bende arada yapıyorum ama sürekli yapınca burun kıvırıyor.
haşlayım püre yapma yani kaşıktırma. hepsini bir haşla elinle bi patates-bi kabak -bi karnabahar ver mesela.
Dün alışveriş merkezine gittik ev yemekleri yapan yerden ufak bi karnabahar -2 dilim patates aldım ayrı verdim yedi elimle.sonra eve gelip patates haşlayıp içine tereyag koydum yedi ben bile şaşaırdım valla.demekki birlikte istemiyor ayrı ayrı ve eliyle yemek zaten erkek gibi kız bağrıyo çığrıyo nezaket yok benimkinde:)
yoğurt gaz yapıyorsa yemiycek canım en azından iyice hareketlenip gaz sorununu atlatana kadar.gaz yiyip kıvranacağına yemeyip başka şeylerden alsın yoğurtun vitaminini hazır mama verirsin sütüne ek.
aman maşallah.
CANIM YOGURT GAZ YAPIYODUR BENİM KIZIMada ilk verdigimde gaz yaptı cok agladı ben fitil koyuyodum rahatlayıp uyuyodu birde böyle dene istersen ve yogurt verme yada cok az ver alısana kadar...benimki yogurt sevmiyor zorla bi kaç kasık tıkıyorum..sebze corbası yaptım kabak patates yedi mercimek corbası pişirip ona ayırmıstım onuda sevdi yedi...ama 3 4 cay kasıgı veriyorum yeni basladım..sevmeyince vermiyorum ara ara deniyorum..kolay gelsinn
arkadaşlar öncelikle teşekkürler burdan aldığım tariflerle hızlı bi geçiş yaptık ek gıdalara şimdilik çok iyiyiz bakalım inş böyle gider sormak istediğim bişey var bebe bisküvisi yapan arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz tadı nasıl oluyor ve suda eriyormu bugün niyetlendim yapmaya ama cesaret edemedim yardımcı olurmusunuz lütfen
slm canalrım.. birkaç sorum olacak.
1. bebişlere mercimek veriyor musunuz? birkaç yerde 8. aydan sonra verilebilir diye okudum ama bilemiyorum şimdi ben yaptım ömğre yani sebre zorbasına mercimek de ekledim.. hata mı ettim acep?
2.evde bebe bisküvisi yapan var mı? ben yaptım taş gibi oldu 10 dk fırınladım ama yine de olmadı neden ki?
3.bebişlere kahvaltı nasıl veriyorsunuz ben hepsini karıştırıyorum tek tek mi versem acaba? ama nasıl vereceğim tek tek yumurta tek tek peynir mi? peki pekmez nasıl olacak?
4. ömür biberondan nefret ediyor ısırıyor bağırıyor ama alıştırma bardağına aşık. alıştırma bardaklarını büyüğü var mı devam sütü içiremiyorum büyüklerinde alıp denesem mi?
daha bir sürü sorum var ama bayıltmayayım şimdi kimseyi
1. bebişlere mercimek veriyor musunuz? birkaç yerde 8. aydan sonra verilebilir diye okudum ama bilemiyorum şimdi ben yaptım ömğre yani sebre zorbasına mercimek de ekledim.. hata mı ettim acep?
2.evde bebe bisküvisi yapan var mı? ben yaptım taş gibi oldu 10 dk fırınladım ama yine de olmadı neden ki?
3.bebişlere kahvaltı nasıl veriyorsunuz ben hepsini karıştırıyorum tek tek mi versem acaba? ama nasıl vereceğim tek tek yumurta tek tek peynir mi? peki pekmez nasıl olacak?
4. ömür biberondan nefret ediyor ısırıyor bağırıyor ama alıştırma bardağına aşık. alıştırma bardaklarını büyüğü var mı devam sütü içiremiyorum büyüklerinde alıp denesem mi?
1.canım bende mercimegi 1kasık kadar corbasına katıyorum bişi olmaz mercimekte cok vitamin var hem corbaya tad katıyo..benim kızım patates kabak,havuç az mercimek,sogan,kve birazda kırmızı etli biber varyaondan koyuorum 1cay kasıgıda zeytinyag mis gibi süzgecte ezip afiyetle yediriyorumslm canalrım.. birkaç sorum olacak.
1. Sadece mercimek vermedim ama mercimek-patates-havuç / mercimek-tarhana verdim hiç birşey olmaz merak etme.zaten ne kadar yiyorlar ki.
2.evde yapmadım yapanların çoğununda ya olmamış yani çok sert olmuş yada bebekler yememiş cici bebeye devam.zararlı olduğunada inanmıyorum evde olmuyor işte ne yapalım.
3.bazen bende hepsini karıştırıyorum bazen 60 cc devam maması-pekmez- ceviz-cici bebe yada kaşık maması hazırlıyorum bunu veriyorum 1-2 kaşık aradavda peynir ve yumurtayı elimle ezip veriyorum.devam maması yerine bazen meyve suyu bazen rezene değişiyor.
4.alıştırma bardagının ağızlık tarafı nasıl yumuşak değil mi deliklerini bıcakla genişlet.suyun geçtiği yerden mama geçmiyormu yoksa kasık mamasını sulandırıp vermekten mi bahsediyorusun.ben biberon ağızlarının bazılarını kestim kasıktan yemediği zaman yada benim sabrım el vermediği zaman geniş kesik olan biberondan mamasını veriyorum.özellikle geceleri biberondan yiyerek uyumaya alışkın.
sor canım sor bşiz sana yaptıklarımızı yazarız sen hangisi kafana yatarsa onu yaparsın.
1.canım bende mercimegi 1kasık kadar corbasına katıyorum bişi olmaz mercimekte cok vitamin var hem corbaya tad katıyo..benim kızım patates kabak,havuç az mercimek,sogan,kve birazda kırmızı etli biber varyaondan koyuorum 1cay kasıgıda zeytinyag mis gibi süzgecte ezip afiyetle yediriyorum
2.ben eti cici bebe herabayb yediriyorum kendim yapmıyorum sebebide kızım tatlıyı pek sevimiyor günde 3tane felan verdigimden..
3.ben kahvaltıda herobayb peynirli pekmezli kasık maması,60ccdevam maması,labne,2 cicibebe,bazande ymurta veriyorum severek yiyor bi kase.
4.alıstırma bardaklarının büyük boyu var mam geniş agızlı biberonlar da var görmüstüm
benim oğlumda kabızlık sorunu var drumuz sebze katılmış mercimek çorbası ver dedi bisküvi bende yapmadım hero babyn,nkini alıyorum kahvaltıyı bende arkadaşlar gibi karıştıryorum tek vermedim hiç bardaklarında büyük boyu var
seçilcim
1 ben 5. aydan itibaren mercimeksebze çorbalarına göz kararı katıyorum dönüşümlüğ olarak,
2- ben bisküvi yaptı güzel oldu ama benim kız pekmezi sevmiyor o yüzden yemedi ablamızla babamız yedi onun yerine
3- revna hepsini bulamaç yapınca kahvaltıyı yemiyor o yüzden hepsini tek tek veriyoruz sütüde bazen çar bardağı bazende kaşıkla içiriyoruz
4- biz hiç biberon va mam kyullanmadık fikrim yok
bide kızlar ben artık tavukta katmaya başladım çorbalara çok güzel yedi tavsiye ederim
Milupanın bebek beslenmesi konusunda yazdığı kitapçıkta mercimek 8. aydan itibaren diyor. İsterseniz ücretsiz hattına telefon açın arkadaşlar. Sakıncalıysa bebeklere zarar gelmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?