2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

işlerimi bitirdim geldim ama kimsecikler yok bilmiyorumkismilegaliba bebişler uyumuyor annelerini rahat bırakmıyorlar benim kuşum kendiliğinden uyumak istedi az salladım hemen uyudu çok şükür daha kırkımız yeni çıktı yavaş yavaş düzene girmeye başladı galibazemuszemuskaydirigubbakcemile2

selam kızlar.biz geldik doktordan.defnem.1.ay.4240 idi.2 ay.5.020. almış.maalesef 800 gr almış.boyu 60cm olmuş.üzüldüm 800 aldıgı için.doktora dedim.üzüldüm diye.neden üzülüyosun diye güldü çok iyi almış dedi.bu aylarda artık bir kilo alamsını beklemeyin dedi.bende mama takviyesi gerekiyomu dedim.asla hayır verme sakın iyi anne sütü çokiyi yeterli dedi.neyse bende rahatladım.herşey yolunda şükür.grip bile olmamış şükür.rotaviriüz aşımızı yaptırdık.
aşıyı yaptırmasak ne olurdu dedi.çocukalrın %80 i 4.aylarda ishal oluyo.ama agır geçiriyorlar ve hastanede yatmaları gerekiyo.bu bazen 10-15 günü buluyor.uzun bi süre mutlaka yapılması gerek dedi..
*yüz üstü yatırayımmı yatırabilirsin am bırakıp gitme muhakkak gözetim altında yatsın.bizim tamda destek olmadıgımz bi durum.ölümlerin çogu dikkatsizlikten kaynaklanır.ama gözetim altında uyusun.
*çok kısa emiyor 2 dk hatta 5 dk emiyor bu yeterlimi çocuk doyuyormu dedim oçuk emince eger sütün boşaldıgını hissediyorsan yanı dolgunluk olayı azalıyorsa emiyor demek.dk önemli degil dedi.
*yüzündeki sivilceleri sordumbunlar zamanla gidiyo biraz sabır dedi.hi bişey vermeyeyim dedi.
*kabızlık durumunu sordum 2-3 güne kadar yapsın .ama zeytinyagı takviyesini yap mutlaka dedi.hatta günlük düzenlii zeyytinyagı içirebilirsin dedib
*doyurmak çin uyuyan çocugu yundırayımmı dedimhiç elleme artık kendi düzenlerini kursunlar.ne zaman isterse o kalkar dedi.
işte böyle kızlar.boyu çok iyi ablası gibi uzun olacak dedi.kendim grip oldugumda ne kullanabilirim dedim.deneye ne yazdıysak o ilacın aynı ismi taşıyan haplarını alabilirsin dedi..
işitme testimizi olduk şükür bişey çıkmadı.kalça usg için gün aldık onuda 5 nisanda aşılarla beraber olacagız.bizden bu kadar.

ayşegülcüm maşallah defneye canım.bu arada geçmiş olsun, grip olmuşsunuz ailece,, iyi olmanıza sevindim ....

Aysegül canim masallah fistigina büyümüs defnecik
merak edilen sorularada cevap getirmissin saol canim

Ayşegülcüm maşallah Defneye canım güzel haberler getirmişsin. Bir sürü de yararlı bilgi vermişsin teşekkür ederiz a.s.

maşallah DEFNE'YE geçmiş olsun atlattınız bu kontrolüde
hastalanmadığına çok sevindim defne nin
bilgiler içinde ayrıca tşkler AYŞEGÜL :)

Ya iki gündür yetişemiyrum sizeee :((( Cevap yazayım dedim ama başa çıkamadım :)

Bugün hastanede geçti kızlar. Oğlumun göbeğinden sarı akıntı geliyordu dünden beri bugün hemen doktora gittim. Kordondan geriye ölmeyen bir doku kaldığını bunun iltihap yaptığını çok önemli olduğunu hemen gidip hastanede yaktırmam gerektiğini söyledi. Yoksa iç organlara yayılabilyormuş iltihap. Biz de onunla uğraştık.
Ayrıca kızlar oğlum 12 günde 200 gram almış tabi aynı yerde tartılmış kilo değil ama doktor mama vermem gerektiğini söyledi. Her emzirmeden sonra 60 cc mama ver gerekirse arttır dedi. Bu doktora ilk defa gittim çok ilgilendi bundan sonra buna gidicem inşallah.
Ayrıca iki gündür kaka yapmıyordu oğlum. Doktor 5 günü geçerse fitil veriyoruz dedi. Onun dışında kendi yapabiliyorsa çok takma dedi. Bi de 4-5 gecedir aynı saatte kriz gibi ağlıyor dedim diye gaz sancısı için Metsil damlası verdi inşalla o kadar ağlamaz oğlum bu gece.
Çok yazdım galiba kafanızı şişirdim

canım geçmiş olsun.mama verenler üzülmeyin ya.ondada hervitamin sabit yanı..

günaydın kızlar
kimseler yok bebişlerinizbugün uyuyor heralde
bende uykuya hasret bir güne daha başladım
sabahın köründe ayaktaydık çok şükür şimdi uyumak üzere zilloşum

bişey sorucam kızlar bebekleriniz uyandığında ne kadar uyanık kalıyorlar bidaha ne zaman uyuyorlar
hira 1 1.5 saat sonra tekrar uyumak istiyor
tabi bazen 4 5 saat hatta daha fazla uyumadığıda oldu ama düzenli olarak 1.5 saat sonra uyuyor

benimki de 1,5 sati geçince alarm veriyo uyut beni diye..

kızlar televizyon izletiyomusunuz bebişlere benimki çok seviyo altını alıyom o kafayı çevirmiş dikiyo gözleri tvye sizde izletiyormusunuz...

ya aslında her bebek ilgilidirde.bende izlettirmiyorum.baze bakmaya çalışıyo.ana kucagından bakamıyo.sonra pes ediyo göremeyince..

herkese slmn çok konuşuyonuz valla geçmnişi okurken yine kaçırıyorum hasta olanlara geçmiş olsun
bende kızımı uyuttum çok şükür bugün onu ney taksimiyle uyuttum normalde uyumaz ama bakalım ne kadar uyuyacak tavsiye ederim hem zeka gelişimi için iyi hemde hemen uyudu
tv konusundan bahsetmişsiniz ben tv yanında bez falan değiştirmiyorum uyanısADA HEP ONUNLA KONUŞUP OYNUYORUM HİÇ BOŞ BIRAKMIYORUM FIRSATI OLMUYOR BÜYÜK KIZIMDADA 2 YAŞINA KADAR SEYRETTİRMEDİK SADECE YEMEK PROBLEMİ VARDI SADECE YEMEK SAATİNDE MÜZİK AÇIYORDUK ŞİMDİ BİLE HALA SADECE AKŞAMLARI OKULDAN GELİNCE 2 SAAT SEYREDİYOR
YEDİĞİMİZ YEMEKLERDE 2 SAAT SONRA ANNE SÜTÜNE GEÇİYOR SAĞILMIŞ SÜT ODA ISISINDA 5-6 SAAT SAKLANA BİLİYOR SORAN ARKADAŞLAR OLMUŞTU
BİDE BENİM KIZ BİBERON ALMIYO SİNİR OLUYORUM MİDESİ KALKIYO HANIMIN SALLAYAMIYUORUMDA BAŞTA İYİYİDİ ŞİMDİ AZICIK SALLIYIM KUSUYOR ÇOK MZİİLİ BENİMKİ NAPCAZ BİLMEM

ya benimkide sallanmaya pek gelmiyo midesi bulanıyo sanırım..sallamıyorum.yada iyiceucagıda dalıyo.iyice derin uyusun diye salladıgım oluyyo.degilse gözü açık sallatmıyor.

arkadaşlar rotavirüs ve pnömokok aşısına burda 330 tl verdik. türkiye de ne kadar acaba yaptıran varmı

kuzum nerde yaşıyon sen..rotavirüs 140lira.pnomokok saglık ocagı yapacak paralı degil yari..

ayşegülcüm maşallah defneye canım.bu arada geçmiş olsun, grip olmuşsunuz ailece,, iyi olmanıza sevindim ....

Aysegül canim masallah fistigina büyümüs defnecik
merak edilen sorularada cevap getirmissin saol canim

Ayşegülcüm maşallah Defneye canım güzel haberler getirmişsin. Bir sürü de yararlı bilgi vermişsin teşekkür ederiz a.s.

maşallah DEFNE'YE geçmiş olsun atlattınız bu kontrolüde
hastalanmadığına çok sevindim defne nin
bilgiler içinde ayrıca tşkler AYŞEGÜL :)

kızlar teşekkür ederim .şükür hasta olmamaış.800 grma takıdım ama önemli olan saglıklı olması.
ellerini emmeye yavaş yavaş başlıyo emzir vermek istiyorum ama almıyo ne dersiniz dedim onu istisnasız her çocuk yapar her çocuk el emer.yada bütün oyuncakları agzına götürür.emzir vermesen iyi olur ama illaki diyorsan.4.aydan sonra ver dedi.
rotavirüsten başka özel yani paralı aşı yokmuş.hepsini artık saglık ocagı karşılıyo dedi.

karma, influenza. pnömokok ve rotavirüs aşıları 2. ayda yapılıyor. biz hepsini yaptırdık bugün. yavrum sersem gibi durmadan ağlıyor. annem zor uyuttu. inşallah ateş yapmaz.

evcet ya uygun günse yapıyorlar.biz bugün rotavirüsü yaptırdık.5 nisandada saglık ocagında digerlerini olacak.ikisini yanı..

aysegul masallah defneye ıyı almıs canım sıkma canını onemlı olan saglıklı olması degılmı... ıpekte kısa emıyor ama emdıkten sonra goguslerımde rahatlama hıssedıyorum demek problem yok bu kadar kısa emmesı sorun degıl...

pnomokok ve rotavırus asılarını bende yaptırıcam. 10 nısanda hf cmt kontrolumuz war 2 aylık olucaz o zaman 2.ay asılarımız yapılcak. aslında dr 8 ınde cagırmıstı ama 2 gun sonra cmt gıdelım dıoruz ası ıcın 2 gun gec gıtmemız bısey degıstırırmı kızlar tam gunundemı gıtmemız lazım?
o zaman ozel asılarıda sorucam ama yaptırmayı dusunuyoruz. zaten sadece rotavırus ucretlı onun dısındakı her asıyı saglık ocagı yapıyomus.

ya kızlar bısey sormustum ben gene kımse yazmamıs :mymeka:
bebeklerımız artık net gorebılıyolarmı? flu goruntu gıttımı???

zeynepçim bana kalsa onlar en başından görüyo.ama kırktan sonra net görürderler benim bilgim bu.ama kırktan önce görmeyen bebek anneyi nasıl takip eder...
ayşegül maşallah defneye canım gayet ii haberlerle gelmişin.hasta olmamasına sevindim..
rotavirüs ücretli ponomoyu sağlık ocakları yapıyo ikinci ay aşılarıyla yapılıyo biz olduk...rotavirüsü bizim doktorumuz 3 ay ve 5. ayda yaptırcaksın dedi..2 doz oluyomuş 5. ayda yaptırmıycaksan 3. ayıda yaptırma dedi.140 lira...

Back
X