- Konu Sahibi hasret0587
-
afiyet olsun prensese
Saol cnm.. Senin paşaya da afiyet olsun..
Sebze çorbasının içine neler koyuyosun?
İrmik koyuluyo mu?
çanım ben organik sebze kavanozlarından alıyorum..ondan 3 tatlı kaşığı koyuyorum tabağa ,,bir çay kaşığı zeytin yağı ekliyorum...sonra 60 gr sıçak su ekliyorum üzerine.2 ölçekte biberon maması koyuyorum..şimdilik böyle..6 aydan sonra kendi yediğim bir çok şeyi yedirmeye başlarım yavaş yavaş..
Aslında bizim kız 5. ayına girince başlamayı düşünüyordum ek gıdalara ama dün ben kütür kütür elma yerken bana öyle bi baktı ki içim parçalandı..Biraz yalattım elmadan. Baktım şapur şupur yalıyo.. Bugün ani bir kararla elma suyu vermek suretiyle ek gıdalara geçtik..
Vatana millete hayırlı olsun..
oh afiyet olsun...bizimde halamız geldi şehirdışından.ben daha biey vermemiştim.bişey olmaz alışsın diye yoğurtlar,karpuzlar,dondurmalar......biz ne yersek ondan verdi asyanın ağzına.o da bayıldı halasına,çok sevdi ..........hele dondurmaya hayran oldu...ver diye ağladı resmen..........
Bunların kaşıkla yediriyosun di mi? Biberon mamasının da yani..
Hangi markanın kavanozunu alıyosun?
slm kızlar 2010 mart annesiyim ikiz bebeklerim var buğün doktor kontrolümüz vardı ek gıdaya geçebilirmiyis die sordum meyve suyu ve yoğurt verebilirsin dedi günde 2-3 tatlı kaşığı dedi yoğurdu kendim mayalıyorum bide şeftali suyu veriyorum iştahla içiyor yavrularım :)) kızlar size sorum başka ne vermeliyim doktorum pek fazla bişiy sölemedi ben sordum muhallebi prinç unu felan nezaman vercem die daha erken dedi yavaş yavaş vericeksin dedi ama ne zaman vericem ???? ben başka ne vereyim kuzularıma ??? nolur bana yardımcı olun sebze çorbası felan vercekmiyim daha erken deilmi??* offf bilmiyorum yaa nolur yardım edin bana kafam çokk karışık cevaplarınız için şimdiden tşklr...
benim oğlumda mamayla besleniyor..ve ben ek gıdaları vermeye başladım tam olarak aza azar verdim öne şimdi alıştı daha çok yiyyiyor...haaaa bide kızlar unuttum bebişlerim aptamil mama kullanıyorlar beni 1-2 defa emiyorlar..
çanım 4 ayını doldurunça başla ek besinlere..anne sütü veriyorsan 6 ayda...benim oğlanında elleri hep ağzında damaklarını kaşıyorlar..açlıktan değil yani için rahat olsun...zaten kafam karışıktı iyice karıştı valla:) oğlum 3 ay 7 günlük bu aralar sanki doymuyormuş gibi geliyor.emzirip bıraktıktan sonra ellerini emmeye başlıyor acaba doymuyor mu???ek gıdaya gelecek ay başlamayı düşünüyordum ne yapsamki ben şimdi yaaaaaa YARDIM LÜTFEN BİR AKIL VERİNNNN
kızlar yoğurt u nasıl mayalıyorsunuz??? ben kendim yapıyorum ama doğrumu bilmiyorum marketlerde satılan süt alıyorum içine yoğurt koyuyorum bu şekilde mayalıyorum sizler nasılyapıyorsunuz??? ayrıca ek gıdya geçtik doktor yoğurt ve meyve suyu dedi hergün yoğurt versem olurmu???
cnm organik olanlar sadece hipp we milupanın kiler ben hipp tercih ediyorum ya da milupa..Bunların kaşıkla yediriyosun di mi? Biberon mamasının da yani..
Hangi markanın kavanozunu alıyosun?
haaaa bide kızlar unuttum bebişlerim aptamil mama kullanıyorlar beni 1-2 defa emiyorlar..
kızlar ilk sayfada yeşille yazılmış yazılar hepsi tarif ek gıdaya yeni geçen bebekler için.. ilk önce elma suyu ile başlayabilirsiniz yoğurt, kawanoz sebze meywe püreleri organiklerden!zaten kafam karışıktı iyice karıştı valla:) oğlum 3 ay 7 günlük bu aralar sanki doymuyormuş gibi geliyor.emzirip bıraktıktan sonra ellerini emmeye başlıyor acaba doymuyor mu???ek gıdaya gelecek ay başlamayı düşünüyordum ne yapsamki ben şimdi yaaaaaa YARDIM LÜTFEN BİR AKIL VERİNNNN
ben bu kawanoz mamaların boş 125 ml lik kawanozlarına sıcak sütü koyuyorum elim dayanacak kadar ılıdığında dolu dolu 1 çay kaşığı yoğurtu iyice karıştırıp sarıp sarmalıyorum we sabit b,i yerde dinlendiriyorum 5,6 saat sonra çıkarıp buzdolabındada 3,4 saat dinlenmesi gerekiyor.. sonra afiyetle yedirmeye hazırdır.. ımmm süper oluyo bazen fazla yapıorum bnde yiorum wallakızlar yoğurt u nasıl mayalıyorsunuz??? ben kendim yapıyorum ama doğrumu bilmiyorum marketlerde satılan süt alıyorum içine yoğurt koyuyorum bu şekilde mayalıyorum sizler nasılyapıyorsunuz??? ayrıca ek gıdya geçtik doktor yoğurt ve meyve suyu dedi hergün yoğurt versem olurmu???
ya ebru daninolar için katkı maddeli şöyle böyle diyolar bizim bebiklere olur mu yaa bnde 3,4 küp werdim ama pek emin olamadım 2tane kalmıştı onları wermedimCADIARZUyoğurt için bende öyle yapıyorum arasırada daninonun çoçuk yoğurtlarından alıyordum..ama yoğurt çok gaz yaptı oğluma yedirmiyorum pek artık...dr ver dediyse ver sende...gaz yapmazsa yoğurt çok faydalı az içine meyve püreside kat çok severek yiyiyorlar..:))
kızlar benim cadı kızım 3. elma günümüzde yarım elmanın suyunu kaşıkla bitirdi bugün.. üzerine de 100 cc mama içti. Yarın tam elma suyu vermeyi planlıyorum. Bu haftayı elma suyuyla geçireceğim.. Haftaya şeftali suyu var sırada.. zaten haftaya da tam 4 aylık olacak.. Bir hata yapmıyorum değil mi kızlar.. Ek gıdaya başlayanlar elma püresine ne zaman geçmeliyim sizce...
ya ebru daninolar için katkı maddeli şöyle böyle diyolar bizim bebiklere olur mu yaa bnde 3,4 küp werdim ama pek emin olamadım 2tane kalmıştı onları wermedimCADIARZU
Ben geçen gün keçi sütünden yaptım Ebru , güzel oldu ama o da kızım da alerji yaptı.Benim bünyemde çok alerjiktir sanırım kızım bana çekmiş)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?