2010 Nisan Anneleri

sorma canım benimkide acıkınca ellerini emiyor eldivenler leş gibi kirleniyor.battaniye buluz ne bulduysa emer babası burnunu veriyor onu emiyor ben yetişene kadar.ya bu bebeler bir alem canım ya valla otur onları seyret yaptıklarını düşün ömür valla.maşallah kuzucuklara canım bunada şükür.

bide canım annem kırkında herşeyi ye alışsın dedi diye ben pek diyet yapmıyorum bugün emdi burakırken hepsini kustu benimkide ama banyo yaptım üşüdüm sanırım ondan oldu.

canım ben eldivenleri çıkaralı baya oldu dünyayı elleriyle tanırmış bebekler.hatta ben 1 haftalıkken çıkarttım göğsüme falan dokundurttum elini hissetsin beni diye.benimkde ellerini emiyo bazen kıyafetlerin falan......

ben diyet yapmıyorum canım yeşillik daha çok sütü arttırırmışya ondan dedim zaten çoğu şeyi gaz yapıo diye yemiyorum.bende her şeyi yedim canım yumurta falan.sütten bebekte alırmış herşeyin vitaminini.ya şu kusma işine bi çözüm getirmem lazım günde kaç defa üst değiştiriyoruz.birde canım ben süt üşümesi diye bişey varmı diye sordum yok dediler.sen biliyomusun var mı öyle bişey*oğlan uyurken bende yatayım canım.yarın bebek bakmaya misafirlerim gelecek.hadi iyi geceler.......

günaydın kızlar...
tam oturdum cimcime mıkırdanmaya başladı yine...
arkadaşlar hamileyken kullandığınız ilaçlara devam ediyor musunuz?
doktorum etmemi söledi.vitamin,demir ve folik asit alıyorum hala.

günaydın kızlar herskese hayırlı güzel bir gün diliyorum arkadaşlar.sanırım ben hasta oluyorum napıcam bilmiyorum inşlallah olmam rabbim.buarada arkadaşlar bebeğim kakasını yapamıyor ya varmı içinizde bu sorunu yaşayan geçne gün ateşölçerle gene müdahale ettik 2 gün oldu hala yapmadıya bebeğim hep yapardı 1 haftadır yokya biz müdahale edersek yapıyor müdahalede etmek istemiyorum alışmasından korkuyorum doktorumuzda sertleişr ve ona acı verirse bir daha kakasını yapmak istemez dedi.niye böleya neden yapamıyo benim minikim ( kullandığımız gaz ilacından şüpheleniyorum ya onu bırakıcam bi deniycem bu seferde kzı m .ok gazlı ilaç içtiği halde sıkıntılı
sizdede böylemi ya ağlıyor ya uyuyor ya altını alıyorum ya gazını çıkarmaya uğraşıyorum saatlerce ve akabinide ağlamalar ya artık şöle uaynık olupta gözlerini dikip bana baktığı günleri istiyorum onunla agulaşmak istiyorum bizimki hiç durmuyor ki sizindemi bebişlerinz böyle yemek ev işi hiçbirşey yapamıyorum k,mseyi kabul edemiyorum bunaldım çok bunaldım ben ((

günaydın kızlar...
evet canım devam ediyorum ama ilacımın adı değişti farklı bir ilac folik asit olarak diğerlerinide içeriyormu bilmiyorum ama sağlıkocağındaki doktorumuzda kalsiyum almamı söylemişti.

sağol canım önceden yusufla parka giderdik gezmeye çıkardık faaliyet yapardık ama inanırmısın şimdi hiç vakit bulamıyorum yarım saat uyuyor yasin bey hemen uyanıyor yarım saatte yemek mi iş mi yusuflamı ilgileneyim anlamıyorum yaza beraber çok güzel oynayacaksınız desemde hemen büyüsün sen benle ilgilen geçen faaliyet yapalım dedik sulu boyalarını el işi kağıdını getirdim kessin boyasın yapıştırsın gel benle ilgilen dedi tamam dedim yasini yatırdım biraz ilgilendim tabii hemen uyandı neyse o bile ona yetti inan 10 dk ilgilensem yetiyor işleri boş verecem valla onla ilgilenecem şu kırkımız bi çıksaydı havalarda az daha sıcak olurdu yasini koyardım pusetine şöyle bi gezintiye çıkar parka falan götürürdüm yusuf düzelirdi en azından
yaptırıyorum canım çok zevkle yapıyor da beni istiyor kardeşimi hep emziriyosun benle ilgilen birazz diyor amin canım valla çok zor ne yapacağımı şaşırdım nasıl davranayım hiç bilmiyorum en önemliside sözümü hiç dinlemiyor bişey yapma diyorum inadına yapıyor

bende sütümden accık damlatıyom bide peçetenin ucuyla yavaşça içinden alıyorum kustuğunda burnundan da geliyo o tıkatıyor bende atlet çıtçıtlı badi ayaklarına çorap bide tulumunu giydiriyorum o kadar önceden sadece bi kat giydiriyordum havalar soğudu bikaçgündür evimde serin uyumadığı zaman penye yelekte giydiriyorum erkekçocukları pek sıccağı sevmezlermiş sıkılıyor ama mecburen hasta olmasın nerdesin bilmiyorum ama bulunduğun şehir önemli havaya göre sen ne kadar giyiniyorsan bi kat fazla olcakmış hareketsiz olduğu için
sğol canım şimdinin çocukları öyle akıllıki söylediği şeyleri bi duysan babaannesine gidiyor sürekli inanırmısın dün hiç akşama kadar aşağı inmedi benden uzaklaşamaya çalışıyor bende üzülüyorum tabii geçecek inşallah allahım yardım etsin

günaydın kızlar...
banada verdi ama ben kullanımıyorum yaa çok iştah açıyor kilo yapıyormuş ama ii besleniyorum bebeğiminde beşlenmesi kemik gelişimi falan çok ii maşallah o yüzden kullanmıyorum
sanırım bizim doğum tarihlerimiz aynı bizdede dündendir var kakasını yapamıyor azıcık zeytin yağı poposuna sürdünmü yapıyor anne sütü veriyordun sanırım sende sende varsa bebektede olabiliyomuş ayy hiç sorma bide bi oğlum daha var o da ilgi istiyor hem bebek hem yusuf hem kocacım hem ev işi v.s. offf off geçecekmi bunlar

bu arada alıntı yaparken bi yandan da doktorum programını dinliyordum sanki bana yapılmış bu program oğlumu anlattılar sanki söylediklerini yapacam bakalım bişeyler değişecekmi inşallah ii gelir

bu arada geçen anne sütünü arttırmdan konuşuluyodu tv de taze üzüm incir havuç dut bide kıvrcık ii süt yapıyomuş denedim gerçekten havuç süt yapıyo

günaydın kızlar...

bende sormuştum doktoruma bir süre daha demire devam et dedi sadece. hatta özellikle sordum calsiyum ve magnezyumu hayır onları bırak dedi. folik asit zaten 3 aydan sonra kullanmadık ki. siz devam ettiniz mi???

bende sormuştum doktoruma bir süre daha demire devam et dedi sadece. hatta özellikle sordum calsiyum ve magnezyumu hayır onları bırak dedi. folik asit zaten 3 aydan sonra kullanmadık ki. siz devam ettiniz mi???

folik asiti bende 3 aydan sonra kullanmadım ama kalmıştı.doğumdan sonra bitene kadar iç demişti.

aynen canim benim oglanda öyle
hep aynisini yapmak istiyo emzirirken bile bende emim demeye basladi
ayrica dedigin gibi cokda seviyo kardesini ama bende ne yapacagimi bilemiyorum valla
bagiriyor istedigi olmayinca

merhaba arkadaslar emziren annelerin bu alintiyi mutlaka okumalari lazim
gercekten cok faydali bilgiler iceriyor
bebegimizin alti neden pisik oluyor neden gaz oluyor ve bebegimiz neden doymuyor hepsi bu alintinin icinde

Son düzenleme:
kızlar yazdıklarınızı okuduğumda kendi yaşadıklarım birbir aklıma geldi...Allah yardımcınız olsun öncelikle.,..
yediklerinz konusunda brokoli lahana mercimek kuru bakliyatlar nohut fasulye,pişmemiş soğan ve sarımsak,aşırı gaz yapıyor yediğinizde bebek uyuyamıyor maalesef üzerimde denenmiştir...ben bebeğime 2ci aydan sonra günde iki kez 3 er damla bitkisel zinco damla kullandım çok işe yaradı 4 cü ayda ise kestim tavsiye ederim gaz konusunda çok iyi geliyor...bide günde 2 kez rezene anason karışımı için ....
folik asit ile ilgili sakın burakmayın uzman dr ve birde özel dr um vardı hamileliğim boyunca folik asit kullandım doğumdan sonra da bırakmadım halen de kullanıyorum anne sütününün kalitesi artı sizin için çok iyi sakın bırakmayın...emin olun faydasını çok görüceksiniz bide balık yağı hapı alın her gün 2 tane..bebekler 3cü aydan sonra saç dökülmesi yaşıyor haliyle sizinde saçlarınızda dökülme yaşanıcak çoğu arkadaşımın tutam tutam döküldü Maşallah benim bir sorunum olmadı...
sormak istediğiniz soru varsa lütfen çekinmeyin...

dünürcüğüm çok teşekkür ederim şimdi daha iyiym şükürler olsun canım bu arada tickerınız hayırlı olsun:)))))

m_m canım bencede gaz ilaçları bebişlerin kakalarını yapmada etki ediyo bende bikaç kez kullandım mestil ve kızım o günlerde zorlandı neden kullandıysam şükürler olsun o kadar çok gaz olayımız yok bence gaz ilacındanda kaynaklanabilir canım inşallah bu zor
günlerde geçicek canım

gülseminciğim canım çok güzel bilgiler vermiş saolasın canım paylaşımın için can teyzoşumuz

bu arada kızlar ben hiç bir vitamin ilacı kallanmadım doğumdan sonra kan ilacı flanda aslında kullan dedi doktorum kan ilacımı ben kullanmadım (( ben hala çok üşüyorum bu arada acaba kansızlıkmı var anlamadım yaz geldi eşim yanıyorum ben dedikce ben tam tersine üşüyorum bu arada yazlıklarımızıda çıkardım epey bir iş yaptım dün gece eşim kızımla ilgilenirken sağolsun

galıba yedıklerımız her bunyede farklı etkı yapıyor ben hergun dıger bebeklerımdede sut yapsın dıye her yemegın yanında kuru sogan yıyorum mercımegı bardaga koyup içiyorum bişiy olmuyor eskıden de olmuyordu sadece ılk bebegım 1 aylıkken bulgur gaz yapmıstı.

kan hapını 6 ay dugumdan snr kullanmak gereklı ben çok kansız kaldıgım ıçın 2 tane kullanıyorum sen ona işmi dıyorsun benım kız 12 yasında bıde eltımın kızı 13 yasında bugun bana öyle bır yardım ettılerkı sadece kapılar kaldı yarın sılınecek tuvalet banyo duvarları sılınecek vıtrınımı sıldıler evın seklını degıstırdık korıdorda 2 yolluk var onları yıkadık banyoda bende az fena degılım bebek sevdırcem dıye 7 de uyandırdım

aynen canim benim oglanda öyle
hep aynisini yapmak istiyo emzirirken bile bende emim demeye basladi
ayrica dedigin gibi cokda seviyo kardesini ama bende ne yapacagimi bilemiyorum valla
bagiriyor istedigi olmayinca
allah yarıdmcımız olsun işimiz zor şu lohusa dönemi bitseydi hor monlar dengeye girer biz daha sakin oluruz bebekte biraz büyüse herşey yoluna girecek zaman sadece zamanla herşey yoluna girecek inşallah
merhaba arkadaslar emziren annelerin bu alintiyi mutlaka okumalari lazim
gercekten cok faydali bilgiler iceriyor
bebegimizin alti neden pisik oluyor neden gaz oluyor ve bebegimiz neden doymuyor hepsi bu alintinin icinde

gülsemincim şahane bi paylaşım sağol canım bilmediğim ne çok şey varmış meğer sabah üşenirdim 5 ile 8 arası uyanık kalmaya uykunun en güzel zamanları yasin de hep o zaman uyanıyor 8 e kadar uyumuyordu bende uykulu uykulu off neden uyumuyon falan derdim ama şimdi hiç bişey demiycem isteidği annda verecem zaten uzanarak veriyorum tamda yazıdaki zaman dilimlerinde emmek istiyor yaa demek ki bütün bebekler aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…