2010 Şubat Anneleri

ayy hadi gözün aydın canım çok sevindim kaç kiloyla hamile kalmıştın canım sen?gerçekten nasıl besleniyosun ben dikkat ediyorum ama yine de çok kilo alıyorum da merak ettim

Ben 54 kilo ile hamile kaldım. Doktorda kıyafertli tartıklarında 54.9 çıkmış kilom ilk randeuda bugün 56,4 çıktı. Evde tatışdığımda da 55.5 falan geliyorum.

Sabah herzamanki gibi kahvaltımı yapıyorum.

1,5 saat sonra falan 1 tabak meyva yiyorum. Karışık bir tabak. 1 armut, 1 şeftali mesala.

Sonra öğlen yemeğini de eskisi gibi hiç değiştirmeden ne varsa az az hepsinden yiyerek geçiriyorum. Zaten ara öğün de meyva yediğim için çok acıkmamış oluyorum. Akşam üstü bir kase yoğurt yiyorum. Sade yoğurt midemi bulandırdığı için biraz reçel ekleyip meyveli yoğurt yapıyorum kedime. Yada yarım meyva rendeliyorum 1 kaseye.

Akşam yemeğinden 1 saat falan sonra en önemli kısmı bu 1 bardak kefir içiyorum.

Arada 5 tane ceviz veya 1 avuç kabuklu fındık (taze taze kırıp) yiyorum. Bebeğin beyni için çok yararlıymışlar. Ara öğün yediğim için ana öğünleri az yiyebiliyorum.
Hiç çay içmiyorum desem yeri. Çok canım isterse yemeklerden yarım saat sonra 1 bardak içiyorum sadece.
Arada çikolata da kaçırıyorum ama :))

benim de tam tersi yüzüm mahvoldu sivilcelerden ne yapacağımı bilmiyorum moralim de bozuluyo tabi makyajsız dışarı çıkamaz oldum keşke benimki de düzelse şöyle pürüzsüz olsa mafoldumben

Ya benim de sivilcelerim çıktı çok hem sadece yüzümde de değil makyajsız dolaşmıyorum artık. Ama sanki geçen haftaya göre bu hafta biraz azaldı geçecek inşallah.

eeee benim de böyle hatta ben sütü yoğurdu falan da light kullanıyorum hareketsiz mi kalıyorum acaba ondan mı? düzenli yürüyüş falan yapıyor musun?çikolata bile yemiyorum
ben niye birden kilo alıyorum anlamadım

Ya benim de sivilcelerim çıktı çok hem sadece yüzümde de değil makyajsız dolaşmıyorum artık. Ama sanki geçen haftaya göre bu hafta biraz azaldı geçecek inşallah.

kader arkadaşım benim de omuzlarımda bile çıkıyor ben hep hamileliğimde güzelleşicem diye hayal ediyorsdum ama yüzüm mahvoldu sivilceden bi de acıyorlar çok çözümü yok mu bunun acaba ? ben güzel hamile olmak istiyorum yaaa

Bazen bünye ile de ilgili oluyor sanırım canım. Sadece hergün işe gidip geliyorum. Düzenli yürüyüş yapamıyorum ne yazık ki.

Dikkat ettiğim şeyler genelde dengeli ve doğal beslenmeye çalşıyorum. Mesala konserve yemiyorum Ton balığı bile. Tatlandırcılı şeyleri almıyorum. Gazlı içecekler içmiyorum. Mümkün olduğunca doğal yemeye çalışıyorum sadece.

ammann yesin onu teyzesi. maşallah diyelim nazar değmesin. gözün aydın canm. Topiğimizde bir Ali Efe var,bir Mehmet Efe oldu.. ben de Ahmet Efe düşünüyorum, ama kesin değil.. Bol Efe'li olacak burası anlaşılan..

ilk içine kız doğduysa, bence kızın olacak canım. Rabbim hayırlısını versin.

Kız esma benİm neyİm olacak tatlı yİyom hİÇ bulanmadım hİÇ kusmadım tuzlu ekŞİ hepsİnden yİyom yÜzÜm lekelendİ.

yüz lekelerini saymazsak bence oğlun olacak :))

benim de tam tersi yüzüm mahvoldu sivilcelerden ne yapacağımı bilmiyorum moralim de bozuluyo tabi makyajsız dışarı çıkamaz oldum keşke benimki de düzelse şöyle pürüzsüz olsa mafoldumben

erkek bebek anneye güzellik verir kız bebek annenin güzelliğini alırmış.ben güzelleştim öyle diyorlar yani ama ekşi yiyorum nasıl birşey olacak bende anlamadım :uhm:

Efeler çoğalıyor desenize. ınşallah Ahmet Efe'nin de haberini alırız canım hayırlısı ile.

senin kızın olcekk :ecrin_bebek:

tatlışım yarenciğimde kız demişti di mi kız yaren?
ama ben erkek hissediyorum
bakalım hangiis dogru :kedi:
gerçi belirtiler hep kız diyor ama

ayyy bende bir sivilce doldum berbat sorma
her yanımı sardılar
yüzüm soldu çöktü
valla kızsa benim kız çok güzel olacak kaydirigubbakcemile3 ben öyle bozuldum ki

erkek bebek anneye güzellik verir kız bebek annenin güzelliğini alırmış.ben güzelleştim öyle diyorlar yani ama ekşi yiyorum nasıl birşey olacak bende anlamadım :uhm:

bazen erkek bebektede lekelenme oluyo teyzemin gelininin oğlu oldu ama yüzü çok lekelendi yengemin kızı oldu oda güzelleşti hatta bizde erkek diye düşündük ama kız oldu

ben de kendimi yalnız hissediyordum birazcık rahatladım ama inş doğumdan sonra geçer
benim de kız olacak o yüzden çirkinleştim heraldekafamçokkarıştı

aynen hayatım ben de öyle hamilelikten önce daha çok yerdim kilo almazdım çok ilginç oldu bu durum Allahtan zayıfız da oradan kurtarıyoruz yoksa doktorum daha ısrarlı olurdu yemek konusunda bayağı zorlardı beni heralde

Özellikle "kalsiyum ilacı"na alternatif arayan kadınlarımız bu tablodan çok fayda göreceklerdir.

KURU BAKLıYAT TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
ınek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
ıncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DıĞER BAZI GIDALARIN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

benim gibi ne yesem ne yesem diye düşünen arkadaşlar için günlük almamız gereken 1500 miligram kalsiyum içeren gıdalara bi bakın isterseniz bilenler biliyodur tabi ben sizlerden uzak kaldığım için işime yarayan şeyleri sizlerle de paylaşmak istedim güzel anneler

ben de kendimi yalnız hissediyordum birazcık rahatladım ama inş doğumdan sonra geçer
benim de kız olacak o yüzden çirkinleştim heraldekafamçokkarıştı

yalnız değilsin BEN VARIM kaydirigubbakcemile3
çirkinleşme konusunda öncüyüm
6 kiloda verince iyice zombiye döndüm
aman ne yapalım geçecek herhal umudum var

bu arada kızlar avartaramdaki bebek var ya
ben onun pelerin şapka ve pantolona bayıldım
bugun bir umut anneme dedim baksana ne güzel
ben yaparım dedi
valla canım anammm
şimdiden dünya kadar yelek hırka ördü
şimdi de bunları örecek çok seviyorum annecim seni çokkkk :sm_cool:

pelerin ve beresi gerçekten çook güzel.walla öyle ne varsa analarda var benimkide başlıyacak örmeye ama naz yapıyor cinsiyet belli olsun diyo beyaz için cinsiyeti ne yapacaksa.bahar gelsin serin serin örer sıkıştırmıyorum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…