2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

Teşekürler arkadaşlar bende en iyisimi dr'muza sorayım ama ceyrek veya yarım ceviz olabilir sanırım hergün değil ama arada bir alışası için deneyeceğim.

bizde muhallebi yemek için uğraşıyoruz ne zamandır.en son içine çok az tadı değişsin diye portakal rendelik şimdi bayılarak yiyor

bu bölüm güzeldi arkadaşlar keşke devam edebilsek.kızım 16kasımda 8.ayını bitirecek ek gıda konusunda zaten belli çorbaları içiyor hemen sıkılıyor artı ne vereceğimi şaşırmış durumdayım en son bal kabağıyla bir çorba denemiştim paylaşmak istedim.kendimizinde daha önceden içtiğimiz bir çorbaydı zaten.
4.5 parça bal kabağı
4-5 tane karanfil
muskat cevizi
1kaşık un
tereyağı
1 orta boy soğan
süt
balkabağı soğan(doğramadan ) karanfil az suyla haşlanıyor.un yağ ile kavrulduktan sonra içine biraz süt ekliyoruz. haşladığımız kabağı püre haline getirip kavurduğumuz una ekliyoruz.üzerine de muskat rendeliyoruz.muskat bebeklerde gazı da alıyor.hafif tatlımsı bir çorba kabaktan dolayı.benim kız bayıldı.biz de severek yiyoruz.

slm kızlar bebeklerimizin günlük menüsünü paylaşalımmı

milupanın devam sütü 2 120 mm 06.00
kahvaltı 10.30
6 adet bebek bisküvisi
2 adet fındık
peynir
tatlı kaşığı pekmez
milupanın 8 tahıllı kahvaltısından bir yemek kaşığı
yumurta sarısı
1 adet portakal suyu
çorba bazen hazır milupanın kavanoz mamaları 13.30
4 adet danino16.30
meyve suyu 19.30
22.00 milupaNın hazır muhallebisi
günlük menümüz bu sizlerde paylaşırsanız hem eksiklerimizi buluruz hemde ekelmeler yaparız

bol bol meyve suları ve meyve çayı içiriyorum sebze çorbaları yapıyorum birde pişirdiğim sebzelerin suyuna ekmek batırarak veriyıorum.Ekşiyi seviyor çok şükür...

bende yazayım barimmm

gece boyunca mam içtiğiiçin kahvaltımızı erken yapıyoruz 8:30 9 gibi
sabah
kaşar peyniri
1y.sarısı
muz
elma
mandalina yada portakal suyu
keçi sütü
ceviz
1t.kaşığı pakmez
1ç.kaş.tahıllı kaşık maması

arada 120cc mama

öğlen
kendi yaptığım çorba yada sebze püreleri kemik suyu katıyorum yada kıyma koyuyorum

yoğurdu hiçbir şekilde ağzına sürmüyo iine neler neler kattım yok istemiyo doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama danino veriyorum günde 2 kutu

arada yine 120cc mama

akşam keçi sütüyle muhallebi
gece boyunca yine mama
günde bir kez keçi sütü veriyorum gece yada gündüz hem sütün tadına alışsın diye hemde yoğurt yemediği için

şimdilik böle işte bütün bebişlere yarasın yedikleri mamalar afiyet olsun

bizimki sabah uyanınca anne sütü. sonra
kahvaltı:
bir yumurta sarısı
peynir
tereyağı
bazen tahin
2 bisküvi
bunları ıslatacak kadar inek sütü
sonra 2 kere daha anne sütü
öğlen
büyümix
danino 1 er adet
bir bisküvi
tekrar 2 kere emme
arada 70 cc fln inek sütü
akşam
çorba
sonra hep anne sütü
öğlen ki menümüz br gün meyve püresi birgün yogurt olarak değişiyor akşam kide birgün çorba birgün patates yada başka sebzelerle değişiyor.
çorbamıza kıyma kattım öğürdü et daha yemedi öyle öğünlü olarak. aralara fazla bişeyler sıkıştıyırım dersem yemiyor. akşam corba içmedi mesela tahıllı mama yaptım onuda yemedi paso emdi. şimdilik böyle gidiyoruz bakalım...

bebeğin nekadarlık kızmı erkekmi

bende dr.sordu keçi sütünü veriyimmi diye çok erken dedi yaşından sonra dedi muhallebiye bile izin vermedi sütle yapmama bize aptamilin hazır muhalebisini yiyoruz onu severek yiyor

bebekıleriniz kaçaylık süte erken değilmi

8 ay1 haftalık ablası valla doktorlara kalsa herşey için erken 1 yaşına gelincede yok şuna alıştırın buna alıştırın robot ya bu çocuklar şimdiden alışsınlar işte bende sordum keçi sütüne hayır dedi ama herzaman değil zaten toplasan günlük içtiği keçi sütü miktarı 150cc ancaktır yani bende az veriyorum bütün öğünleri değil dedim bişey demedi ozaman eğer bi sıkıntı vermiyorsa bence verilebilir ben veriyorum

bende muhallebılerınde, mamalarında kısacası pişirerek veriyorum inek sütünü. ben hatta 8. ayın başından itibaren yumurta beyazı ve tuz dışında herşeyi veriyorum. muzlu ballı yogurda bayılıyor, hiçbir alerjik reaksiyon da olmadı. alerji yapacaksa yaşından sonrada yapar bence denemek lazım...

herşeyi veriyorum derken kendi pişirdiğiniz yemeklerdende veriyormusunuz birde ona özel netür yemekler çorbalar yapıyorsunuz banada bilgi verirseniz sevinirim emirhanım çok zayıf nasıl besliceğimi bilmiyorum

ewet herşeyi weriyorum artık. dün mesela ıspanak yedik oda yedi. tavuk yaptık fırında oda yedi dolmayı seviyor çorbanın yanında azda olsa weriyorum yemeklerden senin oğluş zayıfsa patates püresini sewmeyen bebek duymadım patateste hem nişasta war hemde lezzetli besleyici haşla hatta bi dilimde balkabağıyla haşla onları sütle püre yap eminim sewer. balkabağı çok faydalı. sonra tahıllı mama yap
kahvaltısını atlama tereyağı kullan mutlaka yoğurdunuda ihmal etme bunları yedikten sonra hala zayıfsa yapı meselesi o zamn. sağlıklı olsunda üzülmeiü. herşeyden tattır azar azar sende. benim kızım sebze pürelerini hiç yemedi sewmedi mesela. hep yogurt süt öyle gittik biz. ıspanak yiyo yawaş yawaş. karnabaharda wermek istiyorum çiçeği yenen tek bitki cunku. çok faydalı onuda yemek gibi pişirip wercem. ay uzun oldu...:)

bence büyüdüler werebilirsin inek sütünüde çok faydalı yaa mahrum etmemek lazım. içebildiği kadar wer bence doktorlar mamacı devam sütüymüş o ne sanki oda inek sütü ama çiftçiler değilde yabancı mama firmaları kazansın die napcaklarını bilemediler 100 cocuktan 1inde allerji yapma ihtimali warmış. hepimiz inek sütüyle büyüdük. ben içirebildiğim kadar weriyorum ama benide emdiği için benimkide 150 cc olmuyor bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…