2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

öyle arkadasım bende bugune kadar kımse gazını cıkardı dıye mutlu olmamıstım:)) emekleme olayına uzulme benımkı de emeklemıyor ama basıyor, düne kadar hıc yurume cabasıda yoktu ben ugrasmama ragmen. yurutec kullanmaya basladık 1 hafta once, aslında zararlı dıye almıyodum ben bırısı hedıye getırınce mecbur kaldık. ıykı de almıs cunku 1 haftada ınanılmaz gelıstı sımdı elınden tutunca adım atıyor. cok degıl gunde 1-1.5 saat oturdu sadece, ama olumlu etkıledı. hala emeklemıyor direk yürüyecek heralde. bu arada benımkınınde bıngıldagı cok acıkmıs aynen d vit. eksıklıgı dedı dr sımdı unutmamaya calısıyorum damlasını.

aa neden öyle yapıyorsun yazık çocuğa yaa ne işin war bırak karıştırsın bırak dağıtsın birak düşsün sende peşişnden koş. ben kızımı yemeğini bitirir bitirmez indiriyorum direk oynamya gidiyor artık nedi kendini çok güzel oyalıyor bugünden itibaren oturtma lütfen bi an kendi kızımı bütün gün sandalyede düşündüm çok üzüldüm sıkılır o. bırak özgür olsun annesi e bacak kasları karın kasları tabi çalışmaz gelişemez. sen tut onu bol bol yürüyün odadan odaya gezin önüne plastik çatal kaşıklarını tahta spatulanı fln bi çekmeceye doldur o çekmeceyi önüne indir sen işini yaparken o onlarla oynasın. benim kızmın bi çekmecesi war mutfakta gelince oda onla oynar... bende rahat rahat işimi yaparım sıkılınca kucaama alıım çorbayı beraber karıştırırız sonra indiririm sürekli beraber dolanırız..

22 mart doğumlu benim kızımda
GÜNLÜK MENÜSÜ
KAHVALTI
.YUMURTA SARISI
.PEYNİR (sıklılaması için değişki peynirler deniyorum hepsininde değişik faydaları var zaten)
.BEBE BİSKÜVİSİ VE KIZARTILMIŞ VİTAMİNLİ EKMEK (rondadan geçirilip karıştırıp bi kabın içine koydum kolaylık oluyo ezmekle falan uğraşmıyorum tavsiye ederim kaşıkla al dök)
.TAHİN
.PEKMEZ
.MARMELAT (ama ne marmelatı bu tarifi dikkate alın kuru üzüm ve kuru kayısı normalde yedirmek çok zor katı olduğu için kuzuklar yiyemiyor bişeylerin içine katmak içinde ezmeye uğşamamış olursunuz kolaylık olması için marmelatını yapmanızı tavsiye ederim e yemeleride gerek çünkü çok faydalı en güzeli bu yöntem isteyenler için tarifte edebilirim)
.DEVAM SÜTÜ
.TEREYAĞ

ÖĞLEN
.ÇORBA
mevism sebzeleri
kıyma yada kuşbaşı
kemik suyu
baklagil karışımı (pirinç,bulgur,kırmızı mercimek ,yeşilmercimek,hasbe,makarna,şehriye,vs.. bunları bir kap içinde karıştırdım 1 yemek kaşığı kadar yıkayıp her çobaya atıyorum)
BÖYLELİKLE sebze,et,baklagil grubunun günlük olarak hepsini almış oluyo
ÇORBA ÇEŞİTLERİ OLARAKTA
yayla çorbası
seze çorbası
tarhana çorbası
yurakıda yazdığım baklagil karışım çorbasınıda tek olarak yapıp veriyorum
vs..

kalan öğünleride şöyle sıralayabilirim
bir yoğurt bir kefir olarak sırayla gidiyorum
meyve
muhallebi pirinç unu sırayla
günün devamında ve gece devam sütü

1 YAŞINDAN SONRADA
ceviz ,fındık,fıstık ve badem rondadan geçirip 1 çay kaşığı kahvaltısına katmayı düşünüyorum
kısa özetlerle belirtmek istedim aslında çok çeşitlendirebiliyorum daha birsürü değişik tariflerim var benden bu kadar kızlar bikaç değişik fikir verebildiysem ne mutlu bana öpüldünüz..

slm kızlar birkaç gündür yoktum inetrnetimde sorun vardı düzelmiş hemen giriyim dedim
sabah 17.20 90 ml biberon maması
10.30 kahvaltı
üçken peynirden birtane
çay kaşığı tereyağ
tatlı kaşığı pekmez
6 tane bebe birküvüsi
çeyrek muz
çeviz yarım
badem ara sıra
yumurta sarısı
ıhlamurla ıslanatıyorum
öğlen sebze çorbası
ikindi sütiş yoğurt 2 adet
içersine çeyrek muz 1 bebe bisküvüsi
akşamda
patates et kaşar peynir tereyağ karıştırdımet suyuyla pişirdim blendırdan geçirdim birazdan yicek
yatmadan öncede pirinç unuyla yapma muhallebi yicek

kızlar birde benim oğluşum mama sandalyesinde yemiyor halen yatarak besleniyoruz sizler nasılsınız
benim oğlu emekliyorda ilk arabamda tek başına yürüyebiliyorda aşırı derecede hareketliyiz 1 sn yerinde durmaz bakarsın tek başına karanlık odaları gezer gelir tekbaşına dolaşır gelir yani

maşş süpermiş menünüz kaç kilosunu canım. ben mama sandalyesini 5 aylıken aldım yani daha ek gıdaya başlamadan şimdide mama sandalyesi harici zor yiyoruz yatarak yiyemez hele. hiç denemedim cunku. biz blendar kullanmıoruz artık mesela akşam haşlama et wardı parça parça agzına werdim yedi. yatarak çiğneyemeza bence. oturtsan artık iyi edersin. bide mama başka wermiyormusun seni emmiyor sanırım bence günlük 500 cc süt ürünü almıyor senin bebikin. mama wer biraz daha. yada süt wer..

benim oğluşum çok az emdi 10 aylık artık ve 8,5 kilo çok zayıfız ama aşırı hareketli o yüzden diyorum mama emmiyor daha fazla gece ağladığında veriyorum emmicem diye benimle mücadele ediyor
süt de denedim keçisütüde normal neslenin çocuk sütünüde emmedi
gece muhallebisini keçi sütüyle yaptım dokundu herhalde 2 gece uyumadı bende sütmü rahatsız etti acaba dedim suyla yaptım oymuş içmiyor daha dr.sordum daha erken dedi süte demir eğiliminide azaltırsın dedi bıngıldağımızda daha duruyor iki parmak kadar var
bende erken aldım mama sandalyesini aldığımda 5 aylık bileyoktu daha oturmuyordu ama ben oturtdum ben yemek yaparken veya iş yaparken oturdu hep denedimkaç sefer benimkinin eli ayağı hiç durmuyorki ağzına mama götürürken elime vuruyor yada ağzına götürüyor kendi elini veya ben beceremedim bilmiyorum dün egce mesela muhallebisini oturtarak veriyim dedim kendisi yattı yatarak yicekmiş naparsın şimdi babamızda başımızda onun istemediğini yapsam eşim bana kızıyor öyle yemek istiyormuş diye
neyse şimdi çorbasını yapıcam onu mama sandalyesinde yedircem olmadı ellerini bağlıyım alışana kadar bari napıyım

sabah 08.00 90 ml mama
10.30 kahvaltı
üçken peynir
çok az da kaşar rendeledim
bir zeytin rendeledim
1 çay kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pekmez
yarım ceviz
1 tane badem
9 tane bebe bisküvisi
yumurta sarısı
ıhlamurla ıslattım
nasıl kızlar iyimi
değişik şeylr yapan varmı
artık farklı tariflere ihtiyacım var

13.30 öğlen çorbamız
6 yaprak kadar ıspanak
yarın havuç
biraz pirinç
biraz burgur
köfte büyüklüğünde haşlama et
biraz zeytin yağı
etsuyula normal su karışık pişirdim
sonra bılendır dırtttttttttt
malesef
sonr içine biraz cicibebe ekmek
yarınada kaldı tabiki

ben dün mısır ununu tereyaanda kavurdum az az süt ilave edip mama kıvamında pişirdim sütünede peynirini ekledim bi yandanda yumurtasını haşlamıştım onuda karıştırdım yedi bi güzel. öylede denyebilirsin. ellerini baglama bence iyice delirir:) önüne oyuncaklar koy onla oynasın kaşık wer fln. yaz olsa ben azcık tepsiye su döküyordum şıp şıp onlao ynarken yiyorduk ama şimdi üşür. bağlamadan yedirt. bizim babada öyle canım. ama süt ürünü aldırt mutlaka kalsiyum. kemik gelişimi çin önemli. ayran teklif ettin mi onu sewer belki. sütü birde soğuk dene istersen yada az bisküvi ile dene. alışsın ilerisi içinde iyi olur. blendarıda bırak dırt yapma bnm kızımda ıspanaa sewio eti flnda ayrı weriorm bi ıspanak bi et.

dun ıspanaklı makarna yapım cok cok severek yedı oglum bıraz fazla yapmısım bugun oglende yedı corbanın yanında şöyle tarif edeyim;
2-3 avuc ıspanak tereyagında sotelenır 2-3 yemek kasıgı sut ve goz kararı krem peynır (labne, kasar...) ve hasladıgınız makarnadan da 4 yemek kasıgı ekleyıp robottan gecırın. katı olursa az daha sut ekleyebılırsınız bebegınızın damak zevkıne gore kıvamını ayarlayabılırsınız, yanına da tavuklu sehrıye corbası yapmıstım afıyetle yedı
bu arada arkadaslar hasladıgınız et'i nasıl yedırıyorsunuz dıdıkleyıp mı verıyorsunuz yoksa sebze corbalarının ıcersıne mı karıstırıyorsunuz ve cıger'i nasıl verdıgınızı merak edıyorum ben kuzu cıgerını az tuzla hasladım rendeledım patates puresıne karıstırdım yanına da yogurt

etini genelde corbalarda yada kıyma sekılde dolmalarda falan verıyorum. maşallah ogluna benım kız hayatta yemez ıkı cesıdı bır arada yanı yesede 2 kasık ondan 2 kasık ondan yer herlade. 1 kaseyı bıtırdıgınde sevınyorum ben. heşle ymegın yanınd yogurt falan nerdeee, tek basına ogun olarak bıle 5-10 caykasıgını gecmıyor. emmeyı bırakınca zayıflıcak dıye korkmaya basladım ya

eti haşlıyorum etsuyunu ayırıyorum çorbalarına yemekelrine et suyundan 2 yemek kaşığı koyarım kemikleri güçlenirmiş sonra didikleyip et suyunun içersine karıştırıuorum ne yapıyorsam ieçrsine koyup blendırdan geçiriyorum :)

benim kızım böyle karışımları yemiyo yaa muhallebiyide bıraktı yemiyo çorba içerdi bir kaseye yakın şimdi 2-3 kaşık alıyo başka yemiyo elime kaşığa vuruyo başını çeviriyo . memeye mi güveniyo acaba??

nerde yediriosun sandalyedemi . ben sandalyesiz zor yediriorm belki ondandır. bide oyalarak yedir. tv oyuncak fln koy önüne. bnmkide anca öyle yiyo onlara kalsa ohoo aç aç grzecekler

bizde öyle artık yatarak değil mama sandalyesinde besleniyoruz ama biri mutlaka şakalbanlık yapıcak televizyon açık olucak telefonda öp şarkısı çalıcak önünde envayi çeşik oyuncak olucak
döke saça yiyoruz işte bazen yemekten sonra kıyafet bile değiştiriyoruz çünkü ağzı nı açmıyor yarısı üzerine :)

bizde biraz olsun ilerleme var pütür konusunda arkadaslar :)) bebek etimegini ve bebek bisküvüsini küçük küçük kopartıp agzına koyuyorum, yiyor (3-4 lokma en fazla) ama olsun eskısınden ıyıyız. birde muzu kucuk kucuk kopartıp verıyorum cok sevdı.. corbalarımız hala blendırdan gecıyor malesef.. aslında bendede hata var, cesaret edemıyorum bırakmaya.. zaten zayıf yemezse ögun atlamıs olacak dıye korkuyorum.. 29 mart dogumlu 7,5 kılo bu arada hıc yogut yedıremıyorum desem yeri var.. sevmıyor.. bır ara sütasın baby mixini yıyordu cok severek 2 gun ara verdık unuttu mu bılmıyorum 3. gun yemek ıstemedı.. sımdı meyvelı yogrutlardan 3 kasık yerse yıyor.. her gun 500ml sut olayımız yok bızım yanı.. benı emıyor arada ısterse en fazla olsa olsa gunde 200ml sut cıkıyordur ( bızde durumlar boyle..

canım sen gene öğününü yedir ama ondan önce yada sonra pütürlü bişiler wer agzına mutlaka. bende öyle yaıpodum mesela corbanızı gene blendardan geçir ama yanına ıspanak yemee koy elinle minik minik agzına koy çorbasını içir o zmn öğün atlamamış olursun. benimkide bi ara yogurttan bıktı bende babymixin içine içim smart küp karıştırdım o zmn öyle ymeişti öyle deneyebilirsin ayrıca o küpler taze peynir yogurt değil yogurdu tutmaz yani. sütü seviyorsa bol bol içirmeye çalış. bisküviyi daha büyük wer o zaten tükrüğünü gördümü erir maşş muzu yemesi iyi alışcak annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…