ya kizlar aranizda gebelik sekeri olan varmi bu arada! benim var ve her ögün ve her yemekten önce ve sonra ölcmek zorundaayim igneyle. sekeri olan annelerinde bebeklerinde seker oldugu icin dogumdan hemen sonra bebege mudahale yapilmasi gerekiyor kan sekeri biranda düsüyor. e ben simdi normal dogum yapsam bebek biraz zorlasa cikmasa icerde havasiz kalsa hadi ya cok korkuyorum:gitme: sizce sezeryanmi demeliyim. yarin eve ebe gelecek ona bi sorayim ya kafam cok karisik!
canimm görünmüyoooo
havvacım,hava çok soğuktu ben cesaret edemedim dışarı çıkmaya.Zaten penguen gibi yürüyorum.Gözüm yemedi açıkçası.Bugün yalnız takıldık kızımla evde.
kızlar kızıma ördüğüm minik elbiseyi az önce diktim bitirdim.Bi bakın nasıl olmuş bana çok sevimli geldi.
http://img706.imageshack.us/img706/9409/resimdk.jpg
Bu da 36.hafta göbişim.Artık zor hareket ediyorum.Yere bir şey düşürünce iki saat bakışıyoruz yerdekiyle.Eğilemiyorum,sinirleniyorum.
http://img237.imageshack.us/img237/3107/resim1r.jpg
kızlar kızıma ördüğüm minik elbiseyi az önce diktim bitirdim.Bi bakın nasıl olmuş bana çok sevimli geldi.
http://img706.imageshack.us/img706/9409/resimdk.jpg
arkadaşımın benden 1 hafta önce doğumu vardı bugün sezeryan oldu bebğin kafası böbreklere baskı yapmış böbreği şişmeye başlamış 15 gündür hastanede yatıyordu ....
Neler duyuyoruz ya.Bunu da hiç duymamıştım.Neyseki sonunda kurtarmış canım yaa.Umarım şimdi iyidir.
arkadaşımın benden 1 hafta önce doğumu vardı bugün sezeryan oldu bebğin kafası böbreklere baskı yapmış böbreği şişmeye başlamış 15 gündür hastanede yatıyordu ....
havvacım,son hamiş listesine nerden bakıcaz???
i şekilde kucağına alırsın inş güzel haberlerle dön inş.Hepinize Merhaba. Ben geldim hastaneden.
Son gün hazırlıklarını aktarayım size.
Sabah aç karınla gittik önce kliniğe çıktık, bizi anestezi ile görüşmeye yolladılar. Anestezi uzmanı epidural, spinal, kombine ve genel anestezi ile kısa kısa bilgiler verdi. tavsiye ettikleri yöntemin kombine anestezi olduğunu söyledi. Biz de zaten ona karar vermiştik önceden. Kombine anestezide önce epidural alana girdiklerini apidral katerein içinden çok ince bir iğne ile spinal boşluğa anesteziyi veip çıktıklarını anlattı. Bu çok çabuk bir uyuşma sağlayacakmış ve sonrasında sadee epidural alana anestezi uygulanacakmış.
Ameliyat boyunca tüm dokunuşları hissedeceksin ama acı duymayacaksın dediler. Sakın hissediyorum diy tedirgin olma diye uyardı.
Anestezi ameliyathanede yapılacakmış. Hazır olunca eşini ve doktorunu içeri alacağız ve 5 ila 10 dk arasında bebeğin kollarında olacak (İnşallah) dediler. Bizim işimiz biraz daha uzun sürecekmş yaklaşık yarım saat kadar tüm katmanlar temizlenip dikilecekmiş.
Bu bilgilerden sonra kan alındı 2 tüp. Kan sonuçları anestezi uzmanına 2 saat içinde ulaşıyormuş.
Akşam 12 den sonra yemek 2-3 den sonra su yasak.
Kan verdikten sonra biraz atıştırıp tekrar doktorun yanına döndük ve son kez NST'ye bağlandık.
Sezeryan onay ve yatış formlarını imzaladım ve yarın sabah ılık duş al sakin bir şekilde saat 8 de burada ol deyip yolladılar.
İşte bu kadar canlarım. Şimdi evedeyim ve yarını bekliyorum.
Sizin keyifler nasıl??
maşallah derinimize Şeniz ben de anlamıyorum neden bu kadar beklediklerini 38den önce gelen de var netten hep okuyorum.. sezaryen hem doktor hem anestezist için en rahatı bir de gecenin bir yarısında sancının tuttugunu düşün herkes oturup seni beklicek böyle düşünüyorlar. inşallah idealist düşünür de şartlar uıygunsa eğer normal yaptırır seçilcim. ben de benimkinin ağzını yokluyorum sanki normal yapıcak gibi sezaryenin pek lafını etmiyor. hastanede yatarken - sigortadakiler gibi doğurtup eline vericem hadi güle güle dicem dedi. ben iyiyim enfeksiyon geçmiş ama kristalleşme görülmüş ne olduğunu internetten bulamadım haftaya doktora sorucam vitamini kesti bu yüzden. hakkımızda hayırlısı olsun öpüyorum canım
ne mutlu sana sabahlar olmasın artık bekle dur annesi uyku tutmaz seni artık heyecandan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?