2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

kızlar,pijama konusunda benim size tavsiyem şu; hem gecelik hem de pijama alın derim...ben pijamaları iki adet almıştım hatta.iyi ki öyle yapmışım..
insanın ruh hali belli olmuyor..sabahlıklı geceliği giydim hastanede hep, oysaki onu öylesine yanıma almıştım,giymem ama dursun demiştim..ama gecelikle rahat ettim..hem emzirirken hem de wc deyken,yatarken ben de Serap gibi sıyırıp yatıyordum..

benim merak ettiğim örgü yelekler battaniyeler kullanışlı oluyormu ördürüp ördürmemekte kararsızımda yorumlarınıza göre onunda hazırlığına başlamak lazım:)

annemle teyzem yünlü yelekleri,hırkaaları döktürdüler kızıma ama ben hiç giydiremedim çünkü kızımın tenine yün alerji yapıyor..giydiği anda çenelerine değen kısmı kıpkırmızı, isilik gibi oluyordu..bu da başka bir tarafı işin..aklıma gelmezdi hiç..en iyisi kapüşonlu penye ve polar hırkalar,yelekler..

kızlar,ayrıca vaktiniz varsa bizim profil resimlerimizde çok güzel bilgi verici resimlerimiz de var..bi bakın derim..
hastane çantalarımız,bebek odalarımızn resimleri,bebek şekerlerimiz,kapı süslerimiz,kıyafetlerimiz,ne bileyim bebekle ilgili çok şey var yani..görmenizi isterim..

2010 şubatının güzel anneleri şimdi size önemli bir kaç sorum olacak :))
Şimdi benim kızım olucakmış inş.ve ben alışveriş yapmaya başladım ama şöyle bir noktada takıldım.
Yenidoğan kıyafetlerinde kaç tane alıcaz ve bu yeni doğan kıyafetleri ne kadar süre giyebilirler.Sonradan kaç ay arası almam lazım onlarıda ne kadar sürece giyerler tahmince,bunlar hakkında bilgi istiyorum sizlerden.Ona göre alışveriş yapıyım diyorum eşim daha erken diyor ama net'ten yavaş yavaş alırım ben beğendikçe artık :))

canım bebekten bebege değişir. benım kızım mesela hastaneden cıkarken 2.650 gr dı boyu da 47 cm di. dolayısıyla yenıdogan kıyafetlerın ıcıne 3 ay bıtene dek rahatlıkla girdi.
ama mesela 4 kılo dogan bı bebek 2 ay bıle gıyemez onları...
bı kaç takım al bulunsun genelde 3-6 ay stokla derim...

yenidoğan fazla almayabilirsin..bebeğe göre değişir tabi zeynep'in dediği gibi, mesela benim kızım şişman bir bebek değildi ama 3-6 ay kıyafetlerini 2.aydan itibaren giydirmeye başladım..kaldırıyordu fiziği..
şu an 6 aylığız ama 6-9 aylara geçişimiz geçen aydı.ne alırsan al ayaklı tulum ya da pijama alma derim ben.bu benim fikrim tabi, birsürü ayaklı pijama boşa çıktı bende.zaten bacaklarını istediği gibi gerdiremediği için ben uygun bulmadım giydirmeyi..

Teşekkür ederim kızlar,heves ettim işte dün kızımın olacağını öğrenince bugün aldım bir kaç body 3 aylık olanlardan :))

Çiçekçim 0-3 ay arası ayaklı alırsan rahat edersin. Diğerlerinin ayaksız al. Canbaharda dediği gibi kullanışsız oluyo. Bence şimdi 0-3 ay al. 3-6 ayı doğumdan sonra alırsın bebeğinin ölçülerine göre.

bence hastane çıkışını 2-3 takım alabilirsiniz.ama hepsini battaniyeli almaya gerek yok. eğer bu şekilde almayanlar için
0-3 ay uzun kollu çıtçıtlı bady alıp üzerine 2 li takımlardan alabilirsiniz./ bady alsanız bile alt tarafına ya kilotlu çorap ya tek ayaklı alt giydirmek zorundasınız çıplak bacak giyemezler.ben hiç bnları düşünememiştim allahtan 4 günlüktükte komşum gidip alıp geldi.bana hep çabuk büyüyorlar 3-6 al dediler ama 3,5 kilo bebekte 3-6 ay olmuyor çok büyük sanki 5 yaş çoçuk elbisesi gibi oldu.o yüzden 0-3 mutlaka alın.kakaları çok sıvı oluyor.ben kullandıklarım ile örnek vereyim mi,

6-7 tane 0-3 ay uzun kollu kadife olamayan çıtçıtlı bady.
3- tane kilotlu çorap/ pazardan almıştım çook çook rahat ettik.
3-4 tane 0-3 aylık ayaklı alt zıbın.
2-3 tane ayaklı tulum.
4 takım hastane çıkış takım .(1 tanesi 11 li battaniyeli setti diğerleri 2 parça)

ben giydirdiğimide yazayım.

uzun kollu bady.
kilotlu çorap.
2 parçalı takımı yada tulumu.
yün süveter/polar yelek.
1 çift kalın çorap üstünede patik.
hava soğukken ve gece uyuturken annem ayaklı çorap kilotlu çorap düşünün onun yün örgüsünü yaptı biz çok kullandık.ayaklarını sıcat tutmak zorundasınız.resimlerini çekiştim yarın unutmazsam getiricem atarım linkini.

ben çalışacağım için 3-6 aylıkları çok almıştım malum hem annemde 2 çekmecesi var hem evde hee sürekli kıyafet taşınamıyor o yüzden 3-6 aylık ve 6-9 aylıkları alın heveslendikçe.biz 4 aylıkken 6 -9 aylıkları giymeye başladık. ama topikçe yani kıyafetlerin kalıpları çok farkı.
bbeklerimizi ortalama kilosuna göre.

wenice kids kalıbı küçük.
lcw tam ayına göre.
mather care normal.

Flex diye bi marka var özellikle istanbul havuzlu handan alış veriş yapacaklar kalıplarıda kumaşlarıda çok kullanışlı aklınızda olsun.özellikle iç badilerin kumaşı yumuşacık.

ayyy burada benim çok çenem düşüyor kızlar ben yaptıklarımı yazıyorum her anne bebeğine en iyi ne geleceğini nasıl daha rahat edeceğini nasıl ısınacağını iç güdüsel olarak biliyor .meleğiniz dünyaya geldikten somnra 1 hafta içinde o sersemliği üstünüzden atınca 10 çoçuk büyütmüş gibi kendinize güveniniz gelecek emin olunnn.

Kız Burcu bunların hepsiini nasıl aklında tuttun maşallah hafızana

ayy havva daha çok şey varda yazacağım çok bilmişlik olmasın birde pokunu çıkartmayayım diye yazamıyorum.valla bana söylenmeyen çok şey vardı belkide onlara kızdığım için yazıyorum.

ayy havva daha çok şey varda yazacağım çok bilmişlik olmasın birde pokunu çıkartmayayım diye yazamıyorum.valla bana söylenmeyen çok şey vardı belkide onlara kızdığım için yazıyorum.

valla istediğin kadar yazabilirsin canım biz seni keyifle dinleriz evet alınacakları herkes az çok tahmin eder ama mutlaka sizlerin yaşayarak öğrendikleri püf noktaları vardır.Bunları paylaşmanda tecrübesiz bi anne adayı olarak beni çok mutlu etti açıkcası çok teşekkür ederim.

Lütfen yazın,bizide şu anda kimse nasıl olacağına dair birşeyler anlatmıyorki o zaman geldiğinde her kafadan bir ses çıkacak,ve biz lohusa halimizle kesin sinir krizlerine gireriz.Bizle yaşadığınız tecrübeleride paylaşırsanız bizde çok fazla zorlanmayız,hiç olmazsa nelerle karşılacağımızı bilmiş oluruz :))

kızlar bende hastanedeyken gecelik giymiştim. pijama hiç giyemedim. sürekli hemşire geliyo alttan dikişlere bakıyo,kanamaya bakıyor. pijamayla habire indir kaldır zor olabilir. herkes bir değil tabi ama ben gecelikle çok daha rahat etmiştim.

içgüdülerinize güvenin. saçma sapan laflara kulaklarınızı tıkayın... hele loğusalık döneminde her kadının karşılaştığı şey "sütün varmı,sütün yetmiyor" muhabbetidir. sütün olsa da derler,olmasa da derler... verin cevabınızı içinizde kalmasın. hiç takılmayın böyle gereksiz muhabbetlere.
"ay bu çocuk küçük (ki ben çok karşılaştım),sen bunu hiç besleyememişsin karnında (evet bilerek yaptım zaten), bütün kiloları kendine almışsın (bak bunuda bilerek yaptım)" gibi şeylerle muhakkak karşılaşıcaksınız. yapıştırın lafınızı geçin valla. loğusalıkta kimsenin canınızı sıkmasına müsade etmeyin.

içgüdülerinize güvenin. inanın ben ipekten önce 1 bebeğe bile dogru duzgun dokunmamışımdır. ama herseyınıde kendım yaptım. 1 kere başkası yıkadı,2.de yıkama ısınıde hallettım. Allah annenın ıcıne o cesareti,gücü veriyor merak etmeyin. 40 yıllık anne gibi bakıyosunuz bebeğinize. ona sizden daha iyi bakan kimse yok inanın...

sinir olduğum bi konu daha "kucağa alışır" muhabbetleri.
bana çok yapıldı.
kızım öyle abartılcak derecede kucakcı bi bebek değil (forumdaki aktifliğimden bellidir zaten :)
hem alışsa nolur ya,bi ömür kucagında mı taşıyacaksın ki...
bak şimdi emeklemeye,yürütece binmeye başladılar dogru duzgun kucakta durmuyolar bile epi topu bu kadar zamandı işte...
bebeğinizin sıcaklıgınıza,kokunuza ıhtıyacı war.
onlar alışır dedikce siz alın kucagınıza hiç te bişicik olmaz...
hele o ılk dogduklarında gogsunuzde uyuması yok mu...
tadını cıkarın wallahi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…