2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

görkem meyveleri nasıl hazırlıyosun püre şeklindemi veriyosun mesela üzümü çekirdeği falan var nasıl olii

seninki nekadar oldu? valla canım dr bize de meyve sularına yeni geçmemizi söyledi 1 haftadır falan veriyorum.ama ben sebze çorbasına da geçtim 2 gündür.
bende elma armut ve havuç verdim şimdiye kadar iilk günler tek tek sonra karıştırdım. severek içti elmayı pek sevmedi ama.

14.05 doğumlu benimki. 5 ay 1 haftalık olduk. ben meyveleri karıştıpta verdim yanlış mı yaptım acaba? açıkçası çorbaya falan geçmek istiyorum sütüm çok az bebişim yedin doysun istiyorum mama vermek istemiyorum... doktorumuz çok kuralcı önümüzdeki ay vericez diyor. hatta 2. numaralı aptamile bile geçtiğime kızdı.

bugün ilk kez yogurt yaptım çok güzel oldu kavanoz mamalarının boşlarını atmamıştım onun içine mayaladım. gidip gelip kavonozu sevdim kızımda ilk başta sevmedi ama sonra yedi:)

Benim de birara sutum azalmisti. Bebegimi her emzirdikten sonra ayni memeyi makinayla sagdim, ne kaldiysa cikarttim yani ve sutumu artirdi. Sagmak sutunu artirir.

görkem meyveleri nasıl hazırlıyosun püre şeklindemi veriyosun mesela üzümü çekirdeği falan var nasıl olii

Canım cam rende aldım.Vereceğim meyveyi cam rendeden geçirip suyunu vereceksem beyaz bir tülbentten geçiriyorum, püre halinde vereceksem direk veriyorum.Üzümü de ince bi süzgeçim var.Rendeledikten sonra o süzgeçten geçirip çekirdeğini falan ayırıyorum.Üzümü bazı gün severek içiyo bazı gün istemiyo.Seninki de içmezse pes etme başka gün içebilir.Siyah üzüm iyidir diye düşünüyorum

Sevgicim benim kuzum da 5 ay 2 haftalık.geçen hafta kahvaltıya çorbaya başladık.Ara öğünde de yoğurt ve meyve yiyor.Bazen akşamüzeri tekrar meyvesuyu veriyorum.Sütüm çok yok.Akşam 6 gibi çorbasını içtikten sonra ertesi sabaha kadar emziriyorum.Anne sütü de almış oluyo yani.Bizim dr 3. ayda meyvesularına, 4. ayda da yoğurt ya da sebze püresine başla demişti ama ben başlamamıştım.Bu ay başladık.Bence hazır mama vermektense evde yoğurdunu, çorbasını yap.Yesin bebiş.Zaten anne sütü alıyolar.Ben sebzelerden aklına ne gelirse hepsini koyuyorum çorbaya.6. ayda da kahvaltıya başlarsınız

Benin bebeğim de sadece uyurken emdiği için makine aldım.Sağmaya başladıkça sütün geri gelir.İlk doğdukları zamanki gibi düşün.bir de uyurken emzirmeyi dene.Uykuya yeni daldığı zaman alıyolar.Tam daldığında da almıynu iyi yakalamak gerek kafamçokkarıştı Onun haricinde de sağarak veriyorum.Bir de silikon göğüs uçları var ya.Onunla da bazen emiyor benimki bi dene istersen.Emsin diye şekilden şekile girdim ben:bbo: 1.5 aylıktan beri böyleyiz.4 ay emse razıyım diyodum taka tuka bugüne kadar idare ettik

Canım silikon uçlardan aldım onu hiç tutmadı,ama çok şükür 2 gündür daha iyiz uyurken yedirmiyorum biraz aç uyuyor dediğin gibi tam uykuya dalarken veriyorum dün gece de baya emdi sanki dünyalar benim oldu:) Daha önceleri uyumadan biberon veriyordum şimdi biberonu daha az kullanıyorum kaşıkla veriyorum sanki onunda etkisi oldu.biberona alışınca emiş kuvveti de azalıyor.Umarım artık mama yapmak zorunda kalmam özellikle geceleri çok zor oluyor:)

canım sağolasın cevapladığın için. mümkünse tariflerini de paylaşırmısın en azından fikir olur bana... opuyorumnanaktan

Benim de birara sutum azalmisti. Bebegimi her emzirdikten sonra ayni memeyi makinayla sagdim, ne kaldiysa cikarttim yani ve sutumu artirdi. Sagmak sutunu artirir.

slm canım, bir yerde okumuştum anne sütü almayı reddeden bebklere bir similac 1 veriyorlar, ondan sonra alıyormuş memeyi, geçmiş olsun bu arada çok kötü zamana denk gelmiş, sen pes etme bazen reddediyor bebekler memeyi ama sonra 1 hafta 10 mücadeleden sonra yeniden alıyorlar.

dene istersen inşalah alır tekrar memeyi

slm canım, bir yerde okumuştum anne sütü almayı reddeden bebklere bir similac 1 veriyorlar, ondan sonra alıyormuş memeyi, geçmiş olsun bu arada çok kötü zamana denk gelmiş, sen pes etme bazen reddediyor bebekler memeyi ama sonra 1 hafta 10 mücadeleden sonra yeniden alıyorlar.

dene istersen inşalah alır tekrar memeyi

canım sağolasın cevapladığın için. mümkünse tariflerini de paylaşırmısın en azından fikir olur bana... opuyorumnanaktan

Meyvelerden kavun, elma, armut, üzüm,kivi, muz ne varsa hepsinden verdim şimdiye kadar.Hergün dönüşümlü veriyorum.Özellikle bitmek üzere olan yaz meyvelerini kaçırmamaya çalıştım şeftali, üzüm, kavun gibi.Karpuz mideyi temizliyomuş mesela herşeyden vermeye çalışıyorum.Meyveleri cam rendede rendeleyip ya püresini veriyorum ya da süzüp veriyorum.Bir de havuç verirken 1 damla zeytinyağı koyuyorum.K vitamini yağda çözünen vitamin olduğu için.Yoksa emilmiyomuş.

Kahvaltılarında günaşırı kek pişiriyorum.Kekini de meyveli yapabilirsin.Havuçlu yaptım ben bu sefer.Akşama buzlukta şeftalim vardı.Onu rendeleyip koyucam.Olur heralde.Keki bazı gün papatya çayı bazı gün meyve püresiyle eziyorum.Haftada 4 gün yumurta sarısı ekliyorum.Yumurta sarısına da önce 1 / 4 sonra yarım 3. gün 3 / 4 4. günden itibaren tam vererek başlanıyormuş.geceden yarım kibrit kutusu kadar peyniri suya yatırıyorum.Elimdeki peynir bitince pastörize keçi peyniri alıcam.Keçi sütünün peynir olabilmesi için 140derecede kaynaması gerekiyormuş.1 çay kaşığı tereyağı ve1 tatlı kaşığı da pekmez ekleyip karıştırıyorum.

yoğurdu günlük pastörize sütten ya da keçi sütünden yapıyorum.Önce kaynatıp 3 4 dk soğumaya bırakıyorum.Sonra mayanın içine 1 kaşık 1 kaşık sütü ekleyerek karıştırıyorum.Ağzını kapatıp bir beze sarıyorum.Önceleri hergün yapıyordum şimdi 2 günlük yapıyorum.Kalan yoğurttan maya için 1 2 tatlı kaşığı ayırıp öyle devam ediyorum.

sebze çorbalarına aklına ne gelirse koyuyorum.Taze kıymam varsa 1 tatlı kaşığı kadar kıymayı kavurup sebzelerini ekliyorum.Dolmalık kırmızı biberi haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak yaptım.Ispanak, kereviz, brokoli, semiz otu, kabak, taze fasülye, havuç, patates evde ne varsa koyuyorum.Havuç hepsine koyuyorum ki tatlı olsun biraz.Ağzı kapalı küçük bir tencerede hepsi pişince 1 tatlı kaşığı irmik ekliyorum.Kan yapıyomuş ve gazı önlüyomuş.İrmik de pişince zeytinyağı ekleyip blendırdan geçiriyorum.Bazen pirinç ekliyorum.Tuz hiç koymuyorum.Peynirden zaten illa ki alıyo.Böbreklerini yoruyomuş tuz.
Bir de papatya çayı veriyorum.Bağırsaklarını yumuşatıp gaz sorununa iyi geliyomuş.
Böyle işte.Başka değişik bişey yapan varsa yazalım arkadaşlar.Ben haftada 1 2 gün az bişey de ceviz koyucam çorbalarına.1 2 ay sonra da sarımsak ekliycem az bişey.Antibiyotik niyetine.

görkem maaşallah canım ya bende elimden geldiğince herşeyi ekliyorum çorbasına kıymayı koymadım hiç onuda kyayım busefer, ben sarımsaklı yoğurt vermiştim 1 çaykaşığı kadar tadını alsın diye:)))

bende havuç ile armut suyu yaptım bugün..ne kadar içiyor şeyma?benimki 50ml anca içiyor..az mı acaba?CADIARZU

valla ben nekadar çıkarsa koyuyorum biberona içiyo..dünkü çok fazla olmadı 50-60 ancadır ama normalde elma sıktığımda enaz 120 çıkıyo ve içiyo..bide ben karnı çok tokken vermiyorum ozaman içmiyo oynuyo yoğurt öğününde veriyorum

bugün kuzuya süper bi çorba yaptım..kabak patates 2 halka soğan mercimek pirinç bulgur haşladım blendırladım içine azıcıkta tereyağı..çok sevdi paşam

üfffff delı olmak üzereyim bebem yaklaşık 1 haftadır memeyı reddedıyor delı olcemmm
aptamıldende sıkıldı yavrummm
ama beb bisküvisiyle yapılana bayılı sebze püresi desen yemek iiçin ağlıyo meyvelerı bı guzel höpürdetiyooooo
sıkıldı herhalde memeden ve mamadan daha doktorada gidemedım yarına gitcerm inşalahh ek besine başlamakak ıstemıyorum ona sormadan ama dayanamayacağım yarına kadar deli olceğımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…