2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba bende 2 şubat annesiyim..benimde oğlum oldu .))

Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün inş.

offff kızlar ya...
yaklaşık 10 gün önce kasık fıtığı olduğunu öğrendik oğluşumun.. çok direndim ameliyat olmasın diye ama arık çok acı çekmeye başladı.. sanırım haftaya ameliyat olacak senağlama

Canım geçmiş olsun.. Allah şifa versin inş. Nasıl anladınız fıtığı.

bizde dr.dan geldiiiiiik
aşımızı olduk ve çok ağladık.
neredeyse bnde ağlayacaktım ya çok bağırdı miniğim.
şimdi iyi uytmaya çalışıyorum

Geçmiş olsun canım. Ateş falan yaptıu mı?

ya bu kızın bı gunu bı gununu tutmuyor...
dun sabah 9 dan aksam 10 a kadar toplasan 1 saat uyumustur bugunde gayet guzel uyuyor...
ben bısı anlamadım bu ısten

Kendi düzenini kurmaya çalışıyodur belki Zeynepçim.

walla warsa net adresı bende ıstıyorum...

Ben de Ben de...

Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün inş.

Canım geçmiş olsun.. Allah şifa versin inş. Nasıl anladınız fıtığı.

Geçmiş olsun canım. Ateş falan yaptıu mı?

Kendi düzenini kurmaya çalışıyodur belki Zeynepçim.

Ben de Ben de...

yerım onun duzenını yerım yerım kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bez konusunda birşey sorucam size.
benim kızım 5 kilo oldu.
prima 2 numara bez küçük geliyor sanki. siz 3 e geçtinizmi

Yok canım sütümü sağıp veriyorum. Ne kadar emdiğini de gördüğüm için mamayı sadece yatarken sütün ardından bir ölçü veriyorum. Yetmezse ikinci ölçüyü yapıyorum. 120 ml içiyo bi seferde sütü.
Aptamil Pre verdi Dr canım.
Sorma Nurcum ya... İşe başlayınca nasılsa emziremeyeceğim diye avutuyom kendimi ama... Avutuyom işte. Ya millet göğüsleri bozulcak diye meme vermez. Benim cadı almıyo. Düşündükçe ağlayasım geliyo valla. Kendimi eksik hissediyorum...
canım benim oğlumda sürekli mememmde ama ya süt birikmiyor o çektikçe yada çocugayetmiyo gercekten süt boyuna cekiyo o öyle göğsüme yapıştıkca ve yuzume baktıkca cok uzuluyorum benim sutum yok ogluma yetemiyorum diye.. rezene ıhlamur humana milupa su herseyi yiyorum hamilelikteki vitaminlerde devam...
Selam arkadaşlar, sütü az olanlar sakın vazgecmeyin süt zamanla emdikce cogalıyor. Ben humana steel tea, helva, ananas suları ictim ama encok iyi gelen klasik etinin bebe biskuvisi oldu. oturup kalkıp ondan yiyorum. simdi Doruk un emme zamanı gelince gogsumden süt akıyor. ama ilk baslarda bende aynı problemleri yaşadım. sakın vazgecmeyin. bebekler doymassa arada 30 cclik takviyelerde yapabilirsiniz. bizde sarılık olduk diye ben arada yine veriyorum az az nadiren mama....
işte benim oğlum sürekli emyor ilk gununden beri sürekli mememde..sizinkiler ara veriyor m yani birikme diye işii var mı?? son gittiğim doktor bana 15-15 emzir başkada verme dedi mamayı da biberonla emzirdikten sonra ver dedi.. biberonu alan cocuk memeyi bırakırmış bırakmasın istiyorum tum sevki gidecek oglumun bu yuzden de agladıkca mememe asılıyoruz..acıkınca da bişii olmuyor gibi tabi..azar azar gdyor gibi geliyor..sonra diyorum oyle degil diye...
bırde kuru mayayı denecem bakalım bır su bardagına 1tatlı kasıgı atıp erıtıp ıcıyorsun gunde bır kez meyve suyunada atılıp ıcılebılırın esıme soyluyorum her markete gıttıgınde hepde unutuyor erkek işte aklına gelmıyormus bır gun oğlusumu babaya bırakıp ben gıdecem markete ancak ozaman alırım deneyen arkadslar cok memnunlar
pakmaya aktif kuru mayayı da koştum aldım yaptım içtim ısırgan otunu da içtim ve cic bebe aldım simsi onu yiyoru bi paket bitmek uzere...

bizde dr.dan geldiiiiiik
aşımızı olduk ve çok ağladık.
neredeyse bnde ağlayacaktım ya çok bağırdı miniğim.
şimdi iyi uytmaya çalışıyorum

olsun annesi herşey saglık icin.ama bende daynamıyodum.hiç ben kendim vunduramadım.babamız tutar bizimde.ben anca bakarım..

kız ayşegül ikinci el ereden almışlar yaff
bizede söle net üzerinden alalım
valla çok pahalı fiyatlar.
bu kadar borcun içinde sıfır almamız çok zor görünüo şimdilik

ya sitenin ismini almadım valla kızlar öyle yeni gibi duruyoki..şögrenince sizede yazarım..

ya bu kızın bı gunu bı gununu tutmuyor...
dun sabah 9 dan aksam 10 a kadar toplasan 1 saat uyumustur bugunde gayet guzel uyuyor...
ben bısı anlamadım bu ısten

ee daha tam oturmaz.benimde bugün defne gece bir kere uyandı.ohh ne güzel uyudum.zaten grip olma yolundayım.dinlenmek iyi geldi..

walla warsa net adresı bende ıstıyorum...

ögreniyim yazarım..

arkadaşlar bez konusunda birşey sorucam size.
benim kızım 5 kilo oldu.
prima 2 numara bez küçük geliyor sanki. siz 3 e geçtinizmi

bence sen küçük geldigine kanaat getiriyorsan degiştir.bazı bebekler 5 kilo olur ama göstenmezler.ne bilem boyun veriri ince durur.o yüzden 2 numara bez iyi gelir.bazıları boyu kısa olur 5 kilo olur amam göbekten 2 numara iyi olmaz.sen karar ver bence.benim kızda büyükihtimalle 5 kiloyu geçti.2 numara iyi geliyo.1 paketimiz daha var açılmadık.onuda kullanalım 3 numaraya geçecegim..

..

pakmaya aktif kuru mayayı da koştum aldım yaptım içtim ısırgan otunu da içtim ve cic bebe aldım simsi onu yiyoru bi paket bitmek uzere...

canım işe yarıyormu merak ettim.bende kullanmayı düşünüyorum...

günaydın hanımlar.eşim gribi atlattı ama maalesef zeynebe geçti gibi.hapşurup duruyo.bgunda hafiften burun akıntısı var.bende iyi degilim.offbi saglam defne gibi duruyo.allahım o bari olmasa..ilaçlara başladık zeynoya.malum ben alamıyorum.vitamin takviyesine başladım.hastalıktanmıdır anlamıdım.bu gün ilk defa bu kadar yumuşak hissediyorum gögüslerimi sanki süt yokmuş gibi yumuşak..off ne bileşim.nerden getirdi bu gribi ya..ters ters bakıp duryom adama...

pazar günüde ailemi çagırdım yemege malum maç var FB-GS maçı.bizde dijitürk var.amaan seyretsinler şöyle güzel vakit geçirsinler istedim ama çagırdımda ne oldu ben yemek falan yapmayacagım sagolsun ablam sabah gelip yemegimi yapacak.degilse nasıl yetiştiririm.henüz yemikli misafir almaya hazır degilim.aailem oldugu için rahatım.şimdi bi temizlige başlayayım.onu bari yapayım.defnede cin gibi gözüme bakıyo hic uykusuda yok.neyse yapacagız artık.hadi giremeyebilirim.hepinizi öptüm hanımlar...

günaydın kızlar

sibelcim bende çok uykusuzum
zilli kızım 1.5 saate biz kalktı bu gece emzir uyumasını bekle derker hiç uyuyamadım

ayşegülcüm valla bende yemekli alamıyorum kendimize bile zor hazırlıyorum hatta çoğu zaman eşim geliyor hirayı tutuyor ben yemek yapıyorum
şanslısın ama ablan varmış ailenle güzel vakit geçirirsin sende

kızlar dönence 2. el adresi bulan varsa acil bildirsin ben yarın almayı düşünüyorum boşuna o kadar para vermiyim

maviyeshill dnenceler bebeklerin gözünde şaşılığa neden oluyomuş sürekli onlara baktıkları için bir araştır öle al istersen

firdevs canım ben veriyorum milupanın rezene çayını veriyorum akşam 50 cc

dönemce etrafımda hemen hemen herkes kullandı ama çok şükür öyle bişey olmadı zaten bütün gün durmazlar dönencenin altında ama yinede araştırıcam uyarın için sağol tatlım

kızlar herkese merhabaa
ne zamandır giremedim kayınvalidem bendeydi bu sabah gitti, kızım ve ben başbaşa kaldık.
sabah uyanınca gece emdiği için göğüslerim yumuşaktı mama yaptım onu verene hazırlayana kadar akla karayı seçtim ağladı bağırdı mutfağa koş mamayı yap çalkala getir derken baya ağladı pnik oldum ilk yalnız günümüz diye stres yaptım. ama mecbur alışçam.
yanlız tek sorunum kızımla evde yalnızken sanırım hiçç bi ev işi yapamayacağım. sadece yemek yapabilirsem ne ala.
çocuk büyütmek gerçekten güzel olduğu kadar zormuş. bunu yalnız kalınca dahi anladım.
sadece çok ağlarsa panik yaparım zannediyorum.
bide bişey dicem kızlar benim gündüzleri sütüm az olduğundan yöntemi buldum bi meme bi mama veriyorum böylelikle bi dahaki beslenmesine kadar memelerim doluyor az biraz ona yetecek kadar.
keşke hiç mama vemesem ama takviye yapmadan olmayacak.yetmediğini anlyabiliyorum beni emiyor sonra uyuyor ama yetmediği için yarım saate kalmadan uyanıyor gene emiyor gene aynı. az geliyor doyamıyor çünkü. ama mama verince uyuyor maşallah. bende yeterki karnı doysun diye veriyorum napalımm...
bide size bişey sorcam kızlar ben bizim cimcimeye anakucağı aldım tv'nin karşısındayken hem emzik emiyor hemde müzikli renkli renkli ya baby tv açıyorum ona bakıyor renkli ve hareketli diye ilgisini çekiyor umarım zararlı değildir başka türlü durmuyor mızmızlanıyor canı sıkılyor öyle duruyor birazcık. siz napıyosunuz yaa nasıl eğliyosunuz bebişleri?
çok yazdım sanırım ama hepsine bi yorum yapın kızlar yaa sizlerle paylaşmaya çok ihtiyaç duydum bugün. yalnızlık çöktü üstüme birden :(

slm arkadaşlar.geçmişe bakamadım aras uyanmaszza bakıcam.dün genel kontrolumuz vardı oğluşum büyümüş teyzeleri kilosu 4700 boyu 53.5 cm olmuş bir buçuk ay önce kilo 3180 gr boy 45.5 tu doktor bisürü ultrason istedi kafasından şu yumuşak yeri varya oradan,karnından kasıklarında tesislerinden böbreklerinden fıtıktan şüphelendi cerrrahiye yönlendirdi cerrahi doktoru ebnce yok ama usg alalım dedi sufıtığı gibi duruyo 1 sene içindde geçer genelde her bebekte olur dedi usgdede normal çıktı şükür diğer usleride hep normalçıktı ama böbfreğinde genişleme vardı baştan beri antibiyotik kullanıyoruz nefroloji doktoru 1 ay sonra tekrar getirin dedi kontrole dün sabahtan akşama kadar hastanedeydik.ağlamıyo diyodum bu çocuk 4 kere ultrasona girdi ard arda hemde nasıl ağladı kkıyamam bende dayanamadım ebnde ağladım bide radyoloji uzmanı çok suratsızdı eşim dalacak diye korktum çok ağladı yavrum sesi düştü her yeri jel oldu eve geldik banyo yaptım besledim çocuk tık demeden yattı.böle işte bi daha kontrolu 1 ay sonra allahım onlara acı vermesin.

kızlar öle bişi yaptım ki kendime çok kızıyorum arası düşürdüm gece kucağımdan yere küt diye ses çıktı kafası şişti çok ağladı ben nasıl anneyim ya içim geçmiş uyumuşum nasıl oldu anlamadım anlık bişi kendimi çok kötü hissediyorum bişi olmamaıştır dimi olsa durmaz...ah annelik zorf zanaat.kendimden nefreyt ediyorum bazen anneliği beceremiyosun diyorum yetmiyosun çocuğa ne olacak bilmem allah yardım etsin bize ama düşe kalka büyüyecekler alışıcaz rabbim onlara acıvermesin.

Back
X