2010 mayıs annelerinden 2011 mayıs annelerine tavsiyeler

yav gecen sene bu zamanlar onumuz arkamiz sagimiz solumuz domuz gribiydi ne gunlerdi heee...

hasta olmamaya calismak, asi olmali mi olmamali mi kararsizligi falan..

dogal olun 2011 mayis anneleri gereksiz ilactan falan kacinin

selamlar daha yeni gördüm. :)
bende erken doğum sebebiyle mayıs annesi oldum.
bebeğim küçük doğdu ve 10gn yoğun bakımda kaldı. o yüzden giyim konusunda kararsızım. çünkü bebeklerin vucudu hemen adapte olamıyor ev ortamına.
zıbınlar çok işe yarıyo kustukça yedeklemek lazım :))) tulumlarda çok kullanışlı oluyo.
emzirme yastıgını aldm fakat hiç kullanamadım tavisye etmiyorum. kızım 4 ay emdi bende kullanamadım çok sadece oturrken destek olarak kullanıyorum yani olmasada olur.
mesela şu penye battaniyeler çok işe yarıyo olanaklarınız varsa alın bi kaç tane.
bir ara liste yapmıştım bulursam ekleyeyim. insan bi dolu şeye heves ediyo değil mi :))
gerçekten çok güzel bi duygu . rabbim bütün isteyenlere versin inşallah.
şimdiden allah yardımcınız olsun.

yav gecen sene bu zamanlar onumuz arkamiz sagimiz solumuz domuz gribiydi ne gunlerdi heee...

hasta olmamaya calismak, asi olmali mi olmamali mi kararsizligi falan..

dogal olun 2011 mayis anneleri gereksiz ilactan falan kacinin

çok haklısın bende çok huzurusz olmuştum domuz gribi olayından. ama olmadım aşı filan.bişeyde olmadı
yani kendimi korudum birazda. zaten hamileliğimin çoğunda yattığım için pek gezme fırsatım olmadı.
dikkat edin bakalım göbüşlülerrrrrrrr

ben de her ihtimale karşı tetanoz aşısını olmanızı tavsiye dereim ben 3 doz oldum 5 e tamamlıycam inş. ayrıca ben domuz gribi aşısı da olmustum cok kararsız kalmıstım ıstemıyodum ama doktora sordum ol dedı o gün oldum bebek arabasını bende hafif bişey almanız öneririm bizimki çift yönlü pierre cardin memnunum aslında ama tek basına tasıyamam mesela yaza dogru baston pusetlerden alıcam o yüzden zaten bebeğe ablam bakıyo 2 araba olması daha ıyı olacak.

omo baby ,hacışakir granül ,dalin sıvı deterjan ve dalan roxy kullandım yani piyasadaki tüm deterjanları denemiş oldum dalan rox hem daha ekonomik hem kalıntı bırakmıyo ençok ondan memdun kaldım dalin sıvı sabunda fena değildi hacışakirde makinenin deterjan bölümüne yapışıyodu ama omo babyi hiiiç beğenmedim

kıyafet konusunda bizim doğum kilomuz ve gelişimimiz istisna ama yinede hemen hemen herkes 0 3 ay kıyafeti çok almadı,alanlarda pişman,inanılmaz hızlı büyüyorlar,ben mothercare'nin 7li bodylerinden inanılmaz memnunum,2takım alsanız nerdeyse kışa kadar yeter,ben hastaneye 2takım zıbın götürdüm,zaten 1gece kalmıştık,yetmişti,aman telaş etmeyin,gerçi yaptığımız en somut adım hastane çantası olduğu için gereğinden çok fazla önem atfediliyor hamileyken o çantaya :))
doğduğundan beri kıyafetlerini dalinle yıkadım,şimdi ilk kez hacışakir aldım,2sinide beğendim,dalin daha ekonomik tabi
doğduğu günden beri park yatakta yatıyor,8aylık halen üst kademede yatırıyorum,tutunmaya başladı ama altının sallanması güzel değil,o nedenle geçmek istemiyorrum,mecburen geçicem gerçi,çok hızlı geçiyor zaman,herşeyin tadını çıkarın,özellikle hamileliğin,eşinizle sürekli sinemaya gidin yemek yiyin :)başbaşa gezin tozun

yeni gordum konuyu cok sevindim allah hepinizi bir avazda kurtarsin arkadaslar en gusel zamanda dogum yapicaksiniz cok sanslisiniz.benim minnos 9.aya girdi 16 mayis dogumlu en cok penye battaniye en az3 tane ,picama ,citcitli body hem uzun hem kisa kollu erkek bebisler icin pacasi sort gibi olanlar daha rahat oluyor,agiz bezi bolca alin,penye yelekler alin uyaninca ii oluyo ayaklitulum bir iki tane yeter bikac hafta anca kullaniyo,corap ,penye sapka ,bez olarak denemedigim marka kalmadi primadan sasmam,sut sagma pompasi tavsiye ederim cok kucuk olduklarindan bitiremiyolar sutu sagip saklarsiniz dondurucuda 6 ay kalabilir.aklima bukadari geldi hatirlarsam yazarim yine buarada normal dogum yaptim12 kilo almistim hepsi cok kisa zamanda gitti gobekte kalmadi moralinizi bozmak istemem ama bi aaylardan sonra catlaklariniz basliycak bisiler kullansaniz ii olur.hepinizi allah kurtarsin en kolayindan

Merhaba 2011 mayıs anneleri..Ben 2010 mayıs annesiyim başka bi konuya bakarken size rastladım.ben de 2009 mayıs annelerinden çok şey öğrenmiştim.birgece kk da doğum hikayeleri okurken gece bir olmuş yatmaya karar verdim ancak tam 2 saat sonra suyum ve nişanımla beraber sancılar başladı.ptım o gün 17 mayısta doğum yaptım Emirim doğdu.emmedi o konu uzun.3 adet penye battaniye.hastane çıkışı 1 takım hadi olmadı 2 takım olabilir.mutlaka kundak yapın göreceksiniz ki çocuk kendini hala anne karnında gibi güvende hissediyo.ağız bezleri.we-well görüntülü telsiz ama ev küçükse zaten miniğin sesi geliyo.alt açma canbebe uygun başkası boş.1-3 aylık ayaklı tulumlardan ve 3-6 aylık tulumlardan toplamda 6 -7 takımınız olsun ne kadar varsa o kadar giyiyor.alt üst takım pek kullanışlı olmuyo arkadaşlar.askılı ve kısa kollu body alın atlet niyetine çok giyecekler.benim oğlum hala giyiyo özellikle chicco muhteşem.çorap giymiyorlar ayaklı tulumlardan dolayı.bi çift yeter ama lastik kısmına dikkat bol olsun.kozmetikte mustela kullandım çok memnun kaldım.biberon alırsanız avent derim emzik de öyle.bebek çantası aventin siyah bir çantası vardı eşimi de düşünmüştüm alırken:)kullanışlı.beden derecesi unutmayın.tırnak makası törpü tarak(mutlaka taranmalı saçları)set şeklindemothercare almıştım memnun kaldım.ıvırzıvırı için bir sepet.chicconun park yatağı ama mümkünse tek katlı alın derim ben 40 gün üst katta yatıramadım hareketliydi bizim minnoş.tek katlılar daha geniş oluyor.boşuna para vermişim çift katlıya.arabası da chiccoydu 2 li set almıştık süper.anakucağı fisher price yağmur ormanı alın ve kucaktan kurtulun muhteşem bir buluş.7 aya kadar kullanır sonra yere geçer.sorusu olan varsa ben de 9 ay araştırmıştım deneyimlerme dayaarak yardımcı olabilirim kızlar.ama şu var ki hamilelik gü<zel doğurmak çok daha güzelmiş hergünün ve gelecek günlerin anların tadını çıkarın iyi geceler..

Merhaba arkadaşlar benim işime en çok yarayan tulum oldu. Bence bol bol body ve tulum alın. Ben hep mothercare'den 7 li body ve 3 lü tulum setleri aldım fiyatları da uygun özellikle şimdi indirim var. Bir de kesinlikle hava sıcak deyip bebeklerinizin ayağından çorabını çıkarmayın ben sadece body giydiriyor ama ayağından çorabını çıkarmıyordum çok şükür çok hasta olmadı oğluşum. Emzirme yastığı aldım işe yaramadı Avent'in küçk biberonunu almıştım keşke büyüğünü ilk önce alsaydım boşu boşuna masraf oldu.Aklıma başka gelen olursa gene yazarım siz de çekinmeden sorabilirsiniz.Allah bir avazda kurtarsın sağlıklı ve uyuyan bebekler nasip etsin.

2010 MAyıs annelerine çok teşekkürler...
çok işimize yarayacak bilgiler vermişsiniz... Konunun takipçisiyim :)))

valla hazirandan itibaren havalar isinacak bir tek body le biraktim ben, corap falan da giydirmedim zaten gectigimiz yaz da iyi baya sicakti.

haci sakir granul sabun kullandim 9 ay boyunca, simdi bir de dalin in yumusaticisina basladim. ikisi de pek guzel.

hastaneye gecelik goturun, pijama zor.
body - tulumlarda mothercare den vazgecmeyin.
kiloyu dert etmeyin, ben 21 kg aldim su an 19 u gitti hicbisey de yapmadim :)

Çok uzun zamandır buraya yazmıyordum ama sizleri görünce eski heyecanım aklıma geldi. Bence çok alışveriş yapmayın çok çabuk büyüyorlar çünkü.

Zor bir hamileliğin sonunda 22 mayısta canım oğlum dünyaya geldi hayatımda ki en anlamlı dklardandı. Epidural sezeryan oldum eğer nırmal olmuyorsa herkese tavsiye ederim. Ben yeditepe univ. hastanesinde doğum yaptım herşey çok güzeldi inanılmaz ilgili bir ekip vardı. Ben inanılmaz fotograf düşkünü olduğum için doğum fotografçısı ayarlamıştım.(Doum Fotorafs - Doum Fotorafs, Glden ieki) sizlere de tavsiye ederim.

Ben oğlum için bol body almıştım(hepsinden en az 7 ad.) sıfır kol - kısa kol - ve uzun kollu en güzelli mothercareden aldıklarım çıktı şuanda indirimde 7 ad. 35 TL idi geçenlerde baktım . 3 tane hastane çıkışımız vardı idilden aldılarım çok güzel çıktı ve ayrıca sadece alt üst olacak şekilde 2-3 parça penye almıştım. Geçen yıl hava çok sıcak olduğu için ben 40 ı çıkmadan oğlumun üstünü incelttim ( büyükler kızsalarda. tüm yazı ince bodylerle geçirdik sadece akşamları uyurken altıma bir patikli veya patiksiz penye giydiriyordum. Ağız bezleri çok işinize yarayacak mutlaka bol bol edinin.

banyo malzemeleri doğal olsun istedim bilinen markaları değil 99 isimli ürünü kullandım (99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici) çokta memnun kaldım.Bez olarak huggies kullandım bu güne kadar ne pişik nede bir sızıntı yaşamadık. Sanırım onlarda artık organik bez üretmeye başladılar istelerinde gördüm (:: Huggies ::) tavsiye ederim. Yeni doğduğunda 2 ay sadece pamuk ve su ile alt temizliğini yaptım daha sonra eslak mendilde de huggies kullandım sanrım onunda yeni doğanını çıkarmışlar.

Biz oğlumu önce park yatağında yatırdık daha yaklaşık 6 ay kadar şimdi ise kendi yatağında yatıyor ve çok mutlu odasına girdiğinde gözleri ışıl ışıl oluyor .Not: Park yatak uzun süre kullanmayacaksanız çok pahalısını almak gerekmiyor bence biz baby max 104 modelinden memnun kaldık 6 ay kullandım daha ilk günkü gibi duruyor.(en ucuz Babymax 104 Park/Yatak fiyat akakce.com'da).

Ateş ölçer olarak braun aldım . telsiz de alınması gerekenlerden onuda wewell ( ama çok memnun kalmadım) . ayrıca olmazsa olmaz Arzum AR860 Bebbe Nem ve Sıcaklık Ölçer Saat
(Arzum AR860 Bebbe Nem ve Sıcaklık Ölçer Saat : Mutfak Terazileri | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor) hem çok ucuz hemde çok kullanışlı iyi kide almışım :). Hatırlatma : yapacağınız tüm alışverişlerde mutlaka pazarlık edin. bu teknosa media market vs. bile olsa. Bu arada ben hala nem makinası almadım yazın lazım olmadı daha sonrada evimizin nemi sürekli olması gereken standartlardaydı .

Mama sandalyesine gelirsek :) ben 6 aydan sonra aldım ama yeni doğduğunda alan arkadaşlarımda çok memnun kaldılar chiccodan.

Bebek arabası da en çok ihtiyaç olanlardan. mutlaka indirim takip etmek gerekiyor bence haaa birde bunların üretim yılana göre desene göre fiyatı değişiyor dikkat :) puseti bebe confor loola aldım çok memnunum. ( Bebe Confort Loola Full Baston Puset - Anne ve Bebek - joker.com.tr) ana kucağını da yine aynı marka aldım ki bebek arabası ile birlikte kullanabileyim.(Bebe Confort Gr0+ Creatis Oto Koltuğu - Anne ve Bebek - joker.com.tr).
Ana kucağı pusete monte edilebiliyor (Bebe Confort Loola up | Va)

En önemli konuyu atlıyordum süt sağma makinası :) ben bir akrabamdan ödünç aldım ama en iyisi bence Ameda Lactaline bir bakın derim ( Anne Süt pompası, Anne sütü pompası,Anne Süt sağım Pompası,Ameda,Spectra ,Anne Göğüs Pompası)

Sanırım çok yazım :) aklınıza takılan her ne olursa olsun yardımcı olmaya çalışırım :)

mislina çok güzel detaylı anlatmışsın..bende ilk zamanlar pamuk kullanıcam ıslak mendil istemiyorum..Teşekkürler bilgiler içinn...6 aydan sonra neden park yatağı bıraktın??Bide sallanmasından memnunmuydun ve bütün mayıs annelerine 100 puanlık soru hangi yatağı tercih ettiniz viscomu ortopedikmi??

Ben de 6 aydan itibaren oğlumu odasında yatırmaya başladım ve park yatağı bıraktım. Bizimki de babyhope diye bir marka ve ben çok memnun kaldım sallanmasından da çok memnunum uzun süre sallamadım alışmasın diye ara sıra hafif hafif salladım. Hala bizim odada duruyor ama hasta falan olduğunda yanımızda yatırmak yerine yanımızda park yatağında yatırıyoruz. Yatak olarak ortopedik yatak aldık biz. Visco düşünmedim hiç.

çok tesekkür ederiz değerli bilgiler için

mothercare in yatak silteleri cok saglikli, ustelik bogulma onleyici hava gecirenleri var, ilk gunden beri korkmadan oglumu yuzustu yatirdim boylece

çok güzel bşlgiler veriyorsunuz çokk teşekkür ederiz
peki çocuk odası için halıda tercihiniz ne oldu?
altı kaymaz antibakteriyeller var
yada normal bebek desenli halılar.
kaşmir disney, saray kids, disney ,royal bunlar benim baktıklarım
siz nasıl birşey tavsiye ediyorsunuz
teşekkürler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…