slm kızlar..
bende bugun doktordaydım..
vee ilk vajinal muayenemi oldum..
ilk başta çatalı gorunce cok tırstım ama doktorum sağolsun
cok sevecen rahat ol derın derın nefes al dedı.. ve soktu elini
ama hiç canım yanmadı hemencecık bıttı..( bittiğindede doktor bana beyin gücü bu işte aferin seda dedi ) gaza geldimmmzemuszemus
sonra nst ye cıktım doğumhaneye..
orda doğum odasından gelen seslerı gordum..
çok tırstım yaaaa..:gitme::gitme:
çok korkuyorum ben çatımda musayıtmıs ben normal doğurcam inş..
canımın içi :)opuyorumnanaktan çok sağol bitanem.. verdiğin destek ve moral için... olumunekankayizsmile ve de inan hiiç umrumda değil kimin ne dediği :umursamaz: dediğin gibi ben sadece o operasyonun bittiği ve oğlumu gördüğüm anı düşünüyorum.. ve dualarım sadece onun için.. eda da da öyleydim biliyomusun..sezeryandan gelip de ayılana kadar olan sürede neler yaşadığım umrumda olmıcak dedim.. kendimi öyle şartlandırmıştım.. ve kan aldırırken bayılan ben damar yolu açılmasını bakıp izlemiştim.. soonra lavmanımı kendim yaptım :)) fln işte.. canım tatlıdır ama o durumlarda katıyımdır.. ee gelicek olan güzelliği düşününce çektiğim sıkıntılar önemli değil ama demi zemuszemus sadecee c.tesi ye odaklıyım şu an.. bakalım dr.um ne dicek.. oğlum kaç kilo olmuş... vee 1 nisan mı? 2 nisan mı? zemuszemus c.tesiden sonra da dr.un dediği güne odaklanıcam.. soonra da oğlumu göreceğim ana tabiki :lepi: bana hep dr.um 1nisan dicek gbi geliyo ama kalbim 2 nisan demesinden yana nedense :sinifsinif: inşallah istediğim gibi olur...aslında bunun geçerli çook önemli bir sebebi de var... 2 nisan da canımın parçası mafoldumben c.ğerimin köşesi dedemi kaybedeli 15 yıl olucak..mafoldumben inşallah 2 nisan der doktorumuz :Saruboceq:
.
slm kızlar...
uyuduk uyandık geldik....
bazen demekki annelik yapıp tırnaklarını göstermek gerekiyomuş...
küstüm ben seninle dedim....
oda sesini çıkarmadı uyumama iizn verdi,ama ne olur şöle normal insanların uyuduğu vakitde yatsam kalksam..
anladım benim bebem beni böle uyku delisi edecek ne yapalım....
nese kızsamda ,küssemde minik kelebeğimin karnını doyurayım...
nası olsa tüm gun evdeyim takılırız.....
selam kızlar.
herkes iyidir inşallah.
ağda yaptım sabah.canım çıktı yaaa.
çok yoruldum.uzanacağım şimdi.
sonra görüşürüz.
arkadaşlar sa nasılsınız ben aşırı depresyondayım.normal doğum yapmaya karar vermiştim ama artık bütün düşüncelerim ters döndü.ne yapıcağımı bilemiyorum.korktum çok korktum ve doktorun hiç umurunda değil hafta sonu çalışamaz kağıdı almaya gidicem muhtemelen çatıyada bakıcaktır ama ben bilmiyorum nasıl doğum yapacağımı.Rabbim (cc) hepimizin yardımcısı olsun.
eşimlede birbirimize girdik bana fikrini söylemedi diye.ben anlatıyroum o dinliyor sadece.beni çıldırttı dün valla.anası ilgilenmez.kendi annem yanımda değil.kaynanam bir gün bile ne ihtiyacın var demedi.dün nevresim ve yorgan aldım ağlıcaktım.yalnız yalnız.ulan dedim anne demeye değmezki bu kaynana.anne olan böylemi yapar.birsürü günaha girdim.
eşime doğumu oku dedim bana yardım et karar vermede dedim.tık yok adamda.neymiş efendim böyle bir kararı vermemde bana yardım edemezmiş.etkileyemezmiş.sinir krizi geçirdim.ailemi o kadar arıyorumki.ne de olsa el oğlu.el oğlunun kat kat eli el annesi.
selam hanımlar herkes ıyı gibi nekadar guzel gunlerde bellı olmaya baslıyor yavas yavas benımde 5 nisan canlarım birdahakı muayne haftaya pazartesi ekerkı ondada hemen almamızı gerektırıcek bı durum cıkmazsa 5 nisan olacak dedı doktorumuz günler azaldıkca gecmek bılmıyor yaa.benımde gögüz uclerım ıyıcene kabuk baglar oldu napacagım bılmıyorum.
canım ya Allah (c.c.) razı olsun.yemin ederim o kadar iyi geldiki yazdıkların.normal doğumda yaparım dedim kendi kendime.ve inanamıyorum yazdıklarının beni bu kadar etkilediğine.
sona yaklaştıkça gerginlikler tahammülsüzlükler artıyor eşime diyorumki sanki sen hamilesin.benimle oda yaşıyormuş aynı gerginliği.sen dedim lohusalık depresyonunada girersin artık.adam hiç yapmadığı şeyleri yapar oldu valla.sesini hiç yükseltmezdi şimdi ne tahammülü kaldı ne sabrı.anlam veremiyorum.elimde bişey yokki.ne yapayım ben.
hafta sonu şehir dışına ingilizce sınavına gittim.biraz öncede okulda sınava girdim.o kadar doldumki.doğum stresi sınav stresi atanma stresi yalnız karar verme stresi yalnızlık stresi.eşime diyorumki ben mutsuzum.gerçektende bu kararsızlıklar olumsuzluklar mutluluğumu engelliyor.bebeğimle konuşuyorum.yavrum diyorum anneni idare et ne olursun.bu sefer bide onu üzdüm diye vicdan yapıyorum.çok zor günler gerçekten Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun işallah.
ayy canım ilk vajinal muayeneler nahoş olur hakikaten. acısı macısı değil, utancı yeter insana ama bak çok şükür atlatmışsın
doktordan bi de aferini kopartmışsın :)
çatın da müsaitmiş, hadi hayırlısı olsun, kolaycacık, bir avazda bir doğum nasip etsin Allah..
doğum odasına falan da uğrama bi daha. madem kararını verdin, seni korkutacak, ürkütecek şeylerden uzak dur. felaket senaryosu yazanları, kötü doğum hikayelerini, doğum videolarını dinleme,izleme...
çok güzel olacak her şey inşallah :)
bebeğine de maşallah
a.s hg ilkenur canım hayırlı olsun doğumun rahat olur işallah..
kızına maşallah canım.. çok şükür iyiymiş herşeyi.. sezeryan gününüz de hayırlı olsun.. hayırlısıyal kucakla yavrunu inşallah...
opuyorumnanaktan çok sağol bitanem.. verdiğin destek ve moral için... olumunekankayizsmile ve de inan hiiç umrumda değil kimin ne dediği :umursamaz: dediğin gibi ben sadece o operasyonun bittiği ve oğlumu gördüğüm anı düşünüyorum.. ve dualarım sadece onun için.. eda da da öyleydim biliyomusun..sezeryandan gelip de ayılana kadar olan sürede neler yaşadığım umrumda olmıcak dedim.. kendimi öyle şartlandırmıştım.. ve kan aldırırken bayılan ben damar yolu açılmasını bakıp izlemiştim.. soonra lavmanımı kendim yaptım :)) fln işte.. canım tatlıdır ama o durumlarda katıyımdır.. ee gelicek olan güzelliği düşününce çektiğim sıkıntılar önemli değil ama demi zemuszemus sadecee c.tesi ye odaklıyım şu an.. bakalım dr.um ne dicek.. oğlum kaç kilo olmuş... vee 1 nisan mı? 2 nisan mı? zemuszemus c.tesiden sonra da dr.un dediği güne odaklanıcam.. soonra da oğlumu göreceğim ana tabiki :lepi: bana hep dr.um 1nisan dicek gbi geliyo ama kalbim 2 nisan demesinden yana nedense :sinifsinif: inşallah istediğim gibi olur...aslında bunun geçerli çook önemli bir sebebi de var... 2 nisan da canımın parçası mafoldumben c.ğerimin köşesi dedemi kaybedeli 15 yıl olucak..mafoldumben inşallah 2 nisan der doktorumuz :Saruboceq:
canımm.. sorunsuz atlatmışsın muayeneni.. güzelim kendini kastıkça sıktıkça çekiceğin acının boyutu da artıyo inan bana.. o an düşünmeden rahat bırakıcaksın kendini.. derin nefes alıp düşünmiceksin kötü olan hiçbirşeyi.. vee anlamadan bitivericek.. bu muayenede de böyle.. normal doğumda da sezeryanda da... inan bana... çatın da müsaitmiş ne güzell.. hakkınızda hayırlısı olsun ... inşallah sağ salim alıcaksın bebeğini kucağına..
maşallah sedacım ii cesaretliymişsin ben daha muayene olmadım ama nasıl olcak hiç bilmiyorum belki bu hafta olur perşembe gidecem muayene odasında var bitane ay hergördüğümde geriliyorum valla ne güzel işte normal doğum için bi sorun yokmuş hakkımızda hayırlısı olsun rabbiim sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin
sedacım öncelikle hayırlısı olsun normal doğum yapmaya karar vermişsin.
bende 2 defa çatı muayenesi oldum.burada kimseyi korkutmak istemem ama ben çok tırstığım için ve benim gebelikten önceki bütün dr muayenelerim alttan olduğu için hep bana o çatal kötü gelirdi.bağırdm çığırdm ama yapıcan kurtuluşun yok diye telkin ettim kendimi.hatta ilkinde bir elimle hemşirenin elini sıktım diğer elimide ağzıma götürüp baya ısırdığımı biliyorum.aslında çok ta korkulacak bişey yok ama şu anlatılanlar falan neyse.sen dr dan bi aferim bile almışsın.inşallah sorunsuz herşey güzel geçer sağlıkla alırız yavruları kucağımıza
inşallah canım inşallah.benim kararımda belki %65 falan szeryandan yana çünkü nerdeyse bebek için riskler en aza indirgeniyor.kendimi pek düşünmüyorum.uyanır uyanmaz sütü gelende var.2 gün gelmeyenede.hemen kalkıp ayaklananada var 1 ay çocuğunu kucağına alamayanda.ama bu kararı vermek o kadar zorki anlatamam.kendi annem diyorki kızım normal doğumda çok gayretli olman lazım.bunu mutlaka düşün.10 gün önce nts ye girdiğimde 10 dk bile yatmadan bayılma durumuna geldim bilinç bulanıklığı oldu hemen doğruldum.doğum esnasında da böyle aksaklıklar olursa bebek için daha tehlikeli olabilir.
birde hafta sonu bir doğum heşiresiyle konuştum ve kesinlikle sezeryan ol dedi bana.hiçbir kadın doğumcu dedi kendi eşini normal doğurtmaz.hiçte korkma dedi.normal doğumdada dikiş var ondada,ikisindede doğru dürüst yatamazsın dedi.ikisinde de pansuman gerekir dedi.karar vermek çok zor doktorda normalden yana gibi davranıyor.
banada sanki aniden doğuracakmışım gibi geliyor.süpriz 1 nisan şakası diyorum ben bebeğime.onu düşününce heyecanlanıyorum,içim kıpır kıpır oluveriyor.tuhaf ama güzel bir duygu.ayaklarını yerden kesiyor insanın.hazırlanmak onun için bişeyler yapmak çok güzel.ama birde doğum olmasa:hulya:
inşallah canım inşallah.benim kararımda belki %65 falan szeryandan yana çünkü nerdeyse bebek için riskler en aza indirgeniyor.kendimi pek düşünmüyorum.uyanır uyanmaz sütü gelende var.2 gün gelmeyenede.hemen kalkıp ayaklananada var 1 ay çocuğunu kucağına alamayanda.ama bu kararı vermek o kadar zorki anlatamam.kendi annem diyorki kızım normal doğumda çok gayretli olman lazım.bunu mutlaka düşün.10 gün önce nts ye girdiğimde 10 dk bile yatmadan bayılma durumuna geldim bilinç bulanıklığı oldu hemen doğruldum.doğum esnasında da böyle aksaklıklar olursa bebek için daha tehlikeli olabilir.
birde hafta sonu bir doğum heşiresiyle konuştum ve kesinlikle sezeryan ol dedi bana.hiçbir kadın doğumcu dedi kendi eşini normal doğurtmaz.hiçte korkma dedi.normal doğumdada dikiş var ondada,ikisindede doğru dürüst yatamazsın dedi.ikisinde de pansuman gerekir dedi.karar vermek çok zor doktorda normalden yana gibi davranıyor.
banada sanki aniden doğuracakmışım gibi geliyor.süpriz 1 nisan şakası diyorum ben bebeğime.onu düşününce heyecanlanıyorum,içim kıpır kıpır oluveriyor.tuhaf ama güzel bir duygu.ayaklarını yerden kesiyor insanın.hazırlanmak onun için bişeyler yapmak çok güzel.ama birde doğum olmasa:hulya:
ilkenurcum ne gzl sorunsuz bi sekilde çatı muayneni atlaşmışısın....
demek ki gercekten catın normal doğum için elverişli...
işte her kadın bir olmuyor...
buyuzden kimimiz normal doğum kimimiz sezeryan yapıyoruz genede hakkımızda hayırlısı olsun hersey için....
ne olcak kızlar bu sürekli yorgunluk hali....
dermanım hiç yok...
eşime yemek hazırladım ama ,mutfak tezgahına tutuna tutuna...
bacaklarım sallanıyor ,şimdi gene yatacağım...
çok merak ediyorum kuzey dünyaya gelince gececkmi bunlar...
sanki yapştı kaldı üzerime...
en kötüsüde hava öle mükemmel ki mis gibi ılık ılık esiyo....
ama benim kapıdan burnumu çıkarmaya halim yok:))))
hepinize çok teşekkür ederim canlarım inşallah hepimiz sağlıkla alırız yavrularımızı kucagımıza ....
kızlar bırde doktor benı bugun usg ye sokmadı oğlum kaç kılo bılmıyorum heycandan soramadımda((
cuma sabahıda tekrar cagırdı ıkı gun ara cok az değil mi ? ve cuma gunude aynı işlemlerı yapacakmıs vajınal muayene ve nst ...
kızlar cidden korkmayın çatı muayenesinden .. annemın bır komşusuda benım doktora gıtmıs hamılelıgı boyunca.. çatı muayenesını nasıl yapıyor demiştim.. kadın bana seda cook kotu cok bagırdım resmen tırnakları battı orama demıstı alsanaalsanasmile şimdi gülüyorumkaydirigubbakcemile3 sizlerinde dediği gibi doktor muayene ederkenderın derın nefes alın.. korkmayın korkacak bısey yok.. utanc oluyor sadece..
selam güzel nisan anneleri nasilsiniz bakim ??
gecmise bakim gelim
atalacım nasıl kafamı karıştırdın ya.. bende bebeğimi riske atmak istemem asla.. ama sezeryanında bır suru derdı var..
benımde kız kardeşim çapa tıpta okuyor o da bana kesınlıkle normal doğumu tavsıye edıyo.. off kafam karıştı CADIARZU zaten korkuyorum .. normal dıye şartlamasaydım kendımı olurdum sezeryaneyvahedigeldismile
canım bende normal doğum fikrinden okdar uzağım ki anlatamam sana bakalım az kaldı cuma gunu hersey belli olcak...ama ben belki cumayı beklemem persembe bile gidebilirim çok sancım var oturup kalkamıyrm....
ailem deki bayanların hepsi sezeryana karsı iken,korkuyu gözlerimden okumuş olcaklar ki özge artık sana kalmış hangisini isetrsen onu yap dedielr...
ama eşim bana son derece destek...
senin gönlün hangisinde rahat edecekse o olsun diyo....
bakalım herseyın hayırlısı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?