yılın çorbasının farklı alternatifini yaptım.
1 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı arpa şehriyeleri azcık kavurdum kırmızılaştı üzerine kırmızı biberleri koydum ayrı bi kapta tavuk suyu haşlamıştım 2 bardak tavuk suyu ekledim ceri domatesler varya ufacık 1 tane ondan attım 1 tanede tavuk kuşbaşı doğranmış attım içine pişti rondodan geçirdim ımmmh bende çok beğendim tadını duru'da.
ohh ne güzel bir beslenme tablosu.çikolatadan çok ben şekere karşıyım.umarım alışmaz ağzına bile sürmez en az 1-2 yaşına kadar.annemlerle aynı binada amcamlar oturuyor ve 7 ve 4 yaşında 2 çoçuğumuz var bende onlardan korkuyoum.ne kadar geç alışırsa o kadar iyi inşallah becerebiliriz.
bencede Defne erken tanışacak gibi yada ablası izli saklı yemek zorunda kalacak.
yarasın Hira ya afiyet olsun.
yılın çorbasının farklı alternatifini yaptım.
1 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı arpa şehriyeleri azcık kavurdum kırmızılaştı üzerine kırmızı biberleri koydum ayrı bi kapta tavuk suyu haşlamıştım 2 bardak tavuk suyu ekledim ceri domatesler varya ufacık 1 tane ondan attım 1 tanede tavuk kuşbaşı doğranmış attım içine pişti rondodan geçirdim ımmmh bende çok beğendim tadını duru'da.
MERHABA ARKADAŞLAR
ben burcu denizin annesiyim
ben de şubat 2010 annesiyim
minik cimcimemle anneliği öğreniyorum
uzun zamandır üyeyim ancak pek giremiyordum
bundan sonra aranızda olmaya çalışacağım
MERHABA ARKADAŞLAR
ben burcu denizin annesiyim
ben de şubat 2010 annesiyim
minik cimcimemle anneliği öğreniyorum
uzun zamandır üyeyim ancak pek giremiyordum
bundan sonra aranızda olmaya çalışacağım
kızlar kahvaltıda bisküvi yerine patatesi deneyin bence ayrıca pekmezssiz daha i,i oluyo tadı tatlı sevmryen bebişler için ii oluyo ben 1 tane patatesi haşladım tereyağıyla püreledim içine bi tatlı kaşığı labne koydum yarım yumurta 30ml devam sütü tadı çok güzel oldu benimki yedi biraz hiç yemiyodu çünkü inş devamı gelir
kızlar kahvaltıda bisküvi yerine patatesi deneyin bence ayrıca pekmezssiz daha i,i oluyo tadı tatlı sevmryen bebişler için ii oluyo ben 1 tane patatesi haşladım tereyağıyla püreledim içine bi tatlı kaşığı labne koydum yarım yumurta 30ml devam sütü tadı çok güzel oldu benimki yedi biraz hiç yemiyodu çünkü inş devamı gelir
aaa bende deniyeyim bari.
aman sabah sabahta patates nasıl haşlanacak hadi 3 gün evdeyim haşlarımda sonra.birde ben akşam eve gidincede genelde patatesli yemek olur ondan yediriyordum birde sabah versem bayar mı acaba.du yarın deniyeyim .nazlı alara yediyse belki bizimkilerde yer.:kedi:
en kısa zamanda deneyeceğim canım sağolasın...
cnm evde olduğun zamanlar yapabilirsin baymaz cnm içinde patates olduğu çokta sırıtmıyo tadı gayet ii oluyo dene bakalım inş yer kuşum
inş yer cnm ipekböcüğüm
yemedi. öğürdü iyice kitledi ağzını...
bende emzirdim :sinifsinif:
Kızlar Bebeğim ve Biz dergisinden mama tarifleri (Kaynak: Ye, Oyna ve Sağlıklı Ol, Dr. Allan Walker-CourtneyHumphries)
Patatesli Tahinli Mama (6. aydan itibaren)
Bir orta boy patates
Bir yemek kaşığı tahin. Patattes haşlanıp tahin ile püre kıvamna getirilir.
Lorlu Şeftalili Mama (8. aydan itibareen)
1 orta boy olgun şeftali
1 çaybardağı dolusu lor
Şeftaliyi soyun ve küp küp doğrayın.Loru karıştırın. Blendırdan ya da tel süzgeçten geçirilebilir.
Avakadolu mama( 6. aydan itibaren) ben bunu pek tutmadım. Tropik meyveler bize bile dokunuyo bazen.
1 orta boy avakado
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Avakadonun kabuğu soyulur ince dilimler halinde doğranır. Blendırdan geçirilir yoğurtla karıştırılır.
Kaysütle anlaşma yaptım Burcu:roflol:
Valla en başından beri keçi sütüyle yapıyorum yoğurdu,kokar filan diyen var ama hiç alakası yok aksine tadı çok daha güzel oluyor.Bende mi keçi sütünden mayalasam diyom kendimizeyerimseniben Peynirde keçi peyniri kullanıyorum kahvaltıda. Akşamları da yatmadan süt olarak veriyorum bi biberon.Malum newbabyden ötürü anne sütünü azalttıklülülülülülü..Formül süt ve mama almıyor bizim tosuncuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?