2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

kızlar şu anda ender saraç ın programında bi çorba yapıyolar..mor dünya diye..kırmızı pancar ve kırmızı lahanayla...bebeklere kırmızı pancar pişirip çorbasını verebilirmiyiz acaba...ben utkuya suyunu sıkıp veriyorum 2gündür maranki tavsiye etmşti..acaba bebeklerede verilebilirmi..yoksa şekeri yüksek diye veremezmiyiz..bugünlerde dr a gidenler bi sorabilirmi acaba:44:

kızlar topikciğimizi unutmuşuz ama benim en ihtiyacım olan burası değişik ve sevilen tarifler lazım malum kuzey herşeyi yemiyor birde patlıcan vereniniz varmı yada patlıcan hakkında bilgisi olan??

elifcim ben direk patlıcan vermiyorum patlıcan pişirince suyundan biraz alıp içine yoğurt katıp yediriyorum öyle seviyor ama patlıcanı pek önermiyorlar galiba birde çorba tarifi yazayım

patates çorbası

patatesler küçük küçük doğranıp haşlanır sonra ezilir ayrı bir yerde un ve yoğurt karıştırılır sonra sıcak suyla açıldıktan sonra patateslere eklenir ve en son ince kıyılmış ıspanak eklenir isteğe göre sade yağ veya naneyle yağ kızdırılıp çorbaya katılır afiyetle yenir

pırasa çorbası

pırasa ince ince doğranır yağda soğan kavrulur pırasalar eklenir havuç rendelenip eklenir en son biraz pirinç eklenir pişmeye bırakılır iyice piştikten sonra yenir istenirse az bişeyde salça katılabilir

oğlumda denediğim ve sevdiği çorbalar

birde bezelye çorbası var

soğan az yağda kavrulur kıyma katılır sonra küçük küpler halinde doğranmış patates ve bezelye katılır isteğe göre et suyu veya normal su katılır pişirilir istenirse blendırdan geçirilir yada direk yedirilir

Son düzenleme:

bende sadece suyundan yediriyorum direk vermedim hiç çok asitli bir sebze olduğu için sanırım önerilmiyor henüz..tarifler içinde teşekkürler patates çorbasını yapıyorum bende diğerlerinide deniyeceğim..

Valla ben artık herşeyden vermeye başladım spagettiye bayılıyor
çorbalarınada süt katıyorum çokda güzel oluyor

gencere hiç bir şekilde yumurta yediremiyorum kızlar..haşlama omlet yağda kırıyorum yinede yemiyor sadece karnıbahar yaparsam yumurtalı ondan yiyor birde çorba terbiyesine koyduğum kadar işte..nasıl yedirebilirim sizce

bizde yumurta sorunu yok severek yiyor ama arada peynirli yapıyorum yağda onu çok seviyor bir de öyle dene istersen hafif yağa istediğin eriyebilen bir peynir koy iyice eridikten onra yumurta kır yada patates eviyosa patatesi haşla yumurtayıda haşla ez patatese kat ikisini iyice ezdikten sonra yedir

Canım ben ilk önce tavaya biraz zeytinyağı döküyorum üzerine yumurtayı bütün olarak kırıyorum. Tavanın üzerine cam kapak kapatıyorum. Yumurtanın üzeri beyazlaşmaya başlayınca tavadan tabağa alıyorum yumurtayı üzerine de erittiğim terereyağını döküyorum. Bunu bir dene bakalım yiyecek mi?

benim çocuğum da yumurta yemiyor kırk takla atıyorum. bazen bu tariften yapıyorum tam buğday unu kullanarak. severek yiyor yumurtasını da almış oluyor. teşekkürler canım paylaştığın için..

ben artık yiğitalp e özel bişey yapmıyorum.. biz ne yersek baharatsız az tuzlu yapıyoruz..oda yiyor..
ben işe başlayalı maşallah açıldı iştahı.. sadece geceleri emziriyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…