2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydin Rapunzel nasilsiniz?
Hava güzel ya günes olan yerde 16 derece su an :))))Bizim icin yaz geldi yaz nasil sicak ama fazla sürmez yarin yagmurlar baslar Nisanda bi sicak olur bi yagmur adami perisan eder.

Ben nerde hata yaptım acaba? bir yere koyayımda uyusun bir kere ne olur hiiiiç öyle bir adetimiz yok gözler fıldır fıldır sallamazsam beşikte yada kollarımda uyumuyor sürekli bakınıyor

yatagında felaket aglıyor kucaga alınca susuyor tekrar atıyorum yerıne yıne aglamaya baslıyor kucakta gezerken sesı cıkmıyor ılk torun olunca kucaktan ınmedı bende alıstı sanırım dıyorum bu gaz belasından bır kurtulsaydık bızım basımız hıc ayık gıtmedıkı cocuguma soyle mutlulukla meme veremedım emzıremedım goguslerım parca parca bolundu kactane krem kullandım anlatamam en son bır krem ısmı duydum onu beklıyorum netten sıparıs verdım ınsallah o bır ıse yarar

ben hep yatağına koyup kendi kendine uyutuyorum.
hatta kucağımdayken içi geçip uyuyacak gibi olursa hemen bırakıyorum ki alışmasın kucakta uyumaya diye.
emziğiyle uyuyakalıyor, sonra onu da düşürüyor zaten.

Ben nerde hata yaptım acaba? bir yere koyayımda uyusun bir kere ne olur hiiiiç öyle bir adetimiz yok gözler fıldır fıldır sallamazsam beşikte yada kollarımda uyumuyor sürekli bakınıyor

sorma bende sendenım aynısı bendede var allahım bırde memede uyukluyor memeyı bırakınca yerıne yatıyorum bakıyorumkı gözler fıldır fıldır bıze bılgı verın tecruelı anneler ne yapalım meltem ablaaabilmiyorumkismile

kızlar ben bu arada sutum yetmedıgı ıcın mama verıyorum ama kasıkla bıberonla verme dedıler dogrumu sızce yoksa bıberonla versemmı

gunaydin kizlar oglusum uyuyor evde de temizlik var ben de size bakayim bi dedim dun kardesime gitmistik oglusum teyzesinin yatagini pek bir sevdi dogdugundan beri rekor kirdi 5 saat uyudu valla sasirdim kaldim genis yatak istiyormus demek pasa gerine gerine yatmak icin kardesim de dalga geciyor uyumuyor cocuk diyodun bi de diye sen kap gel oglusumu uyumayinca bana diyor birakirim valla sana giderim dedim :) o kadar uyuyunca gece tabi cok uyumadi ben de sersem gibiyim sabah 5de acaip bir gaz sancisiyla uyandi 1 saat agladi canmim ya benim yuzumden aksam dayanamadim azcik cikolata yemistim cok dokunuyor oglusa cikolata kac kere denedim yok bir daha mumkun degil yemem gaz sancisi cok olanlar cikolata yiyolarsa dikkat etsinler cok dokunuyor

canim uzulme ne olur cok minik bir operasyon bu benim oglus 3 gunlukken sunnet oldu anlamadi bile hemencecik de iyilesti kaldi ki senin oglusunun operasyonu sunnetten daha kolay bi islem hic anlamayacak oglusun bebekelrin agri esigi bizden daha yuksek doktorlar oyle diyor
şimdi sağsam nasıl saklayacağım ve neyin içinde..bebişim için aldığım mika biberonda saklanır mı ki acep?cam önerilmiyor..sütün içindeki antikor görevi yapan maddelari cam tutarmış...
lansinohun sut saklama posetlerini kullaniyorum ben canim doldurup atiyorum bzuluga cikarinca da benmari usulu isitiliyor cozulunce 6 ayda saklanabiliyor bu sekilde
ben oglusla benim yatak odamda yatiyorum canim besigi bizim odamizda henuz odasini ahzirlamadim zaten artik hazirlamam lazim cunku bu besikte en fazla 6 ay yatabilir artik odasinin siparisini verecegim ins. 6 aydan sonra odasina gecirmeyi planliyorum ben

ben de giydirmiyorum canime ldiven doktor da giydirme dedi zaten ama eli surekli suratinda uyurken gozunu cikaracak sanki burun kenarlarinin derilerini kopartmis resmen kanatmis ama ben de takmiyorum eldiven tirnaklarini kesmeye calisiyorum arada
kızlar bu bez numaralarını neye göre değiştiriosunuz ben prima kullanıyorum kerem şuanda 5500 gr ama bezi sanki biraz sıkıyo gibi bez paketinin üzerindede 7 kgya kadar yazıo neyapsam değiştirsemmiki ?
ben hala 2 numara bez kullaniyorum ya herkes 3-4 e gecmis galiba 6 kiloya kadar kullanilir yaziyor pakette benim oglus daha 6 kilo olmadi ki dunya kadar da 2 numara stogu var evde eczaneye gotursem degistiri mi acaba 3 numarayla

canim sicak banyo masaji zeytinyagi ile karnina ve ayak tabanlarina masaj ev ardindan karnina isitilmis bez ile ayak tabanlarina sicak su torbasi iyi geldi bize tavsiye ederim ilaclar bi ise yaramadi bunlar daha cok fayda etti bir dene istersen goguslerin icin de lansinohun kremini hala kullaniyorum ben ama daha kotu durumdaysa bepanthene krem de kullanabilriisn ama ondan sonra yikaman lazim gogsunu

Günaydin Rapunzel nasilsiniz?
Hava güzel ya günes olan yerde 16 derece su an :))))Bizim icin yaz geldi yaz nasil sicak ama fazla sürmez yarin yagmurlar baslar Nisanda bi sicak olur bi yagmur adami perisan eder.

iyiyim meltemcim sende iyisin umarım.... ohh ne güzel ist. 10 derece yazıyordu bir anda yaz gelmiş size :) güneş güneş güneşşşş missss

Maşallah valla bizde 7 tane emzik var yok almıyor veriyorum ağzına midesi bulanıyor yüzünü bir cıvıtması var güldürüyor beni

canim sicak banyo masaji zeytinyagi ile karnina ve ayak tabanlarina masaj ev ardindan karnina isitilmis bez ile ayak tabanlarina sicak su torbasi iyi geldi bize tavsiye ederim ilaclar bi ise yaramadi bunlar daha cok fayda etti bir dene istersen goguslerin icin de lansinohun kremini hala kullaniyorum ben ama daha kotu durumdaysa bepanthene krem de kullanabilriisn ama ondan sonra yikaman lazim gogsunu[/QUOTE]

jasmın canım gaz ıcın dedıklerını deneyeyım bende gogus ıcın lansınohta kullandım bebantende baska bır kremde sımdı medela dıye bıtkısel bır krem getırtıyyorum umarın bu ıse yarar bu yaradan dolayı memeyı cekınerek verdıgımde sutum azakdı resmen mecburen mama verıyorum cocuk kılo bıle alamadı bır turlu

JAsmin bizimkide genelde misafirliğe gidince uyuyor evde olsa uyumaz

aynısıyız canım tıpatıp aynııı

canim benimki aksam saat 9 oldu mu bez besiginde sallanarak uyuyor. gün boyunca belki uyur ümidiyle sik sik bez besiginde salliyorum. kendi belirliyor uyuyacagi vakti

valla kızlar o kadar çok huy değiştiriyolarki öyküde göğsümde uyuyo sonra anakucağına bırakıyodum orda uyuyodu iki üç saat uyanmadan uyuduğu bile oluyodu şimdi bıçak gibi kesildi uykusu hep kucak istiyo sırtım tutulunca ayağıma aldım bende bıraktığım anda gene uyanıyo nası alıştırıcamki şimdi tekrar kendi başına yatmaya uyumuyo işte öyle fisfisfis

aynen ben de bunu yapmaya calısıyorum:lepi:
ama herzaman ıse yaramıyo
dun mesela bagıra bagıra konustum uzaktan hep yanında ıstıyo cunku
başka turlu susmadı zıllı korkudan mıdır nedır sustu uyudu mutfakta ısımı yaparken bole artık..cok mu yukselttım sesımı acaba yaww.. ama o benden cok bagırıyo sonra anca duyurabıldım kendımı..

gündüz benimkide kendikendine uyuyo..
gecede 2 saatlik emme seansında uyuya kalıyo yatağına yatırıyorum devam ediyo..ama geceyle gündüzü ayırt etsin diye gündüz hiç yatağında uyutmuyorum

aynı odadayız canım daha çok küçükler kıyamam ben ayırmaya.hem artık uzmanlar birlikte yatın önerisinde bulunuyorlar.devran değişti..bundan 3-5 sene önce ayrı yatılması gerektiğini savunuyorlardı..gerçi ben diğer çocuklarımı da hep yanımda yatırdım en azından8-10 aylık olana kadaryanında yatırmayı düşün bence.daha dönemiyo bile bebekler ...kussalar dönüp veya kalkıp kendilerini kurtaramazlar henüz.. bi de daha gaz sancıları var odayı ayırsan bile dakkada bi yanına gitmen gerek..daha yorucu olur hem..
ben de ne zamandır eldiven kullanmıyorum..önceleri kendini çok çiziyordu ama şimdi öğrendi çizmemeyi..arada oluyo gerçi ama...
kızlar bu bez numaralarını neye göre değiştiriosunuz ben prima kullanıyorum kerem şuanda 5500 gr ama bezi sanki biraz sıkıyo gibi bez paketinin üzerindede 7 kgya kadar yazıo neyapsam değiştirsemmiki ?
hemen değiştir bence yazık bebelere lastik mahvediyor ..bi de bez küçükse kakaları bellerine kadar çıkabiliyo..paketlerin üzerinde yazan kiloya aldanmayın kızlar ilk yazan kiloyu baz alın.2.yi değil...
canım ,benim bu benim 3.bebeğim.ama her bebeğin huyu tüyü farklı..o yüzden sanki ilk defa anne olmuş gibi olmasamda daha önceki bebeklerimde işe yarayan şeyler bunda işe yaramıyo...sancısı olduğu zaman benimkisi de aynısını yapıyor Ağlama huyu pek yok ama bırakınca gözlerini açıveriyor ..sabretcez canım geçecek bu günler..ama keşke memede uyuma alışkanlığından vazgeçirebilsen..çünkü o alışkanlık hiç bitmez sonra büyüse bile gene memede uyumak ister..benimkisini yalancı memeye alıştırdım Allahtan da kurtuldum o alışkanlığından.....

slmkızlar biz c.tesi tekirdağa ananemizin yanına geldik. amadünden beri oğlum arada öksürüyor.öyle huysuzluğu ateşi felan yok ama canımı sıktı. bugün burada bir doktora götüreceğim. eğer hasta edersem babamızın çenesi durmaz. gittin de hasta ettin sositososito

hepinizin bebekleri agliyor hepimizin derdi bu demek ki,
ben birazdan alicam yusufu da disari cikip alisveris yapicam
14 dereceymis burasi
evde aglicak ne de olsa bari bebek arabasinda hareket halinde susar ins.

anaaam kabus gibi bi gece daha geçirdik
aşı olmuştum dün çok ağrıyidi kolum nur da yine uyudu koydum yatağına uyandı eşim de uyumadı aşı oldum ben kolum ağrıdı tutamıyom demiştim o da uyumadı kızım ağlamıyor da sadece bakıyor konuşuyor gülüyor gündüz de uyutmuyotrum taş çatlasa 3.5 saat
neyse en son uyudu dedim yatırdım saat 04.30 dam bi çığlıkla uyandı hastayken de öyle ağlardı acaba yine mi hasta olacak babası hasta gibi biraz benden geçebilir diyor
ebe bebekler 3. ayda huy değiştirir dedi aman ağlamasın da razıyım salak salak bakınsın etrafa
şimdi de çıngıraklı çoraplarıyla oynuyo üüü ee ee eee ee diyo demek ki uykusu gelmiş
sempatiksalakcinni

Merhaba kizlar
Hava costuda costu o kadar kardan soguktan sonra inanilir gibi diil.Oglan uyansada emzirip disari ciksak diye bekliyorum.

Hoya
Gecmis olsun canim ne asisi oldun? Bizde hep 4,5 gibi uyanip emiyoruz sonrada gazi geliyor zaten 6.5 da esime kahvalti kuruyorum yani 4,5 da benim icin gün baslamis oluyor bütün günde sersem sersem geziyorum .Halbuki 5,5 da emse 1 saat bana yeterde bi türlü vazgecmiyor.Saat tutturamadim bende.Cingirakli coraplarda iyi fikirmi burda görmedim öyle bisi ya.Insallah hasta olmaz.Burdada havalar costu birimizden biri hasta olmadan atlatsak bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…