2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

hay aklınızla bin yaşayın, süper bi topik olmuş.
eski günleri yad ederken, heyecanla bebişini bekleyen anne adaylarına da yardımcı olmaya çalışacağız.

sağlıkla kucağınıza alın inş bebişlerinizi.

merhabalar benim sormak istediğim 2 gündür sanki karın ağrısı gibi hafif bi sancı oluyor hemen kesiliyor ara ara tekrarlıyor sizler tecrübelisiniz neden olur acaba bi sorun yoktur inşallah...

bende de olurdu o ağrılar. çok yorma kendini, fazla iş yapma. o ağrıları hissettiğinde ayakların yukarıda olacak şekilde dinlen. tabi doktoruna da bildir bu durumu: gebelik kişiden kişiye değişiyor sonuçta. kal sağlıcakla.

aah ah gözlerim doldu yaa
bnde geçen yıl hamişdim dimiiiiiiiiiiiiiiiiii(( evet yaa
ne güzeldi o heyacan...ama şimdikide çok tatlı ya
bi melek var yanımızda melek
rabbim kuzularınızı sizlere bağışlasın
bnde sorunuz olursa nacizane cvplarım inşzemuszemus

Caım hatırladığım kadarıyla ben de adet sancısına benzeer karın ağrısı olursu hafif. Ama geçerdi. Sen yine de dr unu bilgilendir istersen. İçiin rahat eder. Lekelenme falan var mı

benimde geçiyor ama korkuyorum işte ilk zamanlarda lekelenmelerim oluyordu o yüzden biraz riskli bi hamilelik yaşıyorum bugün doktorumu arayım en iyisi ama sizlerdede olması beni rahatlattı

hep istirahat halindeyim zaten sizdede olması biraz rahatlattı saolunn..

merhabalar benim sormak istediğim 2 gündür sanki karın ağrısı gibi hafif bi sancı oluyor hemen kesiliyor ara ara tekrarlıyor sizler tecrübelisiniz neden olur acaba bi sorun yoktur inşallah...

bence en önemlisi yaz falan demeyin ayaklarınızı sıcak tutun 4. ayımda gaz sancısından hastanelik oldum sebebide kan ılacı falan alınca afakanlar basıyordu üşüttüm tabii.Ayaklarınızı sıcak tutun kızlar tamam havalar sıcak ama incede olsa penye çorap giyin ayağınıza.

(patlamış mısır bebeğe çok güzel kilo aldırıyor ona göre ilk başlarda güzel gittik sonra kestim unuttum , üşendim ne biliyim yemedim yinede şükür tabii 3500 doğdu zilli)

hanımlar çok güzel bir başlık olmuş takipçiniz olacağım :)
benim merak ettiğim şeylerden birisi de hastane çantasında neler bulundurmuştunuz cevalandırırsanız sevinirim..:)

ayyyy canlarimmm bende 2010 subat annesiyim! Allahim biran önce bebislerinizi hayirlisiyla kucagina almak nasip etsin! inanin basta birsey anlamyicaksiniz,ama okadar güzel hemde okadar güzel bir duygu ki anlatamam yarabbim yaaaa!
2011 subat annisleri size tavsiyem bol bol SÜT icin! ben günde hemen hemen 1 paket bitiriyordum ! bebegim dogdugunda kas yapisi okadr kuvvetliydiki doktorlar bile hayret etti, kafasiniii dipcikkkk gibi dimdik tutuyodu zemuszemus
2. birtavsiye olarakta canlarim bebislerinizi ne yapin edin su bos emzige alistirin, hem siz rahat edersiniz, hemde bebisiniz rahat eder!
3. günde sabah ve aksam olmak üzere 1 yemek kasigi keciboynuzu pekmezi yeyin! hem sizin icin cok faydali , hemde bebisiniz icin!
4. bebisinizin her agladiginda kucaginiza almayin! unutmayinki bebekler uykulari gelincede aglar! ki siz bu arada bebegi kucaga alirsaniz, bebeginizin uykusunu tetiklediginiz icin bebek gün boyunca cok huzursuz olur!
himmmmm iste daha aklima geldikce yazarim!kaydirigubbakcemile5

Kızlar ya süpersiniz.Çok güzel şeyler yazıyorsunuz buraya,Aklınıza ne gelirse yazın lütfen,bizim gibi acemiler için söyledikleriniz çok önemli.

Birde ben sizlere birşey sormak istiyorum.Sanki ben bebeğimi hissediyorum.Sağ kasığımda ve bazende sol kasığımda seğirmeler hissediyorum ama kuvvetli böyle sanki birşey ordan çıkacakmış gibi.Sonra karnımın böyle içeri gibi çekiliyor ama gaz sancısı değil.Siz ilk ne zaman hissetmeye başladınız.Erken hissetme olasılığımız hiç mi yok ?

ay ben burayı nasıl görmemişim yahu..
ne güzel bir paylaşım alanı olmuş..
inşallah sizlere faydamız dokunur..

benden size acizane tavsiyeler her gün
2 bardak süt
1 kase yoğurt
2 çeşit meyve(biri muz olabilir magnezyum açısından)
ceviz yiyin
şimdilik folik asidinizi sonra da vitamin ve kan hapınızı ihmal etmeyin

hanımlar çok güzel bir başlık olmuş takipçiniz olacağım :)
benim merak ettiğim şeylerden birisi de hastane çantasında neler bulundurmuştunuz cevalandırırsanız sevinirim..:)

kız bu ne acele :)

benim çantamda bebeğe:
- ana kucağı(veya portbebe olabilir)
- 2 takım hastane çıkışı ( veya alt üst takım, eldiven, şapka, çıtçıtlı badi ve alt zıbın olabilir)
- yedek çıtçıtlı badi (üst zıbın giydirmiyorlar çıtçıtlı istiyorlar )
- çorap
- 1 kalın battaniye
- 1 polar battaniye
- bez
- ağız mendili
- ıslak pamuk mendil
- pişik kremi
- emzik

benim için:
- 2 gecelik (ben keşke kısakollu alsaymışım dedim çünkü hastaneler sıcak oluyor çok terledim ve kolunuza serum takıyorlar ya da tansiyon ölçüyorlar sürekli aç kapa, yine uzun kollu alacaksanız kollarının rahat sıyrılıp sıyrılmadığına dikkat edin) ( Bi de benim doğum yaptığım hastane normal doğumda kendi geceliğinle alıyor ameliyat elbisesi giydirmiyor sezeryanda giydiriyordu öyle birşey varsa öğrenin yedek bi tane daha alın derim)
- terlik (ayaklar şiş oluyo büyük bi terlik alın rahat giyin)
bolca çamaşır
ped (tavsiyem büyük çamaşır şeklinde pedler var tüm marketlerde bulunuyor ben bilmiyordum keşke ondan olsaymış dedim bebekbezi koydum ama malum çok batıyor üst baş)
çorap
toka
göğüs kremi
çıkarken giymek üzere üst baş

ayrıca
fotğraf makinası veya kamera ve şarj aletlerini unutmayın

var tabi ki bu tamamen annenin yapısı ve bebeğin pozisyonuyla alakalı
çok erken hisseden ve çok çok geç hisseden arkadaşlarımız oldu
20. haftadan itibaren daha belirgin oluyor yalnızca
sen de hissediyor olabilrsin en iyi sen anlarsın bunu zaten

Son düzenleme:
benim iki çocuğum var oğlum şubat bebeği kızımda 5. ayda hissetmiştim ama oğlanda çok erken hissettim tabii tekme şeklinde diil ama dediğiniz gibi seğirme şeklinde belkide psikolojik bilemiyorum ama bencede süt ve süt ürünlerini ihmal etmeyin ben son ayımda nerdeyse yürüyemedim tekerlekli sandalye ile doğuma gittim kalsiyum eksikliğinden dolayı sütte içiyodum halbuki bebek büyüynce annenin kalsiyumunu çekiyomuş ayaklarım berbattı tuvalete bile ağlayarak gidiyodum inş hiçbiriniz yaşamayın ama noolur süt falan için en az iki bardak

uyy gizzz seninnn bebe gezmeye cikmis olmasin annesi! :)
evet canim o bebsinin hareketi , cok cok az hissedebilirsin ama! böyle himmm nasil anlatsam baloncuk gibi hani gazoz kapagini acarsinda köpükler pit pit eder ya hahh öyle iste! ayy iyi bir örnekmiydi bilmiyorum ama öyle iste canim!

valla ben 13. haftada hissettim. acemi olunca emin olamamıştım başta ama sonradan emin oldum. erken hissettim yani. eee tamamen ona odaklanınca olacağı bu :kedi:
ama unutmayın, gebelk kişiye göre değişkenlik gösterir.

- sabah kahvaltıda bol ceviz tüketin
- süt için. içemiyorsanız süt ürünleri alternatifiniz olsun.
- bol su için ki enfeksiyon riskiniz azalsın. 8enfeksiyon ilk 3 ay düşüklere, son 2 ay erken soğuma neden olur)
- günde yarım saat yürüyüşünüzü yapın.
- ev işini abartmayın: acsıs sonradan çıkıyor.
- bol bol uyuyun, gezin ve mutlaka kitap okuyun. ( bücürüklerle ya hiç okunmuyor yada çok az)

aklına gelenler bu kadar. estikçe yazarım.

Çok güzel anlattın canım,ilk heyecan ilk bebek olduğu için bende tam olarak tarif edemiyorum içimdekinin hareketlerini.Ama bu hareketlerin ondan geldiğini bilmek çok güzel :))

O kadar erken mi hissetmeye başladın.Benim bu hafta daha belirtileri göstermeye başladı.Ama bende akşamları eve gidince tüm benliğimi bebeğe odaklıyorum ondan olsa gerek hareket hissetmeler :))

ayyy çok güzel paylaşım olmuş söylediklerinizi harfi harfiyen uygulucam patlamış mısırada çok şaşırdım kış geliyor bol bol yapar yeriz yeterki bebişim iyi olsun azcıkta kilolu doğsunn ....inşallahhh

kızlar süper olmuş,2010 şubat anneleri çok düşüncelisiniz, ya ben bişi merak ediyorum,hastane çıkışı ve kıyafetlerini nasıl alsak yani ben biraz hızlı gidiyorum,tutamıyorum kendimi badyler kısa kollu mu olsun uzun kollumu kadşfe tulumlar çok mu abartı olur hastane çıkışını kışlık alacağız dimi? gibi ardı gelmeyen sorularım varkaydirigubbakcemile3
tekrar tşk ler ilginiz için...

ay hadi bnde yazam bi kaç bişey
amauygulamazsanız küserim bak...şaka şaka tabiki
bebişleriniz hayırlı olsun öncelikle
kızlar şimdi tam ramazan ya bol bol hurma yiyin hem kolay doğum için
hemde bebeğiiniz akıllı bıdık olsun..bn çok yedimdi gerçektende çook akıllı bi oğluşum var şükür
gerçi bizim topin tüm bebikleri pekbi akıllı oldu
neyse hurmayı p.efendimizde tavsiye ediyor zaten
bide siyah üzüm çok kan yapıyor günde 21 tane yerdim bn
ve tabiki bol bol su..
bide sırt üstü yatıp hiç kıpırdamayınca karnınızda hafif seyirmeler olacak..
bnim olmuştu bu zamanlar

canım valla karenına düşünce gözün bebek kıyafatleine kaymaya başlıyor
annelik böle bişey galiba...diğer sayfalarda yazdılar kızlar neler alıncanı bi göz at istersen..
tabi kışlık olacak ..uzun kllu zıbın çok kullanuşlı olmuştu bnim için..ve de sık sı değiştirmem gerekti için
en az 10 tane vardı o badilerden..kakasını dışına çok çıkarıyodu bnim oğluş.
içinede atlet giydiriyodum sürekli..
hastane çıkışıına çok kalın almana gerek yok içi uzun kollu zıbınlı takımlardam alırsın 2 tane..sn yine ön sayfalara bak srpp arkadaşım anlatmıştı sanırsamolumunekankayizsmile

süt yapan gıdalr
çerez
meyve suyu ve tabiki suuu
kısır
bulgur pilavı
pirinç pilavı
çukulata vb abr cubur
meyvelerin hepsi
aklıma geldikçe yazarız
zaten çok erken daha dimi bunlar içinkaydirigubbakcemile3

birazda ben yazayım bişeyler...iki çocuk annesi olarak:)))

günde en az 2 bardak süt için...
1yumurta haşlayıp yiyin mutlaka ama mutlaka...
ceviz balık bol bol c vitamini zaten hamileliğinizin bi kısmı kışa gelicek..
portakal suyu için bol bol...günde 1 elma yiyin...
yürüyüş yapın spor yapın yavaş yavaş....

kıyafetleri de almak için bence daha erken cinsiyetleri belli olsun...
acele etmeyin canlarım alırsınız daha sonra ....
ayakları tulumlardan çok almayın...
hemen kısalıyor bebişlerin ayakları rahat etmiyo..

benden şimdilk bu kadar aklıma geldikçe yazarım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…