2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Poseidon
Normal canim gee gündüzü 3 ay bitince ögrenecek bebisin az sabret.Nette yazilanlar dogru ama genel her bebek buna uyacak diye bisi yok farkli oluyor bebekler.Birde bir sorunu varsa uyumasi zorlasir.Sallanmak istiyorsa bi derdi vardir sallaninca rahatliyordur bu zamandada tek derdi gaz olur baska bi derdi yoktur.Sen sallamayi yavaslatinca agliyorsa cok uykusu var demek uykuya dalamayinca aglarlar.Uyutmadan önce karnina bi masaj yapsan sicak havluyla kundaklayip sarmayi denedinmi.

kolay gelsin meltem abla

öyle canım ben onunla çok uğraşırdım o şimdi benimşle uğraşmaya başladı ama ben vermeye başlarsam o da başlayacak gibi duruyo
martın 25 i gibi arkadaşımın nişanı var onu gözden çıkardım ben

hee gelin de bebeleri oynatırız beraber iyi.
yaza doğru ele avuca gelmiş olurlar..

yaa adamların eli alışmış artık cırt cırt sarıyolar bütün eşyaları. kocaman varilleri var onlara koyuyorlar sonra.
3-3,5 saatte 4 adam bir evi kamyona yüklemiş oluyor.

kilo muhabbetine hiç girmiyorum, zira bendekiler o kadar çok ki yaz yaz bitmez :roflol:

benım sıpada sagolsun 14-15 saat uyumadan durabılıyor , sonra bır sızıyor topatsan uyanmaz...

maşallah rüzgarcım memişlerine.. benım en gergın ve sert oldugu zamanda sagmıstım yarım saatte 15-20 cc cıkmıstı sokk oldum... cunku öyle sert ti ki her hareketımde damlıyordu kıyafetımı ıslatıyordu. sagma makınesıde medelanın elektrıklı olanından hani ondan desem yok oda gayet gusel güçlü cekıyordu. bır daha sagmadımmirmirmirmir mirmirmirmir

benimki uykuya öyle bir direniyor ki gözleri kipkirmizi oldugu halde bisey kaciririm diye galiba gözlerini kapatmak istemiyor, uyuyamadigi icin de agliyor nasil uyutabilirim onu üfff

meltem abla , biz bebısı sallayınca gaz sancısını azaltmısmı oluyoruz yani, neyi rahatlatmış oluyoruz? ama bızım cok kusma derdımız var, hat safhada.. sallayınca daha cabuk ve dah acok ksuyor dıye hıc sallayasım gelmıyor ama kayınvaldem öle alıstırdı sagolsun. netcem bılemedım....kafamçokkarıştı

hante çok çok doluolunca neden bilmiyorum ama bendede aynısı oluyor o doluğa 5-20 arası birşey çıkıyor

iyice dolunca değil 2-3 ssaatte bi dolmadan sağmak lazım bence hem o zaman oşalmış oluyo vücut bi andada doldurmaya çalışıyo diye düşnüyorum
ayrıca bu benden çıkan 50-60 lar kızım emmeden ki hali dolmaya başladıığında

ya biz bu kadar sütü nasıl üreticxez anlamadım ben
emdikçe daha çok üretmesi gerekecek ve göğüsler biraz daha büyüyecek zaten o kadar sütün dolmasınada fırsat yok

poseidon benimki o anlarda ağzına emzik alıp koluma yatıyorum kafayı kolumun arasına sokmaya çalışıyo bi yandamda ağlıyo hafiftepışpışlarak kolumda salarken uyuyozaten hemen gözler kapannıyo yada emerken yap yine ağlıyo olur koy hem dizinle salla hem pışpışla bi yandanda emsin uyur yani benimki böyle yapıyo inş sendede işe yarar tabi denemediysen

ayakta sallanmayı hiç sevmiyo benimki tam tersi uykusu kaçıyo

Rüzgarcim, benim gögüslerimde süz cok yok o yüzden bu emzirirken bu seferde neden süt azaldi diye uyandiriyor kendini benimki cok merakli birseyin degistigini azaldigini arttigini görse kücücük bir degisiklige uyandiriyor kendini zorla gözleirni acip bakmak istiyor.

Meltemcim yazdiklarini denedim hep ben de kiraz cekirdegi torbaisni isitip koyuyorum karnina rahatlatiyor ama uyutmuyor

hee gelin de bebeleri oynatırız beraber iyi.
yaza doğru ele avuca gelmiş olurlar..

]

evet yaza bi buluşma ayarlamak lazım..çok güzel olur

platesimi yaptım geldim biraz dinlenim yürüyüşümüde yapıcam..ohhh zemuszemusçok yorulmazsam akşama bi posta daha yürürüm..:lepi:

ne zaman nidayla konuşmaya başlasam gülüyoruz seslerv çıkarıyo ama 3-4 dk sonra hıçklırık tutyo ve her seferinde böyle oluyo neden acaba bilen varmı

Gazini da rahatlatiyormus, anne karninda da sallandiklari icin tanidik geöliyormus

Bebeği sallayarak uyutmak doğru mu? - UZMAN TV

bunlarda kadir tuğcunun söyledikleri kızlar..sallamak iyidir merak etmeyinCADIARZUCADIARZU
--------------------------------------------------------------------------------

Gazın ilacı hareket
Annelerin diğer bir korkulu rüyası da gaz yapıcı gıdalar. Annenin yediği şeylerden gaz bebeğe geçer mi?
Gaz yapıcı gıdalar annenin bağırsağında gaz yapar. Hiçbir zaman annenin bağırsağında oluşan gaz, kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden de çocuğa geçmez. Bu tamamıyla bir uydurmadır ve hurafedir.

Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar.
Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter.
Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.
Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.
Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...
Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.

Peki gazı iyi çıkmayan çocuk ne yapar?
Gazı çıkmayan çocuk annesine üç tane haberci gönderir. Çok hıçkırık tutar, emerken karnından gürül gürül sesler gelir ve aşağıdan çok gaz çıkarır. Rahatsız olan bebek, ağlayarak annesinden intikamını alır.

Gazı önleyen ilaçlar var mı?
Midede bağırsakta oluşmuş havayı yok edecek bir ilaç yeryüzünde henüz bulunmamıştır. Bu iş için rezene ve benzeri pek çok otlar kullanılır. Bunların en büyük özelliği potasyum elementinden zengin olmalarıdır. Potasyum da bağırsak hareketlerini artırır. Bağırsak hareketleri artınca da çocuğun gazını alttan çıkarması kolay olur. Ama oraya gelene kadar gaz yine ağrısını ve sancısını çocuğa yapmış olur.

Nasıl gaz çıkarılır?
Çocuğun gazını çıkarmak için poposunun hemen üzerine belinin altına elle masaj yapmak ve rutin hareketlerle vurmak gerekir. Çocuğun canının acımaması için elin iç kısmının kullanılmaması, ele yay şekli verilerek içeride hava biriktirip yastık görevi yapılması önemlidir.

kızlar ben fazla sütümü sağmıyorum ancak dışarda işim varsa falan sağıp bırakıyorum..ama bazen sütüm çok oluyo utku emene kadar akıyo..bu zamanlarda sağıp ilerisi için saklamak istiyorum..bu saklama poşetlerinden falan almadım..bunlara alternetif varmı nede saklayabilirim sütü..illa poşet yada kap almak şartmı

selam kızlar a.s.
sonunda pc si olan bi komsu buldum ohh beee
hepinizi cok özledim
hala tekirdağdayım

cuma günü mevlüdümüzü yaptık
gelen giden hiç bitmiyor kafayı yicem
bugün kapıyı kitleyip kaçtık artık :roflol:

bebişler nasıl insallah herkeşler iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…