- Konu Sahibi hasret0587
-
oglum 9 aylık oldu bende corbalarının yanında kendımıze yaptıgım yemeklerden verıyorum ama ona uygun olarak yapıyorum artık yemeklerı az yaglı baharatsız salcasız tuzsuz yapıyorum mesela;
- fırında tavuk, fırın poşetıne tavuk butlarını patatesı havucu kabagı koydum kendı yagıyla pişti tavugu dıdıkleyerek yedırdım dıger sebzelerıde catalla ezerek.
-karnıbaharı haslıyorum borcama dızıyorum uzerıne besamel sos yapıp kasar rendeleyıp fırına atıyorum bunuda severek yedı,
- brokolıyı az suda haslayıp fırınlıyorum uzerıne kasar rendelıyorum bazende brokolıyı 2-3 yemek kasıgı makarnayla karıstırıp süt ve tereyag ekleyıp robotttan gecırıyorum bu pureyede bayılıyo oglum
-buzluga et ve suyu+ tavuk ve suyu+ cıger haslayıp purelerını mınık kaplarda derın dondurucuya tıyorum hergun corbasını bunlarla yapıyorum
onun yiyebilecegi bütün yemeklerımızden verıyorum tuzsuzken ayırıp, ona ozel corba da yapıyorum, tavuk, balık, et, aklınıza gelebılecek her turlu sebze,.. Artık kahvaltılarda omlet yapıyorum, karısım kahvaltıları cok ıstahla yemıyor. 3 farklı cesıt omletımız var. 1.sı burda tarıfı verılen kuymaktan esınlendım, ama daha pratık. Bır kasede yumurta sarısı, 1 tatlı kasıgı kadar mısır unu, göz kararı sut ve bol kasar peynırını karısıtırıyorum. Erıyen tereyagına dırek döküp pişiriyorum mıktarını yumusak tutuyorum blendırlamaya gerek kalmıyor. 2. Sı menemen, yazdan yapılmıs domates puresıne yumurta sarısı, kasar, süt katıp tereyagında pişiriyorum. 3. Su ıse paateslı yumurta, yarım patatesı rendeleyıp az suda haslayıp iyice pişince ustune süt, yumurta sarısı ve kasarını eklıyorum, bunu catalla ezmek gerekıyor. Hepsını bayılarak yıyor hanımefendı:)
ewet herşeyi weriyorum artık. Dün mesela ıspanak yedik oda yedi. Tavuk yaptık fırında oda yedi dolmayı seviyor çorbanın yanında azda olsa weriyorum yemeklerden senin oğluş zayıfsa patates püresini sewmeyen bebek duymadım patateste hem nişasta war hemde lezzetli besleyici haşla hatta bi dilimde balkabağıyla haşla onları sütle püre yap eminim sewer. Balkabağı çok faydalı. Sonra tahıllı mama yap
kahvaltısını atlama tereyağı kullan mutlaka yoğurdunuda ihmal etme bunları yedikten sonra hala zayıfsa yapı meselesi o zamn. Sağlıklı olsunda üzülmeiü. Herşeyden tattır azar azar sende. Benim kızım sebze pürelerini hiç yemedi sewmedi mesela. Hep yogurt süt öyle gittik biz. ıspanak yiyo yawaş yawaş. Karnabaharda wermek istiyorum çiçeği yenen tek bitki cunku. çok faydalı onuda yemek gibi pişirip wercem. Ay uzun oldu...:)
buda güzel bir fikirmiş yarın denicem bakalım yiyecekmi yumurtayı sacede sarısımı akınıdamı katıyorsun ben sadece sarısıyla denicem ilk olarak bakalım
ya kızlar ben mi beceremiyorum acaba ya bebeğimi katı gıdalarak geçiremiyorum halen en ufak bişeyi bılendırdan geçiriyorum sizinkiler nasıl yiyor ağzına tane gelsin anında öğürüp kusuyorotur hem ağla hem temizle sonra
mesela yumurtalı sebzeli yumurtayı nasıl veriyorsun arkadaşım sen oğluna ben nasıl vericeğimi bilmediğimden yapmadım daha bılendırdan geçirsem iğrenç birşey olur offfffffffff
kızlar artık hergün bebişlerimizin günlük olarak ne yediğini paylaşalımmı birbirimize bilgi olur farklı şeyelrdeöğreniriz ne dersiniz
bizimde bir gunumuz genelde su sekılde gecıyor; sabah 7:30 gibi kahvaltı(kendı sutumle 4-5 bebebisküvisi,yarım elma, 1 corba kasıgı labne,1 cay kasıgı tereyag, yarım yumurta sarısı, 1 tatlı kasıgı pekmez)hepsını bulamac yapıp blendırdan gecırıyorum.. 10:30 emme ve uyuma 12:00 uyanır. 12:30 havasındaysa eger sebze corbası(kıymalı) ama tamamen blendırdan gecıcek, pürüssüz olucak yoksa öguruyor ve yemıyor.. 15:30 emme ve uyuma 17::30 uyanma 18:00 tarhana corbası yada kavanoz mama.. eger yemezse aksam yatmadan yarım saat once 20:30 gibi ikinci deneme kavanoz maması ıcın(genelde azda olsa yer) gece en az 3 kere emmek ıcın uyanma.. bizim duzenimiz genelde boyle.. sutum gelıyor ama bızımkı cok az emıyor, sut resmen gogsumden bosa akıyor, bende sagıyorum sagdıgım sutu kahvaltıda yada aralarda su nıyetıne vermeye calsııyorum artık..9 ay doldu daha 7,5 kıloyuzsaglıklı bır bebek aslında, hareketlıde ama az yemesı ve bir turlu putur kabul etmemesı kafama takılıyor, ne kadar sure daha blendır kullanıcaz merak edıyorum ( bırde bızım 9 ay doldugu halde hala daha basmıyor, bakıyorum tum bebekler neredeyse yuruyecek ama bızımkı daha hıc basmıyor, emeklemıyor, sadece oturuyor, sanırım gelısımı bıraz yavas, bıngıldagıda cok açık, doktora sordum d vıtamını eksıklıgı, gunese cıkarın dedı.. bılmıyorum kafam cok kaırsık, cok ustunde durmamaya calısıyorum artık..
menünüz güzel gibi canım. ama şu blendardan kurtul artık. çorbanın içinde pütür wermede pütürleri ayrıca wer parmağınla wer mesela ekmek içini çorbaya batır yumuşasın iyica ağzına koy baktın öğürüyor su içir ama alıştır artık pütüre. ekmeğin içini krem peynire batır wer. balığı elinle didikle iyice nohut kadar koy. ama pes etme bi iki öğürcek alışcak artık kocaman olmuş. basma konusundada ben kızımı 5 aydan beri tuta tuta yürütüyorum şu anda kendi yürüyor 10 adım fln bu alıştırmayla alakalı sen tut kollarının altından yürüt hafif bastır bacak kasları kuvvetlensin uyanınca spor yaptı bsiklet gibi çevir bacaklarını kanrına topla geri uzat. sen tut day day yaptır alışır hemen. kasları zayıf demekki. merak etme dier topciktete emeklemeyen bebek çok. ama dediğim gibi egzersiz yaptır ve blendırı bırakmaya çalış benim kızımda sulu yemeğin içinde pütür geldimi sewmez ama sadece pütürü yiyo. elimle koyuyorum agzına köfte fln... kolay gelsin canım...
bende kesınlıkle elıne bır seyler verme olayına katılıyorum. bende bebe biskuvısı falan verıyorum.. agzında pütüre alısssın dıye.. ama bırazda cocukla alakalı cıdden, bizimkı cok zor kabul edıyor pütürlu seyler.. bırde dıs cıkarıyor ıyıce ıstahsız.. bugun bır tabak kıymalı sebze corbası yedı, ınanılmaz mutlu oldum. annelık ne garıp bır sey, o bır tabak corbayı yedı bıtırdı dıye ınanılmaz mutlu olabılıyor ınsan :)kendinizi üzmeyin arkadaslar, bence bu yüzde 50 annenın beslemesıne baglıysa yüzde 50 bebege baglı. ben blendrla da verıyorum catalla da ezıyorum bazen hıcbırnı yapmayıp elıne bır dılım kasar verıyorum onu da yıyor, ama söyle bır durum var, kızım yemek ayırt etmıyor. bır tek hazır kavanoz mamalarını yemedı, evde ne yapsam yıyor. az yıyor ama olsun onu oyle kabul ettım ben cok sevdıgı corba olursa bır ufak cam kase yıyor yoksa bır kahve fıncanını gecmıyor. ılgınc olan su kı benım kzım bu sekılde yemesıne ragmen hala bazı anneler "hımm ben blendır hıc kullanmıyorum senınkı hala onudamı blendırla yıyor" demesıne ragmen bazıları" ne guzle ya benımkı 25 aylık hala pütürlüde zorlanıyor cok ıstahsız ne sanslısın" dıyor. bence bebekten bebege degısıyor üzülmeyın lütfen.. belkı yemesı ıcın zorlayamazsınız ama herseyı agızlarına almasını kullanabılırsınız. mesela ben 6 aylık olup ek gıdaya baslamamızdan buyana elıne hep ekmek, havuc, salatalık vs. verdım dişleri cıkasıya kadar. sımdı ıse buyuk koparıp yutamadıgı ıcın yutabılecegı seyler verıyorum ezebılecegı seyler, mesela haslanmıs havuc, brokolı, cubuk makarna tanelerı. verın elıne oynasın, yarısını yer yıyıor ama olsun agzında puturlu bıseyler olmasına alısır. mama sandalyesının uzerıne mınık parcalarla ekmek ıcı dogruyorum civciv gıbı onları tutup yıyor kendı kendıne beslenmesıne de hazırlarmıs bu yontem. ne bulursanız yeterkı tükürügüyle yumusatabılecegı vada damagıyla ezebılecegı bıseyler olsun. alısınca bıraz vermeye baslarsınız puturlu corbalar. bıraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabılırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?