2010 mayıs annelerinden 2011 mayıs annelerine tavsiyeler

dün aklıma geldi de 2011 kardeşlerime yazayım dedim.e bebeğin internet sitesinde 1 kuruşa hamile günlükleri satılıyor.ben pembe peluşlu bir defter alıp günlük tuttum hamileliğim boyunca.ultrason resimlerini, karnımın resimlerini çekip yapıştırdım.Şimdi de yazıyorum.Kızımın neler yaptığını, neleri sevdiğini yazıyorum.Nasıl uyuduğunu, ne yediğini, bize yaptığı oyunları falan.büyüdüğünde bunları okumak onu için hoş olur diye düşünüyorum.size de tavsiye ederim

tetanoz aşısı yaptırmışmıydınız 2010 anneler merak ediyorum.
benim tüp bebek ve merkezi arayıp sordum doktor yaptırmayın dedi.
aklım çok karıştı.

olanda var olmayanda ben olmadım bende ömür gibi düşünüyorum gerekmedikçe vücudunuza hiçbi kimyasal ilaç falan değdirmeyin:)yok grip aşısı bilmem ne hepsi hikaye bence

hepside çok güzel çok değerli bilgilerr çokk teşekkür ederizz..Uny baby ıslak mendil herkes kullanmış bende ondan alayım bebek bezide karışık olay deneme yanılmayla bulunucak galiba doğru yol:))
Bebebk kıyafetlerini kullanmadan yıkamışsınız hep peki nasıl ve hangi deterjanla ..Bide hastaneye gidiptee aa bu eksik çantada niye yoktu dediğiniz bişey varmıı ??

kızımın kıyafetlerini ve kendi iç çamaşırlarımızı dalan roxy le yıkıyorum,kendimize bile çok istisna kimyasal deterjan kullanıyorum,bence sizde şimdiden kullanın çünkü bir yerde okumuştum ne kadar dogru bilmiyorum ama kimyasallar göbek kordonundan bebişinize bile geçebiliyomuş.bitkisel sabunlar hem saglıklı,hem ekonomik

ilk dalanla yıkamıştım şimdi dalin sıvı kullanıyorm kızlar

Bende ilk hacı şakir granül sabun kullanmıştım.

ben emzik almamıştım yanıma,doğar doğmaz ağzına tıkmadığım için çok pişmanım:)) zira emziği asla almadı bizim sıpa...

he bi de soğan:) soğan kesip emzirmeden önce göğüs ucuna sür hiç yara olmaz dediler,denemek istiyodum unuttum gitti. feci yara olmuştu göğüs uçlarım oyoyyy hatırlamak bile istemiyom(

merhaba arkadaşlar...sorunsuz bir hamilelik ve kolay bir doğum diliyorum..benimde 20 nisan doğumlu bi oğlum var ellerinizden öper bi kere puseti kesinlikle tavsiye ederim..oğlumun göbeği enfeksiyon kaptığında 15 gün hasteneye ben taşıdım eşim çalıştığı için ve dikişlerinden oturamıyodum..kuzumu pusetle koltuğa koyup gidip geldim hastaneye..bide ne kadar hoşunuza giderse gitsin büyük ve ağır araba almayıınn..ben aldım ve pişmanım..birde mutlaka çift yönlü olsun..ayrıca park yatak almayı düşünenelr boyutuna iyi bakın bzim 70*110..ara kat varken iyiydi kaldırınca parkyatağın kendi yatağında rahat edemedi ve malesefki hazır yataklarda 70*110 yok..özel yaptırıyoruz şuanda ve tuzlu oluyo fiyatı ve karyolayada uymuyo..boşa masraf etmeyinderim..

ayrıca 0-3 ay çok almayın bizim5 taneydi ve yetti..zaten oğlumçok hızlı büyüdü kilo ve boy olarak kısa sürede olmadılar üstüne..ilerde giyer diye patik ayakkabı alıp kenara koymayın giyme zamanları geldiğinde olamayabiliyo..benim oğlana olan patik yok malesef şuanda..onlara vereceğiniz paraya başka acil ihtiyaçlar alın

çok oldum biliyorum ama aklıma geldikçe yazıyorum..çok fazla giremiyorum forma..şu balon uyku tulumlarından da almayın derim yaşadığınız şehir çoook soğuk değilse..ilk başlarda içinde kayboluyolar sonrada hava ısınıyo zaten..gereksiz 2 tane var evde kardeş beklicekler

Ant teşekkürler bilgiler için..Park yatakta anlayamadım hazır yatak sorununu??ALt kata alınca ölçüsümü değişiyoki??Ara katta kullandığın olmadımı??

Bidee genel soru park yatak ve beşiğin avantaj ve dezavantajları neker kızlar okadar kararsızımkiii

parkyatakta biz şu an hala üstteyiz ama aşağıya almam lzım artık uzanabiliyo çünkü allah korusun düşebilir ama nasıl al kata koyacağımı bikmiyorum derin gözüküyo benim için şimdilk sorun o gözüküyo canım başka bir şikaytim olmadı benim hiç onuda halledersem kolay bir yolunu bulursam yazarımm

merhabalar...çok güzel bir topic açmışsınız kızlar..ben de 2010 mayıs annesiyim..biz herzaman sizin yanınızdayız merak etmeyin...umarım sağlıkla alırsınız bebeişleri kucağınıza..giysiye çok para harcamayın derim ilk öneri olarak:)

şöyle anlatayım canım..bizim park yatağımız kraft 821 küçük olanlardan yatak olarakta park yataklar için süngerlrden almıştık..ara kattayken bi sorun yoktu ama alt kata iince yatak küçük geldi..arakat olmadığı için ve park yatağın kenarları kumaş olduğundan genişliyo...park yatak 70*110 yatak 65*107 ve oğlum hep kenarlara kaydı uykusu bölündü..şimdi yatak yaptırdık..kenarları genişlemesin diye 70*110 istedim...inş. onunla sorun çözülür..

offff sağolum kızlar inanın kararsızım..Alt kata geçince yatırmak çokmu zor oluyo off onu düşünmemiştim hiçç..Park yatakların hazır yatakları ince oluyomuş ben üzerine pamuk yatak yaptırırım dedim ama bakalım daha 4 ay var ne karar vericezz..bide park yatakların uyku setleri var onu aldınızmı kullanışlımı??

aldık canım..ama onuda tavsiye etmiyorum uymuyo yatağa..kenarlığını kullanamadık hiç..alıcaksanda park yatakta dene öyle al..yoksa bi yorgan yeter..pamuk yatak yaptırısan kullanabilirsin bi arkadaşım öyle kullanıyo memnun..

Merhabalar, ben de 2010 Mayıs annesiyim, hepinize kolay doğum diliyorum, Allah bebişlerinizle sağlıkla kavuştursun hepinizi. Hemen konuya gireyim; bizim park yatağımız da 70x110, yatağı benim beşiğimden kalma pamuk yatak. Güzel ama zamanla çökmeler (kafası çukur oluşturuyo) oldu bebeğim rahat edemedi sanki ben 6 aylıkken kendi odasına geçirdim. Zaman zaman yine park yatağında yatıyor pamuk yatağı kaldırdım içine yatak takımımızın alt değiştirme için olan parçasını koydum, sanki park yatağın baş kısmı biraz yüksekte kalıyo gibi geldi ama rahat yine de bebeğim ara ara gece çok uyanırsa yanımıza park yatağına alıyorum. Ayrıca yazın memlekete annemlere giderken de götürdüm çok rahat ettik bebeği nerede yatıracağız derdi olmadı.

Kıyafet konusunda biz de uzun süre iç-dış zıbın takımlarını kullandık, patikli altlar ve çok kalın olmayan tulumlarda işe yaradı. Yazın evdeyken genelde çıtçıtlı kısa kollu ya da kolsuz badilerle durduk. Chicconun 4 lü kısa kollu çıtçıtlısını uzun süre kullandık.

Ben bebeğim 3,5 aylıkken işe başladım işe başlayacaklara önerim elektrikli süt pompası almaları, sağıp buzluğa atarsanız siz işe başlayınca bebiş sütsüz kalmamış olur. Ha tabi bir de emzik, ben oğlum doğduğu gün emziği ağzına verdim ve çook rahat ettim. Gün içinde pek aramıyo ama uyurken kullanıyoruz. Tabi emzik ve biberon alırken bpasız olmasına dikkat edin derim. Dr. Browns un biberonunun akışı çok az anne memesinden bile az o nedenle bebeğin memeyi bırakmaması için Dr. Browns öneririm. Avent te kullanıyoruz (gerçi oğlum sebebini anlayamadığım şekilde son günlerde biberon almıyo ) o da güzel.

Araba konusuna gelince, arabanın hafif, kolay açılır olması benim için çok önemliydi çünkü eşim sık sık şehir dışına göreve gidiyor hem bebek hem araba kolay taşınır olmalıydı. Bu nedenle ben babyhope un 3 tekerleklisini aldım sadece 3kg ve tek elle açılıp kapanabiliyor. Arabanın bağajına da rahatlıkla sığıyor. Tek dezavantajı tek yönlü olması ama zaten bebekler büyüdükçe etrafı izlemeyi sizi izlemeye tercih ediyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sormak istediğiniz birşey olursa buradayız.

Ben park yatakların görüntüsünü beğenmediğim için pierre cardin'in sepet beşiğini almıştım.(mağazada 200ken internetten 120ye aldım)5.5 ay yattı.güzel aslında ama tutunup kalkmaya başladığıdan 6 aylıkken de park yatak aldım.onun üst ünitesi için olan sünger yatağını almadım.zaten biz 6. ayda park yatağa geçtiğimiz için fazla kullanmayacaktık.Şimdi ondan da tutunup ayağa kalkmaya başladı.üst üniteyi çıkarttım.ortopedik yaylı yatak aldım.onu da netten 50 liraya bulabilirsin.bugün ya da yarın gelecek.bakalım nasıl olacak.60*120 normal yaylı yatak.geceleri sürekli düşecek diye korktuğumdan dün üst üniteyi çıkartıp yorgan ve battaniye koydum pufidik oldu.dün gece öyle yattı.oldu da aslında ama yatağımız 1 2 gün içinde gelecekmiş.ben 6 7 aydan sonra odasını ayırırım diyordum ama olmuyormuş.benim için çok zor yani. 1 2 yaşına kadar yatar yanımızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…