kızlar bu yazdıklarınızı bende verebilir miyim acaba. biz daha yeni meyveye geçtik o da 3 gün oldu. yerken çok zorlanıyor sizdede öyle oldu mu acaba ilk günler ??
şu an sadece elma armut ve üzüm veriyorum karıştırarak. dğru yapıyorum değilmi? hepsini ayrı mı vermek gerekir yoksa...
yazdıklarınızı okuyunca çok imrendim yer miki benim zilli acaba??
Maşallah arkadaşlar özendim valla okuyunca yazdıklarınızı.Benim kızım 8 mayısta doğdu 4.5 aylıkken çok az meyve suyu veriyordum ek gıdalara geçmemiştim.5 ay enne sütü aldı 10 gün önce safra kesesi ameliyatı oldum bebişim emmeyi bıraktı günde 1,2 kez uykuda birkaç dakika emiyor.Sütümde çok azaldı süt sağma makinası aldım yarın geliyor .Arkadaşlar ne yapmalıyım bebişimin tekrar emmesi için memeden resmen kaçar durumda .Birde sürekli makinada sağıp versem zamanla sütüm kesilirmi?
görkem meyveleri nasıl hazırlıyosun püre şeklindemi veriyosun mesela üzümü çekirdeği falan var nasıl olii
14.05 doğumlu benimki. 5 ay 1 haftalık olduk. ben meyveleri karıştıpta verdim yanlış mı yaptım acaba? açıkçası çorbaya falan geçmek istiyorum sütüm çok az bebişim yedin doysun istiyorum mama vermek istemiyorum... doktorumuz çok kuralcı önümüzdeki ay vericez diyor. hatta 2. numaralı aptamile bile geçtiğime kızdı.
Maşallah arkadaşlar özendim valla okuyunca yazdıklarınızı.Benim kızım 8 mayısta doğdu 4.5 aylıkken çok az meyve suyu veriyordum ek gıdalara geçmemiştim.5 ay enne sütü aldı 10 gün önce safra kesesi ameliyatı oldum bebişim emmeyi bıraktı günde 1,2 kez uykuda birkaç dakika emiyor.Sütümde çok azaldı süt sağma makinası aldım yarın geliyor .Arkadaşlar ne yapmalıyım bebişimin tekrar emmesi için memeden resmen kaçar durumda .Birde sürekli makinada sağıp versem zamanla sütüm kesilirmi?
Benin bebeğim de sadece uyurken emdiği için makine aldım.Sağmaya başladıkça sütün geri gelir.İlk doğdukları zamanki gibi düşün.bir de uyurken emzirmeyi dene.Uykuya yeni daldığı zaman alıyolar.Tam daldığında da almıynu iyi yakalamak gerek kafamçokkarıştı Onun haricinde de sağarak veriyorum.Bir de silikon göğüs uçları var ya.Onunla da bazen emiyor benimki bi dene istersen.Emsin diye şekilden şekile girdim ben:bbo: 1.5 aylıktan beri böyleyiz.4 ay emse razıyım diyodum taka tuka bugüne kadar idare ettik
Sevgicim benim kuzum da 5 ay 2 haftalık.geçen hafta kahvaltıya çorbaya başladık.Ara öğünde de yoğurt ve meyve yiyor.Bazen akşamüzeri tekrar meyvesuyu veriyorum.Sütüm çok yok.Akşam 6 gibi çorbasını içtikten sonra ertesi sabaha kadar emziriyorum.Anne sütü de almış oluyo yani.Bizim dr 3. ayda meyvesularına, 4. ayda da yoğurt ya da sebze püresine başla demişti ama ben başlamamıştım.Bu ay başladık.Bence hazır mama vermektense evde yoğurdunu, çorbasını yap.Yesin bebiş.Zaten anne sütü alıyolar.Ben sebzelerden aklına ne gelirse hepsini koyuyorum çorbaya.6. ayda da kahvaltıya başlarsınız
Benim de birara sutum azalmisti. Bebegimi her emzirdikten sonra ayni memeyi makinayla sagdim, ne kaldiysa cikarttim yani ve sutumu artirdi. Sagmak sutunu artirir.
canım sağolasın cevapladığın için. mümkünse tariflerini de paylaşırmısın en azından fikir olur bana... opuyorumnanaktan
Meyvelerden kavun, elma, armut, üzüm,kivi, muz ne varsa hepsinden verdim şimdiye kadar.Hergün dönüşümlü veriyorum.Özellikle bitmek üzere olan yaz meyvelerini kaçırmamaya çalıştım şeftali, üzüm, kavun gibi.Karpuz mideyi temizliyomuş mesela herşeyden vermeye çalışıyorum.Meyveleri cam rendede rendeleyip ya püresini veriyorum ya da süzüp veriyorum.Bir de havuç verirken 1 damla zeytinyağı koyuyorum.K vitamini yağda çözünen vitamin olduğu için.Yoksa emilmiyomuş.
Kahvaltılarında günaşırı kek pişiriyorum.Kekini de meyveli yapabilirsin.Havuçlu yaptım ben bu sefer.Akşama buzlukta şeftalim vardı.Onu rendeleyip koyucam.Olur heralde.Keki bazı gün papatya çayı bazı gün meyve püresiyle eziyorum.Haftada 4 gün yumurta sarısı ekliyorum.Yumurta sarısına da önce 1 / 4 sonra yarım 3. gün 3 / 4 4. günden itibaren tam vererek başlanıyormuş.geceden yarım kibrit kutusu kadar peyniri suya yatırıyorum.Elimdeki peynir bitince pastörize keçi peyniri alıcam.Keçi sütünün peynir olabilmesi için 140derecede kaynaması gerekiyormuş.1 çay kaşığı tereyağı ve1 tatlı kaşığı da pekmez ekleyip karıştırıyorum.
yoğurdu günlük pastörize sütten ya da keçi sütünden yapıyorum.Önce kaynatıp 3 4 dk soğumaya bırakıyorum.Sonra mayanın içine 1 kaşık 1 kaşık sütü ekleyerek karıştırıyorum.Ağzını kapatıp bir beze sarıyorum.Önceleri hergün yapıyordum şimdi 2 günlük yapıyorum.Kalan yoğurttan maya için 1 2 tatlı kaşığı ayırıp öyle devam ediyorum.
sebze çorbalarına aklına ne gelirse koyuyorum.Taze kıymam varsa 1 tatlı kaşığı kadar kıymayı kavurup sebzelerini ekliyorum.Dolmalık kırmızı biberi haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak yaptım.Ispanak, kereviz, brokoli, semiz otu, kabak, taze fasülye, havuç, patates evde ne varsa koyuyorum.Havuç hepsine koyuyorum ki tatlı olsun biraz.Ağzı kapalı küçük bir tencerede hepsi pişince 1 tatlı kaşığı irmik ekliyorum.Kan yapıyomuş ve gazı önlüyomuş.İrmik de pişince zeytinyağı ekleyip blendırdan geçiriyorum.Bazen pirinç ekliyorum.Tuz hiç koymuyorum.Peynirden zaten illa ki alıyo.Böbreklerini yoruyomuş tuz.
Bir de papatya çayı veriyorum.Bağırsaklarını yumuşatıp gaz sorununa iyi geliyomuş.
Böyle işte.Başka değişik bişey yapan varsa yazalım arkadaşlar.Ben haftada 1 2 gün az bişey de ceviz koyucam çorbalarına.1 2 ay sonra da sarımsak ekliycem az bişey.Antibiyotik niyetine.
topitopuma bugün havuç mandalina ve elma suyu karısımı yaptım..mis gibi oldu bi güzel içti
bende havuç ile armut suyu yaptım bugün..ne kadar içiyor şeyma?benimki 50ml anca içiyor..az mı acaba?CADIARZU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?