2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

öyle yapacağım bir süre deneyeceğim bugün vermedim mesela ama yine çok huysuz dişlerden mi anlamadım ki doktor yakın zamanda gelmezler dedi. kabarmış dişleri ve beyaz ama patlayan yok. hafif çıkıntı var ama diş eti var üstünde patlamamış.
üstteki iki köpek dişimiz kaberdı beyazladı ama patlamadı. alt dişlerdede var ama köpek dişler kadar değil.alt damağındada köpek dişlerinin altındaki dişler adı ne bilmiyorum onlarda kabarmış beyaz onlarda.şaşırdım kaldım.

belkide cnm ya yoğurt vermicem benimkide sebzeyi seviyor bir kase yiyor ama meyve yemiyor yoğurtta çok istekli değil. mercimek ben henüz cesaret edemedim. gaz yapar diye. önümüzdeki ay biraz denerim bakalım ne tepki verecek.

ben de herşey verenlerdenim.oruç tutmaya başladığımdan beri ek gıdayı zenginleştirdim.sebze çorbası yoğurt çorbası tarhana. mercimek. meyve suları sıkıyorum karışık.yoğurdu sevmiyor ama zorla da olsa yediriyorum inatla..

arkadaşlar öncelikle teşekkürler burdan aldığım tariflerle hızlı bi geçiş yaptık ek gıdalara şimdilik çok iyiyiz bakalım inş böyle gider sormak istediğim bişey var bebe bisküvisi yapan arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz tadı nasıl oluyor ve suda eriyormu bugün niyetlendim yapmaya ama cesaret edemedim yardımcı olurmusunuz lütfen

evet canım eriyor
kıvamını sn ayarlarsın artık koyu yada duru
bn 5 tanesini koyu olacak şekilde ılık su katıyorum
yada meyve suyu
bazente toz mama katıp su ekliyorum vitaminli olsun diye..
peynir yumurta gibi şeyleri sade yiyor bnim oğluş

slm canalrım.. birkaç sorum olacak.
1. bebişlere mercimek veriyor musunuz? birkaç yerde 8. aydan sonra verilebilir diye okudum ama bilemiyorum şimdi ben yaptım ömğre yani sebre zorbasına mercimek de ekledim.. hata mı ettim acep?
2.evde bebe bisküvisi yapan var mı? ben yaptım taş gibi oldu 10 dk fırınladım ama yine de olmadı neden ki?
3.bebişlere kahvaltı nasıl veriyorsunuz ben hepsini karıştırıyorum tek tek mi versem acaba? ama nasıl vereceğim tek tek yumurta tek tek peynir mi? peki pekmez nasıl olacak?
4. ömür biberondan nefret ediyor ısırıyor bağırıyor ama alıştırma bardağına aşık. alıştırma bardaklarını büyüğü var mı devam sütü içiremiyorum büyüklerinde alıp denesem mi?

daha bir sürü sorum var ama bayıltmayayım şimdi kimseyi

1. Sadece mercimek vermedim ama mercimek-patates-havuç / mercimek-tarhana verdim hiç birşey olmaz merak etme.zaten ne kadar yiyorlar ki.
2.evde yapmadım yapanların çoğununda ya olmamış yani çok sert olmuş yada bebekler yememiş cici bebeye devam.zararlı olduğunada inanmıyorum evde olmuyor işte ne yapalım.
3.bazen bende hepsini karıştırıyorum bazen 60 cc devam maması-pekmez- ceviz-cici bebe yada kaşık maması hazırlıyorum bunu veriyorum 1-2 kaşık aradavda peynir ve yumurtayı elimle ezip veriyorum.devam maması yerine bazen meyve suyu bazen rezene değişiyor.
4.alıştırma bardagının ağızlık tarafı nasıl yumuşak değil mi deliklerini bıcakla genişlet.suyun geçtiği yerden mama geçmiyormu yoksa kasık mamasını sulandırıp vermekten mi bahsediyorusun.ben biberon ağızlarının bazılarını kestim kasıktan yemediği zaman yada benim sabrım el vermediği zaman geniş kesik olan biberondan mamasını veriyorum.özellikle geceleri biberondan yiyerek uyumaya alışkın.

sor canım sor bşiz sana yaptıklarımızı yazarız sen hangisi kafana yatarsa onu yaparsın.

1- direk olarak değil ama çorbasına göz kararı atıyorum bazen...
2- yok canım ya hiç denemedim... cici bebe muzlu alıyorum daha çok.
3- bizim eski dr. tek tek ver demişti ama yok allah yemedi... bende ıhlamur yada rezene yada meyve suyu ıcıne labne peynırı,pekmez,bazen ceviz ve bebe bisküvisi koyuyorum... yumurta şu an için erteledik...
4- geniş delikli biberonlar war canım yogun şeyler için. bide onu denesene.

1.canım bende mercimegi 1kasık kadar corbasına katıyorum bişi olmaz mercimekte cok vitamin var hem corbaya tad katıyo..benim kızım patates kabak,havuç az mercimek,sogan,kve birazda kırmızı etli biber varyaondan koyuorum 1cay kasıgıda zeytinyag mis gibi süzgecte ezip afiyetle yediriyorum

2.ben eti cici bebe herabayb yediriyorum kendim yapmıyorum sebebide kızım tatlıyı pek sevimiyor günde 3tane felan verdigimden..
3.ben kahvaltıda herobayb peynirli pekmezli kasık maması,60ccdevam maması,labne,2 cicibebe,bazande ymurta veriyorum severek yiyor bi kase.
4.alıstırma bardaklarının büyük boyu var mam geniş agızlı biberonlar da var görmüstüm

benim oğlumda kabızlık sorunu var drumuz sebze katılmış mercimek çorbası ver dedi bisküvi bende yapmadım hero babyn,nkini alıyorum kahvaltıyı bende arkadaşlar gibi karıştıryorum tek vermedim hiç bardaklarında büyük boyu var

seçilcim
1 ben 5. aydan itibaren mercimeksebze çorbalarına göz kararı katıyorum dönüşümlüğ olarak,
2- ben bisküvi yaptı güzel oldu ama benim kız pekmezi sevmiyor o yüzden yemedi ablamızla babamız yedi onun yerine
3- revna hepsini bulamaç yapınca kahvaltıyı yemiyor o yüzden hepsini tek tek veriyoruz sütüde bazen çar bardağı bazende kaşıkla içiriyoruz
4- biz hiç biberon va mam kyullanmadık fikrim yok
bide kızlar ben artık tavukta katmaya başladım çorbalara çok güzel yedi tavsiye ederim

sağolun kızlar cevaplarınız için...
ömüre silikon uçlu büyük alıştırma bardağı buldum.. devam sütü içirmeye çalşıyorum fena gitmiyoruz ama pek de becerip içemiyor ama en azından biberon ucu gibi kemirmiyor..
kahvaltı olayı da hala ayn tek tek mümkün değil yemiyor bulamaç yapıp veriyorum..

öpüyoruz hepiciğinizi

Milupanın bebek beslenmesi konusunda yazdığı kitapçıkta mercimek 8. aydan itibaren diyor. İsterseniz ücretsiz hattına telefon açın arkadaşlar. Sakıncalıysa bebeklere zarar gelmesin.

Ntvmsnbc haber sitesinden alıntıdır.

Anne sütüne en yakın keçi sütü
Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünün, yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra bir çok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu bildirildi.

ANKARA - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak, laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin ögelerini içerdiğini söyledi.

Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu kaydetti.

Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti:

''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir.''

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da ''özel sağlık marketlerinde'' özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren Prof. Dr. Koçak, ''Ancak bazı kişiler tat anlamında sevmeyebilir, onlara ağır gelebilir. Örneğin koyun sütü ya da peyniri de tat ve koku anlamında herkes tarafından tercih edilmeyebilir'' dedi.

Keçi sütü, anne sütü gibi
Yeni doğan bebekler anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini keçi sütünden alabilir... Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Coşkun, yeni doğan bebeklerin anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı bazın besin elementlerini keçi sütünden alabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, keçi sütünün protein benzerliği açısından anne sütüne yakın olduğunu belirterek keçi sütünde alerji yapan proteinlerin oranının düşük ya da sıfıra yakın olduğunu bildirdi.

Yeni doğan bir bebeğin doğum ağırlığının iki katına çıkabilmesi 180 gün geçmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, ''Bu süre keçilerde 19 gündür. Çünkü anne sütünde yüzde 1,6 protein olduğu halde keçi sütünde bu oran 4,3'tür'' dedi.

Keçi sütünün yağ kürecik çapının, inek sütüne göre oldukça düşük olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

''Yağ kürecik çapı keçi sütünde 1 mikronsa inek sütünde 17-18 mikrondur, insan midesinde daha yumuşak pıhtı yapar. Bu açıdan, çocuklar ve midesi zayıf veya hassas olanlar için daha uygundur, sindirilmesi kolaydır. Keçi sütünde alerji riski daha düşüktür. Bu nedenle keçi sütü, inek sütüne göre anne sütüne daha yakındır. Keçi sütündeki yağ, inek sütündeki gibi topaklanıp üstte birikmez. Bu da sindirimi, absorbsiyonu kolaylaştırmaktadır. Keçi sütü doğal homojenizedir.''

KALSİYUM ORANI ANNE SÜTÜNDEN 4 KAT FAZLA
Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı'' diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ''Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir'' dedi.

FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ VE KANSIZLIK RİSKİ
Her türün sütünün, kendi yavrusu için en uygun ve mükemmel süt olduğunu ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:

''Hiç bir şey anne sütünün yerini tutamaz. Sadece, keçi sütünün bazı özellikleri anne sütünden iyi. Ancak hiç bir gıda başlı başına her derde deva değildir. Keçi sütünün de eksik yönleri vardır. Folik asit bakımından eksiktir. Bu bir vitamindir eksik alınırsa, gelişim bozukluğu ortaya çıkar. Ayrıca vitamin D açısından da geridedir.

Bu, yegane bir besin değildir. Bebek, sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar. Demir, bakır, folik asit ve vitamin B12 eksikliği kansızlığa sebep olabilmektedir.''

KEÇİ, İNEK VE ANNE SÜTÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI
Prof. Dr. Hayri Coşkun'un verdiği bilgiye göre, keçi, inek ve anne sütünün 100 gramında bulunan bileşenler şöyle:

Bileşen/100g Keçi sütüİnek sütüAnne sütü
----------------------------------------------------------------
Kurumadde 13 12.1 13
Protein (g) 3.6 3.3 1.0
Yağ (g) 4.2 3.3 4.4
Karbonhidrat (g) 4.5 4.7 6.9
Kalori (mg) 69 61 70
Fosfor (mg) 111 93 14
Kalsiyum (mg) 134 119 32
Mağnezyum (mg) 14 13 3
Demir (mg) 0.04 0.05 0.03
Çinko (mg) 0.30 0.38 0.17
Sodyum (mg) 50 49 17
Potasyum (mg) 204 152 51
Vitamin A (IU) 185 126 241
Tiamin (mg) 0.05 0.04 0.014
Vitamin B6 (mg) 0.05 0.04 0.01

Özlem övdünde övdün keçi çiftliğin mi var CADIARZU

yoğurtları keçi sütüylemi yapsak.denedein mi sen hiç nasıl oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…