2010 şubat anneleri süt olsun diye neler yapıyoruz

canım üzülme biliyosun benim aras prematüre olduğu için baştan beri sağdım şimdi şimdi göğsüme alıştırıyorum ama süt yok ebn baştan beri mam veriyorum yetmiyor sütüm hastanede başlamışlar zaten mam verince doyuyo diye seviniyom ama vicdan azabıda çekiyom ben nasıl anneyim bi sütüm yok diye.aceba zamanlı doğsaydı sütüm olurmuydu.

canım ege'de 38+2de geldi hani ben de hep normal zamanı gelince sutum artar die dusunuyodum ama bu bunye meselesi galiba...

Kadındogum drma danıstım acaba hormon eksikligimi var nie sutum az die. O da kendisinin 1 gün bile emmediğini ama 40 yıl oncenin sartlarına ragmen saglıklı ve dr oldugunu bile sakasını yaptı. Bu arada oyle boyle değil Doc. ve cok basarılı :))
Hem bugunun mamalarını dusun ve kendisni kasma herkesin yapısı farklıdır bu yapı meselesi dedi.
Aslında oyle ama insan istiyor emzirmek.
Sanki emzirmeyince aramızdaki bag daha az gibi olacak geliyor sacma ama nedense.. Onu emzirirken cok mutlu oluyorum ama onlar iyi olsunlar buyusunler de emmeseler de olur.
Bu arada Aras cok tatlı masallah epey toparlamnıs.
Bizimki de 2.760 dogdu 2.480e kadar dustu en son kontrolde gecen hafta 2.950di gun gectikce toparlıyor. Arasta moralimi duzeltiyor onu gordukce toparlıyorlar bisekilde diyorum :)

Sütün yetmediği mama takviyesi gerektiği nasıl anlaşılıyor peki? Ben son birkaç gündür yetmediğini düşünüyorum. Nasıl anlayabilirim?

canım sen emzır o cektıkce gogus kanalların acılır. hıc pes etme stres yapar uzulursen hepten kesılır sutun. bol bol su ıc aslında tek çaresi o... ınsallah acılır goguslerın de ıyıce gelmeye baslar. karnı doysun ac kalmasın sarılık olmasında varsın mama olsun canım ne yapalım...

Sütün yetmediği mama takviyesi gerektiği nasıl anlaşılıyor peki? Ben son birkaç gündür yetmediğini düşünüyorum. Nasıl anlayabilirim?

kılosuna bakarak canım... en garantı yontem kılosundakı artısa bakmak. bıde gunde 2-3 kakalı bez 4-5 cıslı bez degısıyosan doyuyodur demektır dr teyzemıs dediydi.

canım ıpek 37+4 de dogdu senın mınnostanda erkendı... dogdugunda 2.900 du sonra 2.700 e dustu... bende emzırmeyı sevıyorum aslında tamamen psıkolojıkmıs. sen emzırmek ıstedıkce emzırdıkce sut gelırmıs oyle dıyorlar... hıc uzulme gunumuz mamaları gercekten cok daha vıtamın deposu. sen emzır oldugu kadar anne sutunu alsın ama mama verdıgın ıcın uzulme sakın.

kızlar bende artık arada mama takviyesi yapıyorum napim ağlaması kesildi demek tam doyamıyodu tabi öncelikle emziriyom

kılosuna bakarak canım... en garantı yontem kılosundakı artısa bakmak. bıde gunde 2-3 kakalı bez 4-5 cıslı bez degısıyosan doyuyodur demektır dr teyzemıs dediydi.

Kakalı bez değiştiriyorum evet. Hem de daha fazla. Ama bebeğim uyanıyor emiyor emiyor emiyor uyumuyor ağlıyor. Hep emmek istiyor. 5 saat falan uyanık kalıyor günde iki defa. Meme için ağlıyor. Ben de bu yüzden sütüm mü yetmiyor acaba diye düşünüyorum.bilmiyorumkismile

Merhaba bayanlar,
Ben Kasım annesiyim ama kabul edin lütfen:) Yaşadıklarımı paylaşmak istedim sizlerle...

Benim oğlum 3 kilo 360 gr doğdu. birinci ayın sonunda 3 kilo 700 gr olmuştu. Doktor kilo artışının çok az olduğunu ve mamaya başlamam gerektiğini söyledi.Milupa aptamili önerdi ve ilk yürmi gün süt kanalları dolar daha da dolmaz dedi. Tabi ben o gün çökmüştüm! Bebeğimi sütümle besleyememek beni kahretmişti! Doktorun dediği mantıklı gelmedi bana ve araştırmaya başladım. İnternette iki tane hap şeklinde anne sütü arttırıcı denilen maddeler gördüm kullanıcı yorumu bulamadığımdan güvenip de almadım. Sonra e-bebek de vitamaltı gördüm.Kullanıcı yorumlarını da okudum gerçekten çok övmüşlerdi. Denemek için 7 tane sipariş verdim. Hergün bir şişe içtim. 4. günden sonra 4-5 kere verdiğim mama 3 e düştü. Tekrar sipariş verdim 15 günün sonunda mama sayısı 1'e indi. İnanılır gibi değil!O kadar mutlu oldum ki anlatamam.Sonra internette ingilizce arama yaptırdım,yabancı kaynaklarda da biranın anne sütünü arttırdığı tarihten bu yana bilinmektedir fakat bebekler alkolü sevmediği için malt içeceği tercih edilebilir yazıyordu. Tanıdığım birkaç kişiye de doktor tavsiye etmişti. Benim doktorum ise ne demişti...

Herneyse şu anda oğlum neredeyse 4 aylık. 2. ayı günde 4-5 kere mama yiyerek geçirmiş olsak da artık günde bir kere yiyoruz o da yatarken artık ben de birşey kalmadığı için:) Bu benim için bir başarı.

Toparlayacak olursam bol bol su içmek ihmal edilmemeli,kesnilkile aç kalınmamalı ve bol proteinli beslenilmeli. Ben günde yarım litre de süt içiyorum bu arada. yorgun olunca da süt olmuyor ev işlerini az az yapın. Humana still tee yi doğumdan beri içiyorum pek faydası olmadı sanırım. (Bunları zaten yapıyordum önceden de).Şimdi milupanın steel tee sini de deneyeceğim( Tv de beslenme uzmanı kimyonun süt yaptığını söylemişti,tane kimyon aldım ama pek pratik olmadı,milupanın içinde de var onun için).

Ayrıca mamayı da değiştirdim. Milupanın kavanoz ürünleri organik fakat maması değil. 3.aydan beri Hipp kullanıyorum.

Oğlum şu anda 7 kilo. Bir kere mama yediği düşünülürse sanırım benim sütümle besleniyor.kaydirigubbakcemile2

Vitamalt sütün miktarını değil de kalitesini de arttırıyor olabilir bilemiyorum. Tadı sulandırılmış pekmez gibi. En ucuzu aktifbebek de. Ben oradan alıyorum.

Bu arada maya kullanan arkadaşlara sormak istiyorum, kuru maya dediğiniz toz gibi olanlar mı?pakmaya değil değil mi?

Benden bu kadar,hoşçakalın.

canım sana mama ver diye demiyorum ama ben her emzirdikten sonra iice emiyo ama sütler boşalıyo bi miktar mama veriyorum ağlamıyo huysuzluk yapmıyo öle çözdüm olayı..

aynı sorunu ben de yaşadım.. memeyi bırakmıyordu.. hatta beni emzik niyetine kullandığına kanaat getirdi papatya :))) ama doymuyormuş gariban meğerse.. mama takviyesi yapınca düştü memeden artık.. mama veriyorum diye hiç üzülmüyorum şahsen.. anne sütünü verebildiğim kadar veriyorum... bi şekilde alıyor yani..

Şu maya konusunu anlamadım hala ben. Yardım edecek olan yok mubenneyaptımki

canım kuru paket pakmayalar varya ondan bir tatlı kaşığımayayı bir bardak suda eritip içiyosyn ben denemedim ama deneyen arkadaşalr memnunlar

kizlar bide PÖTIBÖR bisküvileri de süt yapiyo haberiniz olsun:icecream: yeyin kizlar yarasin yavrularimiza

valla çocuk dogru durust cekmeyınce sut oyle bol bol gelmıyo ben bunu bılır bunu soylerım benım bebegım hıc cekmıyo ve gunden gune sutum azalıyor
sutumun azaldıgını pompayla cekınce anlıyorum onceden yarım saat ugrasınca 60 ml falan gelırdı sımdı bı saat ugrasıyorum ancak 30 ml gelıo

kızlar börülce kuru börülce fasulye gibi olan bukadar ayrıntılı yazıyom çünkü ben bilmiyodum börülcenin ne olduğunu yeşili hariç neyse oda süt yapıyomuş.dereotu yiyorum bende ebrucum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…