2010 Şubat Anneleri

çıkmam lazım bastırdılar.. Hepinizi Öpuyorummm... Kendinize ve canlarınıza iyi bakın canolar...
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar zeytin yağlı yapıcaksanız dereotuda tavsiye ederim ve yaş naneşakkıdı

kızlar balığı dısarda pişirtin ev hiç kokmuyo o zaman
ben hep öyle yapıyorum gidiyorum balıkçıya beğendiğim balığı
temizliyo pişiriyo bende alıp eve gidiyorum
ve mangalda kaya levreğini tavsiye ederim çok nefis kokusuz yağsız bi balık oluyo
az kılçıklı ve kılçıklarıda iri oluyo

canım ben orta boy bi biber başına 1 kücük kahve fincanı pirinç koyuyorum
yani 10 tane orta boy biberim varsa 10 fincan pirinç
bide harcına domates rendeside koy güzel olur

Sağol hayatım zahmet verdim sanaa.s. Yarın alayım pazardan hemen yapayım.

canım ben orta boy bi biber başına 1 kücük kahve fincanı pirinç koyuyorum
yani 10 tane orta boy biberim varsa 10 fincan pirinç
bide harcına domates rendeside koy güzel olur

ohh ben size bir tam tekmil ölçü verem mi :)

1/2 kg dolmalık biber (boyutları farketmez... ) için.. 1 su bardağı pirinç, 3 adet orta boy soğan, gereken baharatlar..

budur :)
soğanı kavur güzelce.. şekeri çıksın.. iyice kavur. içine pirinci at. kavurmaya devam et.
koy suyunu, 1 su bardağı kadar sıcak su yani...
suyunu çekene kadar karıştırarak pişir.
içine baharatlarını koy.. tuz,karabiber,nane..
soğuduktan sonra, biberlerini doldur.. tencereye diz.
1 su bardağı suyu d atencereye koy.. pişmesi için oturt ateşe :)
biberler renk değiştirince tamamdır.

ben bu aşamadan sonra, biberleri fırın tepsisine yan yatırarak diziyorum.. suyunu da döküyorum tepsiye.. fırına veriyorum.. üzerleri hafif kızarıp renklenene kadar pişiriyorum fırında. çok güzel oluyor.

Canım ben korkuyorum nane ve maydanozdan artık.Düşürücü etkisi var diye..Nane sakızı bile çiğneyemiorum korkumdan:kedi: Biraz koyduktan sonra birşey olmaz herhalde..

efeettt bu da iyi bi fikir.
bizim kociş hep pişirtirdi eskiden... ben de ''elalemin pişirdiği balık istemem. kendim tatlı tuzlu yaparım'' diye adamın huyunu değiştirmiştim..
dur bak iyi akıl ettin yeniden :) ben de öyle yapıyım.

Canım ben korkuyorum nane ve maydanozdan artık.Düşürücü etkisi var diye..Nane sakızı bile çiğneyemiorum korkumdan:kedi: Biraz koyduktan sonra birşey olmaz herhalde..

o kadar da değil şekerim... azıcık yemekte bişey olmaz :)

ben içini hiç kavurmam ama bi deneyim bakayım :1rolleyes:

Fırında da güzel oluyor gerçekten...Ay çok canım çekti...Bir de canınız bişi çektikten sonra elinizi vücudunuza sürmeyecekmişsiniz.Annem dedi.:sinifsinif:Ne kadar doğrudur bilmem ama

valla dısarda pişirt canım hiç evde uğraşma ev kokuyo ellerinde kokusu kalıyo
bulaşığı bi dert hazır daha güzel kaydirigubbakcemile3
ben zaten balığı pek güzel yapamam ondan işime geliyo

valla dısarda pişirt canım hiç evde uğraşma ev kokuyo ellerinde kokusu kalıyo
bulaşığı bi dert hazır daha güzel kaydirigubbakcemile3
ben zaten balığı pek güzel yapamam ondan işime geliyo

Bizim evin orda da yapan yer yok en yakın Karşyaka'da..Evde yapınca da fırın heryer evden kokusu çıkmıyor.:sinifsinif: Ben de öyle yapayım bari.Ama onlarda somon balığı var mıdır?Genelde büyük hipermarketlerde falan satılıyor somon..

maydanoz bende yemiyorum ama naneyi duymadımCADIARZU

ufff yaa valla çok canım istedi dellendim şimdiiii delikafadulden napçezzz
alkisalkisalkis alkisalkisalkis çokşstşyommmm çokkk dolma biberiii

izmir karşayaka mı bahsettiğin yer canım sen izmirlimisin

kızlar merhaba bugün baya kalabalığız bakıyomda ya bişi sorcam size ben maydonoz ve rokayı çom severim gerçekten hamileler için zararlı mı 2 aylık hamileyimm bide mide bulantınız varmıı

kızlar merhaba bugün baya kalabalığız bakıyomda ya bişi sorcam size ben maydonoz ve rokayı çom severim gerçekten hamileler için zararlı mı 2 aylık hamileyimm bide mide bulantınız varmıı

zararlı diye duydum ve okumuştum canım ben zaten dövsen maydanoz ve hele roka yiyemem
bende8+4 günlüğüm bu gün öğürmeler basladı bulantım 2 haftadır hafif hafifti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…