2010 Şubat Anneleri

Sürprizli gerçekler: Doğumun safhaları

Birçok yeni anne için tam doğum süreci 15 saati bulur, ama bunun 20 saati bulabildiği de görülür. Ancak önceden doğum yapmış kadınlarda doğum süreci yedi sekiz saate inebilmektedir. Doğum süreci ve bebeğin çıkış anı, kendi içinde üç ana safhada kategorize edilir. Bu anlamda söz konusu safhaları şöyle özetlemek mümkündür:

ılk safha: Doğumun ilk safhası, genişleyen ve silinmeye yüz tutmuş rahim ağzınızdaki kasılma ve bu kasılmanın son anına kadar olan süreçle tarif edilebilir. Tam da bu safha kendi içinde ikiye ayrılır: Erken ve aktif doğum. Gerçekten, erken doğumu burada tarif edebilmek bile sanıldığı kadar kolay olmaz. Zira erken doğum belirtilerini bazen ‘Braxton Hicks’ kasılmalarından ayırt etmek mümkün olamamaktadır. Her ne kadar, ebeniz veya doktorunuzun size bildirdiği kimi komplikasyonlarla karşı karşıya kalma riski söz konusu ise de, erken doğuma uzanan sürecin büyük kısmı, siz evde oturduğunuz esnada yaşanır. (Ancak emin olmak için yine de ebe ve doktorunuzla temasta kalmanız yararınızadır.)

Erken doğum, rahim ağzınız neredeyse 4 santim gerildiğinde ve süreç hızlandığında baş gösterir. Bu süre zarfında, içinde bulunduğunuz durum aktif erken doğum hali olarak tarif edilir. Belirtiler daha uzun süreli, sık ve kuvvetli yaşanır. Aktif sürecin son safhası, yani rahim ağzınızın neredeyse 10 cm gerildiği nokta ise, geçiş süreci olarak tariflendirilmektedir. Zira bu süreç, erken doğumda ikinci aşamayı belirler. Bu aynı zamanda, bütün hamileliğin ilk safhasının da en nazik halidir. Bir dakikayı geçer sürelerde, neredeyse her iki veya iki buçuk üç dakikada bir sıklaşan bir zaman dilimi vardır.

ıkinci safha: Rahim ağzınız bir kere tam olarak genişledi mi, hamileliğin ikinci safhasına adım atılmış demektir: Bebeğin doğum anına. Bu, doğumun ‘itekleme’ veya ‘ıkınma’ dediğimiz anını belirler. Ve birkaç dakikadan, birkaç saate uzanan bir sürekliliği vardır; ki bu bebeğe ve annenin durumuna göre değişebilir. Eğer daha önce de vajinal doğum yaşadıysanız, bu süreç çok daha kısa sürebilecektir. Her ıkınmanızda bebeğin başı vajinanızdan biraz daha goncalanarak fışkıracak, bebeğin başı tam olarak gözüktükten sonra ise, ebeniz veya doktorunuz bebeğin solunum yollarını güvence altına alıp temizleme yoluna gidebilecektir.

Bu sırada doğum kordonunun da bebeğinize ve size zarar vermeyecek şekilde güvence altına alınma durumu yaşanır. Zira doğum kordonu bebeğin boynuna bile dolaşmış olabilir. Bu koşullarda bebeğinizin başı yana doğru kıvrılacak ve omuzları da leğen kemiğinden çıkarılabilecek şekilde düzenlenecektir. Sonraki belirtide ise ebeniz veya doğum koçunuz ya da doktorunuz sizden bebeğin omuzlarını ıkınmanızı isteyecektir; bunu bir anda yapmalısınız. Ardından bebeğin bedeni gelir. Tam da bu anda birçok duyguyu bir anda yaşarsınız; hüzün, gurur, utanç, hatta hayret ve hayranlık, inanamazlık ve tabii ki, müthiş bir rahatlama hali… Sizin yorulduğunuz da ortadadır; bir enerji boşalımıdır bu ve bu sizi elbette bitirir. Bu anlamda bir ömür uyumayı bile isteyebilirsiniz…

Üçüncü safha: Doğumun üçüncü safhası, tam da yukarıdaki anı takiben başlar ve bebeğin ardından, içinizdeki plasenta sıvısının alınmasıyla devam eder. Bu aşamadaki sıkıntıların bir çoğu görece daha az acı ve ağrı vericidir.

kızlar bu e maıl bana gelmıstıde sızınde okumanızı ıstedım

Ayşecim canım bilmiyodum... Ama sen yine de sakin ol. Hakkımızda hayırlısı inşallh.Canım 36. haftandasın. Erken olsa bile bebişini küvez olmadan alabilirsin kucağına.. Sakin ol. Dualarım seninle..

havvaesen
Ayyy kız nee heyecanlı ya... Maşallah bebişine...
sağol canım hemde ne heyecanlı
Fatolina maşallah prensesinehakkımızda hayırlısı neyse o olsun canım ,sezeryan yada normal doğum fark etmez, yeterki sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inş...

sağol tatlım tabi hakkımızda hayırlısı olsun
gelsinler hayırlısıylada nasıl gelmek istiyolarsa öyle gelsinler

gunaydın kızlar...
havvacım masallah esra bebege buyumus ınsallah doner de uzmez senıde...
hulya (yaren) walla hepımız oyle garıp ruyalar goruyoruz kı hayır olsun canım :1hug:
fatocum anammm 20 gunun mu kaldı ay aglamak ıstıyorum yaaaa gozun aydın tatlım

Merhabalar kızlar herkese,
Bizim yılımız başladı galiba yerimseniben

Fatolina maşallah yavruna ne güzel büyümüş...Ama neden sezeryan olma ihtimalin var onu anlamadım canım:uhm:

hulen maşallah bebeğine. hayırlısı hangisi ise, öyle doğum yaparsın inş.

fatolina gözün aydın canım.ne güzel görmüşün ecrin dila'nı. enfeksiyon için ne dedi doktor? ayy sen erken istiyon zaten, bi de 20 gün sonra doğurursan..:) çok heyecanlı..

Kızlar bu arada ne isim koyacakmış Fatoş bebişe bilen var mı

en son ARAS deniliyordu.sanırım öyle kaldı..

selam kızlar nasılsınızbdünden varmı yorgunluk.ben çok geç saatlere kadar kalmadım.zaten zeynoda var.iyibir şyemeldi dinlendim.siz ne yaptınız..

07papatya+, bitanesii, hulen merhaba kızlar nasılsınız bugün???Bugün benim Bahar'ım çok hareketli.
Günler yaklaştıkça heyecanlanıyor insan gerçekten.

07Papatyacım.Defne.Güzel isim.Sen ıpek diyordun di mi?Ne oldu da değiştirdin.Ben de kızıma ikinci bir isim arıyorum ama eşimle seçemedik daha.

oy oy maşllah canım kocaman olmuş..rabbim gönlüne göre versin

amin canım. sağol. hepimizin gönlüne göre olur herşey inş.

Gözünaydın maşallah bebişine canım

sağol güzelim. bazen rüyada gibiyim. fatoştan sonra iyice karmaşıklaştı duygularım..!

amin inş yaaa. sezeryandan çok korkuyorum bennn çünküüü.

gözün aydın fatocumm, kuzu serpilmişşş maşallah. hakkında hayırlısı anacım.

Kızlar bu arada ne isim koyacakmış Fatoş bebişe bilen var mı

ayy ben de merak ettim şimdii!!!

amin güzelim. hepimizin hakkında hayırlısı.

07Papatyacım.Defne.Güzel isim.Sen İpek diyordun di mi?Ne oldu da değiştirdin.Ben de kızıma ikinci bir isim arıyorum ama eşimle seçemedik daha.

ay sorma ya.hala kafam karışık amam sanırım defne olacak.benim kız kardeşlen ve abim ipek ismini begenmemişti.ama eşim ve ben ipek deyince sizin kararınız demişlerdi.ama herkesih çine sinsin istiyorum bendede bu var.neyse hadi ipek olmazsa ne olsun dedim.bir kaç isim söyledim onlarda defneya oy verdi.bende tamam defnede fzel olsun bakalım dedim.ama beş aydır ipek deyince çocuga hala defneye alışımadım.neyse diye diye alışırrsın diyolar.ben tek isim düşünüyorum.ya iki isim kafa karıştırıyo..

slm canım..
herkese selam...a.s.

slm cnm. ne var ne yok?

07papatya+, bitanesii, hulen merhaba kızlar nasılsınız bugün???Bugün benim Bahar'ım çok hareketli.
Günler yaklaştıkça heyecanlanıyor insan gerçekten.

merhabalar güzelim. yuvarlanıp gidiyoruz işteee:) heyecan doruklardan inmez artıkk. sıra kimde acabaaa?????????

slm cnm. ne var ne yok?

merhabalar güzelim. yuvarlanıp gidiyoruz işteee:) heyecan doruklardan inmez artıkk. sıra kimde acabaaa?????????

iyim canım.işte .zeyno uyurken bi bakayım dedim.fatoşu merak ettim bi haber varmı diye.iyi herkes iyiymiş.
artık sırayla gider inşallah aman erken olmasın yaaa.

slm kızlar nasilsınız
yeni bir yıl yeni umutlar inşallah bebeklerimizle sağlıklı mutlu geçer

papatyacım bencede defne daha güzel sizin kararsız kaldığınız 2 isim var en azından benim o bile yok anket açtım hala içime sinen isim yok isimsiz kaldı kızım
valla kızımı bir kere bile ismiyle sevemedim çünkü ismi yok:çok üzgünüm:

w

dogru diyosun canım.ne bilem bazen unutuyorum defneydi degilmi diyomkaydirigubbakcemile3

hiç birkaç isimdemi yok akılda söyle bakalam

Papatyacım Defne de çok güzel isim. Benim beğendiğim ve eşime beğendiremediğim isimlerden biri

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…