2010 mayıs annelerinden 2011 mayıs annelerine tavsiyeler

kızlar birde biz gazlı bir bebek değildir bunun sebebi ben her emzirmeden önce göğsüme çörek otu yağı sürmüştüm az miktarda dr. umuz onun etkisi olabileceğini söylemişti aklınızda bulunsun birde göğsüme GARMASTAN diye bir krem kullandım hiç yara olmadı

ne güzel şeyler yazıyorsunuz
mutluluktan ağlıyorum şuan duygulandım...
allah herkezin bebeğini sağlıkla kucağına almasını nasip etsin

selam güzel anneler.öncelikle bizim alışveriş topiğimiz vardı.epey geride kalmış.Sizin için tozlu raflardan çıkarttım belki faydası olur http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...eklerine-aldiklarimiz-hazirliklarimiz-77.html

Kendi tecrübelerimi sıralayayım bakalım.Öncelikle mayıs bebeği de olsa onlar çok sıcak yerden geldiği için çok üşüyorlar.ilk 2 3 hafta kadife tulumlar giydi benimki.Minicik diye aldığınız kıyafetler bile onlara kocaman oluyor :) ilk ay çıtçıtlı badi değil iç zıbın kullandım.çok faydalı oldu.hastane çıkışınızın içinde olan beyaz uzun kollu çapraz giydirilen atlet iç zıbın oluyor.onlardan 7 8 tane almanızı tavsiye ederim.hem kolay giyiliyor hem de %100 pamuk onlar.çıtçıtlıyı 1 aydan sonra giydirdim.penye battaniye çok kullanacaksınız.10 tane kadar var bizim.anca yetiyor.gün içinde çok kirleniyor çünkü.hastane çıkışı almaktansa ona vereceğiniz 40 50 lirayla 5 liralık zıbın takımlarından 10 tane alsanız çok daha iyi olur.hiç gereği yok açıkçası.sürekli o hastane çıkışını giyecek değil.kıyafet alırken önden düğmeli ya da çıtçıtlı almaya özen gösterin.kafadan geçirince giyinmek istemiyorlar.arkadan düğmeliler de sırtına batıyor.en ideali önden düğmeli.yelek falan ören büyüğünüz varsa biz yelekleri hep büyük örmüşüz yeni doğduğunda çok büyük geldiler.şuan anca oluyor.3 4 tane el kadar ördürürseniz iyi olur.bir de hepimizin ortak derdi sızdıran bebek bezleri.prima müthiş sızdırıyor.yenidoğanın kakası çok sıvı olduğundan battaniyesine kadar sızıyor.yanlardan falan da değil direk dokusu sızdırıyor.huggiesin yenidoğanını beğenmiştim ama 3 6 kg ı da çok kalın.2 5 ini kullanabilirsiniz.bence mutlaka çift yönlü bebek arabası alın.benim arkadaşlarım hediye aldı arabamızı.hiç hevesimi alamadım.istediğim gibi olmadı.şuan hala arabalarda gözüm.tek yönlü olduğu için özellikle kalabalıkta çok endişeleniyorum.ve tentesi tam kapananlara bakın.yazın güneşte çok zor oluyor.ben önce pierre cardinin sepetini aldım.park yatakların görüntüsünü beğenmediğim için.6 aydan sonra odasına geçiririm diye düşünüyordum.ama bebeğim gece sürekli uyandığı için ve gözümün önünde olsun düşüncesiyle ayıramadım odasını ve 5. ayda park yatak aldık.sepetten tutunup kalkmaya başladı.şimdi sepeti koyacak yerim de yok.taşıma tipi anakucağı da çok gereksiz bişeymiş.kendi adıma konuşayım sadece evde kullandık.o da kullanmış olmak için.hem çok ağır oluyorlar hem de çocuk içinde katlanıp kalıyor ve ben içinden kayıp düşecek diye çok endişe ediyodum.ek gıdalara başlayınca yoğurt yapmak için makine aldım ama o da çok gereksizmiş.kaloriferin üstüne koyuyordum.süper yoğurt oluyordu.günlük yapıyordum.makine 10 12 saat fişte takılı kalıyor.azıcık da yapamadığım için 4 5 gün aynı yoğurdu yiyor kuzum.bir de bebek kreminde mustelayı şiddetle tavsiye ederim.eczanelerde satılıyor.doğmadan sebabed almıştım.ilk kullanımda pişik yaptı.mustelanın 1 kutusunu 6 ay kullandık.azıcık bişey yetiyor.suçiçeği isilik gibi durumlarda kullanılacak bi kremi var.aklınızda olsun.Mina isilik olmuştu yazın.gece sürdüm sabah geçmişti.son olarak da lohusalığın kıymetini bilin.yatın dinlenin.kiloları takmayın.hastaneden eski halimle döneceğim sanıyordum ama normal doğum olmasına rağmen eve geldiğimde 10 kg ve kocaman bir karın vardı.3 4 ay kadar 7 8 kilo kalmıştı üstümde sonra 1er 1er gitti ve doğumdan önceki halimdeyim neredeyse.bizden şimdilik bukadar.son son deliksiz uyuyun.herkese hayırlı doğumlar dilerim

esra hanımmmmmmmmmmm gayet güzel bi hamilelik geçirdim işten ayrıldıktan sonra son 3-4 ay son haftalar hariç acaip güzel de uyudummmm benim oğlan kuduruk uyumayan bişe oldu:) yani hamişlik nasılsa bebiş de öledir tezine katılmıyorum:))

güzel anneler bi de size nacizane tavsiye bol bol meryem suresi yusuf suresi ibrahim suresi ve yasin-i şerif okuyunkolay doğum,güzel ahlak için.. mümkünse sesli okuyun bebişiniz dinlesin..

öncelikle allahım hepinize kuzularını kucağına almayı nasip etsin inşallah beyazıt uyuduğu için fazla yazamayacağım birazdan uyanır kızlar ben bütün yazılanlara katılıyorum alakasız olacak ama benim başka bi konuda tavsiyem var sezeryan olan arkadaşlarım sakın bi hafta kalkıp iş felan yapayım demesin kendinizi zorlamayın hamileliğiniin ve lohusalığınızın tadını çıkarın bırakın kocalarınız yardımcı olsun başka zaman olmıycaklar peşin söyliim..Ben sezeryan olduktan sonra hemen kalktım bişeyim yok dedim malesef ağır kaldırdım herşeyi yaptığım için dikişlerim açıldı ağustosa kadar kapanmadı onun için normalde olsa sezeryanda olsa dikişlere dikkat edin bide erken doğuyo bu kuzular gününde doğan az oluyo herşeyini nisan ortasına en geç hazır olsun bide kanama olursa suyunuz gelirse yada sancı gelirse hiç beklemeyin yarın olsun sabah olsun demeyin korkmayın doğum kısmı geçip gidiyo bişekilde içerde kalan olmadı bizde sanırım sizdede olmaz hepsi bişekilde doğuyo bide abuk sabuk şeyleri okuyup moral bozmayın ben öyleydim yukarıda yazan arkadaşlarım bana hep kızarlardı kendimi üzüyorum diye ve başıma o kadar komik şeyler geldiki anlatamam kısaca pozitif olun pozitif bebişler doğurun inşallah ...benim korkularım yüzünden kocam nerdeyse doğuma yetişemiyodu düşünün almanyda mahsur kalmıştı şu yanardağ olayından son olarak diyorum ki allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah hiç bi annenin kolları boş kalmasın inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahhhhhh....

Son düzenleme:
hahah canım o anlamda değil bebeklerimizin hepsi neşeli svimli güleç çocuklar asabi değiller yani uyku problemine gelince oğluşumunn denenebilecek herşeyi denedin ama olmuyor annesi düzelicek ama büyürse inşallah.. bizim bi ark hamileliğinde çok asabiydi çok sinirli bir yapısı vardı zaten eşini flnda çok kıskanırdı bebiş oldu daha 2 aylıkken sinir krizi geçirmiş meğer dr. a götürdüklerinde dr söylemiş anne hamilelikte çok sarsılmış bebekte o yüzden böyle diye şimdide hep problemlidir çocuk allahım korusun

Evet Esracım kesinlikle katılıyorum.Anne nasıl bir hamilelik yaşarsa bebeğin mizacını etkiliyor.Ben çok takıntılı olmama rağmen hamileliğimde huzurluydum.Mutlu bir bebeğim var.

şimdiden hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın yavrularınızı yeni gördüm topiki:)sezeryan yaptım ben keşke normal yapabilseydim diyorum ama doğumu çok düşünmeyin bence hayırlısı ne şekildeyse öyle olsun herkesin doğumu farklı oluyo seeryandan memnun olan var olmayan var normal doğumu çok kolay olan bi çok arkadaşımız var inşallah kuzularınız sizi üzmeden doğsunlar :)sorularına gelince bende her ikiside var annemde park yatak kendi evimde sallanan asansörlü dedikleri mobilya beşikten var ikiside güzel park yatak casual benimki ana kucağı almadım ama alsaydım dedim kullanışlıymış bebek telsizide almadım buhar makineside hiç ihtiyaç duymadım ilk ay 5li setler var hastane çıkışı onlar çok kullanılıyo 5-6 tane aldım ben 40 çıkmadan giremedik içine artık küçük şeyler almayın kışlık alıyım evde bulunsun falan hiç demeyin çünkü olmuyo çoğu şey weniceden alışveriş yapcaksanız bedenleri çok küçük tulumları picama takımları falan ilk ay giyeceklerini alın bol olarak çıtçıtlı badi çok alın bütün yaz onla geçiyo kıyafet falan istemiyo penye battaniye mendil çok kullandım ben çok kusuyodu benimki aklıma gelenler bunlar ve çok cabuk büyüyolar her bebekte bir olmuyo stok kesinlikle yapmayın bizde şuan 7 kilo bebekte var 15 kilo bebekte okadar farklı yani helebi doğsun kilosuna göreufak ufak alırsınız

bez olarak ilk ay prima kullandım ama sızdırıyodu şimdi molfix kullanıyorum memnunum sampuanımız nivea ıslak mendil uny baby yenidoğan kullandık ilkaylar şimdi huggies kullanıyoruz bide bebe pudrası banyo termometresi hiç kullanılmıyo:) bide çatlağınız varmı bilmiyorum ama ben hep z.yağı sürdüm hiç çatlamadım:)kilo olayıda 21 kilo aldım4 kilo falan kaldı oda gidecek inşallah aklıma gelenler bunlar sorun cevaplayalım aklınıza takılan olursa

Çok iyi bir topik açmışsın sedasem valla annelerimizin yazdıklarını not alıyorum.

Yalnız zamanında gelmiyor bebekler erken geliyor demişssiniz benim muhtemel doğum tarihim nisan 30 yani ben şimdi nisanın başındamı doğum yapabilirim?

hastane çantasını marttamı hazırlayayım?

canım günü geçen de oluyo erken doğan da.. sen mutlaka martın başlarında çantanı hazırlamaya başla.ben mart ayında bebişimin kıyafetlerini yıkamış ütülemiş nisan başında hazırdı herşeyimiz çok şükür.40.haftada 12 mayısta doğurdum:)

canım büyük çoğunluk erken doğdu bizde bencede mart başında hazır olsun çantan bizim 12 mayıstı 1 mayısta geldi

tatlım bencede sen en az bir ay önceden hastane çantanı hazırla ben çekmeli valizler varya onlardan almıştım hem bebeğimin hemde kendi kıyafetlerimi aynı yere koydum yani 2 çanta yapmadım zaten kocaman valiz bütün eşyalarımı yıkadım ütüledim bebeğiminkileride aynen yıkadım ütüledim yerleştirdim bebeğimim odasına koydum öyle hemen hemen 1-1,5 ay bekledi öyle benim bebeğim çok aşağıdaydı birde erken doğum riskim vardı

birde bebek arabaları konuşulmuş bende travel sistem almıştım baya kullandık ikli olarak gçen baktım ne kadar çok çeşit araba var valla insan karar veremiyo ben şimdi alsam Trio Living şöyle bir araba bakarım herhalde bir fikir olsun sizede

tetanoz aşısı yaptırmışmıydınız 2010 anneler merak ediyorum.
benim tüp bebek ve merkezi arayıp sordum doktor yaptırmayın dedi.
aklım çok karıştı.

tetanoz aşısı yaptırmışmıydınız 2010 anneler merak ediyorum.
benim tüp bebek ve merkezi arayıp sordum doktor yaptırmayın dedi.
aklım çok karıştı.
ben önecesinde başlamıştım yaptırmaya hamöişken son dozunu vurdurdum canım sen bilirsin zararı yok aşının sen bilrsin
kızlar benim 15 mayıstı doğumum kuzucuğum annesine aneler günüde geldi kayınvalideme ve anneme en öemliside bana hediye gibi geldi boncuğum rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin ben normal yaptım ve doğumum çok kolaydı sancı zor kızlar doğumda zaten bebeğe kavuşmanın heyecanı oluyo hemen kavumak istiyosunuz başka bişi gelmiyo aklına insanın hiç korkmayın normalden allah kolaylığınıveriyo allaha dua edin ben birde çok yürüyodum kızlar işe gelirken falan hiç dolmuşa binmedim 1kmydi mesafe sabah akşa yürüdüm onunda faydası olur benim size tavsieyem dinlenin hamişliğin keyfini çıkarın kaç ker eyaşıcazki bu anı

Bende tetanoz aşısı olmamıştım ... doktor olma çok gerekmiyo demişti...Diğer aşılar da çıkar artık kış geldi diye...yok grip aşısı yok bilmemne aşısı çok gerekmedikçe hiçbi aşı olmamakda fayda var sanırım....

bence tetanoz aşısı olmalısınız.benim dr tetanoz artık çok görünen bir hastalık değil fakat oldu mu tedavisi yok ölümcül dedi bırrrrrrrrr hamilelikte olacağını tetanoz doğumda metal aletler kullanılacağı için yapılıyor ve anneyi ve bebeği koruyor.2010' un cesur annelerine bakmayın olun aşınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…