2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

evet cnm emiyo benimki ama bide keşke yese içse dünyalar benim olucak yani
benmki sanırım tatlı sevmio tatlı olan herşeyde direk ağzını kilitliyoakannehir

emiyo cnm ne güzel ben 4 ay emzirebildim sadece bence sevin.
benimkide tatsız tuzsuz sebze püresini yemiyo mis gibi meyve muhallebi yemiyor anlamadım gitti. yeseler dünylar bizim olacak ama yemiyor sıpalar. şu yaz bir geçse tek umudum o. bakalım şimdi diyorum sıcak diye yemiyorlar bakalım kışa ne etcez.

çok şükür emiyo cnm inş dediğin gibi sıcaklar geçince yerler de bizde mutlu oluruz

e limoncum canim benimmmm... bak yemiyor diyorsun ama masallah yine iyi kiz seninki sebze püresi 10 yemek kasigi kadar yiyor mus anacim! onu ben bile yesem doyarim! massallah iyi valla! ben benim cadiya 3-4 mama kasigiyla anca verebiliyorum! oda döke dökee :bbo: cuvv cuvvv uuuuu ucakkk gelmis gelmisss ay görsen yemek yedirirken halimi inanmazsin ama valla yemek yedirirken keyfi gelsin diye ayaga kalkip oyun havasi oynuyorummmsırnaşık şey hihoyyytbirisi görse halimi kesin deli bu kari derrr,aklini kaybetmis! ay hakkaten sonra diyorumki icimden ben napiyorummmm kafamçokkarıştı ay iyice bu bacaksizlarin maskarasi oldukkk anacimmm ayakta oynatiyorlar bizi kafamçokkarıştı kesin diyodur kizimda icimden annem acabaa napiyoooo :bbo: :roflol:

limoncum canim devam mamasini sebzenin icine katma canim zaten sebzden gerekli vitaminleri aliyorlar! sen devam mamasini pirinc unuyla yaptigin muhallebinin icine kat canim o sekilde olabilir bak! s

dinave bebe büskivisi yaptın mı ben tarifi aldım ama evde var açık o bitsin yapıcam.

Goncagül sen yoğurtu tuturamıyormusun ?

ya aslında tutuyo ama tadı ekşimsi gibi oluyo meyvayla felan tatlandırıyorum işte anca öyl eyiyo...10 çorba kasıgı cok denilmiş ama bence az ben bi kase yapıyorum oda 130cc denk geliyo ve kızım daha azıyla doymuyo..6. aylarına girdiler ek gıda agırlıklımı olmalı besinleri siz günde kaç defa emziriyosunuz..benimki günde 4 defa emiyo sütüm olursa ama bugünlerde azaldı kızım emiyo ama cok geç geliyo süt yaa oda sıkılıp bırakıyo sizde böle bişi oluyomu..

sanki beni anlattın cnm ya bende aynı kırk takla atıyorum yesin diye yediği bir tek sebze ne oldu bu kıza anlamıyorum ama artık pes etim. bakalım meyve vermicem i süre sonra tekrar denicem inş. yer yaaaaaaaaaaaaa yosa ben kafayı yicem

limoncum canim devam mamasini sebzenin icine katma canim zaten sebzden gerekli vitaminleri aliyorlar! sen devam mamasini pirinc unuyla yaptigin muhallebinin icine kat canim o sekilde olabilir bak! s

muhallebiyi yiyordu şimdi onuda yemiyor dvm maması katıp deneyim belki tadı değişir öyle yer. sağol cnm

kızlar bende bisküviyi yaptım tadına baktım beğendim kızımın yoğurduna koydum uyansın yediricem sonucu yazarım yine

ya bugün benimki çok huzursuz o huzursuz olunca benimde hiç neşem olmuyor.
gece ikide uyandı hiç uyanmazdı mama verdim 90 cc mama içti
sonra sabah 8:30 da uyandı 120 cc mama içti
saat 10:45 te kahvaltı verdim 90 cc mama içine 1 tatlı kaşığı pekmez. 1 tatlı kaşığı ceviz
2 kaşık çavdarlı mısırlı kahvaltı maması. 1 tatlı kaşığı peybir biraz bebe bisküvisi koydum onu yedi. bu saat oldu daha hiç bişey yemedi 5 saat oldu nerdeyse bberonu uzatıyorm ağlıyor. bide ikide bir hıçkırık tutuyor. bişey gaz mı yaptı acaba ya. kuzum çok huysuz bugün ya.

canim yanlis anlama ama gercekten sen cok panik yapiyorsun! ve bebegin oldukca yogun bir besin aliyor e dolayisiyla 4-5 saat yememesi normal güzelim. düsünsene ayni tarifi sen kendine yap kendin yiyebilecegin ölcüde emin ol sende doyarsin cünkü ceviz pekmez, misir yulafi peynir karisimi gercekten bir bebek icin cok doyurucu. 5 saate yakin oldu diyorsun bu cok degilki canim. benim bebisim her 4-5 saattte ek gida aliyor ki bu bes bucuk saatide buluyor oda yerse tabi en fazla 6-7 mama kasigi oda! yani o benim nasil yedirmmeme bagli sabah cok cok tok tutan bir mama yaptigimda yani senin tarif ettigin mama mesela cok doyurdugu icin 5 saati buluyor diger bir ögün yemesi. ama yok sadece kasik mamasi yapsam hicbirsey katmadan birazda civik yapsam o fazla doyurucu olmadigi icn acikiyor 4 saate iniyor. birde bebgim uyaniyor diyorsun cok normal canim benim bebisim gece 2-3 defa uyaniyor ... tabi kiyaslama yap demiyorum ama gercekten bebeginin beslenmesi cok cok iyi ayni sekilde uyumasi da canim. yani üzme kendini bosaolumunekankayizsmile yoksa heriflerden cikartiyoz acisiniiii zavallilardannnn alsanaalsanasmile kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar merhaba benim bebeğim 13 şubatta dünyaya geldi bende paylaşımlarınıza ortak olmak istiyorum aylardır ama biz çok zor bi bebeklik geçirdik son bir aya kadar çok zordu yani ben kısaca hikayemizi anlatıyım bebeğim 13 şubatta normal zamanından 3 hafta önce dünyaya geldi ben 30 saat sancı çektim ve normal doğumdan 40 dikişle çıktım çok zor bi doğum oldu bebek haznede uzun süre kalınca beni kesmek zorunda kaldılar ve tabi bebeğim havasız kaldığı için hemen yoğun bakıma alındı 3 gün yoğun bakımda 2 günde sarılıktan yattık hastanede ama bunlarlada bitmedi eve geldikten 5 gün sonra bebeğim yenidoğan zaatüresi olmuş yeniden küveze aldılar ve biz bir aylıkken çıkabildik hastaneden doğum kilosu 2700 dü bebeğimin ama hastalıktan çok zayıfladı bir aylıkken 2050ydi kilosu ştabi hastane sonrası huzursuzluklar ağlama nöbetleri ilk 4-5 ay faciaydı hiç durmadan ağlardı asla uyumazdı hep ayağımda sallardım inanın topuklarımda kocaman yaralar oldu sürekli sallamaktan ama çok şükür atlattık şuanda 7500 gram ve 68 cm gelelim asıl meseleye biz ek gıdalara henüz başlamadık son 3gündür şeftali veriyorum hepsi bu şimdi bebeğinize menüleri neye göre oluşturuyorsunuz tarifleriniz neler yazarsanız sevinirim biz sadece emiyoruz dışarı falan çıkacak olursakta aptamil mama kullanıyoruz ben geçmişi okumadı henüz ama okumaya çalışcam sizlerde yardımcı olursanız çok sevinirim çok uzun oldu kusura bakmayın

hoşgeldin ayşecim..hayırlı olsun bebişin sağlıkla büyüt inş
geçmiş olsun bu arada...çok zor günler yaşamışsın...bundan sonra herşey yolunda gidicek inş annesi...
tarifleri zaten geçmişte bulabilirsin ,daha hiç başlamamışsın meyve suları ve püreleri ile başlıcaksın...yardımcı olmaya çalışırız tabiki...

çok teşekkür ederim dün yarım elmanın suyunu verdim bakalım alışırız inşallah

günaydın arkadaslar..bende kızım esilaya bugün corbaya baslatıcam kendimize yaptıgım mercimek çorbasından bi kaç kasık vericem sonra patattesli kabaklı sade bi corbayla devam edicem inş. begenir..yer.

bugün hava yine cok sıcak yaa bunaldık iyice..

aysecim aramiza hosgeldinnnn canimmmmmm.... burada bol bol yemek tarifleri var anacimm hergün yeni bir cesit yaparsin bebisine! bu arada herkeseeee günayyydinnnnnnnnnnnnnnnnnn kalkin halaaaaaa ne uyuyonuzzzzzzzzzzzdelikafadulden delikafadulden delikafadulden :teytey: sonnnnnnn 11 günnnn! :teytey:

kızlar yaptğım bisküviyi yemedi nankör evlat bide pekmezsiz bir tarif var onu deniycem doktorumuzda hipp organik bisküvi var onu ver dedi bide bebeklerin bu ay günde 800 1000 cc gıda alması lazımmış

hoşgeldin aramıza cnm
senle aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse benimde doğum çok zor oldu gaz lı bir bebeğim oldu ilk aylar çok zor geçti
biz ek gıdalara 4. ayda geçtik 2,5 aylıktan sonrada arada mama takviyesi yapmakzorunda kaldım
bebekler özel hazırlanan şeyleri yememekte diretiyolar bikaç kez özel çorba yaptım istemedi bazı şeyler hariç ne yiyosak oğluma yediriyorum böle çare buldum tabi meyve suyu yapıyorum bide yoğurt veriyorum oda arda kesiyorum sonra yemiyo

sağolun arkadaşlar inşallah desteklerinizle bizde başlarız ek gıdalara meyve sularını çok sevdi kızım dünde doktordaydık biraz geç kaldık bebek büyüdüğü için biraz hızlı geçebilirsin yarından itibaren meyze püresi ve yoğurt ver dedi yoğurt mayaladım bugün sizin tariflerinizle inşallah tutar
,

selam canlarim ne haber? yawww bu oruc isine kafam takildi, aslinda tutmak istiyordum ama az önce bir arkadasimla konustum kendisi camilerde sohbet veriyor yani HOCA! o bile egerki emzirioyrsan oruc tutma ki bu sana Allahi tealanin vermis oldugu bir ödül, tutuugun taktirde egerki kendine bebegine iyi bakamazsan onu helak edersen iste ozaman oruc tutucam diye onlarin hakkina girmis olursun dedi! yaff kafam karisti! normalde benim sütüm cok ama cok azdir birde diyorumki oruc tutarsam dahadami azalirsempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…