2010 Şubat Anneleri

günaydın sabah olmasına çok seviniyorum geceler benım için kabus gibi gece olsun istemiyorum..

günaydın tatlım, haklısın valla, sekiden topik daha bi kalabalık ve neşeliydi. ağırlaştıkça çekiiyoruz köşelerimize :)

bence çok takma kafana doğum ile alakalı olumsuz şeyleri: bi muayeneni ol. doktoruna kafandaki soru işaretlerini sor ve bilgi al. daha rahat karar verirsin. hakkında hayırlısı olsun seçilcim.

evet kaç zaman oldu, ne doğum hikayesi varr ne de dotoğraf. bekliyoruz sabırsızlıkla.

DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı u yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler

CR20012006
bu güzel bilgi için teşekkürler benım için şu an normal gözüküyor herşey ama doktorum epidurali önerdi çünkü çok korkuyorum
eyvahedigeldismile

1 aya kadar döner herkes topiğe inş.zaman geçmiyor sanki.normal doğum tabiki en iyisi ama onunda dezavantaj olduğu durumlar var mesela çatın darsa Allah korusun bebek oksijensiz kalabiliyor.aslında heranneyi yani en azından beni öyle sizi nasıl bilmiyorum endişelendiren acı çekmekten çok bebeğimin sağlıkla doğması çünkü herikisinde de acı var.normal doğumda hayata daha çabuk dönersin diyorlar ama onda da dikiş var ve o da kolay değil.hayırlısı o yüzden bebeğimiz ve bizim için.stres yapmamak elde değil su gibi geçer inşallah hepimizin.

bence en iyisi oluruna bırakmak sonuçta onlar nasıl isterse nasıl kısmetse öyle gelecek benım dayımın kızı sezeryan randevusu almıştı ama bebişi sabahı bekleyemedi gece sancılanıp normal doğurdu düşündükçe kendimizi daha çok korkutuyoruz o yüzden bırakalım sağlıkla gelsinler

günaydın kızlar...
maksimen bgun prensesini kollarına alıyosun öylemi.saglıkla dogsun evladın.uzun ömürlü olsun.sanada allah kolaylık versin canım.belkide doğum olmuştur.ne güzel...
zehra hakkaten kız sen ne zaman dogurcaksın.seni akranlar dogurdukaydirigubbakcemile3 neşse ne kadar içerde kalsa kardır..
bende artık tüm hazırlık bitti.dedimya bu aralar sancım gelip gidiyovalla kortukmdan eksik olanlar vardı aceleyle tamamladım.artık hazırım acil birşey olursa.ama olması iyi olur.yarın 39.haftamıza giriyoruz nasipse.dogum 39+3 de olacak 40.haftanın içinde..ay artık 10 gün kaldı.bekliyorum.siz nasılsınız canlarım.

hadi gözünaydın canım bitmiş işler bizde aynı durumdayız beklemede...

hadi gözünaydın canım bitmiş işler bizde aynı durumdayız beklemede...

evet canım sagol.bide şu ev işlerini halletseydim iyice içim rahat edecekti.hala iş yapamıyorum kasıklarıma agrı giriyo.bugün deneyeyeim diyecektim ama hiç cesaretim yok.neyse hafta sonunna kadar bi kadın tutsam iyi olacak.temizleyemeyicegim valla...

Kızlar ne güseeeelll sayılı gunler kalmış bebişlerinizi kollarınıza almaya:ecrin_bebek: ALLAHIM saglıkla mutlulukla buluştursun sizi umarım...

darısıda başimizaaa İNŞAALLAHHa.s.

Doğru söylüyorssun cnm.ne güzel sakinsin sen benmi çok heycanlıyım acaba senin gibi düşünmeye çalışsamda en fazla 1 saat olabiilio ben acayiip panik yapmaya başladım ne yalan sölüyeyim.hayırlısı hepimiz için.

Kızlar ne güseeeelll sayılı gunler kalmış bebişlerinizi kollarınıza almaya:ecrin_bebek: ALLAHIM saglıkla mutlulukla buluştursun sizi umarım...

darısıda başimizaaa İNŞAALLAHHa.s.

ALLAHIM tüm isteyenlere versin cnm:Saruboceq: teşekkür ederizopuyorumnanaktan

Canım ben normalde bugun son kontrol için gidecektim çok kar olunca doktor aradı çıkma dedi salı günü gece 12 den sonra hiç bişey yiyip içme dedi normalde opersayon saat 13.30 da ama 10.30 da hastanede olursun dedi belki ozaman gidince yapılır bişeyler onun haricinde bi tahlil istemedi benden.

aman yorma kendini dikkat et ........

slmmm teyzoşlar ben kuzularımı kollarıma aldım.. 7 ocaktan beri evim süt kokuyor cok şükür rabbime.. Sizleride Allahım kurtarsın dogum yapanlarda bebişlerini analı babalı büyütsünler.
geçmişi okuyamıyorum. Ama ben spınal anestesi oldum inanın dogum cok kolay ve rahattı. saskınlık halınde gittiğim kontrole aksamında doguma girdim 35 haftalıkken; belden assası uyustu; 2 saat sonra kendime geldim... Rabbim herkese bebeklerini bagıslasınnn. Olmayanlarada versin diye dua ettim. sizi ve bebeklerinizi öpuyorummm.

canım allah analı babalı buyutmeyı nasıp etsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…