemek yiyen bir çocuk, maaşallah...
Güneş ben de çok istiyorum, burda bulutların arasından çıkar gibi yapıp hemen kaçıyor bugün yine.

bir gün ayrılacaklar ..sanırım bir memeden ayırma bir de evlilik acısı koyuyor oğlan analarına
şaka bir yana 13 ay az zaman değil canım.en gerekli zamanda aldılar anne sütünü.bundan sonra olsa da olur olmsada..için rahat olsun..
tabi ben emdirmeyi bırakınca ne derim içim nasıl olur bilemem:)

sizin sıpalar tencere tava oynuyor mu? ne küpler ne arabalar..dün akşam 30 dk yakın hiç sıkılmdan tencere tava ve çaydanlık oynadı..içiçe koydu çıkardı kapaklarını kapatıp açtı..daha önce hiç bu kadar uzun bir oyuncakla oynamamıştı..

Çocuğu söz konusu olunca insan annesini bile kıskanıyormuş valla, bunu hep beraber öğrenmiş olduk... Biz çocuklarına çok düşkün anneler olduk Ebuş, benim bazı arkadaşlarım akşam iş dönüşü bile ilgilenmiyor çocuklarla, annelerinde kalması, kendilerine fazla yanaşmaması işlerine geliyor, öyleleri de var, tamamen tercih meselesi...

çok geçmiş olsun canım bi an önce toparlanır umarım nası canı acıdur şimdi o çatlaktan kıyamam kuzuma

Poposundaki çatlak için pomad vermiş Burcucum, inşallah düzelir, bu kaka yapma durumu evde olay olmaya başlamıştı artık, çok acı çekiyordu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…