ya aslında tutuyo ama tadı ekşimsi gibi oluyo meyvayla felan tatlandırıyorum işte anca öyl eyiyo...10 çorba kasıgı cok denilmiş ama bence az ben bi kase yapıyorum oda 130cc denk geliyo ve kızım daha azıyla doymuyo..6. aylarına girdiler ek gıda agırlıklımı olmalı besinleri siz günde kaç defa emziriyosunuz..benimki günde 4 defa emiyo sütüm olursa ama bugünlerde azaldı kızım emiyo ama cok geç geliyo süt yaa oda sıkılıp bırakıyo sizde böle bişi oluyomu..
sağolun arkadaşlar inşallah desteklerinizle bizde başlarız ek gıdalara meyve sularını çok sevdi kızım dünde doktordaydık biraz geç kaldık bebek büyüdüğü için biraz hızlı geçebilirsin yarından itibaren meyze püresi ve yoğurt ver dedi yoğurt mayaladım bugün sizin tariflerinizle inşallah tutar
,
selam canlarim ne haber? yawww bu oruc isine kafam takildi, aslinda tutmak istiyordum ama az önce bir arkadasimla konustum kendisi camilerde sohbet veriyor yani HOCA! o bile egerki emzirioyrsan oruc tutma ki bu sana Allahi tealanin vermis oldugu bir ödül, tutuugun taktirde egerki kendine bebegine iyi bakamazsan onu helak edersen iste ozaman oruc tutucam diye onlarin hakkina girmis olursun dedi! yaff kafam karisti! normalde benim sütüm cok ama cok azdir birde diyorumki oruc tutarsam dahadami azalirsempatiksalakcinni
shine slm canım naber... maşallah ahmet ne güzel kilo almış....bizede de bacım ne yediriyon ne içiriyon...burak kilo alacağına zayıfladı sıpa...
Kız normal çorba yap çocuğa sen anlatıkca ben fena oldum çocuk nasıl yesin
canim yanlis anlama ama gercekten sen cok panik yapiyorsun! ve bebegin oldukca yogun bir besin aliyor e dolayisiyla 4-5 saat yememesi normal güzelim. düsünsene ayni tarifi sen kendine yap kendin yiyebilecegin ölcüde emin ol sende doyarsin cünkü ceviz pekmez, misir yulafi peynir karisimi gercekten bir bebek icin cok doyurucu. 5 saate yakin oldu diyorsun bu cok degilki canim. benim bebisim her 4-5 saattte ek gida aliyor ki bu bes bucuk saatide buluyor oda yerse tabi en fazla 6-7 mama kasigi oda! yani o benim nasil yedirmmeme bagli sabah cok cok tok tutan bir mama yaptigimda yani senin tarif ettigin mama mesela cok doyurdugu icin 5 saati buluyor diger bir ögün yemesi. ama yok sadece kasik mamasi yapsam hicbirsey katmadan birazda civik yapsam o fazla doyurucu olmadigi icn acikiyor 4 saate iniyor. birde bebgim uyaniyor diyorsun cok normal canim benim bebisim gece 2-3 defa uyaniyor ... tabi kiyaslama yap demiyorum ama gercekten bebeginin beslenmesi cok cok iyi ayni sekilde uyumasi da canim. yani üzme kendini bosaolumunekankayizsmile yoksa heriflerden cikartiyoz acisiniiii zavallilardannnn alsanaalsanasmile kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar merhaba benim bebeğim 13 şubatta dünyaya geldi bende paylaşımlarınıza ortak olmak istiyorum aylardır ama biz çok zor bi bebeklik geçirdik son bir aya kadar çok zordu yani ben kısaca hikayemizi anlatıyım bebeğim 13 şubatta normal zamanından 3 hafta önce dünyaya geldi ben 30 saat sancı çektim ve normal doğumdan 40 dikişle çıktım çok zor bi doğum oldu bebek haznede uzun süre kalınca beni kesmek zorunda kaldılar ve tabi bebeğim havasız kaldığı için hemen yoğun bakıma alındı 3 gün yoğun bakımda 2 günde sarılıktan yattık hastanede ama bunlarlada bitmedi eve geldikten 5 gün sonra bebeğim yenidoğan zaatüresi olmuş yeniden küveze aldılar ve biz bir aylıkken çıkabildik hastaneden doğum kilosu 2700 dü bebeğimin ama hastalıktan çok zayıfladı bir aylıkken 2050ydi kilosu ştabi hastane sonrası huzursuzluklar ağlama nöbetleri ilk 4-5 ay faciaydı hiç durmadan ağlardı asla uyumazdı hep ayağımda sallardım inanın topuklarımda kocaman yaralar oldu sürekli sallamaktan ama çok şükür atlattık şuanda 7500 gram ve 68 cm gelelim asıl meseleye biz ek gıdalara henüz başlamadık son 3gündür şeftali veriyorum hepsi bu şimdi bebeğinize menüleri neye göre oluşturuyorsunuz tarifleriniz neler yazarsanız sevinirim biz sadece emiyoruz dışarı falan çıkacak olursakta aptamil mama kullanıyoruz ben geçmişi okumadı henüz ama okumaya çalışcam sizlerde yardımcı olursanız çok sevinirim çok uzun oldu kusura bakmayın
kız bilmiyorum ben normal çorba ne ya...neriormal çorba tereyağlı acılı vs oluyo onu yermi ki ya?? yazın da yapayım hadi vallahi açığım ya.. ben uyduruyorum ama doktor verdi tarif hepsinde pirinç var....hadi baaana herkes tarif yazsın...yardımmmKız normal çorba yap çocuğa sen anlatıkca ben fena oldum çocuk nasıl yesin
ben un çorbası yapıyorum azıcık tereyağında unu kavurup tavuk suyunu ekliyorum bazen içine azıcık tel şehriye koyuyorum benim velet tuzsuz yemediği için mecburen azıcık tuzda koyuyorum bunu seviyo gencer
kabak patates piriç taze fasülye hepsini bir haşlıyorum çiğden zeytinyağını ekliyorum bunu gencer yemiyo
tarhana çorbası yaptım salçasız bunuda sevdi ama erken olduğu için bidaha yapmadım
mercimek çorbası yapıyorum kendimize patates soğan filan eklediğim ondan tattırayım dedim nerdeyse 1 kase içti ama mercimekte daha erken
domates çorbası yaptım yine kendimize bunada bayıldı yani sonuç olarak benim sıpa kendimize ne yaparsam onlara bayılıyo bebek için özel hazırlanmış şeyleri (yağsız tuzsuz) asla yemiyo
bi örnek daha pirinç unu yapıyorum azıcık şekerli onu yemiyo puding veriyorum yalana yalana yiyo:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?