2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

Saol cnm.. Senin paşaya da afiyet olsun..
Sebze çorbasının içine neler koyuyosun?
İrmik koyuluyo mu?

çanım ben organik sebze kavanozlarından alıyorum..ondan 3 tatlı kaşığı koyuyorum tabağa ,,bir çay kaşığı zeytin yağı ekliyorum...sonra 60 gr sıçak su ekliyorum üzerine.2 ölçekte biberon maması koyuyorum..şimdilik böyle..6 aydan sonra kendi yediğim bir çok şeyi yedirmeye başlarım yavaş yavaş..

Bunların kaşıkla yediriyosun di mi? Biberon mamasının da yani..
Hangi markanın kavanozunu alıyosun?

oh afiyet olsun...bizimde halamız geldi şehirdışından.ben daha biey vermemiştim.bişey olmaz alışsın diye yoğurtlar,karpuzlar,dondurmalar......biz ne yersek ondan verdi asyanın ağzına.o da bayıldı halasına,çok sevdi ..........hele dondurmaya hayran oldu...ver diye ağladı resmen..........

Siz damardan girmişiniz:))) Bunun üstüne elma suyu, havuç suyu falan içmez sizinki..

slm kızlar 2010 mart annesiyim ikiz bebeklerim var buğün doktor kontrolümüz vardı ek gıdaya geçebilirmiyis die sordum meyve suyu ve yoğurt verebilirsin dedi günde 2-3 tatlı kaşığı dedi yoğurdu kendim mayalıyorum bide şeftali suyu veriyorum iştahla içiyor yavrularım :)) kızlar size sorum başka ne vermeliyim doktorum pek fazla bişiy sölemedi ben sordum muhallebi prinç unu felan nezaman vercem die daha erken dedi yavaş yavaş vericeksin dedi ama ne zaman vericem ???? ben başka ne vereyim kuzularıma ??? nolur bana yardımcı olun sebze çorbası felan vercekmiyim daha erken deilmi??* offf bilmiyorum yaa nolur yardım edin bana kafam çokk karışık cevaplarınız için şimdiden tşklr...

haaaa bide kızlar unuttum bebişlerim aptamil mama kullanıyorlar beni 1-2 defa emiyorlar..

zaten kafam karışıktı iyice karıştı valla:) oğlum 3 ay 7 günlük bu aralar sanki doymuyormuş gibi geliyor.emzirip bıraktıktan sonra ellerini emmeye başlıyor acaba doymuyor mu???ek gıdaya gelecek ay başlamayı düşünüyordum ne yapsamki ben şimdi yaaaaaa YARDIM LÜTFEN BıR AKIL VERıNNNN

Bende dun gittim kontrole,ek gidaya ne zaman nasil baslamaliyim diye.. ? BU aralar oglum doymuyor,150 vermeme ragmen 2 saat sonra acikiyor dedim.Bebegin 7 kiloyu gectigi zaman mamayi 180 e cikarmalisin dedi. Bende oyle yapiyorum simdi doyuyor gibi.

Pirinc ununu sordum,eger ek gida vereceksen bu sebze ve meyve olmali ben diger seyleri gerek gormuyorum dedi,anneler zaman zaman mama reyonlarinda cesit cesit gorunce hepsinden vermek istiyorlar ama bir bebek 6 ay boyunca ek gidaya ihtiyac duymaz dedi... :sm_confused:

Anlayacaginiuz pek taraftar degildi ek gida isine 6 aydan once.

Amaan bunlarda bi cins canim,biri ver diyor digeri taraftar degil insan sasiriyor... Ben veriyorum arada pirinc unu,mamasinin icine 1 yemek kasigi atiyorum.
Gelecek haftada sebzeye baslayacagim..

çanım bebeklerin önelikle hayırlı olsu...bizde yavaş yavaş başladık..haftada bir çeşit gıda olarak..bu hafta yoğurt verdiydem bir dahaki hafta sebze çorbası verdim...kahvaltı karışımı hazırlayabilirsin ici bebeli..sonra meyve püresi katabilirsin yoğurtunun içine...4 ay için olan kaşık amamlarından kullanabilirsin..mamayla hazırlanmış muhallebide verebilirsin..ama pirinç unuyla hazırlanmış olanın pek bi besleyiic değeri yok...

haaaa bide kızlar unuttum bebişlerim aptamil mama kullanıyorlar beni 1-2 defa emiyorlar..
benim oğlumda mamayla besleniyor..ve ben ek gıdaları vermeye başladım tam olarak aza azar verdim öne şimdi alıştı daha çok yiyyiyor...

çanım 4 ayını doldurunça başla ek besinlere..anne sütü veriyorsan 6 ayda...benim oğlanında elleri hep ağzında damaklarını kaşıyorlar..açlıktan değil yani için rahat olsun...

kızlar yoğurt u nasıl mayalıyorsunuz??? ben kendim yapıyorum ama doğrumu bilmiyorum marketlerde satılan süt alıyorum içine yoğurt koyuyorum bu şekilde mayalıyorum sizler nasılyapıyorsunuz??? ayrıca ek gıdya geçtik doktor yoğurt ve meyve suyu dedi hergün yoğurt versem olurmu???

yoğurt için bende öyle yapıyorum arasırada daninonun çoçuk yoğurtlarından alıyordum..ama yoğurt çok gaz yaptı oğluma yedirmiyorum pek artık...dr ver dediyse ver sende...gaz yapmazsa yoğurt çok faydalı az içine meyve püreside kat çok severek yiyiyorlar..:))

kızlar benim cadı kızım 3. elma günümüzde yarım elmanın suyunu kaşıkla bitirdi bugün.. üzerine de 100 cc mama içti. Yarın tam elma suyu vermeyi planlıyorum. Bu haftayı elma suyuyla geçireceğim.. Haftaya şeftali suyu var sırada.. zaten haftaya da tam 4 aylık olacak.. Bir hata yapmıyorum değil mi kızlar.. Ek gıdaya başlayanlar elma püresine ne zaman geçmeliyim sizce...

biberon mmasından yoğurt mayaladım bakalım nasıl olaçak..belki bu emirhanda gaz yapmaz dedim...saat 6 buçukta açaçağım...

Bunların kaşıkla yediriyosun di mi? Biberon mamasının da yani..
Hangi markanın kavanozunu alıyosun?
cnm organik olanlar sadece hipp we milupanın kiler ben hipp tercih ediyorum ya da milupa..

kızlar ilk sayfada yeşille yazılmış yazılar hepsi tarif ek gıdaya yeni geçen bebekler için.. ilk önce elma suyu ile başlayabilirsiniz yoğurt, kawanoz sebze meywe püreleri organiklerden!
pirinçunuda werebilirsiniz suyla hazırlayarak bn werdim bi kaç kez..
şeftali rendeliyorum (cam rendede) onu weriorum
elma hawuç püresi hazırlayabilirsiniz katı olursa sulandırabilirsiniz..
basit sebze çorbası werebilirsiniz patates, hawuç, kabak we pirinç...

ben bu kawanoz mamaların boş 125 ml lik kawanozlarına sıcak sütü koyuyorum elim dayanacak kadar ılıdığında dolu dolu 1 çay kaşığı yoğurtu iyice karıştırıp sarıp sarmalıyorum we sabit b,i yerde dinlendiriyorum 5,6 saat sonra çıkarıp buzdolabındada 3,4 saat dinlenmesi gerekiyor.. sonra afiyetle yedirmeye hazırdır.. ımmm süper oluyo bazen fazla yapıorum bnde yiorum walla
haa ben sek günlük pastörize süt iile yapıyorum

ya ebru daninolar için katkı maddeli şöyle böyle diyolar bizim bebiklere olur mu yaa bnde 3,4 küp werdim ama pek emin olamadım 2tane kalmıştı onları wermedimCADIARZU

canım 2,3 kez elma suyunu werdiysen püreyide werebilirsin ben ilk kawanoz mamalarıyla başlamıştım yani pürelerle.. şeftali püresi werebilirsin..

ya ebru daninolar için katkı maddeli şöyle böyle diyolar bizim bebiklere olur mu yaa bnde 3,4 küp werdim ama pek emin olamadım 2tane kalmıştı onları wermedimCADIARZU

hasret dr bana onlardan ver dedi..ama bende en fazla 6 tane falan yedirdim...içime sinmedi remedim daha...+zaten onlar yoğurt değil,,oku bak iindekiler kısmını peynir o bir çeşit...

ben daninonun normal çoçuk yoğurtları var onlardan alıyorum (benim yoğurdum yazıyor üstünde)..ama artık almıçam çünkü çok gaz oluyor...

bu arada biberon mamasından yoğurt yaptım tuttu ama sulu oldu hoşuma gitmedi..oda gaz yaptı ama normal yoğurtttan daha az...

ben şimdi birde keçi sütünden deniçem yoğuerdu..kei sütü daha iyimiş inek sütündn..bakalım o nasıl olaçak...

Son düzenleme:
Ben geçen gün keçi sütünden yaptım Ebru , güzel oldu ama o da kızım da alerji yaptı.Benim bünyemde çok alerjiktir sanırım kızım bana çekmiş)

Ben geçen gün keçi sütünden yaptım Ebru , güzel oldu ama o da kızım da alerji yaptı.Benim bünyemde çok alerjiktir sanırım kızım bana çekmiş)

hadi ya..keçi sütünün çok güzel oluyor yoğutdu.biliyorum canım..birde manda sütünün yoğurdu çok güzel olur..kaymak gibi...çokta besleyicidir...bulabilirsen birde onu dene..belki o alerji yapmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…