2010 Şubat Anneleri

kızlar ben ilk hamileliğimde tavuk ciğeri çekmişti cnm ve bol miktarda yedim ramazandı hamile olduğumuda bilmiyordum acaba ilk bebeğimi ondanmı kaybettim koyduğum linke baktınızmı ciğer katiyen yenmiyormuş

tatlım okudum ama maydonoz falan yazmıo sadece maydonoz mu zararlı peki roka bilgin varmı

rokayı bende çok yiyorum folik asiit açısından zengin bir yeşillik miş sanırım zararı yok tabi herşeyi çoğu zarar bunu gözönüne almalıyız a.s

tatlım okudum ama maydonoz falan yazmıo sadece maydonoz mu zararlı peki roka bilgin varmı

cnm walla maydanoz zararlı diye nette hiçbirşey bulamadım daha önce de araştırmıştım seda sayanın programında söylemişlerdi adaçayı ve maydanoz zararlı die.birde biryerde okumuştum gülben ergen ilk bebeğinde çok maydanoz yemiş düşürmüş die.ama rokanın olduğunu sanmıyorum folic asit içeriyor bence roka semizotu bunlar.ama sen yineede az ye herşeyin fazlası zarar azından birşey olmaz.:1hug:

rokayı bende çok yiyorum folik asiit açısından zengin bir yeşillik miş sanırım zararı yok tabi herşeyi çoğu zarar bunu gözönüne almalıyız a.s

tabikide tatım herşeyin fazlası zarar dr bana yasak olan herşeyi söyledi neden madonozu söylemedi ozaman onu anlayamadım roka yıda abartı yemiorım ama mutlaka salataya koyarımm

gördüm şimdi ben gecen akşam ciğer yedim bide ben midye çok severim
ay bi daha hiç yemem

Gebelikte önerilmeyen gıdalar bunlarmış arkadaşlar.Benim doktorum yasakladı çay,kahve,bitki çayları kesinlikle yemiyorum.Ciğer yenmemesi gerektiğini de duymuştum.Nane ise fazla tüketilmemesi,günlük 1 veya 2 fincandan fazla alınmaması öneriliyor;ama ben hiçbir bitki çayı içmiyorum.

• Katkı maddeleri içeren gıdalar
• Dondurulmuş yiyecekler
• Açıkta satılan gıdalar
• Açık süt-peynir ve çiğ etlerden yapılmış gıdalar
• Koyu çay, kahve, kakao. Son araştırmalar özellikle kahvenin erken doğum riski oluşturduğu yönündedir.
• Bitki çayları: Doktorunuz ve diyetisyeninize danışmadan tüketilmesi önerilmemektedir. Çayların içeriğindeki bazı etken maddeler sizi olumsuz etkileyebilir.
• Tuz: Vücutta aşırı tuz tüketimi ödem oluşmasına yani şişliğe neden olacağından böbrekleriniz zarar görüp sizi hastalandırabilir.
• Gazlı içecek ve meşrubatlar: Boş enerji kaynağı olup;annenin gereksiz kilo almasına neden olurlar.
• ıyi yıkanmamış sebze ve meyveler: Üzerlerinde kalabilecek kimyasal atıklar, bakterilerden dolayı zarar verebilirler
• ıyi pişmemiş etler: Gıda Zehirlenmesine neden olabilir.
• Maydanoz: Fazla maydanoz tüketimi erken doğumu tetikleyebilir.

Geçen gün Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ndeki öğrencilerimden birinin yaptığı bir davranış çok hoşuma gitti. Derste maydanozun taşıdığı bir bileşikten dolayı (apiol) dölyatağı hareketlerini uyararak düşüğe yol açabilme riskinden bahsetmiştim. Sayın Gülben Ergen hamileymiş ve maydanoz yemeyi çok severmiş, demet demet yermiş ve maalesef bir düşük yapmış. Öğrencim, Sayın Ergen'in e-postasına, eline geçip geçmediğini bilmiyor ama, bu konu ile ilgili bir uyarı ve bilgi mesajı çekmiş. Ben öğrencimin bilgisini kullanmasına ve her şeyden önce medeni cesaretine hayran kaldım.

BİTKİ ZARARLI OLABİLİR
Aslında bahsetmek istediğim, "Bitkisel ise zararsızdır" şeklindeki yaygın düşüncenin yanlışlığı. Maydanozun bile zararlı olabileceği sizi lütfen endişelendirmesin. Her bitkinin, yediğimiz sebze ve meyveler ve hatta suyun bile zararlı olabileceğini bilmek gerekir. Su yaşamamız için son derece önemli olmasına karşılık çok fazla içilirse vücuttaki elektrolit dengesini altüst ederek ölüme yol açabilir. O halde önemli olan alınan MİKTAR yani dozudur. Hamilelikte bitkilerin kullanımı ile ilgili bir başka örnek ise "zencefil". Baharat olarak kullandığımız bu bitki aynı zamanda bulantılara karşı etkili bir ilaçtır. Yapılan bir çalışmada hamilelerde erken dönemde günde 4 defa 250 mg dozda uygulandığında 27 kişiden 19'unda bulantı ve kusmayı belirgin bir şekilde azalttığı bildirilmiştir. Ancak adet söktürücü (emenagog) etkisi nedeniyle dozun mutlaka hekim tarafından ayarlanması gerekmektedir. Aksi halde düşüğe yol açabilir. Zencefil ile ilgili bir diğer haber ise, iki farklı zencefil türünün uygun oranda karışımı ile hazırlanan bir ilaç formülasyonunun dejeneratif eklem hastalıklarında etkili olduğu bilimsel olarak klinik çalışmalar ile ortaya konulmuştur. Sanırım yakında ülkemizde de eczanelerden temin edilebilecek. Yıllar önce, bir hastane acil servisinden bir bitkinin neden olduğu şiddetli bir zehirlenme vakası nedeniyle danışmak üzere aramışlardı. Adamcağız hemoroid şikayeti ile bir aktara başvurmuş ve kendisine "adamotu kökü" vermişler. Herhalde önerilen miktarın epey bir miktar üzerinde kullanmış kökü; nasılsa bitkisel, zararsızdır diye! Bitki atropin vb. alkaloitleri taşıyor ve sonuçta karakteristik "atropin zehirlenmesi" göz bebeklerinde büyüme, vs. Atropin modern tıpta son derece önemli bir ilaç etken maddesi, zehirlenmelerde de antidot olarak kullanılıyor, yani tedavi edici. Ancak önemli olan DOZ. Bu nedenle, bu tip kuvvetli etkili etken maddeleri taşıyan, dar doz aralığına sahip bitkilerin fitoterapide gelişigüzel bir şekilde kullanılması söz konusu olamaz ve aktar vb. yerlerde bulundurulması da, bu vakada görüldüğü gibi, son derece tehlikelidir.
Prof. Dr. Erdem Yeşilada

ben içini hiç kavurmam ama bi deneyim bakayım :1rolleyes:

mükemmel olur.. :)

valla dısarda pişirt canım hiç evde uğraşma ev kokuyo ellerinde kokusu kalıyo
bulaşığı bi dert hazır daha güzel kaydirigubbakcemile3
ben zaten balığı pek güzel yapamam ondan işime geliyo

aynen.. benim de işime geldi şimdi. bundan sonra böööle :) :dilcikar:

kızlar ben ilk hamileliğimde tavuk ciğeri çekmişti cnm ve bol miktarda yedim ramazandı hamile olduğumuda bilmiyordum acaba ilk bebeğimi ondanmı kaybettim koyduğum linke baktınızmı ciğer katiyen yenmiyormuş

içini öyle çürütme-kendini de üzme.

her şeyin azı karar çoğu zarar kızlar.. abartmayalım hiçbir şeyi..
canınız çok isterse maydonoz da yiyin.. ama bi oturuşta bir demet değil yani.
ben skiden her sabah bir demet maydonoz yerdim.. cildim harikaydı, adet düzeni sağlıyordu.. şimdi yemiyorum. yemeklerde ve salatalarda azar azar kullanıyorum..

roka.. bol c vitamini demek.. çinko da içeriyor.. bolca yenmesi uygundur. sorun yok.
nane... az yemek lazım.
karaciğer... yememek lazım... çok canınız isterse 1-2 yudum.. o kadar.. doyasıya yenmeyecek asla!

hadi ya ben hamile kaldıktan sonra ilk kez bu hafta sonu evde yapmayı düşünüyorum,önceden çok yapardım hiç kokmazdı,şimdi kokulara karşı daha da hassaslaştık,o zaman dışarıda yemek en iyisi sanırım :uhm:

aryaa çok teşekkürler bilgi için,dün doktoruma sordum nane ve maydanoz düşüğe sebeb oluyormuş doğru mu dedim hayır dedi ama ben yine de korktuğum için bir süre yemeyi düşünmüyorum,ibrahim saraçoğlundan dinlemiştim,hamileliğin ilk aylarında düşüğe sebeb olur bu bitkiler demişti,yarın pazardan roka ve semizotu alacağım çok faydalı ve çok seviyorum kaydirigubbakcemile2 birde kesinlikle konserve hiç bir şey yemeyin,doktorum yasakladı ayrıca fastfood da yasak dedi :lepi:

evet bitki çayı serbest ama çok abartmamak kaydıyla :lepi:

birde maden suyunun faydalı olduğunu duymuştum bununla ilgili bilginiz var mı doktora sormayı unuttum...

Son düzenleme:
kuzenimin doğumu geciktiğinde.. hemşireler 10 günü geçtiği için, tarçın çayı ve böğürtlen çayı içmesini söylediler.. öyle bi öneriydi yani.
biz de denedik.
içti.. böğürtlen çayı yaptık, ikinci fincanın sonunda kasılmaları başladı. tarçın çayıı da içti ve 4-5 saat sonra dğurmuştu..
aklınızda olsun

ben bişey dicem...
özel olcak ama.. napıyım şimdi cama çıkıp bağırmıcam :)

ben kocamı çok seviyorummm
ben kocamı çoook seviyorummmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…