- Konu Sahibi hasret0587
-
bende kesınlıkle elıne bır seyler verme olayına katılıyorum. bende bebe biskuvısı falan verıyorum.. agzında pütüre alısssın dıye.. ama bırazda cocukla alakalı cıdden, bizimkı cok zor kabul edıyor pütürlu seyler.. bırde dıs cıkarıyor ıyıce ıstahsız.. bugun bır tabak kıymalı sebze corbası yedı, ınanılmaz mutlu oldum. annelık ne garıp bır sey, o bır tabak corbayı yedı bıtırdı dıye ınanılmaz mutlu olabılıyor ınsan :)
evet canım haklısın artık blendırı bırakıcam bır sekılde.. elımle agzına minik parcalar koyunca cok itiraz etmiyor ama doyacak kadar degıl yanı 3 yada 5 parca ancak yer.. emekleme, basma olayı konusundada belkı bıraz kollarından tutup zorlamalıyım, hep mama sandalyesınde oturtuyorum, ne zaman ogrencekkı cocuk, bendede hata var..
maşş süpermiş menünüz kaç kilosunu canım. ben mama sandalyesini 5 aylıken aldım yani daha ek gıdaya başlamadan şimdide mama sandalyesi harici zor yiyoruz yatarak yiyemez hele. hiç denemedim cunku. biz blendar kullanmıoruz artık mesela akşam haşlama et wardı parça parça agzına werdim yedi. yatarak çiğneyemeza bence. oturtsan artık iyi edersin. bide mama başka wermiyormusun seni emmiyor sanırım bence günlük 500 cc süt ürünü almıyor senin bebikin. mama wer biraz daha. yada süt wer..slm kızlar birkaç gündür yoktum inetrnetimde sorun vardı düzelmiş hemen giriyim dedim
sabah 17.20 90 ml biberon maması
10.30 kahvaltı
üçken peynirden birtane
çay kaşığı tereyağ
tatlı kaşığı pekmez
6 tane bebe birküvüsi
çeyrek muz
çeviz yarım
badem ara sıra
yumurta sarısı
ıhlamurla ıslanatıyorum
öğlen sebze çorbası
ikindi sütiş yoğurt 2 adet
içersine çeyrek muz 1 bebe bisküvüsi
akşamda
patates et kaşar peynir tereyağ karıştırdımet suyuyla pişirdim blendırdan geçirdim birazdan yicek
yatmadan öncede pirinç unuyla yapma muhallebi yicek
kızlar birde benim oğluşum mama sandalyesinde yemiyor halen yatarak besleniyoruz sizler nasılsınız
benim oğlu emekliyorda ilk arabamda tek başına yürüyebiliyorda aşırı derecede hareketliyiz 1 sn yerinde durmaz bakarsın tek başına karanlık odaları gezer gelir tekbaşına dolaşır gelir yani
sabah 08.00 90 ml mama
10.30 kahvaltı
üçken peynir
çok az da kaşar rendeledim
bir zeytin rendeledim
1 çay kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pekmez
yarım ceviz
1 tane badem
9 tane bebe bisküvisi
yumurta sarısı
ıhlamurla ıslattım
nasıl kızlar iyimi
değişik şeylr yapan varmı
artık farklı tariflere ihtiyacım var
dun ıspanaklı makarna yapım cok cok severek yedı oglum bıraz fazla yapmısım bugun oglende yedı corbanın yanında şöyle tarif edeyim;
2-3 avuc ıspanak tereyagında sotelenır 2-3 yemek kasıgı sut ve goz kararı krem peynır (labne, kasar...) ve hasladıgınız makarnadan da 4 yemek kasıgı ekleyıp robottan gecırın. katı olursa az daha sut ekleyebılırsınız bebegınızın damak zevkıne gore kıvamını ayarlayabılırsınız, yanına da tavuklu sehrıye corbası yapmıstım afıyetle yedı
bu arada arkadaslar hasladıgınız et'i nasıl yedırıyorsunuz dıdıkleyıp mı verıyorsunuz yoksa sebze corbalarının ıcersıne mı karıstırıyorsunuz ve cıger'i nasıl verdıgınızı merak edıyorum ben kuzu cıgerını az tuzla hasladım rendeledım patates puresıne karıstırdım yanına da yogurt
benim kızım böyle karışımları yemiyo yaa muhallebiyide bıraktı yemiyo çorba içerdi bir kaseye yakın şimdi 2-3 kaşık alıyo başka yemiyo elime kaşığa vuruyo başını çeviriyo . memeye mi güveniyo acaba??
bizde biraz olsun ilerleme var pütür konusunda arkadaslar :)) bebek etimegini ve bebek bisküvüsini küçük küçük kopartıp agzına koyuyorum, yiyor (3-4 lokma en fazla) ama olsun eskısınden ıyıyız. birde muzu kucuk kucuk kopartıp verıyorum cok sevdı.. corbalarımız hala blendırdan gecıyor malesef.. aslında bendede hata var, cesaret edemıyorum bırakmaya.. zaten zayıf yemezse ögun atlamıs olacak dıye korkuyorum.. 29 mart dogumlu 7,5 kılobu arada hıc yogut yedıremıyorum desem yeri var.. sevmıyor.. bır ara sütasın baby mixini yıyordu cok severek 2 gun ara verdık unuttu mu bılmıyorum 3. gun yemek ıstemedı.. sımdı meyvelı yogrutlardan 3 kasık yerse yıyor.. her gun 500ml sut olayımız yok bızım yanı.. benı emıyor arada ısterse en fazla olsa olsa gunde 200ml sut cıkıyordur ( bızde durumlar boyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?