oğlumu banyo yaptırdım uyuya kaldı yavrum çok seviyo banyoyu..bende buralara bi bakim dedim..kimler var:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
valla canım sakin olduğunda eşinle huzurun olucak.evdeki huzur bebeğede yansıcak o da sakin olucak huysuzlanmıcak..stres yapmadığında sütün dahada çok olucak..bütün bu olacakları düşün ve pozitif yaklaşmaya çalış olanlara..hiçbişey bebeklerimizden değerli değil..kızlar sızde benım gıbı sınırlı gergınmısınız
ben eşime çoook bagırıyorum,
suanda işte ve bana mutsuz oldugunu sureklı ona bagırdıgımı soyledı ama elımde degilkı
butun gece onlar uyurken bebekle ben ılgılenıyorum
lohusalıktan dedım kusura bakma dedım
adet dönemı boyle lohusalık boyle bır ömur boyle mı gececek dıyor
sakın olmak için ne yapmalıyım
genelde elınden geldıgı kadar yardımcı oluyor
gece arada kalkıp bakıyor bebegımıze ama
tam ıstedıgım gıbı degıl
sanırım sade ıkımız olsak
ılgılenecek o zaman
sımdı anasına guvenıyor
ben 40.günde bebeğin suyuna kendi yüzüğümü koydum öyle yıkadım..kaynanam yeşil yaprak falanda koy dedi ama yapmadım..annem yüzüğünü koysan yeter dedi.yarın 37. günümüz
37 de 40 tane tas toplanıp süpürge sapı ve altın koparılıp bebeğin küvetine atılırmış
40 yıkanması imiş bu
siz duydunuzmu yaptın ız mı
valla fırsat olmuyoki canım 3 haftadır kaşlarımı bile aldıramadım kuaföre gidip.hamileyken karnımdaçatlak yoktu hiç dğumdan sonra hepsi çıktı ortaya..allaha emenet ettim hepsinikaydirigubbakcemile3lieraclara, kakao yağlarınıza devam ediyorsunuz di mi kızlar? İnişe geçtik ya o zaman da çatlak olma ihtimali var...
kızlar yine yazmıştım ama okuyan olmadı galiba gaz yapmayacak yemek çorba ne var ben hegün ne yiyeceğimi düşünmekten çok sıkıldım.
krizalit masaj için erken değil mi
ben de bugün banyo sonrası masaj yaptım oğluşa...bir mayıştı bir mayıştı görmeyin gitsin, sonra bir doldurdu altını resmen aylık yaptı sanırsınız...çok iyi oluyor masaj kızlar, ayşe önerin kitabundan yaptım ben, öneririm.
krizalit masaj için erken değil mi
ne bileyim bi yerde bebe yağını ilk aylarda kullanmayın falan diye okumuştum zararı yoksa ben de yapayım
ayy canım geçmiş olsun .inş. çabucak iyileşir ve bi daha bu korkuyu yaşamassın umarım.rabbim yardım etsin ayaz bebege sana ve bütün bebişlere.merhaba anneler.
1 haftadır yoktum, bir süre daha olamayacağım.
geçen pazar akşamı Ayaz fenalaştı. biliyorsunuz kusma sorunu vardı son zamanlarda. bi baktım kusuyor gene, yan çevirdim hemen. kusması bitince de üzerini değiştirmek için kucağıma aldım. bir anda mosmor ve kaskatı kesildi, nefes almıyordu.. hiçbir hayati belirti yoktuı ve gitgide morarıyordu hemen ayaklarından ters çevirip salladım, tokat attım, parmağımı gırtalığına soktum yok,yok... geri getiremiyordum bir türlü. evdekilerde taksi çağırıyorlar bir yandan.
1 dk kadar sürdü bu şekilde. tam ben artık kaybettim diye odadan çıkıp koridora çöktüm çok cılız bi öksürük sesi, geldi. ama boğulma gibi bir ses. hemen kaptık en yakın hastaneye götürdük. oksijen verildi, damar yolu açıldı ve bizi Kartak Devlet Hastanesine yolladılar ambulansla.
orası da ayrı bir hikaye zaten. koca İstanbulda bizi alacak tek Kartal Devlet hastanesini bulduk. o da zorla. diğerleri yer yok diye kabul etmiyorlardı.
Kartalda acilen yatışımız yapıldı, oksijen maskesi takıldı, serum bağlandı. tüm gece gözetim altındaydık.
geceleyin sürekli apneye -anlık solunum durması- girdi.
sabah kuvöze aldılar ve solunum cihazına bağlandı. 2 gün boyunca oğlum kuvözde ben kuvozün başında aralıksız ağladık.
ağzında burnunda, iki kolunda ve bir ayağında hortumlar vardı. o hortumları sabitlemek için yüzüne yapıştırdıkları flasterlerden dolayı gözleri bile görünmüyordu ve acayip şişmişti.
şimdi solunumu kısmen düzene girdi, cihazlardan çıktı.
ama dünden beri ufak ufak apneleri oluyor gene. onun sebebini araştırıyorlar. beslenmeyi kestiler ve sadece serum veriyorlar 24 saattir. besin alerjisi olup olmadığına bakacaklar.
bu sefer gerçekten öbür tarafa gidip geri geldi oğlum. ben o an yanında olmasam hayatını kaybedermiş.
ben 1 günlüğüne eve geldim çünkü cidden iyi değilim. hem fiziksel hem de ruhsal olarak.
gözümün önünde sürekli o an var, bir türlü atlatamıyorum.
ya o an ben olmasam, ya geç kalsak, ya kurtaramasaydım..... aklımdan çıkmıyor bunlar..
kendime sürekli "Allah almak istese o an alırdı, bu saatten sonra birşey olmayacak" demeye çalışıyorum ama bir yandan da ya birşey olursa diyorum..
bizden haberler böyle yani. çıkıyorum gene. cevap yazamazsam sizlere kusuruma bakmayın.
azıcık uyumam gerek, sabah da gene hastanede olacağım.
bize dua edin, oğlum kollarımdan kayıp gitmesin..
maşallah allah analı babalı büyütsünAnnesi:sdsmt
Cinsiyeti: Kız
Boyu: 50 cm
Kilosu: 3100 gr
Babası: CANER
Doğum Şekli: Normal
Doktoru: Ercan DEMİR
kızlar seda doğum yaptı hayırlı olsun hastanenin sitesinden öğrendim hayırlı olsun suedamız geldi
aşkitom sitres yapma.bebekte etkilenir.mama saıkın verme.bizimki hastanede alışmıştı .çıktıktan sonra beni emmiyordu kestik mamayı emmek zorunda kaldı.tabii 2 saat falan bırakmıyodu memeyi ilk zamanlar süt gelince normale döndü.slm kızlar ben geldım
dun gece 03,00 dan bugun 3 4 kadar uyumadı oglum sureklı emdı agladı
sutum yetmıyor sanırım
kayınvaldem pırınc unu maması yaptı nasılda yedı oglum
sonrada hemen uyudu
bende agladım agladım
sutum gelmıyor az dıye
hazır mama vemek cok zoruma gıttı
eşim sagolsun teselli etti senın elınde olan bısey yok dıye
bende lohusalık psıkolojısı ve uykusuzlukla ona bagırdım
resmen sarhos gıbıydım baş agrısı uykusuzluk sinirlerim bozuldu
ama geceden bu yana yanı gece 03,00dan gunduz 14,00a kadar 5 tane bez aldım oglumun altından
hepsıne de işeyip doldurmustu
kakasını da yapmıstı 2 3 tanesıne
doymasa bez dolmaz doysa uyur ole hep emmek istemez
anlamadım gıttı
çok zor kızlar,ne yapacagımı şaşırdım
valla ben battaniyeye sarıyorum.yoksa uyandırıyo kendini .arada kundak yaptıgım bile oluyor ki çocukta rahat uyuyo.kızlar bebekleri kundak yaptınız mı
ben battaniyeyle bile yapmadım
eşime arkadası demiş kızın paytak olur şimdi kafamın etini yiyo
ilerde paytak olursa senden bilirim dedi
doğrumu
siz yaptınız mı
bize dün yaptılar.20 kırkımız çıktı.ama süpürge çöpü görmedim.bana saçma geliyo ama çevredekiler yapılır diyip duruyo.hoş mantıksız gelen o kadar çok şey varki.yarın 37. günümüz
37 de 40 tane tas toplanıp süpürge sapı ve altın koparılıp bebeğin küvetine atılırmış
40 yıkanması imiş bu
siz duydunuzmu yaptın ız mı
bebe yağı ile yapmıyorum hoya...hafif bir losyonla yapıyorum ben, öyle yetişkin masajı gibi değil ki, okşar gibi yapıyorsun, diğeri bebeğe zarar verir zaten. ten teması gerçekleşiyor ve cildin harekete geçmesi için çok iyi olduğunu düşünüyorum...bence dene ama çok yavaşçacık hareketlerle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?