2010 Nisan Anneleri

slm kızlar...
uyuduk uyandık geldik....
bazen demekki annelik yapıp tırnaklarını göstermek gerekiyomuş...
küstüm ben seninle dedim....
oda sesini çıkarmadı uyumama iizn verdi,ama ne olur şöle normal insanların uyuduğu vakitde yatsam kalksam..
anladım benim bebem beni böle uyku delisi edecek ne yapalım....
nese kızsamda ,küssemde minik kelebeğimin karnını doyurayım...
nası olsa tüm gun evdeyim takılırız.....

sedacım öncelikle hayırlısı olsun normal doğum yapmaya karar vermişsin.
bende 2 defa çatı muayenesi oldum.burada kimseyi korkutmak istemem ama ben çok tırstığım için ve benim gebelikten önceki bütün dr muayenelerim alttan olduğu için hep bana o çatal kötü gelirdi.bağırdm çığırdm ama yapıcan kurtuluşun yok diye telkin ettim kendimi.hatta ilkinde bir elimle hemşirenin elini sıktım diğer elimide ağzıma götürüp baya ısırdığımı biliyorum.aslında çok ta korkulacak bişey yok ama şu anlatılanlar falan neyse.sen dr dan bi aferim bile almışsın.inşallah sorunsuz herşey güzel geçer sağlıkla alırız yavruları kucağımıza

selam kızlar.
herkes iyidir inşallah.
ağda yaptım sabah.canım çıktı yaaa.
çok yoruldum.uzanacağım şimdi.
sonra görüşürüz.

arkadaşlar sa nasılsınız ben aşırı depresyondayım.normal doğum yapmaya karar vermiştim ama artık bütün düşüncelerim ters döndü.ne yapıcağımı bilemiyorum.korktum çok korktum ve doktorun hiç umurunda değil hafta sonu çalışamaz kağıdı almaya gidicem muhtemelen çatıyada bakıcaktır ama ben bilmiyorum nasıl doğum yapacağımı.Rabbim (cc) hepimizin yardımcısı olsun.
eşimlede birbirimize girdik bana fikrini söylemedi diye.ben anlatıyroum o dinliyor sadece.beni çıldırttı dün valla.anası ilgilenmez.kendi annem yanımda değil.kaynanam bir gün bile ne ihtiyacın var demedi.dün nevresim ve yorgan aldım ağlıcaktım.yalnız yalnız.ulan dedim anne demeye değmezki bu kaynana.anne olan böylemi yapar.birsürü günaha girdim.
eşime doğumu oku dedim bana yardım et karar vermede dedim.tık yok adamda.neymiş efendim böyle bir kararı vermemde bana yardım edemezmiş.etkileyemezmiş.sinir krizi geçirdim.ailemi o kadar arıyorumki.ne de olsa el oğlu.el oğlunun kat kat eli el annesi.

selam hanımlar herkes ıyı gibi nekadar guzel gunlerde bellı olmaya baslıyor yavas yavas benımde 5 nisan canlarım birdahakı muayne haftaya pazartesi ekerkı ondada hemen almamızı gerektırıcek bı durum cıkmazsa 5 nisan olacak dedı doktorumuz günler azaldıkca gecmek bılmıyor yaa.benımde gögüslerım ıyıcene kabuk baglar oldu napacagım bılmıyorum.

Son düzenleme:
canımın içi :)
sen üzme germe kendini.. her şey çok güzel olacak.. damadım seni hiiiç üzmeden, hiç germeden kolaycacık gelecek :)

gün konusunda da inşallah 2'si olur be refiş.. yani ne bileyim, 1'i olursa hep için burulacaksa, tuhaf hissedeceksen, söyle bunu doktoruna. elinden geliyorsa, ayarlayabiliyorsa o da 2'sine gün verir..

bu arada, başın sağolsun kuzum mekanı cennet olsun..
insanın böyle sevgiyle, hasretle andığı bir dedesi olması çok güzel olsa gerek..
o da her neredeyse, seni izleyip utku için seviniyordur inan.

günaydın güzelim:)
sen ara ara bu oğlanın kulağını çek yoksa valla çok bastıracak sizi :)

Allahtan migrenin falan yok be özge. yoksa böyle düzensiz uykuyla, uyu uyan halinle vallaha kör kütük hasta olurdun.
ben şimdiden kara kara düşünüyorum, dila bize uykusuz geceler hediye ederse, uyu uyan öyle serseme dönmüş halimle ne halt edicem ben..
migrenim evlere şenliktir, bi tuttu mu üç gün dünyadan elimi eteğimi çekerim, ama bebek varken de bu mümkün değil, ne olucam bilmiyorum.

neyse, hadi doyur karnını da konuşuruz :)
demin benim de canım öyle abuk bir şey çekti ki anlatamam, pişirdim yedim de rahatladım.. sen de doyur kuzunu da gel :)

selam kızlar.
herkes iyidir inşallah.
ağda yaptım sabah.canım çıktı yaaa.
çok yoruldum.uzanacağım şimdi.
sonra görüşürüz.

canım.. geçmiş olsun dileklerime ek olarak tebriklerimi de sunmak istiyorum :))
nası yaptın ağdanı yaa..
ay gerçi nereye yaptın bilmiyorum ama her neresiyse büyük başarı yani. ben çorabımı bile giyemiyorum artık, eğilemiyorum, sırtım kaşınsa kaşıyamıyorum. hareket kabiliyetim minimuma indi :)
şu günümüz netleşse de biz de düşsek ağdacı yollarına..
aah ahhh
sen halletmişin rahatlamışın gözün aydın

aliyecim.. canımın içi..
nolur üzme kendini.
çok gerilmişsin belli ama hepimiz az çok aynı buhranları yaşıyoruz bu ara.

ailenin uzakta olmasına çok üzüldüm, yakında olsalar farklı olurdu bir sürü şey ama napcaksın arkadaşım, hayat bazen zorluyor böyle.
kayınvalidene de aldırma.. hangimizinki güllük gülistanlık ?
eş meselesinde de, benim eşim de ayyynı seninki gibi.. aklı sıra iyi bir şey yaptığını sanıyor, bana müdahale edemeyeceğini, böyle bir kararı sadece annenin vermesi gerektiğini, bu konuyu onunla konuşmamamı söylüyor ama insan doğum mevzusunu eşiyle de konuşamayacaksa ne yapacak yani ?
erkekler böyle işte, bizi bize bırakıyorlar akılları sıra. büyük kararlara müdahale etmemek işlerine geliyor..

normal doğumdan da korkmayan kadın yoktur herhalde canım.. güle oynaya giren, endişesiz olan yoktur ama herkes bir şekilde alıyor yavrusunu kucağına.
kendi adıma ben de korkuya yenildim ve sezaryene karar verdim, ama normal doğum kararı alanlara muazzam imreniyorum ve saygı duyuyorum.

sen de biraz daha ölç biç kendini... seni korkutacak, ürkütecek şeyler okuma, dinleme..
doğumun güzelliğini, yavrunu kucağına aldığın adı düşün. çok güzel olacak inşallah, Allah da yardım edecek diye telkin et kendini.
ama hani fobi boyutuna varan ve yenemeyeceğin bir korkuyla da karşı karşıyaysan, doktoruna söyle bunu güzelim.
doktor dinlemiyor da ne demek, psikoloji çok önemli doğumda. canından can çıkartacak olan sensin, doktor senin yardımın olmadan doğurtamaz ki bebeği.

hem bak daha çatı muayenesi olmamış, bakalım onun sonucu ne çıkacak.. belki çatın dardır, doktor kendiliğinden sezaryen der. ya da çatın geniştir, çok rahat bir doğum olacak der, seni rahatlatır...

iyi şeyler düşün nolur. bozma moralini..

canım :) senin de gözün aydın, günün netleşmiş az çok
nisandan itibaren patır patır gelecek bebişlerimiz inşallah :) ne güzel!

göğüs uçların için de, bikaç saat önce konuşuyoduk kızlarla.. doğumdan önce krem sürmeye başla istersen. emerken yara olmasını engelleyecek, iyi markaların ürünleri var. doktorun da bir şey önerecektir sorarsan.

Son düzenleme:
canım ya Allah (c.c.) razı olsun.yemin ederim o kadar iyi geldiki yazdıkların.normal doğumda yaparım dedim kendi kendime.ve inanamıyorum yazdıklarının beni bu kadar etkilediğine.
sona yaklaştıkça gerginlikler tahammülsüzlükler artıyor eşime diyorumki sanki sen hamilesin.benimle oda yaşıyormuş aynı gerginliği.sen dedim lohusalık depresyonunada girersin artık.adam hiç yapmadığı şeyleri yapar oldu valla.sesini hiç yükseltmezdi şimdi ne tahammülü kaldı ne sabrı.anlam veremiyorum.elimde bişey yokki.ne yapayım ben.
hafta sonu şehir dışına ingilizce sınavına gittim.biraz öncede okulda sınava girdim.o kadar doldumki.doğum stresi sınav stresi atanma stresi yalnız karar verme stresi yalnızlık stresi.eşime diyorumki ben mutsuzum.gerçektende bu kararsızlıklar olumsuzluklar mutluluğumu engelliyor.bebeğimle konuşuyorum.yavrum diyorum anneni idare et ne olursun.bu sefer bide onu üzdüm diye vicdan yapıyorum.çok zor günler gerçekten Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun işallah.

canım benim...
bir sürü şey de üst üste gelmiş sende belli. sırf doğum falan da değil, karnı burnunda sınavlara girmek, atanma stresi çekmek kolay mı...ama hep güzel şeyler düşün nolur..
ben ne zaman üzülsem gözlerimi kapatıp kızımı düşünüyorum. "yirmi gün sonra kucağımda dünyanın ennnn güzel hediyesi olacak ve başıma ne gelirse gelsin hiçbir şey beni yıldıramayacak" diyorum... ne sıkıntım, ne sinirim varsa da buharlaşıveriyo inan. sen de böyle yap.. bebeğini düşün.. güç al ondan.

doğum yaklaştıkça bizim de psikolojimiz hepten allak bullak oluyor, eşlerimiz de tuhaflaşıyor..
benimki de enteresan bi şekilde içine kapandı. konuşmuyor, benimle pek ilgilenmiyor.. saçımı okşamasına bile hasretim, kedi gibi yanına sokuluyorum, o öyle mahkeme duvarı gibi suratıyla televizyon izliyor...
bazen diyorum acaba adam normal de, ben her şeyi tersimden anlamaya mı meyilli oldum.. onu da kestiremiyorum. her şeye alınıyorum.

eşimin tarafının bebekle pek bi alakası yok. annem yakınımda, sağolsun o hep yanımda ama başka da tek bi akrabanın aradığı sorduğu yok. arkadaşlarımın hepsi çalışıyor, onlarla da pek bir şey paylaşamıyorum.. ben de hep evdeyim, hep yalnızım. o açıdan anlıyorum seni,insan tek başınayken kötü düşüncelere sardırması da kolay oluyor, ama bak biz iyi düşünelim ki iyi olsun.. ağızdan çıkan vücut bulur derler.

sen de mutsuzum diyorsun ama mutsuz değilsin, biliyorsun bunu.
kararsızlığın, belirsizliğin verdiği gerginlik bu hissettiğin.
ben de sezaryene karar verene kadar hem acayip gergin hem de acayip ikilemdeydim, bi öyle bi böyleydi ruh halim. artık tamam diyorum, sezaryen olucam, cuma da gün istiycem doktordan, benden rahatı yok.

senin de şu çatı muayenen olsun, bi sonraki kontrolünde doktorunla bi konuş, durumlar netleşsin kuş gibi hafifleyeceksin inan..

o vakte kadar da sen eşini idare et, o seni idare etsin.. son dönemeçler bunlar, bebekler bir doğsun, birbirimize sardırmaya bile vaktimiz olmayacak :)
bi gülüüşleriyle mest olucaz, ööyle ağzımız kulaklarımızda yaşiycaz inşallah :)

ne olcak kızlar bu sürekli yorgunluk hali....
dermanım hiç yok...
eşime yemek hazırladım ama ,mutfak tezgahına tutuna tutuna...
bacaklarım sallanıyor ,şimdi gene yatacağım...
çok merak ediyorum kuzey dünyaya gelince gececkmi bunlar...
sanki yapştı kaldı üzerime...
en kötüsüde hava öle mükemmel ki mis gibi ılık ılık esiyo....
ama benim kapıdan burnumu çıkarmaya halim yok:))))

inşallah canım inşallah.benim kararımda belki %65 falan szeryandan yana çünkü nerdeyse bebek için riskler en aza indirgeniyor.kendimi pek düşünmüyorum.uyanır uyanmaz sütü gelende var.2 gün gelmeyenede.hemen kalkıp ayaklananada var 1 ay çocuğunu kucağına alamayanda.ama bu kararı vermek o kadar zorki anlatamam.kendi annem diyorki kızım normal doğumda çok gayretli olman lazım.bunu mutlaka düşün.10 gün önce nts ye girdiğimde 10 dk bile yatmadan bayılma durumuna geldim bilinç bulanıklığı oldu hemen doğruldum.doğum esnasında da böyle aksaklıklar olursa bebek için daha tehlikeli olabilir.
birde hafta sonu bir doğum heşiresiyle konuştum ve kesinlikle sezeryan ol dedi bana.hiçbir kadın doğumcu dedi kendi eşini normal doğurtmaz.hiçte korkma dedi.normal doğumdada dikiş var ondada,ikisindede doğru dürüst yatamazsın dedi.ikisinde de pansuman gerekir dedi.karar vermek çok zor doktorda normalden yana gibi davranıyor.
banada sanki aniden doğuracakmışım gibi geliyor.süpriz 1 nisan şakası diyorum ben bebeğime.onu düşününce heyecanlanıyorum,içim kıpır kıpır oluveriyor.tuhaf ama güzel bir duygu.ayaklarını yerden kesiyor insanın.hazırlanmak onun için bişeyler yapmak çok güzel.ama birde doğum olmasa:hulya:

a.s hg ilkenur canım hayırlı olsun doğumun rahat olur işallah..

hepinize çok teşekkür ederim canlarım inşallah hepimiz sağlıkla alırız yavrularımızı kucagımıza ....

kızlar bırde doktor benı bugun usg ye sokmadı oğlum kaç kılo bılmıyorum heycandan soramadımda ((

cuma sabahıda tekrar cagırdı ıkı gun ara cok az değil mi ? ve cuma gunude aynı işlemlerı yapacakmıs vajınal muayene ve nst ...
kızlar cidden korkmayın çatı muayenesinden .. annemın bır komşusuda benım doktora gıtmıs hamılelıgı boyunca.. çatı muayenesını nasıl yapıyor demiştim.. kadın bana seda cook kotu cok bagırdım resmen tırnakları battı orama demıstı alsanaalsanasmile şimdi gülüyorumkaydirigubbakcemile3 sizlerinde dediği gibi doktor muayene ederkenderın derın nefes alın.. korkmayın korkacak bısey yok.. utanc oluyor sadece..

atalacım nasıl kafamı karıştırdın ya.. bende bebeğimi riske atmak istemem asla.. ama sezeryanında bır suru derdı var..
benımde kız kardeşim çapa tıpta okuyor o da bana kesınlıkle normal doğumu tavsıye edıyo.. off kafam karıştı CADIARZU zaten korkuyorum .. normal dıye şartlamasaydım kendımı olurdum sezeryaneyvahedigeldismile

ilkenurcum ne gzl sorunsuz bi sekilde çatı muayneni atlaşmışısın....
demek ki gercekten catın normal doğum için elverişli...
işte her kadın bir olmuyor...
buyuzden kimimiz normal doğum kimimiz sezeryan yapıyoruz genede hakkımızda hayırlısı olsun hersey için....

canım bende normal doğum fikrinden okdar uzağım ki anlatamam sana bakalım az kaldı cuma gunu hersey belli olcak...ama ben belki cumayı beklemem persembe bile gidebilirim çok sancım var oturup kalkamıyrm....
ailem deki bayanların hepsi sezeryana karsı iken,korkuyu gözlerimden okumuş olcaklar ki özge artık sana kalmış hangisini isetrsen onu yap dedielr...
ama eşim bana son derece destek...
senin gönlün hangisinde rahat edecekse o olsun diyo....
bakalım herseyın hayırlısı....

evet canım doktor kemık yapımım yumusak oldugunu soyledı.. dediğin gıbı bende cok korkmaaya basladımeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile hakkımızda hayırlısı olan olsun tatlım :gitmepuyorumnanaktan

ben de aynı böyleyim özge..
yani iş yapmayı, yemek hazrlamayı bırak benim gezmeye mecalim yok
pazartesiden başlıyorum haftasonu için plan yapmaya, çünkü tüm hafta evde oturduğum için sıkılmış oluyorum
cumartesi oluyo, eşim hadi çıkalım gezelim diyor, ben yok diyorum halim yok..
giyinip evden çıkmak bile ölüm geliyor artık
tin tin tin odadan odaya dolanabiliyorum anca.....

güzelim artık hepimizin hakkında hayırlısı..
bol bol dua edicez, doktorlarımıza da güvenicez ötesi yok.
sen de bi sonraki kontrolüne kadar hepten ölç biç, içine ne siniyorsa, ne şekilde kendini rahat hissedeceksen ona karar ver..

ister normal doğum, ister sezaryen, içerde kalan bebek yok sonuçta, bi şekilde doğacaklar :)
köyde, yolda, sokakta da doğurmiycaz, hastane ortamı gideceğimiz yer..bizlere de bir şey olmayacak Allah'ın izniyle..
eh, gerisi de hikaye...

canım doktorun artık sık çağırması normal. ben de haftada bir gidiyorum, bi süre sonra daha bile kısa aralıklarla çağıracakmış sanırım.

çatı muayenesi meselesinde de herkes ayrı şey söylüyor hakikaten.
demek ki kesin kişiden kişyie değişiyor...
sen kolay atlatmışsın, bu da çatının doğuma da elverişli olduğunu gösteriyor bence.
hayırlısı olsun inşallah.

selam güzel nisan anneleri nasilsiniz bakim ??
gecmise bakim gelim

hoşgeldin canım..
biz iyiyiz çok şükür sen nasılsın
bebiş napıyo :)

canım esas olan senin kararın.çünkü kararını verdiğin an yollar açılıyor inan bana.şimdi ben bakıyorum hep sezeryan.ama ben kendime güvenemiyorum.diyorumya ilk kan verdiğimde bayıldım.hastaneye her gidişimde korkudan tansiyonum düşer.geçen bide nts de bayılıyordum.ben normalde çok korkağım.
kardeşinin haklılık payı mutlaka fazladır sonuçta doktor adayı.bunu söylemek hoşuma gitmiyor ama az gelişmiş ülkelerde sezeryan oranı çok yüksekmiş.gerçi bizim ülkemizde normal doğum yapmak için hem kararlı,hem güçlü hem sabırlı olmak lazım.özel hastanede olsa hemşire kaprisi çek,sancı çek birsürü sıkıntı.yurt dışında doğuran bir yakınım anlatıyor diyorki ben doğum sancısı çekerken hemşireler başımı okşayıp tamam canım geçicek iyi olucak hadi ıkın diyorlardı diye anlattı.
burda nerde öyle anlayış canım.annem anlatıyor ben geliyor diyorum hemşire dur çizme giyicem dedi diyor.sus bağırma çağırma diye azarlanıyorsun.falan falan.

ya canım bende normal istiyordum aslında ama anlatılanlar tavsiyeler söylenenler sanki kafamda gereksizmiş gibi bir fikir uyandırdı korkuttu beni normal doğum.bilmiyorum nasıl olacak.annemde hiç güvenemiyor bana kızım sezeryan ol diyor teyzemin kızları gelinleri hepsi çantası alıp güle oynaya sezeryana gitmişler sende ol madem diyor.hiç birşey eskisi gibi değil.ikisininde avantajı ve dezavantajı var ama Allah (c.c.) izniylede tıp çok ilerledi.imkanlar sınırsız işallah hayırlısı olsun.

merhaba hanımlar.epeydir giremiyorum.sayfalar çok birikmiş.okumayada vaktim yok.çıkmalıyım tekrar.inşallah herkes iyidir.
butterfly doğum yaptımı?
başka doğum yapan ya da tarihi kesinleşen var mı?
lütfen biriniz bana acilen özet geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…