2010 Temmuz Anneleri Kaçıncı Haftadayız? Kaç Kilo Aldık?

aynen canım..hemen şişiyorum bende..en iyi çözüm antıasitler.gaviscon yada talcıd gıbı şeyler kullanmayı dene faydasını göreceksin...:CüvCüv:

aynen canım..hemen şişiyorum bende..en iyi çözüm antıasitler.gaviscon yada talcıd gıbı şeyler kullanmayı dene faydasını göreceksin...:CüvCüv:
canım bana da dr.um renie duo vermişti onu içiyorum ama yine de rahatsızım hamilelikten önce de mide rahatsızlıklarım oluyordu ama geçmişti hatta başlarda bulantılarım bile yoktu galiba içimizde ki kuduruklar baskı yapıyor midemize yerimseniben

kizlar herkese merhaba,
bende 55 kiloyla basladim suanda 7 kilo aldim 62 kiloyum, 24 haftalik hamileyim.Ilk 3.5 ay hic kilo almadim cok kustum ve hic yemek yiyemiyordum, simdi yiyorum cok kilo yapcak seyler yemiyorum ozellikle tatli, cikolata hafta da bir defa dan fazla yememeye calisiyorum ama yinede hizla kilo aliyorum.Baklaim kac kiloyla bitirecegim cok merak ediyorum;-))

Benim hamileliğim 38 hafta sürdü. Son 4 hafta hiç kilo almadım. Kaldı 34 hafta. Ondan önceki 4 haftada 1 kilo aldım. Yani 14 kiloyu 30 haftada aldım. Yoksa gidişatıma göre 18 kilo alacaktım. Sen de eğer tatlıyı abartmazsan 15 kiloya yakın tamamlarsın. Dr bana haftada 1-2 kez sütlü tatlı yiyebilirsin demesine rağmen onu bile yemiyordum. Ama kilo alımını da durduramıyordum. Bu biraz da vücudun su tutmasından kaynaklı galiba.

Kızlar kilo çok sorun değil. Moralinizi bozmayın bunun için sadece 8. aydan sonra inanılmaz hızlı çatlak oluşuyor. Bu da kilo alımına bağlı biraz. 8. aydan sonra karın birden büyüyor. Bebek gelişiyor. Bol su için cildiniz esnek olsun. Ben hata yaptım günde 1,5 lt su içiyordum çok çatladım. Bir de şimdi hafiften sarkma var. Keşke sadece kilo olsaydı. Onun çözümü var da deformasyona pek yok maalesef. Doğum sonrası korseler var. Benim kaburgalarım doğumda fazla hırpalandığı için en fazla 20 gün kullandım. Ama düzenli kullananlar göbeklerinin kalmadığını, sarkma olmadığını söylüyor. ısteyenlere önerilerim bunlar.

Kızlar burayı daha yeni gördüm
ama rekor bende sanırım ((
şuan 26 haftamızdayız
ama yanlış hatırlamıyorsam 23. haftada 15 kilo almıştım en son evdeki tartının pili bittiği için tartılamıyorum maleseff
inşallah daha fazla almamışımdır.
bebişim de 830 gr dı. Maşallah tosunuma

Son düzenleme:
bende 8 kiloyu buldum kıslaarrrrrrrrr (( oğluşumda 23. haftanın sonunda 630 gramdı :)) ama benim baştan beri hiç bulantım falan olmadı hep kilo aldım yani ((

merhaba kızlar
bende 24+1 deyim 9 kilo aldım 6 kilosunu ilk 3 ayda aldım şimdi normal gidiyorum ama alacağımı aldım zaten yediklerimden kısmıyorum abur cuburu seviyorum. günde 3,5 lt su içiyorum. inşallah veririz yoksa yeniden gardrop yapacağım ((((

slm herkese..ben ilk 3 ay 2 kilo almıştım ama sonra bir ayda 5 kilo birden aldım 25+3 teyim şimdiye kadar toplam 9 kilo aldım.yürüyüş yapmak lazımmm.yapcam inş.

sorun etmeyin bence ben de 7 kilo almışım ama oğlumda ilk 5 ay 2 kilo 9.ayın sonunda da toplam 25 kilo alıp 50 ile başladığım hamileliğime 75 ile son vermiştim ama emzirdim oğlumu ve oğlum 5 aylıkken ben 53 kiloya düşmüştümbence kilo alıyorum diye çok kasmamalı ama tabi tansiyona ve ödeme de dikkat etmeliyiz yoksa onun dışında kilolar gidiyo merak etmeyin..bebiş geceleri uyku nedir unutturuyo ve bi de üstüne emzirince dursun desenizde durmuyo kilolar..benim oğlan 700 gr bu haftamda bakalım sizler de kiolarını yazarsanız karşılaştırabiliriz...

ipeğimu sen bizden ayrılma bence opuyorumnanaktan

Canım fırsat buldukça bakıyorum bizim alt devre ne yapıyor diye. Hamileyken benim çok sorun ettiğim ama sonradan boşuna olduğuna kanaat ettiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah bilgiçlik taslıyor gibi görünmem.
Tanıdığım bazı arkadaşlar kilo almamak için yediği kaşıkları sayıyordu.Demir ilacı, özellikle vitamin kullanmayanlar vardı. Sonuç plasentanın erken yaşlanmasına bağlı olarak bebeğin gelişiminin 7.ayın sonuna doğru neredeyse durması, kansızlık yüzünden hamileliğin sonuna doğru ayrıca tedavi gerekliliği ve kuş kadar doğan bebekler. Eğer bebeğe faydalı şeyler yiyip de kilo alıyorsanız memnun olun bence. Protein içeren yiyecekler bebeğe çok faydalı. Ben süt içtiğimde ve pekmezli yoğurt yediğimde bebeğin birden kilo aldığını farkettim. Belki de tesadüftür artık bilmiyorum. Bir de hamileyken süt tüketimi fazla olursa doğumdan sonra da süt fazla oluyormuş. Bana dr'um söylemişti. Çok uzun yzdım mazur görün.

yazdıkların gayet doğru bence bilgiçlik filan değil.Çevrende birçok konuyu paylaşabileceğin insanlar oluyor ama hamilelik başka bir durum senin gibi düşünen senin yaşadıklarını yaşayan kaç kişi olabilir ki. burada senin gibi tecrübelerini paylaşan bir sürü anne var :))
hepiniz çok sağolun
Son birşey eklemek istiyorum şuanda bize demir ilacı vitamin vs. veriyorlar ama ben bütün bunların doğal yollarla alınmasından yanayım mesela dr.elevit vermişti ama onu içtiğim zaman su bile içemeyecek kadar mide bulantısı yapmıştı onu içip yemek yiyemiyordum folik asit desen mide kramplarına sebep olmuştu bu yüzden ben sağlıklı beslenip takviyelere çok yüklenmedim..Eskiden annlerimiz folik asit mi içmiş :)))

maşallah yapı meselesi bu hemen zayıflama durumları bence öncelikli bebişlerimizin de bizim de sağlıklı olmamız ben 18 kilo vermiştim 2 sene oluyor bi 18 kilo daha veririm ne olucak nasılsa öğrendim nasıl zayıflanacağını yerimseniben
ben 6 nisan da gidicem dr.a o zaman yazarım oğlumun gramajını :))

kızlar bende 23+5 im ve 5 kilo aldım acayip yiyorum kendimi tutamıyorum ama kilo almamak için sürekli elimde domates salatalık var yoksa bende çok kilo alırdım şimdiye

Hamilelikte doğal yolla ihtiyaçlarını karşılaman çok zor. Hamile biri inşaat işçisinden daha fazla kalori yakıyor. Vitamin eksikliğini nasıl anlayabilirsin ki zaten. Elevit bazılarına yan etki yapabiliyor. Ben bazen megadyn bazen elevit kullandım. İkisinin de içeriği aynı zaten. İstersen bir de onu dene. Hatta megadyni hala kullanıyorum. Emzirdiğin sürece kullanmak gerekiyormuş. İstersen dr'una da sor. Belki başka bir vitamin önerebilir. Sonuçta bebek ihtiyacını senin vücudundan bir şekilde karşılayacak. Annelerimiz nihayetinde kendilerinden yemiş.

kızlar bende 23+5 im ve 5 kilo aldım acayip yiyorum kendimi tutamıyorum ama kilo almamak için sürekli elimde domates salatalık var yoksa bende çok kilo alırdım şimdiye

Canım işine karışmak gibi olmasın ama onların mevsimi değil. Tabi organik alıp yemiyorsan. Ben bir kere salatalık aşermiştim çok fena. Oturup 1 kilo falan yemişimdir. Eşimle kardeşi de karşımda oturmuşlardı. Onlara da yemezmisiniz demiştim. Yok demişlerdi de ne garibime gitmişti. Böyle güzel bişeyi neden yemiyorlar diye düşünmüştüm. Aklıma o geldi. Yedikten sonra afedersin içimden plastik yemişim gibi bir koku geldi sonra. Bariz hormonluydu. Bir daha da yemedim.

inşallah emzirebilirseniz ;
11-12 kg ile tamamlarsanız doğumdan 1 hafta sonra hepsi gitmiş olur ..
13-14 kg ile tamamlarsanız doğumdan yaklaşık 2-3 ay sonra gider .
15 ve üzerini vermeniz 6 ayı buluyor .
ben 16 kg aldım hamileliim süresince , oğluşumun 8. ayında 18 kg vermiş bulunuyorum

bu arada ipeğimuuuuuuuu gördüm seni , sobee lülülülülülü

Starıma aynene katılıyorum.
Ben de seni gördüm. Hadi evimize gidelim. Burada arkadaşlara ayıp olacak.

sağolun kıslarrrrr deneyimlerinizden faydalanmak güzel :)) bende mevsimsiz bişeyler yemiyorum. yediklerime çok özen gösteriyorum önüme gelen herşeyi yemiyorum. bunun bebeğime ve bana faydası var mı diye düşünüyorum.

merhaba canım, aslında şöyle oluyo ben açıklayayım. Hamilelikte dikkat etmeme rağmen aldım, doğurdum yedim yedim almıyorum diyorsun ya onun sebebi şu ; hamilelikte hormonlar değişiyor, artı her ne kadar yürüsen hareket de etsen normal bir insan hızında hareket edemiyorsun ve bu nedenle kalori harcaması düşük oluyor. Ayrıca şekerli gıdalar hamilelikte direkt kiloya dönüyor, bu da metabolizmanın yavaş çalışması ve vücudumuzun aldığımız gıdalardaki besinleri en yararlı şekilde kullanmasından dolayı oluşuyor ve kilo alıyoruz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…