2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

tatlım doktorlar muzu belli bi aydan sonra verdiriyo. ezbere verme bence. çilek ve balda verilmiyo: bildiğim kadarıyla alerji yapma riski yüksek olduğu için. doktora danış vermeden önce. akannehir

haklısın tatlım. ama 4. aydan sonra yavaş yavaş ek besinlerin tadını öğrenmesi gerek diye biliyorum ben. çünkü herşeyin tadını ayırt etmeyi öğrenecekler.

gunaydın kızlar carsamba ve c.tesı dr daydık ve 4 aylık oldugunda elma suyu ve puresıyle tattırmaya ılk gun 1cay kasıgı elma suyu 2.gun 2 cay kasıgı elme suyu vercen dedı boyle boyle artacak dedı ve puresınıde verebılırsın dedı benım sutumde az dogdugu gunden berı mama takvıyesı aldık suan3 aylık oldu bu ay 750gr almıs oglum bana az geldı sızce

hımmm dogru olabılır

slmmmm canlarimmmm yaaaa hepiniziii cokk özledimmm. anacimm dogumdan sonra ugrayamaz oldum. cok cadi :ecrin_bebek: bir kizim varrrr kafamçokkarıştı felegim sasti vallaaaa..... delikafadulden ayyy kizlarrr anne olmak ne kadarda güzel bir duyguymusss yaaa dimi? Allahim herkese nasip etsin insallahhh! yok böyle bir sevgiii yaaaa ayyy duygulandim yine valla!

canım daha dogru düzgün kimse başlamadı fikir edinelim diye erken açtık...zaten şurda 10 gün sonra bazı bebekleremez 4 aylık olacak.yani az kaldıı..

slm bnde oğluma günde üç dört defa yoğurt veriyorum
akşamlarıda çay kaşığıyla çorba veriyorum bi iki kez
sabah reçel veriyorum parmağımın ucuyla
bide bitki çayı arada veriyorum
meyveleri ağzına tutuyorum yalanıyo biraz
tabi bu arada mama hiç vermedim

ben hiç bir şey vermiyorum.hiç tattırmadım bilee..bi 4 aylık olalım .zaten geçicek..ek gıdaya...

çok şükür sütüm var benim: o yüzden 6. ayda ek gıdaya başlarım ama şimdide. yeni çıkan meyvelerin tatlarına baktırıyorum. yenidünya, dut, elma vb meyvelerin ve biberin tadına baktırdım. darısı gerisine.

slm kizlarrrr.... bence ek mamaya gecmek icin cok erken. öncelikle doktorunuzla konusmalisiniz. cünkü belirli bir testen gectikten sonra bebegin hangi durumlarda alerji riski olabilecegi ortaya cikmali. mesela cilek fealn gibi meyveler ereken verildigi taktirde alerjiyapabiliyor...

zaten benimki doktor önerisi cnm bencede kafadan bişey verilmesi yanlış ama artık yavaş yavaş başlıyacaklar tadımlık olarak önce yoğurt sonra meyve suları azar azar çilek falan yok zaten o bir yaşından sonra

merhaba arkadaşlar
benim oğluşumda bugün 3.ayını doldurdu.ben oğluma küçük küçük hemen hemen bir çok şeyden tatdırıyorum.çevremdeki bir çok kişiyle konuştuğumda 6 aya kadar hiç bişey tatdırmayınca bebeğin daha sonra çok yemek seçtiği hatta yemediği.bunu kendi bebklerinde yaşadıkları için söylüyolar.sonuçta tabaklar dolusu yedirmiyoruz önemli olan tadını alması.bence küçük küçük vermekte fayda var.

bizde 3 ay 22 günlüğüz geçen gün profiterol yapmıştım çikolata sosundan sadece dudağına değirdim oğluşumun tatsın die. nasıl yalandı anlatamam:)) sanki versem yiyecek.. bilmiyorum tattırsakmı yoksa beklesek mi. dr umuz ek gıdaya gerek yok şuan dedi ama yoğurt filan versekmi diyorum bazenkafamçokkarıştı

açıkçası ben 6 aya kadar ek mamaya geçmeyi düşünmüyorum.Eğer anne sütünde bir problem yaşamazsak tabi.Çok güvendiğim bir çocuk doktorumuz var o da aynı fikri destekliyor.

bende ek gıdalara geçmedim daha inş. sütüm yeterli olurda 6 ay emer prenses
ama yediklerimden tattırıyorum tatlara alışması için

ben cumartesiden beri yani bugün 3. günümüz ince bir havuç ve yarım elmayı karıştırıp 50 cc veriyorum.tam 4. ayındada mama yediğimiz için ek gıdaya dr un söyledikleri ile başlıycam ama kavanoz olan meyve püreleri bize kesilikle yasak alerji yaptı bizde.

bızımde herkes yok tattır yok sonra alısmaz dıyolar. ve ben hayır dedıgım halde herseyı tattırıyolar arkamı doner donmez. cok fena sınırlıyım. hayır dıyorum kardesım hayır ya nıye benı cıgneyıp verıyosun cocuga dalıcam bı gun bırıne tutamıcam kendımı yeter be !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…