2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

Ne tatlı heyecanlardır ilk giysileri.. Ama daha erken be canım cinsiyeti belli olsun. Hastane çıkışları standart zaten canım yazlığı kışlığı yok benim bildiğim. Ebeler Esra ya hastane çıkışının çıtçıtlı badisini, pijama takımını ve tulumunu giydirmişlerdi üstüste. Ben bir takım almıştım. Bol bol pijama takımı almıştım. tulum fazla almanı önermem çünkü çok çabuk küçülüyo ve hevesini alamadan elinde kalıyo. O yüzden bol bol alt üst takım al. Çıtçıtlı badilerden nasıl canın istiyosa al. Bol bol al çünkü çoooookkk kullanışlı oluyo. Alırken 0-3 ay olanlarına özen göster. Diğer boyları doğduktan sonra alırsın. Çünkü yüzünü gördükten sonra mağazaları satın almak istiyosun onun için. O yüzden bu heyecanın birazını da doğumdan sonraya bırak şekercim...

Ha bir de aklıma gelmişken. Mutlaka külotlu çorap alın. Cinsiyeti ne olursa olsun. Çünkü pijama altının içine giydirirsiniz. Rahat olur. Tek pijama tk. ince oluyo.

Ay Sibel deyince aklıma geldi portakal suyu bebeğe kilo aldırıyormuş.
ben her gün içerdim mevsim de çok uygundu zaten hem de bol C vitamini
oğlum hemen hemen 4 kilo doğdu

öncelikle tavsiye böyle gözü dönmüş gibi alışveriş yapmayın çünkü insanın herşeyi alası geliyor.. çoğunu giydiremeden mevsim değişecek veya küçülecek.. ben almamıştım buna rağmen hiç giydiremediğim 2 kıyafet ve 1 kere giydirebildiğim 4-5 kıyafeti var.. zaten sonrasında da bedenine mevsimine göre alırsınız stok yapmanın lüzumu yok..

mucize_1406 hastane çıkışlarının kışlığı yazlığı yok hepsi penye oluyo zaten..

bide Havvanın dediği gibi 10 tane falan 0-3 ay uzun kollu çıtçıtlı badi alın. benim oğlan günde 3 tane kirletiyordu hala bile kirletiyor.. malum çamaşırları bıdık bıdık hemen makina dolmuyor zaten hava kış hemen kurumaz da.. ben banyo yaptırdığımızda içine zıbın da giydiriyordum ısınsın diye.. bi de bu uzun kolluların havlu gibi olanları da var sıcacık tutuyo bir iki tane edinebilirsiniz..

ben 3-6 aylık kısakollu da almıştım 2 ay sonra giymeye başladı onları..

patikli tulumlar rahat oluyor orası burası sıyrılmıyor ama çok kulanışlı olmuyor aslında.. kirleniyor ve diğer türlü sadece altını değiştirmek daha kolay oluyor.. alt üst takım alın bol bol evde giydirmek için.. patikliler rahat oluyor sıyrılıp açılmıyor çorapları da kaymıyor en azından.. ama çok uzun süre kullanılamadığı için çok almayın..

penye battaniye hastane çıkışlarında var ama 3-4 tane olsa iyi olur çok kullanılıyor. Hala kullanıyorum altına üstüne sermeye. evde kullanmak için polar battaniyeyle ben çok rahat etmiştim. hafif ve yumuşak hemnen sarıp kucağıma alıyordum..

Son düzenleme:
Ay ne güzel olmus bu topik
öncelikle bebislerinizi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah
Bende hamileligim b oyunca neler yedim yazayim
bol bol ceviz (günde 10 tane yedigim günler oldu:))
bol su süt ve peynir
meyve çok yemistim ben her aksam nar yerdim ve tüysüz seftali vazgeçilmezlerimdi
Haftada iki kere balik çok faydali mutlaka yeyin
her gün bir yumurta
ve kütür kütür salatalik yerdim
son aylarda hurma yedim

tatli hiç yemedim hamileligim boyunca 15 kilo aldim ve kizim masallah 4600gr dogdu

Reyhan yediklerini yazınca aklıma geldi

bi amaç için değil ama çok severek ve canım istediği için her gün bir ayva yedim
ben inanmazdım bu ayva olayına ama oğlum gamzeli ve ailemizde kimsede yokboshayallersmile

canım bilgilerin için çok teşekkür ederim, acele etmiyorum sadce merak
:)

hastaneden çıkarken içine çıtçıtlı bir badi ve üstüne kadife tulum giydirdim ve üstüne çok kalın olmayan bir battaniye atıp fotbebeye koydum.
ben de kızıma minik minik penye önlüklerden çok almıştım.çünkü çok kusan bir bebekti ve sürekli üstünü değiştirmektense önlük çıkarıp takmak daha kolaydı..

benden size önemli bir tavsiye..bebeğinizi uyanınca yelek giydirmeye alıştırmayınn..
bana çok kızdılar ama nasıl alıştırırsanız bebeğin vücudu ona alışıyor..
Ben Bahar'ımı nasıl yatırdıysam öyle kaldırdım,hiç yelek giydirmedim..çok şükür her ortama alışık vücudu..üşütmeden geldik bugüne kadar..
ne kadar üstüne titrerseniz o kadar kolay hasta olur..tabi ki dikkat edin,çıplak gezdirin demiyorum ama üşütmeyelim diye çocuğa kışın bile isilik döktürenleri biliyorum..

şu ayaklı tulumları 1 ay sonra giydiremiyorsunuz çabuk büyüyorlar..giydirseniz bile tam üstüne göre olmasın büyük alın çünkü bebeğin bacak hareketlerini kasarsa bacak gelişimini bozuyor ve bebek rahat edemiyor içinde..en güzeli ayaksız tulumlar altına da patik ya da çorap..

ya farkında olmadan ayrı ayrı yazmışım kusura bakmayın sayfayı doldurmuşum..

hanımlar çok güzel bir başlık olmuş takipçiniz olacağım :)
benim merak ettiğim şeylerden birisi de hastane çantasında neler bulundurmuştunuz cevalandırırsanız sevinirim..:)

KENDİM İÇİN

1tane 3 lü loğusa pijama takımı
1 tane gecelik ( hiç kullanışlı değil en güzeli siz 2 tane pijama takımı alın )
3-4 tane lansinoh göğüs pedi
lansinoh meme ucu kremi (erken kullanılması doğumu tetikliyor ilk emzirdikten sonra başlayın sürmeye süper birşey sakın ihmal etmeyin ve 10 gr fazla fazla yetiyor büyük olana boşa para vermeyin )
2 tane hamile kilodu çok rahat oluyor
2 tane normal buyük kilot.
1 tane atlet (hst odası 40 derece falandı çok terliyorsunuz)
2 tane pijama-geceliğe uygun çorap
1 tane yün patik (sıcak bile olsa giymek zorundasınız)
havlu
ıslak mendıl
tarak
terlik
kırmızı kurdele / diş macunu-fırca unutmayın ağızda pis bi tat oluyor.
orkid gece 1 paket almıştım yanıma.
makyaj çantam ayna ve cınbız iyiki almışım yanıma hazırlıksız doğum olunca kaşlarımı doğumdan sonra aldım da :kedi:.
şarj-foto mak-kamera

(kendim için ben evden nevresim takımıda götürdüm ve kullandımda,çokta cici oldu)

Bebişim için

hastane çıkışı 11 li set
hastane çıkışı 5 parça olan. (2 takımın resmide profilimde var )
3 tane uzun kollu alttan çıtçıtlı badi.
2 tane 2 parçalı olan takım (hiç kullanmadım)
çorap-mendil -şapka-eldiven- yenidoğan bez -uni bayb ıslak mendil.
yalancı emzik. ufak suluklu biberon.
portbebe
polar pattaniye / hastaneden çıkarken çok iyi oluyor.

burda size en büyük tavsiyem emzik alırsa meme almaz biberon alırsa beni emmez diye düşünmeyin Duru doğalı 1 saat olmuştu önce emzirdim tabii sonra biberonla ağzına zemzem suyu verdim sonrada emzik verdim ve iyiki yapmışım emzik çok oyalıyor kızlar şimdi aman ne olacak dersiniz ama sonrası çok önemli .biberonda aynen biberon alan çoçuğun beslenmesinden korkmayın tabi sürekli biberon vermekten bahsetmiyorum sütünüzü elle sağar günde 10 cc sütüde biberonla verin sonra çok dua edersiniz.Bizim zilliler yeyek yememekte direniyor bu aylarda normal ama biz rahat edemiyoruz tabii aç kalıyorlar sanıyoruz.biberon almayan çoçuk almıyor işte o yüzden biberona alıştın 1 ay geçsin diye düşünmeyin 2 günlükken bile almayan almıyor .kimseyide dinlemeyin evet diyin haklısın diyin kendi inandığınızı yapın hee bunu banada yapabilirsiniz tabi ama kulak verin ona göre. .bu tabii nacizane önerim karar sizin ama işe yarayacak.
ilk 1 hafta bol sütünüz var ise bol bol sık sık 10-15 dk arayla emzirin sarılık olmasın benim kız gibi uyandıramazsanızda ağzına kaşıkla süt dökün ama mutlaka besleyin vurun gerekiyorsa tabanlarına vurun uyansın ben bunuda yaptım ama gunduz hıç uyanmadı haftasında hastaneye yattı sarılıktan Allah kimseye yaşatmasın çok zor 3 kişi çıktığın eve 2 kişi dönmek çok zor.
aklınıza takılan olursa mutlaka sorun keşke bizede sizin gibi sorun diyenler olsaymış tamam var cevremde doğum yapmış ama 100 kişi kadar ve 3-5 aylık taze bilgi olmuyor.

valal bende çok işe yaradı birde sütü benim gibi kokuyor diye içemeyen varsa LIGHT SÜT için .light olunca günde 1 litre bile içtiğimi bilirim hatta ilk zamanlar yanı 16. haftadan sonraki ilk zamanlar nesqick le içtim.içemeyenler bi denesin ligt daha iyi yağı yok.

ben öğrendiğim an başladım sen yine iyi firenlemişsin kendini ilk krem rengi battaniye almıştım hatta kız erkek farketmez diye .

0-3 ay uzun kollu
3-6 ay hem yarım kol-hem uzun kol

kadifede çok aldım ama hiç kullanamadım çok terletiyordu.

hastanede 40 dereceye yakındı herhalde oda eve gelincede normali odur dedik kombiyi açtıkta açtık evden buhar çıkacaktı nerdeyse o yüzden kadife hiç kullanışlı olmadı.Serapın dediği gibi alt a çok ihtiyaç olmuyor altında ki heleki 2 kat olan alt hep temiz kalıyor üst çok değiştirmek gerekiyordu o yüzden tulum hiç kullanışlı değil. 2 parça olanlar en iyisi.
hırka ördürmeyin şubat falan ama kullanılmıyor 2 kat girdir üstüne hırka çoçuk robot gibi oluyor.biz ençok geniş v yaka süveter kullandık birde yakasını enseye doğru çıkartmasınlar boyunları yok hemen kızarıklık oluyor süveter güzel geriside elimizde kaldı.
patik çok iyi oluyor minnacık ayaklarda corap durmadığı gibi ayaklarıda buz gibi hiç ısınmıyor.

Ha bir de aklıma gelmişken. Mutlaka külotlu çorap alın. Cinsiyeti ne olursa olsun. Çünkü pijama altının içine giydirirsiniz. Rahat olur. Tek pijama tk. ince oluyo.

işte benim favorim .kilotlu çorabı hiç üstümüzden çıkartmadık.kakaları çok taşıyor 4*-5 tane alın kızlar.hemde çok sıcak tutuyor.

bende günde 2 tane yedim ama gamzeden eser yok niye yaaa.

evet ayaklı tulum hareketlerini kısıtlıyor hiç kullanışlı değil.hepsi evde 1 kere giyilmiş olarak duruyor.ayaksız olan tek parça tulumlar güzel oluyor bakın hevesliyseniz ondan alın.

Burcu sen fazla yemişsin yavrum 1 tane yiyecektinsempatiksalakcinni

ayrıca sana pijama konusunda katılmıyorum gecelik pijama seçimi görecelidir.. ben doğru düzgün pijama giymem gecelik severim rahat ederim.. hastanede de hem tuvalete girmek için gecelik rahattı bence.. hemi de malum kanama çok evde de hastanede de hasta bezi serili yatağa ben geceliği sıyırıp yatıyordum geceliğim kirlenmiyordu..

ayy ben gecelikle dımdızlak kaltım ev sıcak ama kış günü bacaklar cıbıl kaldı birde benimki diz altıydı altına tayt giysem olmaz giymesem alttan soğuk alıcam derdi.doğru kızlar siz iyisimi gecelik pijama işini rahatınıza geldiği gibi alın.

Tavsiyelerinizin doğruluk payına %100 inanıyorum bacak kramplarım için,maden suyu ve muzu tavsiye etmiştiniz.Sürekli kullanıma başladım ve bacaklarımda ağrılar öncelerine nazaran kalmadı diyebilirim.
Bundan sonra dr.gitmeden daha önce yaptığım gibi ilk size soracağım teşekkürler kızlar iyiki varsınız a.s.opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

soda değil tatlım, maden suyu. amman karıştırma.
meyve ve sebzeleri zamanında tüketin. (aşerme durumu hariç yerimseniben )
ben süt içemediğim için günde en az 1 kase yoğurt ve kahvaltıda süt ürünleri tüketiyordum. her kahvaltıda mutlaka ceviz tavsiye ederim diğer arkadaşlarım gibi.

benim gibi acemiyseniz bazı markaların ve bebek bezi sitelerine üye olun (milupa, babystar, prima vb ) : numune gönderirler. en azından deneyip bebeğinize uygun bezi deneyerek bulmuş olursunuz.
bebek bezini çok stoklamayın: çabuk büyüyorlar. elinizde patlamasın.

Valla kızlar soru gelmeyince aklıma fazla bi şey gelmiyo... Şimdilik şunları yazabilirim.
Doğumun şekline bebek karar veriyo. Ben ona inandım. Dr um da ben de normal doğum istiyoduk ama olmayınca olmuyo. O yüzden ikisine de hazırlıklı olun. Brnim gibi hayal kırıklığı yaşamayın sonra.
Eve geldiğinizde bebeği yanınıza yakın bir yere koyun sepet, yatak vs. Kalkıp yanına gitmesi zor oluyo.
Nazlanabildiğiniz kadar nazlanın. Sızlanın. Unutmayın siz ve bebeğiiniz her şeyin merkezi.
Bebek uyurken siz de uyuyun. Süt en çok uykuda fazlalaşıyor. Göreceksiniz siz de azıcık yorulduğunuzda süt miktarı da azalacak.
Başınızda vıdı vıdı eden, moralinizi bozan insanları def edin. Aksi takdirde acısı sonradan çıkıyo. Onlar yüzünden sütüm kesilmişti 10 günlükken.
Başınızda onlarca kişi size akıl verecektir. Aklınıza yatmayan tavsiyeleri önemsemeyin. Bırakın yanlış sizin yanlışınız olsun. Yanlış yapmaktan da korkmayın. Kimse mükemmel değildir. Kendinize yüklenmeyin
Göreceksiniz kırk yıllık anne gibi bakacaksınız bebeğinize. HİSLERİNİZE GÜVENİN.
Bebişinize sadece siz bol bol sarılın. Başkalarına izin vermeyin. Böylece hem hijyene dikkat etmiş olursunuz hem de kucağa alışmamış olur. Boool boool koklayın. Cennet gibi kokuyolar ilk doğduklarında...

canım daha hamile olma fikrine yeni alıştığımız için ne soracağımızı biz de şeşırdık:) bende ilk başta park yatak almayı düşünüyorum.Kendi odası da var bebeişimin ama oraya ilk başta giysi dolabı etajer gibi giysi,biberon öteberi şeyleri koymayı düşünüyorum.İlk etapta yatağımın yanında yer var oraya koyucam park yatağını. Açıkcası bebek doğmadan çok aşırı alışveriş yapmak istemiyorum elzem şeylerin listesini çıkarıp ona göre alacağım.Ama diğer konularda okuduğum göğüs ucu yaraları filan bayağı korkuttu beni.O yüzden göğüs bakım kremi ve kalkanını yazdım bi köşeye hemen.

bncede canım çok şey alma..bnim oğluş ne beşikte ne salıncakta yatmadı malesef
bebek doğunca duruma göre alırsımız
bebek arabası yürüteç beşik salıncak gibi şeyler
bizde yer kalabalığı yapıyor anca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…