2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar....

bizim Urasında elleri hep soğuk hatta ayaklarıda genelde soğuk tulumun içine birde çorap giydirdiğim halde...
Demek salgın var :) bizimkinde de iki eli aynı anda ağzına sokma huyu var günlerdir nasıl vazgeçiricez vazgeçiremyicez sanırımm....

bu arada arkadaşlar sizin çocuklar yüzünü sürekli avuçluyormu?? bu habire ovuşturuyor yüzünü ama öyle böyle değil cildini mahvediyor kıpkırmızı dolaşıyoruz

birde sizler bebekle aynı odadamı yatıyorsunuz benim gibi? ne zaman yatak odama geçicem bilemiyorum ya ağlarsa ya duymazsam diyorum oysaki yattığı oda ile bizim oda dipdibe şimdi ne biz ne de o odasında değil oturma odasına taşındık oraya bir park yatak attık hep beraber yatıyoruz

bu el soğukluğu ve elleri yeme hepsinde var sanırım

ben bebekle aynı odadayım yatak odamıza küçük beşik koyduk
şimdilik idare ediyoruz 1-2 ay sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum

günaydın...ben ayırdım odaları lohusalıktan sonra...sizin odalar yakınmış ...duyarsın canım merak etme..bizim odalarımız biraz mesafeli..ama geceleri viyaklamsını duyup hemen dikiliveriyorum şükür...anneler bebişlerin moduna göre ayarlanıyorlar...kaydirigubbakcemile3..ama yine tedirgin olurum diyorsan bebek telsizi alabilirsin..

günaydın canım.
Ayaz parçalıyor yüzünü, hep bir çizik bir yoluk var. hiçbirşey yapamazsa parmağını gözüne sokup viyaklıyor. bütün bunlara rağmen hain anası bebeciğe eldiven giydirmiyor kaydirigubbakcemile3

ben tam ayıracaktım yatakları taşındık. şimdi eve tam alışalım, 2 hafta falan geçsin yan odaya sepetleyeceğim.
gerçi oda takımı falan yok. sadece dolabı alt değiştirme ünitesi falan var ama olsun. alışsın tekbaşına yatmaya.
taşıyacam park yatağını oraya takılsın kendi kendine.

bu el soğukluğu ve elleri yeme hepsinde var sanırım

ben bebekle aynı odadayım yatak odamıza küçük beşik koyduk
şimdilik idare ediyoruz 1-2 ay sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum

canım bizim yatak odası oturma odasına göre biraz daha soğuk oluyor birde gece kalorifer kapanıyor o nedenle oraya alamadık oğlanı

şu bebek telsizi sabahtan beri aklımda bir arkadaşımda var aslında kandırsamda alsam :))

canım bizimde eller ayaklar hep buz
ayrıca sacını ve basını yoluyor doktor normal dedi
ellerini tek götürebildiği yer didi
yorumlarınız için hepinize teşekkürler kızlar
yalnız juli bana kızmış:dilcikar:
annedir yüreği fazla dayanamaz ne yapiimm alsanaalsanasmile
kankam kızarım tabi kendi kendini üzerek olan sütten de olcak
sonra görüşcez senlen

gunaydın kızlar. julicim maşallah canım melisaya
a.s. saol canım
yırttım valla canım
üzme canım kendini önce bi doktorla konus

valla bende eldiveni bir takıyorum bir çıkarıyorum özellikle uykudan uyandığında daha haşin oluyor yatırırken takıyorum bugün uyusada tırnakları kessem bizimde yüzümüz özelliklede burun harita gibi oldu...
o zaman bende geçeyim yatağıma yaaaaa şu suçluluk duygusundan kurtulmam lazım artıkk ama ama amaaa offffff

raapunzel sucluluk duygusu hissetme
aksine eldiven giydirirsen o duyguyu hisset
beyin gelişimi için eldiveni taktırtmadı bize doktor

birde emme saatimizi 3 saate 1 e cıkardı
5 dk kısa emişler için loş be gürültü olmayan odada emzir dikkati dağılıyordur dedi

siz kaç saatte emziriyonuz

kızlar bu bez numaralarını neye göre değiştiriosunuz ben prima kullanıyorum kerem şuanda 5500 gr ama bezi sanki biraz sıkıyo gibi bez paketinin üzerindede 7 kgya kadar yazıo neyapsam değiştirsemmiki ?

ben her istediğinde emziriyorum..değişiyor..geceleri 4-5 saatte bir..gündüzleri daha sık..2 ya da 3 saatte bir şeklinde...

kızlar bu bez numaralarını neye göre değiştiriosunuz ben prima kullanıyorum kerem şuanda 5500 gr ama bezi sanki biraz sıkıyo gibi bez paketinin üzerindede 7 kgya kadar yazıo neyapsam değiştirsemmiki ?

eğer sıkıyor ve lastik iz yapıyorsa değiştir canım.bir numara büyüğünü al bence..rahat etsin bebiş..

julii dün utkuda etrafa bakmaktan ememedi kim konuşursa ona bakıyo,gözler etrafta dönüyo..ellerimle görüş açısını kapattımda ancak öyle emebildi bütün güm..
bizim hala emme saatimiz yok..ne zaman isterse veriyorum..iki saati geçmiyo ama süresi maksimum iki saatte bir emziriyorum.meme isteyince başka şekilde oyalanmıyo huysuzlanıyo mızırdanıyo..dayanamıyorum veriyorum bende

canım kaç kiloya geçtiyse onun bezine başla hemen..3 numaramı kullanıyosun şimdi..2 numaramı.yani bezim bitiş kilosu tutmuyo.ben 4 numara kullanıyorum oda 7 18 kg arası..utkuda 8 kilodan fazla ama sanki bu bile sıkıyo

selam kızlar nasılsınız pek fırsat bulamıyorum gırmeye ne durumlardasınız bebişlerle valla biz perişan hallerdeyiz hala benim gögüs uçlarım hala paramparça sütüm çok az ccekınerek verıyorum yardandada tamamen azaldı doymuyor kızım mama vermek zorundayız ama bana doktor bıberonla verme dedı kasıkla verıyorum sızde öylemı yapıyorsunuz yoksa versemmı bıberonla 40 mız cıktı ama hala kızımın duzenı olmadı gaz sıkıntımız var zinco metsıl rezene hepsını denedık ama gecmıyor yaaa varmı baska bır onerınız 10 dk uyumalarla gecırıyor zamanını allahtan gecesı ıyı 3 kere uyanıyor ama baskada uykusu yok en fazla 1 saat uyanıp kalkıyor aksamda 7 den 11e kadar ayakta uyumuyor sızce bu normalmı kucagada alıstı annemlerde kaldıgım ıcın kac kısının kucagında gezmekten bu hafta eve gıdecegım ama ne yapacagım bılmıyorum yardımcı olun kızlar sızdede varmı hala bu sıkayetler takıp edemıyorum özeldende mesaj atsanız bana yardım için

canim ben yalniz bakiyorum ben yusufa yusuf da senin anlattigin gibi gece 2 defa kalkiyor gündüz hep ayakta bir de aglamali basladi simdi de

posi sorma yaa valla ben alıstım anneme atmaya o bakıyor neyapcam eve gıdınce bılmıyorum bunalımdayım valla

canım suçluluk derken onu odada yanlız bırakıp yatak odamda yatma olayı için demiştim ama eldiven konusunda da kıyamıyorum yüzünü yırtmasına o nedenle zaman zaman takıyorum zaman zaman çıkarıyorum madem öyle imiş artık atayım bende eldivenleri sağol

benimde hiç saatim yok ne zaman acıkırsa veriyorum ağlarsa dayıyorum tek silahım MEME.... bu arada Urasta şunu keşfettim gece uykuya dalabilmesi için tv ve ışık kapalı olacak bizimkide herşeyden etkileniyor ...

ama 7 kg ya kadarsa küçük gelmiyodur diye düşünüyorum

benimki emerken yüzüme bakıyor gözleri dikiyor bana memeyi unutuyor oğlum memeye bak bana bakma em şunu diye diye bir hal oluyorum

Canım Allah kolaylık versin bizimde aynen senin gibi gündüz uykusu yok gece uyuyoruz 2 şer 3 er saat ara ile gündüz bişey kaçırıcam korkusu ile uyumuyor herşeyden haberi olacak beyefendinin ... ben elma yağı aldım göbek altına ve ayak altlarına masaj yapıyoruz iyi geliyor gazına birde ayaklarını sıcak tutmaya çalış bebişin

Bizde kucaga alisti lafi var herkes bunu söyler ama ben doktora sordum burda ebeyede sordum öyle bisi olmazmis bebeklerde.Muhtemelen gazi vardir uyuyamiyordur yada etrafta ilgisini ceken seyler vardir gene uyuyamiyordur ama her iki ihtimaldede uyumak isteyip uyuyamadigi icin ya o pozisyonda kalmak istiyordur yada agliyordur. Bebekler düzeni sever hep ayni seyi yapin diyor doktor.Yani hep aksam 6 da yatiyorsa 6 da yatsin kimse kucagina almasin 6 da yatagina konsun uyusun.
Mesela gündüz emzik almiyor benim oglan bende vermiyorum ne zaman aksam yatagina koyuyorum o zaman emzik veriyorum agzina oda anlyiorki uyumasi gerek .azi yoksa uyuyor ama bi ara mememde uyumayi aliskanlik haline getirmisti cok zor olmustu bana ancak kurtardim.Biraz bakin nasil uyumak istiyor öyle uyutun.

Kizlar Günaydin

Günaydın Meltem inş. hava güzeldir :))

canim ben yalniz bakiyorum ben yusufa yusuf da senin anlattigin gibi gece 2 defa kalkiyor gündüz hep ayakta bir de aglamali basladi simdi de

canım sen nasıl uyutuyorsun yusufu? ben ışığı kapatıyorum ses çıkmayacak kucağıma alıyorum odayı sürekli geziyoruz kollarımda sallıyorum gezerken ve kollarım kopuyor ne yapayım başka yol bulamıyorum tabi gezerken aklıma gelen herşeyi ninni yapıp söylüyorum okula gidecek oğlum diploma alacak oğlum askere gidecek oğlum teskere alacak oğum falan filann :))

Kizlar
Bu emme dakikasi ilk bi kac hafta icin tamam ama sonra bebek büyüdükce emis sekline göre süre degisir kimisi memeyi 5 dak bosaltir karni 5 dak doyar kimi 10 dakika bu sabit olamazki bence.Ac olsa belli eder zaten bi sekilde.Bizdede 15 dakikadan 10 dakikaya düstü emmeler ama cok hizli emiyor ondan sonrada hazimsizlik oluyor tabii gegirmesi icin ugrasiyoruz.Yavas yavas emseler sorun olmayacak bencede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…