kızlar süper olmuş,2010 şubat anneleri çok düşüncelisiniz, ya ben bişi merak ediyorum,hastane çıkışı ve kıyafetlerini nasıl alsak yani ben biraz hızlı gidiyorum,tutamıyorum kendimi badyler kısa kollu mu olsun uzun kollumu kadşfe tulumlar çok mu abartı olur hastane çıkışını kışlık alacağız dimi? gibi ardı gelmeyen sorularım varkaydirigubbakcemile3
tekrar tşk ler ilginiz için...
ay ben burayı nasıl görmemişim yahu..
ne güzel bir paylaşım alanı olmuş..
inşallah sizlere faydamız dokunur..
benden size acizane tavsiyeler her gün
2 bardak süt
1 kase yoğurt
2 çeşit meyve(biri muz olabilir magnezyum açısından)
ceviz yiyin
şimdilik folik asidinizi sonra da vitamin ve kan hapınızı ihmal etmeyin
kız bu ne acele :)
benim çantamda bebeğe:
- ana kucağı(veya portbebe olabilir)
- 2 takım hastane çıkışı ( veya alt üst takım, eldiven, şapka, çıtçıtlı badi ve alt zıbın olabilir)
- yedek çıtçıtlı badi (üst zıbın giydirmiyorlar çıtçıtlı istiyorlar )
- çorap
- 1 kalın battaniye
- 1 polar battaniye
- bez
- ağız mendili
- ıslak pamuk mendil
- pişik kremi
- emzik
benim için:
- 2 gecelik (ben keşke kısakollu alsaymışım dedim çünkü hastaneler sıcak oluyor çok terledim ve kolunuza serum takıyorlar ya da tansiyon ölçüyorlar sürekli aç kapa, yine uzun kollu alacaksanız kollarının rahat sıyrılıp sıyrılmadığına dikkat edin) ( Bi de benim doğum yaptığım hastane normal doğumda kendi geceliğinle alıyor ameliyat elbisesi giydirmiyor sezeryanda giydiriyordu öyle birşey varsa öğrenin yedek bi tane daha alın derim)
- terlik (ayaklar şiş oluyo büyük bi terlik alın rahat giyin)
bolca çamaşır
ped (tavsiyem büyük çamaşır şeklinde pedler var tüm marketlerde bulunuyor ben bilmiyordum keşke ondan olsaymış dedim bebekbezi koydum ama malum çok batıyor üst baş)
çorap
toka
göğüs kremi
çıkarken giymek üzere üst baş
ayrıca
fotğraf makinası veya kamera ve şarj aletlerini unutmayın
var tabi ki bu tamamen annenin yapısı ve bebeğin pozisyonuyla alakalı
çok erken hisseden ve çok çok geç hisseden arkadaşlarımız oldu
20. haftadan itibaren daha belirgin oluyor yalnızca
sen de hissediyor olabilrsin en iyi sen anlarsın bunu zaten
hanımlar çok güzel bir başlık olmuş takipçiniz olacağım :)
benim merak ettiğim şeylerden birisi de hastane çantasında neler bulundurmuştunuz cevalandırırsanız sevinirim..:)
ayyy çok güzel paylaşım olmuş söylediklerinizi harfi harfiyen uygulucam patlamış mısırada çok şaşırdım kış geliyor bol bol yapar yeriz yeterki bebişim iyi olsun azcıkta kilolu doğsunn ....inşallahhh
kızlar süper olmuş,2010 şubat anneleri çok düşüncelisiniz, ya ben bişi merak ediyorum,hastane çıkışı ve kıyafetlerini nasıl alsak yani ben biraz hızlı gidiyorum,tutamıyorum kendimi badyler kısa kollu mu olsun uzun kollumu kadşfe tulumlar çok mu abartı olur hastane çıkışını kışlık alacağız dimi? gibi ardı gelmeyen sorularım varkaydirigubbakcemile3
tekrar tşk ler ilginiz için...
Ha bir de aklıma gelmişken. Mutlaka külotlu çorap alın. Cinsiyeti ne olursa olsun. Çünkü pijama altının içine giydirirsiniz. Rahat olur. Tek pijama tk. ince oluyo.
Reyhan yediklerini yazınca aklıma geldi
bi amaç için değil ama çok severek ve canım istediği için her gün bir ayva yedim
ben inanmazdım bu ayva olayına ama oğlum gamzeli ve ailemizde kimsede yokboshayallersmile
şu ayaklı tulumları 1 ay sonra giydiremiyorsunuz çabuk büyüyorlar..giydirseniz bile tam üstüne göre olmasın büyük alın çünkü bebeğin bacak hareketlerini kasarsa bacak gelişimini bozuyor ve bebek rahat edemiyor içinde..en güzeli ayaksız tulumlar altına da patik ya da çorap..
ya farkında olmadan ayrı ayrı yazmışım kusura bakmayın sayfayı doldurmuşum..
Burcu sen fazla yemişsin yavrum 1 tane yiyecektinsempatiksalakcinni
ayrıca sana pijama konusunda katılmıyorum gecelik pijama seçimi görecelidir.. ben doğru düzgün pijama giymem gecelik severim rahat ederim.. hastanede de hem tuvalete girmek için gecelik rahattı bence.. hemi de malum kanama çok evde de hastanede de hasta bezi serili yatağa ben geceliği sıyırıp yatıyordum geceliğim kirlenmiyordu..
Tavsiyelerinizin doğruluk payına %100 inanıyorum bacak kramplarım için,soda ve muzu tavsiye etmiştiniz.Sürekli kullanıma başladım ve bacaklarımda ağrılar öncelerine nazaran kalmadı diyebilirim.
Bundan sonra dr.gitmeden daha önce yaptığım gibi ilk size soracağım teşekkürler kızlar iyiki varsınız a.s.opuyorumnanaktan
canım daha hamile olma fikrine yeni alıştığımız için ne soracağımızı biz de şeşırdık:) bende ilk başta park yatak almayı düşünüyorum.Kendi odası da var bebeişimin ama oraya ilk başta giysi dolabı etajer gibi giysi,biberon öteberi şeyleri koymayı düşünüyorum.İlk etapta yatağımın yanında yer var oraya koyucam park yatağını. Açıkcası bebek doğmadan çok aşırı alışveriş yapmak istemiyorum elzem şeylerin listesini çıkarıp ona göre alacağım.Ama diğer konularda okuduğum göğüs ucu yaraları filan bayağı korkuttu beni.O yüzden göğüs bakım kremi ve kalkanını yazdım bi köşeye hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?