2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

yılın çorbasının farklı alternatifini yaptım.

1 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı arpa şehriyeleri azcık kavurdum kırmızılaştı üzerine kırmızı biberleri koydum ayrı bi kapta tavuk suyu haşlamıştım 2 bardak tavuk suyu ekledim ceri domatesler varya ufacık 1 tane ondan attım 1 tanede tavuk kuşbaşı doğranmış attım içine pişti rondodan geçirdim ımmmh bende çok beğendim tadını duru'da.

hemen denemek lazım...:dance:

evet nereye kara gzili yiyecek.bide oda küçük kaçamazkiikaydirigubbakcemile3elimden geleni yapacgım ama.ablası yerken oda isteyecek.neyse miktarını belirleriz okadar..
şekeri bende sevmem.zeynepte sevmezz...çikolata veririm.oda bol sütlü olandan.
duruda erken tanışabilir.okadar küçük çocugn yanında nereye kadar kaçıracaksın.

güzell...deneyecegimm..tşk.lerrr...

MERHABA ARKADAŞLAR
ben burcu denizin annesiyim
ben de şubat 2010 annesiyim
minik cimcimemle anneliği öğreniyorum
uzun zamandır üyeyim ancak pek giremiyordum
bundan sonra aranızda olmaya çalışacağım

BEBEKLERE KUYMAK +6AY
2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
dilpeyniri (kibrit kutusu büyüklüğünde)
veya 1 yemek kaşığı lor peynir
tereyağını tavada kısık ateşte eritin. tel süzgeçte elenilen mısır ununu ekleyip bir iki kez karıştırın.hemen suyunu koyup kısık ateşte pişirin.dilpeynir ise ince ince doğrayın - ekleyin.2-3 dakika daha karıştırarak servise alın.

KAHVALTIDA BEBEK KUMPİRİ (+6
Malzemeler:
1 orta boy haşlanmış patates
½ haşlanmış yumurta sarısı
1 çorba kaşığı pekmez
½ kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir
30 ml devam sütü
Hazırlanışı:

Patates, yumurta sarısı, pekmez, beyaz peynir ve 30 ml devam sütü ezilip karıştırılarak leziz bir kahvaltı karışımı haline getirilir

bunları buldum deniycem inş yer

Son düzenleme:
kızlar kahvaltıda bisküvi yerine patatesi deneyin bence ayrıca pekmezssiz daha i,i oluyo tadı tatlı sevmryen bebişler için ii oluyo ben 1 tane patatesi haşladım tereyağıyla püreledim içine bi tatlı kaşığı labne koydum yarım yumurta 30ml devam sütü tadı çok güzel oldu benimki yedi biraz hiç yemiyodu çünkü inş devamı gelir

aaa bende deniyeyim bari.

aman sabah sabahta patates nasıl haşlanacak hadi 3 gün evdeyim haşlarımda sonra.birde ben akşam eve gidincede genelde patatesli yemek olur ondan yediriyordum birde sabah versem bayar mı acaba.du yarın deniyeyim .nazlı alara yediyse belki bizimkilerde yer.:kedi:

en kısa zamanda deneyeceğim canım sağolasın...

cnm evde olduğun zamanlar yapabilirsin baymaz cnm içinde patates olduğu çokta sırıtmıyo tadı gayet ii oluyo dene bakalım inş yer kuşum

en kısa zamanda deneyeceğim canım sağolasın...

inş yer cnm ipekböcüğüm

Kızlar Bebeğim ve Biz dergisinden mama tarifleri (Kaynak: Ye, Oyna ve Sağlıklı Ol, Dr. Allan Walker-CourtneyHumphries)

Patatesli Tahinli Mama (6. aydan itibaren)
Bir orta boy patates
Bir yemek kaşığı tahin. Patattes haşlanıp tahin ile püre kıvamna getirilir.

Lorlu Şeftalili Mama (8. aydan itibareen)
1 orta boy olgun şeftali
1 çaybardağı dolusu lor
Şeftaliyi soyun ve küp küp doğrayın.Loru karıştırın. Blendırdan ya da tel süzgeçten geçirilebilir.

Avakadolu mama( 6. aydan itibaren) ben bunu pek tutmadım. Tropik meyveler bize bile dokunuyo bazen.

1 orta boy avakado
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Avakadonun kabuğu soyulur ince dilimler halinde doğranır. Blendırdan geçirilir yoğurtla karıştırılır.

Saol havvacim tahinli patatesi deniycemhihoyyyt

Kizlar bende bugün Eceme ispanak çorbasi yaptim bayila bayila yedi
ispanaklari az zeytinyaginda öldürdüm içine havuç ve patates koydum pistikten çonra blendirdan geçirdim ve ilidiktan sonra içine az yogurt koydum (genelde ben bize yaptigimda krema koyuyorum )

aa aaaa aa doğru mu okudum!!! aaa hayırlı olsun ne zaman?? aa tebriklerr!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…